Megtalált ​álmok (Bella Vista lankái 1.) 13 csillagozás

Susan Wiggs: Megtalált álmok

Mezítláb, egy pohár borral a kezében járja Bella Vista lankáit Tess. Lila levendulamezők, gyümölcstől roskadozó almafák tárulnak a szeme elé, és ismeretlen sóvárgás ébred a szívében. Szeretet és összetartás lengi be az egész birtokot. A szíve mélyén Tess mindig erre vágyott: családra, és hogy részese lehessen egy ilyen világnak. Ám ez a paradicsom rövidesen elvész, ha nem sikerül megtalálnia egy régi családi kincset. A több évtizedes titkokat érintő kutatásban segítségére van féltestvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott, és egy bankár, aki inkább a szívére hallgat, mint az eszére. És miközben Tess megismeri a gyökereit, lassan az is világossá válik előtte, milyen jövőt szeretne…

Eredeti mű: Susan Wiggs: The Apple Orchard

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2017
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634070733 · Fordította: Gärtner Zita
>!
432 oldal · ISBN: 9789634481492 · Fordította: Gärtner Zita

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
V_Ili P
Susan Wiggs: Megtalált álmok

Nem olvastam idáig a szerzőtől semmit és ez mekkora hiba volt.
Van humora az írónőnek :) és szépen finoman írja le a visszaemlékezéseket.
Imádtam ezt a könyvet
Mondhatnám, hogy persze, mert volt benn dögös pasi, Dominic *-*kutyák, gyerekek, de nem, ez sokkal több volt annál.
Több idősíkon futott a sztori és az elején nagyon kellett koncentrálnom, hogy akkor most ki kicsoda.
Szépen lassan bontakozott ki a történet, fokozatosan derültek ki a titkok.
A tojás „rejtekhelyére” hamarabb rájöttem, mint a szereplők :D
Nem volt kérdés, hogy mi lesz a vége, de a kedves exnek, azért sikerült belerondítania a tökéletes HEA-be.
Nagyon kíváncsi vagyok Isabel történetére.

>!
Navi P
Susan Wiggs: Megtalált álmok

Kellemes csalódás volt a könyv. Első könyvem az írónőtől, de nem az utolsó. Szépen kibontakozórománc, önmegvalósítás, évtizedes családi titkok napfényre kerülése. Nem rajongok a világháborús regényekért, de most az a vonal is érdekesen volt megírva.
A majd évszázados családi kincs, mikor és hogyan került kihez, most hol van, ki kinek a rokona. Rengeteg kérdés és a végére válasz is. Csak ajánlani tudom, ha valaki egy jó kis romantikus könyvet keres, némi történelmi vonallal, nem tizennyolcas karikával.

>!
mokus33
Susan Wiggs: Megtalált álmok

Régen csalódtam ilyen kellemesen romantikus könyvben, és ennek nagyon örülök. Először elrettentett az oldalszám, azt gondoltam, hogy tele lesz elnyújtott picsogással, nyűglődéssel, „szeret-nem szeret” szituációkkal. Ehelyett kaptam egy izgalmas és titkokkal teli családregényt, amely egészen a második világháborúig nyúlt vissza, betekintést nyerhettem a dániai ellenállás munkájába, kaptam történelmi hátteret, és sok-sok rejtélyt. Több idősíkon futott a történet és szép lassan bontakoztak ki a családi kapcsolatok, és szép lassan megismerhettem az összes szereplőt.
Most teljesen jó volt, hogy a romantikus szál inkább másodlagos, sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a történelem és a műkincs spoiler utáni nyomozás. Hab a tortán, hogy a könyv helyszíne, Bella Vista lankái teljesen elvarázsoltak, annyira hangulatosan írja le a tájat, a városkát az írónő, hogy szinte ott éreztem magam.
A fél csillag levonást azért adom, mert a végén picit túltolta a szerző a titkokat, szerintem egy hangyányi rejtéllyel kevesebb is lehetett volna, akkor sem vált volna a mű kárára.

>!
Gaby33
Susan Wiggs: Megtalált álmok

Ez volt az első könyvem Susan Wiggs-től. Valahogy eddig kimaradtak a könyvei nekem. Tetszett a történet, a szereplőket nagyon hamar megkedveltem, a leírások élethűek és valóságosak volta, szinten minden helyszínt magam előtt láttam. Jó volt a történet vezetése a múltbeli visszaemlékezésekkel. Volt egy két meglepő pillanat és történés is a könyvben, miáltal remek szórakozást nyújtott számomra.

>!
turanett P
Susan Wiggs: Megtalált álmok

Kedves, aranyos történet, de nekem egy kicsit ingerszegény volt. Valahogy egy kicsit több izgalomra számítottam a birtok gondjai körül. Azt meg, hogy bele keverték a II. világháborút és a nácikat, az meg nekem sok volt. Valahogy nem illett bele. Persze, el kell mesélni, hogy honnan indult Magnus és a tirokzatos kincs. Ennek ellenére elvasmányos, de elég volt egyszer.

>!
Saille P
Susan Wiggs: Megtalált álmok

Nagyon szeretem az ilyen könyveket, ahol nem is igazán a történet ragad el, hanem a körítés: az ízek, illatok, fények, érzések kavalkádja, amely átjön a lapokról. Ahogy olvassuk, mi is ott sétálunk Bella Vista lankáin, az almafák között, lábujjaink közt a harmatos fű hűvöse, vagy a teraszról nézzük a naplementét, kezünkben aromás borral, előttünk ínycsiklandó ételek garmadája. Nyami!
Maga a történet sok szálon régmúltba csavarodó rejtély, amely féltestvér-pár, megtalált és elveszített családok és családtagok között játszódik egy kincsvadászattal megspékelve. Senki sem az akinek látszik, senkinek sem az a párja/gyereke/szülője, akit gondolnánk, de ha hagyjuk sodortatni magunkat a mese szárnyain, minden és mindenki szépen a helyére kerül.
A főhősnő annak ellenére szimpatikus lesz, hogy az elején egy cigiző, nem evő, kapkodó, rendetlen ideggombóc a nagyvárosban, ám ahogy lekerül egy örökség nyomán az idilli kisvárosba, szinte velünk együtt simulnak ki az idegei. Pláne, hogy egyből akad jóképű lovag is, aki azért nem teljesen független. Olyan nagy végletes konfliktusok azért ott sincsenek, azt a történelmi szálra bízza az írónő (mondjuk nekem a történelmi jelenetek nem igazán hiányoztak, őszintén szólva át is lapoztam őket, szerintem elég volt, ami a szereplők elbeszéléseiből kiderült). Majdnem mindenki idillien reagál, talán az egy exfeleség gonoszkodik kicsit, mégis hihető az egész, mert olyan szép, hogy hinni akarunk benne.

A regénynek jövőre jelenik meg a 2.része, amely a testvérpár másik felének szerelmi életéről fog szólni. Aki romantikára vágyik, szeretni fogja ezt a könyvet is.

Borító 4,5 * (hangulatos, szeretnénk mi is ott sétálni… az élményből csak az újrafeldolgozott papír és a vacak ragasztás von le)

>!
dynamail
Susan Wiggs: Megtalált álmok

Tipikus Wiggs könyv:-) kellenes aranyos, bár meglepő volt a történelmi háttér.


A sorozat következő kötete

Bella Vista lankái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Kylie Scott: Lead – Szóló
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
J. A. Redmerski: A soha határa
Cora Carmack: Színjáték
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia
Carina Bartsch: Türkizzöld tél