Mézédes ​nyár (Bella Vista lankái 2.) 16 csillagozás

Susan Wiggs: Mézédes nyár

A napsütötte Bella Vistán, ezen a csodaszép és dúsan termő birtokon nevelkedett Isabel Johansen a nagyszülei féltő gondoskodása mellett. A lány úgy dönt, hogy gyerekkori otthonában főzőiskolát nyit, ahová eljöhetnek azok, akik megcsömörlöttek a nagyvárosi élettől, változásra vágynak, és meg akarják ismerni a szakácsművészet titkait. A gyümölcsösök és szőlők, a virágoskertek a kaptárakkal eszményi helyszínül szolgálnak ehhez az elképzeléshez. A birtokon felbukkan az újságíró Cormac O'Neill – aki a munkája során a világ számtalan forrongó pontján megfordult már –, hogy anyagot gyűjtsön a könyvhöz, amelyet Isabel nagyapjáról rendelt tőle egy kiadó. A férfi régi titkokról, megrázó tragédiákról lebbenti fel a fátylat. Vajon a múlt megismerése és egy váratlan, mindent elsöprő szerelem elég ahhoz, hogy Isabel kövesse az álmait?

Eredeti cím: The Beekeeper's Ball

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
384 oldal · ISBN: 9789634483601
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634483595

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Illatos_Hópehely>!
Susan Wiggs: Mézédes nyár

Időközben rájöttem, hogy spoiler írtam az előző rész értékelésében, mert olvastam már az írónőtől, az Asztal öt személyre című könyvét, ami nem tévesztendő össze az Asztal három főre című remekbe szabott szerzeménnyel :D

Ez a rész is legalább olyan jó volt, mint a Megtalált álmok.
Isabel egy nagyon klassz csaj, segítőkész, kedves, igaz kicsit begubózik, miután egy csalódás után visszatér Bella Vistára és megpróbál új életet kezdeni. Ebben későb nagy segítségére lesz Mac :)
Itt most már a visszaemlékezésekből teljes képet kaphattunk Magnus, Eva és Annelise hármasáról, hogy miért és hogyan került Erik Magnushoz és Evahoz.

Az utolsó pár mondat érdekes, már csak azért is, mert nem látom, hogy lenne folytatása.
Ezek szerint a képzeletemre van bízva?

Kata köszönöm a lehetőséget :*

10 hozzászólás
ggizi P>!
Susan Wiggs: Mézédes nyár

Visszatértünk a gyönyörű almaültetvényre, amelynek napsütötte hangulatát most sokkal többször törik meg a dán ellenállás fekete-fehér érzetű visszaemlékezései, mint az első kötetben. Ennek meg is van az oka, hiszen az öreg Magnus életéről készülő könyv előhozza a régen eltemetett múltat és titkait. Amilyen komolyak voltak ezek részek, annyira könnyedek a jelen történései. Még akkor is, ha Isabel messze nem a lazaságáról volt híres. Nemigazán tudtam megkedvelni őt, mert valóban egy merev, karót nyelt teremtés volt, ahogy azt Mac is mondja róla, hiába figyelmes és segítőkész mindenkivel. De ettől függetlenül jó történet volt, kíváncsi lennék az elvarratlan szál felderítésére is…

PTJulia P>!
Susan Wiggs: Mézédes nyár

A borító és a fülszöveg alapján ez a könyv semmivel sem több egy könnyed nyári olvasmánynál. Ezt az érzésünket felerősíti a helyenként csapnivaló fordítás, és a kissé romantikus füzetes stílus is. Pedig komoly dolgokról, a történelem sötét oldaláról is szó esik a könyvben. A család történetében sok mindent megmagyaráz a II. világháborúban átélt élmények sora. Hihetetlen erő, kitartás, küzdeni tudás jellemzi a szereplőket, és az élet értékességének tisztelete. Sajnálom, hogy helyenként vontatott volt, mert tényleg fontos mondanivalót ad át könnyed köntösbe csomagolva (legalább sokakhoz eljut).
A mézes receptek pedig hm.. kipróbálásra érdemesek. @Lyanna neked mindenképpen ajánlom!

Kuri_Szilvia P>!
Susan Wiggs: Mézédes nyár

Furcsa, mert a fülszöveg, a borító és a cím alapján egy könnyed, nyári limonádészerűséget vár az ember. Nem ezt kaptam. Van benne szerelem, esküvőre készülő pár, ( az utálni való szereplőnek az ügyvédnő), gyümölcsös, de ott van a mélyben a nagyszülőkkel történtek. Érdekes megjelenítése volt a mai történéseknek, és a nagyapa visszaemlékezésének. Megtudhattuk, mi történt a háborúba, hogyan formálta át a kisfiút, min mentek keresztül többen is fiatalok, akik még most is barátoknak mondhatják magukat. Érdekes titokra derül fény, ami Isabelt is érintette.

horn_mici P>!
Susan Wiggs: Mézédes nyár

Egyszerűen tökéletes folytatása a Megtalált álmoknak. A cím, a tartalom és a hozzákapcsolódó receptek egységet alkotnak, és a Magnus gyermekkori történetének méltó befejezése. A jelenben megismerhetjük Tess féltestvérének rejtett múltját is, Isabel miért annyira magányos, és miért nem talál magának társat. De hát minden jó, ha a vége jó (tényleg ez a vége???), hiszen Susan Wiggs-től olvasunk, így minden puzzledarab a helyére kerül. Érdekes befejezés, vagy talán egyszer lesz folytatása is?? ÉS megtudjuk, hogy milyen a házasélet hétköznapjai, és mi történt valójában 1984-ben.


Népszerű idézetek

horn_mici P>!

A magas könyvespolcok mellett létra állt, amelyen Isabel gyerekkorában egy másik világba jutott. A könyvek segítségével távoli, idegen birodalmakba tehetett utazásokat. Már kislányként azok közé tartoztott, akik inkább a szobájuk biztonságából akarják felderíteni a világot.

41. oldal

horn_mici P>!

Az emlékek olyanok,m int egy hosszú folyosó, ahonnan sok ajtó nyílik. Ha kinyitjuk az elsőt, már ott is állunk a következő előtt. Az megint egy másikhoz vezet, és így tovább, és így tovább. A legnehezebb mindig az első ajtó kulcsának megtalálása és a kinyitása.

107. oldal

horn_mici P>!

A dolgokat úgy kell elfogadnunk, ahogy vannak. Isteni terv nem létezik, csak emberek hibákkal és gyengeségekkel, akik valahogy boldogulni próbálnak az életben.

108. oldal

horn_mici P>!

Ír nagyanyám mindig azt mondta, hogy a könnyek hűsítik a nők lelkét.

328. oldal

horn_mici P>!

– …Miért szeretsz főzni?
Isabel meglepődött. Ezt még soha senki nem kérdezte tőle.
– Mások számára ételt készíteni hihetetlenül személyes, mondhatni, intim dolog. Enni adni valakinek bizonyos értelemben szerelmi aktus. Azzal, hogy olyan ételt teszek mások elé, amelyet én gondoltam ki és készítettem el, a szeretetemet mutatom ki.

351. oldal

horn_mici P>!

– Bárhonnan jött, bárki is, ennie minden embernek kell. Amikor elülünk enni, ellazulunk és beszélgetünk, de ha hallgatunk, akkor is élvezhetjük az összetartozás érzését, ha másokkal együtt eszünk.

354. oldal


A sorozat következő kötete

Bella Vista lankái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Marilyn Miller: Hozzád láncolva
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Mira Sabo: Amikor elszabadulnak az indulatok
Carrie Cooper: Bábok tánca
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál