Közöttünk az óceán 8 csillagozás
Grace Bennett már nem ismer rá arra a nőre, aki visszatekint a tükörből. „Duci, negyvenes háziasszony” – állapítja meg csalódottan. Az évek során mindent alárendelt a férje haditengerészeti karrierjének, de most különös vágyak ébredeznek benne: saját házat, önálló vállalkozást szeretne, és vissza akarja nyerni a régi alakját. Közben Steve Bennett ezredében szolgálatra jelentkezik egy fiatal pilóta, aki a megszólalásig hasonlít Grace férjére, és a pletykagépezet azonnal beindul. Az asszonynak udvarolni kezd az első ügyfele, de ő nem tudja eldönteni, valóban akar-e, képes-e változtatni az életén három problémás kamasz gyerekkel, távol a párjától, az új munkája mellett – abban a tudatban, hogy a kockázatos döntések mellé sajnos senki sem ad garancialevelet?
Eredeti cím: The Ocean Between Us
Eredeti megjelenés éve: 2004

Az egyik legszívhez szólóbb könyve Wiggsnek, amit eddig olvastam tőle. Egy család, ahol minden és mindenki a családfő munkájának van alávetve. Egy feleség, aki tökéletes anya, jó feleség, mindene megvan, jótékonyságból ötös. ÉS az ő érzései? Az ő igényei? Feltétel nélkül szeretjük a családunk, de egyszer rá kell ébredni, hogy még előttünk az élet, és néha nekünk, anyukáknak, feleségeknek is van igényünk, mi is szeretnénk kilépni a megszokottból, kinyitni az aranykalitka ajtaját, és ÉLNI.

A fél a végén, csak azért fél, mert a vége kicsit össze lett kapva. Sejthető volt a happy end, de addig is sikerült ébren tartania Wiggsnek az érdeklődésemet. A haditengerészet kicsit távol áll tőlem, és örülök, hogy kicsit többet megtudhattam az ottani életről-létről. A szereplők szerethetőek, (az ikrek különösen gyengéim), életüket végig kisérve, mi is átgondolhatjuk a sajátunkat…nekem mindig ez a legfontosabb egy könyvnél, amikor kezembe veszem. Ezt most megkaptam. :)

A gyerekek nem várták el tőle, hogy másnak látsszon, mint mamának, és Grace piszok jó munkát végzett e téren. Persze ha Steve jól végezte a munkáját, kitüntetést kapott, vagy előléptetést. Míg ő… Vajon miért nem adnak kitüntetést a nőknek az anyaságért?
2. fejezet

… a tengerészek sóbálvánnyá dermedtek, amint meglátták Francine Atwatert. Tátott szájjal bámulták, mint az idióták. Még a nők is, bár nekik nem leplezetlen sóvárgás látszott a szemükben, mint a férfiaknak, inkább szomorúság és talán némi megvetés. Nekik a haza szolgálatában meg kellett tanulniuk smink, hajlakk és hiúság nélkül élni.
1. fejezet

Egy táblához értek, amely az aznap éjjeli gyakorlat résztvevőit mutatta, hogy ki száll fel, ki le, kik vannak szolgálatban és milyen feladattal.
– Két nevet pirossal írtak – állapította meg a nő. – Ennek van jelentősége?
– Zöldfülűek. Friss pilóták, akik először hajóznak ki.
– Joshua Lamont alhadnagy – olvasta fel Atwater –, hívójele Bari.
Steve-nek arcizma sem rándult, noha Lamont neve felért egy pofonnal. Vajon hozzá fog szokni valaha, tűnődött, hogy Lamont alatta szolgál? A fiatal pilóta egy C-2-es Greyhound szállítógéppel, váltásként érkezett a fedélzetre. A Karvalyokhoz tartozott, a Prowler-századhoz. A riporter alighanem azt hiszi, hogy a hívójel kedves becenév, de Steve tudta, hogy egy incidensből ered, amely a nevadai kiképzés során történt, és azt jelenti: baromi izgága kölyök.
1. fejezet