Mézédes ​nyár (Bella Vista lankái 2.) 5 csillagozás

Susan Wiggs: Mézédes nyár

A napsütötte Bella Vistán, ezen a csodaszép és dúsan termő birtokon nevelkedett Isabel Johansen a nagyszülei féltő gondoskodása mellett. A lány úgy dönt, hogy gyerekkori otthonában főzőiskolát nyit, ahová eljöhetnek azok, akik megcsömörlöttek a nagyvárosi élettől, változásra vágynak, és meg akarják ismerni a szakácsművészet titkait. A gyümölcsösök és szőlők, a virágoskertek a kaptárakkal eszményi helyszínül szolgálnak ehhez az elképzeléshez. A birtokon felbukkan az újságíró Cormac O'Neill – aki a munkája során a világ számtalan forrongó pontján megfordult már –, hogy anyagot gyűjtsön a könyvhöz, amelyet Isabel nagyapjáról rendelt tőle egy kiadó. A férfi régi titkokról, megrázó tragédiákról lebbenti fel a fátylat. Vajon a múlt megismerése és egy váratlan, mindent elsöprő szerelem elég ahhoz, hogy Isabel kövesse az álmait?

>!
384 oldal · ISBN: 9789634483601
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634483595

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
Saille P
Susan Wiggs: Mézédes nyár

A Bella Vista folytatásában Tess féltestvérét, Isabelt vesszük szemügyre. Az egész birtok Tess-ék közelgő esküvőjének lázában ég, Isabel a főzőiskolájának kialakítását felügyeli, Magnus a nagypapa pedig elégedetten lábadozik, mikor betoppan egy szabadúszó könyvíró, aki a dán ellenálló nagypapa emlékeit akarja papírra vetni. Közben felbukkannak egyéb figurák is, a terhes méhész lányanya, kóbor cicák és kutyák, és persze Isabel volt szerelme, egy narcisztikus fazon, aki csúnyán kihasználta, és most naná, hogy épp Isabel orra előtt óhajt éttermet nyitni a kisvárosban.
Ebben a kötetben nem annyira zavartak a háborúra való visszaemlékezések, mint az előzőben, Annalise, Magnus és Eva kibogozhatatlan kapcsolata, a náci rémtettek, és az új világ reménye alkotja a jelenben történtek hátterét. Az unokák a újságíróval együtt hallgatják nagyszüleik múltját,a mely meghatározó erővel bír majd az ő döntéseikre is.
Itt végre tetszett, hogy Isabel nem csak kellette magát és az 5.oldalon már Cormack ágyában kötött ki, hanem tényleg nehezen engedte közel magához a pasit, és tényleg voltak ellentétek köztük, hisz teljesen másképp képzelték el az életüket. Míg Cormacknak az állandóság, Isabelnek a változás, a komfortzónából való kilépés okozta a problémát.
Talán nem árulok el nagy titkot, hogy a végére azért rendeződnek a dolgok, Isabel olyannyira bátorságot merít, hogy nemcsak a volt pasiját leplezi le, hanem utána is megy Cormacknek és az igaz szerelemnek.
Viszont a végére kapunk egy olyan csavart még, ami teljesen felborítja az eddigi történéseket, és most fogalmam sincs, lesz-e ebből még 3.kötet is, vagy nem? Mert ha nem, akkor elég csúnya dolog ilyen cliffhanger-szerűséggel befejezni a sztorit!

De Bella Vista még mindig gyönyörű, és az biztos, hogy ha létezne, felkerülne a bakancslistámra! :)

Borító 5*

>!
PTJulia P
Susan Wiggs: Mézédes nyár

A borító és a fülszöveg alapján ez a könyv semmivel sem több egy könnyed nyári olvasmánynál. Ezt az érzésünket felerősíti a helyenként csapnivaló fordítás, és a kissé romantikus füzetes stílus is. Pedig komoly dolgokról, a történelem sötét oldaláról is szó esik a könyvben. A család történetében sok mindent megmagyaráz a II. világháborúban átélt élmények sora. Hihetetlen erő, kitartás, küzdeni tudás jellemzi a szereplőket, és az élet értékességének tisztelete. Sajnálom, hogy helyenként vontatott volt, mert tényleg fontos mondanivalót ad át könnyed köntösbe csomagolva (legalább sokakhoz eljut).
A mézes receptek pedig hm.. kipróbálásra érdemesek. @Lyanna neked mindenképpen ajánlom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
A. O. Esther: Kristályfény
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Becca Prior: A tanítvány 4.
J. L. Armentrout: Origin
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón