Lelkek ​kútja 21 csillagozás

Susan Salina: Lelkek kútja Susan Salina: Lelkek kútja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nathan az emberek városában nevelkedett, kalmár apja udvarházában, s nem sokat törődött vegyes származásával. Elf anyját sohasem ismerte, mint ahogy rokonairól sem tudott…, ám azok egy napon megjelentek érte. Aratwor herceg azért jött, hogy elszakítsa apjától az ifjút, és magával hurcolja Erfenhoodba, a titkok városába, hogy lelke megmérettessék, és a bölcsek döntsenek a sorsa felől. Nathan eleinte fel sem fogja, hogy hajszálon függ az élete, s ifjúi kalandvággyal tekint az előtte álló zarándokútra a háború dúlta Drakóniában a Lelkek kútjához, amelyben léte végleg mérlegre kerül.

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, Debrecen, 2006
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639566411

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Andru P>!
Susan Salina: Lelkek kútja

Fura, mintha az összes régi fantasynak lenne egyfajta sajátos porossága. Ahogyan fogalmazták vagy fordították, az teljesen más, mint a modern regények. Csukott szemmel is észrevehető, hogy olvasol ilyet bár ez kissé képzavar :) Ennek a könyvnek is megvolt ez az avíttsága, de ettől még távolról sem volt unalmas. Nem épült be láthatatlanul a világleírás, itt konkrétan végig kellett olvasni a hosszabb szövegeket ebből a célból. De szerintem ez nem baj.
A karakterek nem voltak nagyon-nagyon árnyaltak, de felismerhető volt bennük az elf. De a változásaik villanásszerűek voltak, nem átéltek eseményeket, hanem csak lettek valamilyenek.
A cselekmény, nos hát az hagyott némi kívánnivalót maga után. Mintha a végét csak úgy vakon odadobták volna, hogy legyen. Kissé ötletszerűnek találtam a történetvezetést, nem volt számomra elég következetes. Mintha tényleg hirtelen ötletelések sorozata lett volna. Néhol nehezen követhető volt a miértje a dolgoknak, néhol meg szerintem nem is volt.
A végkifejlet, hát azt nem annyira tudtam beilleszteni sehová sem. Értettem, hogy hová akart eljutni a sztori, csak mintha ehhez teleportációt vettünk volna igénybe. Volt valami, aztán meg hirtelen már másvalami volt. Ezt jól oldotta volna, ha a karakterek változása nem pillanatnyi kép lett volna, hanem egy folyamat. Úgy érthetővé vált volna az egész hovatartás.

Tom_mester>!
Susan Salina: Lelkek kútja

Először 2006-ban kezdtem el olvasni, de kb 100 oldal után fogtam és abbahagytam, annyira nem tetszett. Ennek nagy köze van ahhoz, hogy nem tudta az író fenntartani a figyelmet és a szereplők is mind érdektelenek voltak számomra.
8 évvel később újraolvasva ez részben megmaradt, annyi különbséggel, hogy a végére már voltak egész jó jelenetek, főleg a harcjelenetek tetszettek. A nagy fordulatok meg nem voltak olyan nagyok mint amekkoráknak kellett volna lenniük. Nem ütöttek.
A szereplők közül egyedül talán aki szimpatikus volt az Qres, de őt már az Aranyváros ostromában megkedveltem.
A vége pedig nos, oké korrekt lezárás, de előtte a madáretetés rész előtt egy szereplő felbukkanása teljes mértékben felesleges volt, súlytalan, haszontalan. Igazán ütőssé másképp tehetett volna tenni.
Először 2,5 csillagot akartam adni, de a végső csata felvitte egy fél csillagocskával.

misevy>!
Susan Salina: Lelkek kútja

Ez a könyv csupa varázslat, az elfek mágiával, misztikummal teli világában pörög végig a csodálatos meseszövésű történet, és az utolsó oldalakon áll össze a kép. Egy szóban lehet a legjobban összefoglalni: varázslatos :)

JuZsu>!
Susan Salina: Lelkek kútja

5 csillagnál kevesebbet nem tudtam, nem tudok, és nem is akarok adni.
Miért?
Mert ez a könyv magához láncolt. A szó szoros értelmében. Amikor először olvastam nem bírtam letenni, sőt a második olvasásra is ez volt a jellemző. Az írásmódja, a karakterei, a cselekmény (ami tényleg az utolsó oldalakon áll össze egésszé.)


Népszerű idézetek

misevy>!

Tudta, hogy az iménti szavak örökre bennük égnek, de már azt is tudta, hogy e kimondott szavaknak helyük volt az életében. Mert csak a kimondatlan szavak pusztítják el a lelket és őrlik fel a szíveket.

misevy>!

A múlt nem változik, de a megbocsátás nyugalmat hozhat.

Nixi>!

Ki nem hisz önnön erejében, az el se induljon az úton!


Hasonló könyvek címkék alapján

Dale Avery: A renegát
John Caldwell: A Káosz Szava
Wayne Chapman: Karnevál
Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Wayne Chapman: Garmacor címere
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Raoul Renier: Korona és kehely
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Ray O'Sullivan: Sötét zarándok
Szalkai László: Ha megszakad a napvilág