A ​vihar szárnyai 22 csillagozás

Susan Sizemore: A vihar szárnyai Susan Sizemore: A vihar szárnyai

A hősnő akarata ellenére, idegen környezetbe kerül, ahol izgalmas kalandokat él át, miközben rátalál az igazi szerelemre. „A gyertya fényénél egymásra néztek. A férfi magához vonta, és szája Jane ajkát kereste. A lány kezével bejárta Daffyd testét, s felkutatta sima, aranybőrű alakját, mire a férfi Jane karcsú nyakát kezdte csókolgatni, majd lefelé haladva megízlelte két rózsaszín mellbimbóját, melyet félig eltakart mellére hulló, aranyló haja. Soha nem érzett még ilyen elsöprő erejű vágyat…”

>!
Aquila, Budapest, 2006
320 oldal · ISBN: 9636794391 · Fordította: Rozman Katalin
>!
Lap-ics, Debrecen, 2004
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9634340059 · Fordította: Rozman Katalin

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

meteoritastar>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Én nem erre számítottam. Nem tudtam rola vagy csak elfelejtettem, hogy ez nem szimpla történelmi romantikus, hanem időutazós is. :)):)) Szóval már jól indult a történet :)):))
Aranyos volt. Egy laza kis romantikus megbolygatva kis röpködéssel az időben.
Ráadásul az első meglepetés után, még kétszer megtudott lepni:)):)) Számíthattam volna rájuk, de én teljesen másképp képzeltem el a történet alakulását.
Bele lehet kötni a könyvbe, de én nem fogok. Mert lekötött, igaz voltak kicsit lassabb részek, de így is jót szorakoztam. Egyedül, amit nem tudok szó nélkül hagyni az a hősnő alkalmazkodása volt. Kicsit mehetett volna neki hezebben is.
Esti kikapcsolódásnak nagyon jó volt.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Nagyon izgalmas és jó időutazós könyv volt, imádtam minden sorát.
Egy mai lány visszakerült a középkori Angliába, igaz nem abba az időbe, ahová szánták, és ez nagy zavart okozott, mert nem tudott visszakerülni.
Nagyon érdekes is izgalmas volt, hogy miként állja meg a helyét a megszokott kényelmi és egészségügyi hiányosságok ellenére, de természetesen sikeresen teljesítette ezt a feladatot. Remekül beilleszkedett a leány és még a szerelem is rátalált.
Hatalmas csavar és meghökkentő fordulat volt a történet végén, egyáltalán nem volt kiszámítható.
Nagyon jól szórakoztam olvasás közben, igaz imádom az ilyen történeteket.

Fairymysz>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Kalandos kis történelmi romantikus regény, amiben minden volt, amit szeretek. Egy kis időutazós csavarral megsépkelve. Érdekes volt megfigyelni, hogy egy modern nő, hogyan boldogul a XIII. században. Jane-nek nagyon jól sikerült.
Viszont a fordítástól a falat kapartam néha. Az, hogy tele volt elírásokkal és helyesírási hibákkal egy dolog. De, hogy valakinek 2002 az már a XXII. század legyen, az enyhén ciki.

2 hozzászólás
miaow P>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Mostanság kóstolgatom az időutazós történeteket, hiszen megvan a maga bája az ilyen meséknek. Ezúttal annyira nem varázsolt el a történet, több izgalmat vártam a helyzet okozta bonyodalmaktól, Jane beilleszkedése, elfogadása túl könnyen ment. Viszont az ötletes csavar a végén nagyon meglepett, nem számítottam ilyen fordulatra. Összességében kellemes olvasmány e regény, de nem újraolvasós.

3 hozzászólás
knitta02>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Sok érzelmet átéltem, amíg ezt a könyvet olvastam, mert nem egy szokványos romantikus történet (időutazás), aztán nagyon fontos oldalak hiányoztak, ráadásul pont a legizgalmasabb részeknél! Mérgelődtem ám rendesen, hogy hogy lehet ilyen selejt munkát kiadni a kézből! Főleg hogy elég mozgalmas a cselekmény. Volt itt minden kérem szépen: nagytakarítás, menyasszony szerzés, vásározás, ostrom, esküvők, cselszövés és még egy királyi látogatás is belefért. Bár erről minden helyi lakos szívesen lemondott volna. Micsoda csőcselék! Melisande bántalmazásánál el is szakadt nálam a cérna!
Jonathan Citrom?! Egyáltalán ismerték már akkoriban a citromot? És a magyarokat? Volt pár korát meghazudtoló kifejezés (pl. táska és zabpehely), de ettől most eltekintek. Mesterművet azért ne várjunk pár száz forintért.
Szerencsére azért bőven akadt ok a mosolygásra. Nagyon kedvesek voltak a szereplők. Tetszett az összefogásuk. A fiatalokon meg különösen jól szórakoztam. Kellett Jane útmutatása, hogy kicsit ráncba szedje őket, mert Sibelle egész lénye segítségért kiáltott, Stephan meg kicsit felszínesnek bizonyult. spoiler Lady Jehane jelenléte jobbá tette a vár lakóinak életét, miközben az ő életében is sok pozitív változás következett be. Ki gondolta volna, hogy spoiler? Én kicsit meglepődtem, de örültem, hogy így alakult.
Szerintem az írónak elég jól sikerült megidéznie ezt a kort kosztól, bolhástul, mindenestül és bár kétségtelenül jól szórakoztam rajta, élni már nem szívesen élnék benne!
Egész jó könyv volt, ha eltekintünk a hiányzó oldalaktól és az elképesztő barbárságtól. Örültem volna, ha a folytatást is lefordítják. Szívesen elolvastam volna!

Boca_Isabela>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Jo volt, de sajons nem a legjobb, egy kicsivel tobbre szamitottam.tul konnyen alakalmazkotdott be a hosno az adott helyzetben, es mindenki hamar elfogatda ot.Voltak olyan reszek is ahol, sajons egy kicsit unalmasak voltak szamomra, de mindent egybeveve jo kis tortenet volt.

verity777>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Nekem nagyon tetszett ez a könyv. A cselekménye nem különösebben bonyolult, de a történelmi hátteret nagyon jól, valóságosan rajzolja meg. Hiteles az egész, nem csak annyi, hogy ír egy szerelmi történetet és választ hozzá egy történelmi kort, mert az így népszerű. Ez a történet tényleg a középkorban játszódik (már az a része, amelyik a középkorban játszódik…)

Hangyalábnyom>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Na jó. Romantikus. Tipikusan romantikus.
De annyira jó volt. Iszonyat, hogyan tépték egymást a főszereplők, a kezdetek kezdete óta, és nem hiszem el, mekkora fejlődéseken mentek keresztül, milyen bátrak voltak, hogy két ennyire ellentétes szereplő beleszeressen egymásba, ez egy olyan tipikus sztori, amiben tényleg egymást keresték az egymásra találók..:D
Nehezebb napokra, könnyű olvasmány. Lebilincselő, mert olyan korban játszódik, amit én kifejezetten szeretek :D

Eva_Pussova>!
Susan Sizemore: A vihar szárnyai

Nem tudom mit vártam, elkezdtem, vagy elolvasom vagy nem. Imádtam! De csak olvasni, nem szeretném átélni. Egy nőnek visszamenni a múltba, az borzalmas. De a könyv jó :)


Népszerű idézetek

Fairymysz>!

A falusi javasasszonyok általában bölcsek. Legalábbis ez szerepel a munkaköri leírásukban.

53. oldal

Fairymysz>!

Ha Stephan meglátná Sibelle haját, bizony elámulna. Szőke. Mézszínű. Barack. Arany. A férfiak mindig utaztak a szőkékre.
Jane pajkosan felnevetett. Én Stephanom, csak várj, majd meglátod, mivel fogadlak itthon. Őszintén szólva meg sem érdemled őt. Hozz egy sárkánytetemet azonnal, aztán beszélhetünk a feltételekről.

125. oldal

knitta02>!

– Nem bujkálok – jelentette ki Jane, miközben valami okos magyarázaton gondolkodott, miért is van ő itt tulajdonképpen. – Eltévedtem.
– Eltévedt? Egy ilyen csodálatos hölgy legfeljebb a rózsalugasban tévedhet el.

17. oldal Jane és Stephan

knitta02>!

– Levendula?
Érezte, hogy kuncogás hullámzott végig a férfi hátán. Olyan közel voltak egymáshoz, hogy a mozdulat szinte csiklandozta Jane-t.
– Switha ezt javasolja a bolhák ellen. Önnek is ki kell próbálni, úrnőm – javasolta a férfi.
Jane nem volt benne biztos, hogy Sir Daffydet valóban a segítőkészség vezette, vagy inkább burkoltan célzott arra, hogy a lányt is üldözik a bolhák.

58. oldal Jane és Daffyd

Kapcsolódó szócikkek: levendula
Jucko84 P>!

Ó, sóhajtott, miközben a plafont nézte, sohasem gondoltam, hogy egy ilyen durva fickó valaha is tetszhet. – A mamám azt mondaná, éppen itt az ideje, hogy találjak valami érdekeset a férfiakban. Amit ő nem tett, természetesen.

43. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Diana Gabaldon: Az idegen
Orson Scott Card: Bűvölet
Kerstin Gier: Zafírkék
Anna Erishkigal: Az órakészítő
Sandra Regnier: Az elfek öröksége
Elizabeth Crane: Múlt idők rabja
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Karen Chance: Holdvadász
Nora Roberts: A némaság völgye