Közöttünk ​az óceán 8 csillagozás

Susan Wiggs: Közöttünk az óceán

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Grace Bennett már nem ismer rá arra a nőre, aki visszatekint a tükörből. „Duci, negyvenes háziasszony” – állapítja meg csalódottan. Az évek során mindent alárendelt a férje haditengerészeti karrierjének, de most különös vágyak ébredeznek benne: saját házat, önálló vállalkozást szeretne, és vissza akarja nyerni a régi alakját. Közben Steve Bennett ezredében szolgálatra jelentkezik egy fiatal pilóta, aki a megszólalásig hasonlít Grace férjére, és a pletykagépezet azonnal beindul. Az asszonynak udvarolni kezd az első ügyfele, de ő nem tudja eldönteni, valóban akar-e, képes-e változtatni az életén három problémás kamasz gyerekkel, távol a párjától, az új munkája mellett – abban a tudatban, hogy a kockázatos döntések mellé sajnos senki sem ad garancialevelet?

Eredeti cím: The Ocean Between Us

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2012
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635384662 · Fordította: Gärtner Zita

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Odilia>!
Susan Wiggs: Közöttünk az óceán

IMÁDTAM, nagyon mély, nagyon kemény, jól felépített. Nem könnyed nyári limonádé. Legjobb barátomék élnek katona életet, lassan 18 éve, a férj hol itthon, hol kiküldetésben. teljesen átjött az az érzés, amivel az itthon maradó feleség küzd.

horn_mici P>!
Susan Wiggs: Közöttünk az óceán

Az egyik legszívhez szólóbb könyve Wiggsnek, amit eddig olvastam tőle. Egy család, ahol minden és mindenki a családfő munkájának van alávetve. Egy feleség, aki tökéletes anya, jó feleség, mindene megvan, jótékonyságból ötös. ÉS az ő érzései? Az ő igényei? Feltétel nélkül szeretjük a családunk, de egyszer rá kell ébredni, hogy még előttünk az élet, és néha nekünk, anyukáknak, feleségeknek is van igényünk, mi is szeretnénk kilépni a megszokottból, kinyitni az aranykalitka ajtaját, és ÉLNI.

4 hozzászólás
Eli>!
Susan Wiggs: Közöttünk az óceán

A fél a végén, csak azért fél, mert a vége kicsit össze lett kapva. Sejthető volt a happy end, de addig is sikerült ébren tartania Wiggsnek az érdeklődésemet. A haditengerészet kicsit távol áll tőlem, és örülök, hogy kicsit többet megtudhattam az ottani életről-létről. A szereplők szerethetőek, (az ikrek különösen gyengéim), életüket végig kisérve, mi is átgondolhatjuk a sajátunkat…nekem mindig ez a legfontosabb egy könyvnél, amikor kezembe veszem. Ezt most megkaptam. :)

Félix>!
Susan Wiggs: Közöttünk az óceán

Az első kb. 100 oldal elég nyögvenyelősen indult számomra és sok helyen kiszámítható volt, hogy mi fog történni. Már azon gondolkodtam, hogy félbehagyom és visszaviszem a könyvtárba. Szerencsére nem tettem! A későbbi fejezetek során letehetetlenné vált számomra a könyv. Érdemes elolvasni.


Népszerű idézetek

Light_House>!

A gyerekek nem várták el tőle, hogy másnak látsszon, mint mamának, és Grace piszok jó munkát végzett e téren. Persze ha Steve jól végezte a munkáját, kitüntetést kapott, vagy előléptetést. Míg ő… Vajon miért nem adnak kitüntetést a nőknek az anyaságért?

2. fejezet

Light_House>!

… a tengerészek sóbálvánnyá dermedtek, amint meglátták Francine Atwatert. Tátott szájjal bámulták, mint az idióták. Még a nők is, bár nekik nem leplezetlen sóvárgás látszott a szemükben, mint a férfiaknak, inkább szomorúság és talán némi megvetés. Nekik a haza szolgálatában meg kellett tanulniuk smink, hajlakk és hiúság nélkül élni.

1. fejezet

Eli>!

Pontosan ugyanolyannak látta, mint máskor. Úgy nézett ki, mint Grace, a felesége. A habarcs, amely összetartja a családot. Nélküle semminek nincs értelme. És mégis úgy tűnik nélküle élte le a fél életét. Nélküle.

119. oldal

Light_House>!

Egy táblához értek, amely az aznap éjjeli gyakorlat résztvevőit mutatta, hogy ki száll fel, ki le, kik vannak szolgálatban és milyen feladattal.
– Két nevet pirossal írtak – állapította meg a nő. – Ennek van jelentősége?
– Zöldfülűek. Friss pilóták, akik először hajóznak ki.
– Joshua Lamont alhadnagy – olvasta fel Atwater –, hívójele Bari.
Steve-nek arcizma sem rándult, noha Lamont neve felért egy pofonnal. Vajon hozzá fog szokni valaha, tűnődött, hogy Lamont alatta szolgál? A fiatal pilóta egy C-2-es Greyhound szállítógéppel, váltásként érkezett a fedélzetre. A Karvalyokhoz tartozott, a Prowler-századhoz. A riporter alighanem azt hiszi, hogy a hívójel kedves becenév, de Steve tudta, hogy egy incidensből ered, amely a nevadai kiképzés során történt, és azt jelenti: baromi izgága kölyök.

1. fejezet

Eli>!

A tengerész olyan, mint a vattacukor: finom és édes, de súlytalan és hamar elfogy, nem elégiti ki az éhséget.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Tiffany Reisz: A szent
Jeaniene Frost: Síri csendben
Meg Cabot: Virradat
Mary E. Pearson: Az árulás szíve
Laura Ingalls Wilder: Azok a boldog, arany évek