Mézédes ​nyár (Bella Vista lankái 2.) 8 csillagozás

Susan Wiggs: Mézédes nyár

A napsütötte Bella Vistán, ezen a csodaszép és dúsan termő birtokon nevelkedett Isabel Johansen a nagyszülei féltő gondoskodása mellett. A lány úgy dönt, hogy gyerekkori otthonában főzőiskolát nyit, ahová eljöhetnek azok, akik megcsömörlöttek a nagyvárosi élettől, változásra vágynak, és meg akarják ismerni a szakácsművészet titkait. A gyümölcsösök és szőlők, a virágoskertek a kaptárakkal eszményi helyszínül szolgálnak ehhez az elképzeléshez. A birtokon felbukkan az újságíró Cormac O'Neill – aki a munkája során a világ számtalan forrongó pontján megfordult már –, hogy anyagot gyűjtsön a könyvhöz, amelyet Isabel nagyapjáról rendelt tőle egy kiadó. A férfi régi titkokról, megrázó tragédiákról lebbenti fel a fátylat. Vajon a múlt megismerése és egy váratlan, mindent elsöprő szerelem elég ahhoz, hogy Isabel kövesse az álmait?

>!
384 oldal · ISBN: 9789634483601
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634483595

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
V_Ili P
Susan Wiggs: Mézédes nyár

Időközben rájöttem, hogy spoiler írtam az előző rész értékelésében, mert olvastam már az írónőtől, az Asztal öt személyre című könyvét, ami nem tévesztendő össze az Asztal három főre című remekbe szabott szerzeménnyel :D

Ez a rész is legalább olyan jó volt, mint a Megtalált álmok.
Isabel egy nagyon klassz csaj, segítőkész, kedves, igaz kicsit begubózik, miután egy csalódás után visszatér Bella Vistára és megpróbál új életet kezdeni. Ebben későb nagy segítségére lesz Mac :)
Itt most már a visszaemlékezésekből teljes képet kaphattunk Magnus, Eva és Annelise hármasáról, hogy miért és hogyan került Erik Magnushoz és Evahoz.

Az utolsó pár mondat érdekes, már csak azért is, mert nem látom, hogy lenne folytatása.
Ezek szerint a képzeletemre van bízva?

Kata köszönöm a lehetőséget :*

10 hozzászólás
>!
Saille P
Susan Wiggs: Mézédes nyár

A Bella Vista folytatásában Tess féltestvérét, Isabelt vesszük szemügyre. Az egész birtok Tess-ék közelgő esküvőjének lázában ég, Isabel a főzőiskolájának kialakítását felügyeli, Magnus a nagypapa pedig elégedetten lábadozik, mikor betoppan egy szabadúszó könyvíró, aki a dán ellenálló nagypapa emlékeit akarja papírra vetni. Közben felbukkannak egyéb figurák is, a terhes méhész lányanya, kóbor cicák és kutyák, és persze Isabel volt szerelme, egy narcisztikus fazon, aki csúnyán kihasználta, és most naná, hogy épp Isabel orra előtt óhajt éttermet nyitni a kisvárosban.
Ebben a kötetben nem annyira zavartak a háborúra való visszaemlékezések, mint az előzőben, Annalise, Magnus és Eva kibogozhatatlan kapcsolata, a náci rémtettek, és az új világ reménye alkotja a jelenben történtek hátterét. Az unokák a újságíróval együtt hallgatják nagyszüleik múltját,a mely meghatározó erővel bír majd az ő döntéseikre is.
Itt végre tetszett, hogy Isabel nem csak kellette magát és az 5.oldalon már Cormack ágyában kötött ki, hanem tényleg nehezen engedte közel magához a pasit, és tényleg voltak ellentétek köztük, hisz teljesen másképp képzelték el az életüket. Míg Cormacknak az állandóság, Isabelnek a változás, a komfortzónából való kilépés okozta a problémát.
Talán nem árulok el nagy titkot, hogy a végére azért rendeződnek a dolgok, Isabel olyannyira bátorságot merít, hogy nemcsak a volt pasiját leplezi le, hanem utána is megy Cormacknek és az igaz szerelemnek.
Viszont a végére kapunk egy olyan csavart még, ami teljesen felborítja az eddigi történéseket, és most fogalmam sincs, lesz-e ebből még 3.kötet is, vagy nem? Mert ha nem, akkor elég csúnya dolog ilyen cliffhanger-szerűséggel befejezni a sztorit!

De Bella Vista még mindig gyönyörű, és az biztos, hogy ha létezne, felkerülne a bakancslistámra! :)

Borító 5*

>!
PTJulia P
Susan Wiggs: Mézédes nyár

A borító és a fülszöveg alapján ez a könyv semmivel sem több egy könnyed nyári olvasmánynál. Ezt az érzésünket felerősíti a helyenként csapnivaló fordítás, és a kissé romantikus füzetes stílus is. Pedig komoly dolgokról, a történelem sötét oldaláról is szó esik a könyvben. A család történetében sok mindent megmagyaráz a II. világháborúban átélt élmények sora. Hihetetlen erő, kitartás, küzdeni tudás jellemzi a szereplőket, és az élet értékességének tisztelete. Sajnálom, hogy helyenként vontatott volt, mert tényleg fontos mondanivalót ad át könnyed köntösbe csomagolva (legalább sokakhoz eljut).
A mézes receptek pedig hm.. kipróbálásra érdemesek. @Lyanna neked mindenképpen ajánlom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Fredrik Backman: Egymás ellen
Böszörményi Gyula: Bitó és borostyán
Susan Kay: A fantom
Belinda Alexandra: Zafír égbolt
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók