S'almeyna (Fénymarék 2.) 11 csillagozás

Asbar első csatasárkánya
Susan Salina: S'almeyna

Fénymarék, Drakónia ifjú boszorkánya a vészterhes avargh éj szörnyű mészárlását követően barátjával, Truhval a törpék barlangrendszereiben húzza meg magát. Egy ideig azt reméli, rejtve maradhat az őt kereső kiorgok elől, ám hamar rá kell döbbennie, hogy nem bujdoshat örökké. A törpékre soha nem látott, rettenetes szörnyek törnek, s Fénymarék tudatában van annak, hogy az ő személye okozta a katasztrófát. Elhatározza, hogy nem bujkál tovább, szembeszáll sorsával…
Ahhoz, hogy élhessen, meg kell küzdenie egy hatalmas kiorggal, S'almeynával, Asbar első csatasárkányával.

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 2002
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639346586

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Noro>!
Susan Salina: S'almeyna

Susan Salina: S'almeyna Asbar első csatasárkánya

A szerző második sárkányos regénye még mindig egészen kellemes olvasmány, érdekes új ötletekkel, de a Fénymarékhoz képest kissé túlírtnak, a kelleténél hosszabbnak találtam.

rex501>!
Susan Salina: S'almeyna

Susan Salina: S'almeyna Asbar első csatasárkánya

Ismét sikerült megfognia Fénymarék történetének, még jobban is tetszett, mint az előző. Az események sokkal jobban pörögtek és, amikor egy újabb ismeretlen esemény vagy helyszín került szóba, szinte azonnal meg is kaptam hozzá a történetét. Ennek egyrészt én nagyon örültem, másrészt pedig néha azt érzetem, hogy kicsit túlzásokba is esett ezekkel az író. Gondolok itt például arra, amikor az öreg törpe, Truh vagy négy-öt oldalon keresztül mesélt el egy-egy történetet, amit nagyon jó volt megismerni, de ezzel meg is akasztotta a cselekményt egy időre. (Azt hiszem, hogy sikerült rájönnöm milyen, amikor túl írnak egy könyv.)
Mindezek ellenére én mégis nagyon szerettem a könyvet, nagyon kellemes élmény volt. spoiler Sajnálom, hogy nincsen folytatása, pedig annyira szívesen olvasnék még Fénymarékról és Jarden/Wlanserafról, nagyon jó párost alkottak.

JuZsu>!
Susan Salina: S'almeyna

Susan Salina: S'almeyna Asbar első csatasárkánya

Szóval ezzel a könyvvel nálam az a helyzet, hogy megfogott. Maga a leírás, a szereplők. És igen pár helyen valóban kicsit túl írt volt. Viszont engem egyáltalán nem zavart. Valahogy Salina olvasása közben is ugyanaz az érzésem van, mint Boomen-nél.
Nem tudom ki hogy van vele, de engem Susan Salina írásai inspirálni szoktak. Szinte teljesen egészében magam előtt látom a képeket, a karaktereket. És ez jó. Több ilyen könyv kellene.
Amikor ezt a könyvet letettem nekem olyan érzésem volt, hogy még-még-még ennyi nem eléééég *    *


Hasonló könyvek címkék alapján

Indira Myles: Shajaran – Sorsvető
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Gaál Viktor: Varázserdő
George R. R. Martin: Kardok vihara
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
M. A. Larson: Csillagfürt Akadémia
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
A. O. Esther: Kristályfény