Sorsdöntő ​nyár (Szeder-sziget 1.) 43 csillagozás

Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Lehet, hogy Michelle Sanderson erős, független nőnek látszik, de legbelül ugyanaz a sebzett lelkű fiatal lány, aki tíz évvel ezelőtt elmenekült otthonról, és belépett a hadseregbe. Amikor leszerelése után visszatér a kis szeder-szigeti fogadóba, hogy átvegye az örökségét, legnagyobb bosszúságára olyasvalakit talál az igazgatói lakásban, akit soha életében nem akart viszontlátni. Carly Williams és ő régen szinte elválaszthatatlanok voltak, ám egy rút árulás tönkretette a barátságukat. Ráadásulmost úgy tűnik, Carlyt is felelősség terheli azért, hogy a fogadót az árverés réme fenyegeti. A közös cél, a szálló megmentése érdekében a két barátnő fegyverszünetet köt. De ahhoz, hogy túlléphessenek a csalódásaikon, és megtalálják a boldogságukat két remek férfi oldalán, egy sikeres idénynél azért többre van szükségük: némi szerencsére, szerelemre meg egy gyönyörű nyárra…

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2017
384 oldal · ISBN: 9789634480617 · Fordította: Csató Gabriella
>!
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634482239 · Fordította: Csató Gabriella
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2017
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634079774 · Fordította: Csató Gabriella

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Ez már a 13. történet, amit Mallery tollából olvasok, de egyszerűen nem tudom megunni ezt a nőt. Olyan finoman és szépen simogat a szavaival, annyira el tud varázsolni a hétköznapi szereplőivel és a kisvárosi helyszíneivel, hogy ha 1 hónapig megállás nélkül csak tőle kellene olvasnom, azt sem bánnám.
Ez a könyv is olvasmányos volt, megható, cuki és sokszor fájdalmas (főleg Michelle alkoholizmusa küldött a padlóra), de egy hatalmas, elégedett sóhajjal tettem le a kezemből.
Kell nekem a folytatás!

8 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

A történet ugyanannyira chic lit és családregény, mint amennyire romantikus. Carly és Michelle suinte együtt nőttek fel a szigeten és 17 éves korukig legjobb barátnők voltak. Aztán történt valami és Michelle megszökött, és katonának állt. Tíz év múlva sérülten, tele haraggal és a poszttraumás stresszel küzdve tér vissza, hogy vezesse a fogadót. A kezdeti találkozás nem indul jól, mindkét nő erős sérelmeket ápol, mégis Carly az, aki próbál közeledni és békülni. Őt kedveltem jobban, Michelle többnyire kiakasztó volt. Persze két jó pasi is volt a történetben, de csak amolyan mellékszállként. Susan Mallery jól ír, bár vannak jobb és kevésbé jó kötetei is, ez kimondottan tetszett.

zuna19>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Ez bejött rendesen! Susan Mallery ismét le tudott venni a lábamról. Nem erre számítottam, de annyira imádtam az egészet.
Már ez az első rész tökéletes sikeredett. Ha ilyen lesz a többi is semmi bajom nem lesz.
A történet eszméletlen jó volt. Tetszett a felépítése és a kidolgozása is.
A karakterek is szerethetőek voltak szinte végig. Michelle nekem kedvelhetőbb karakter, mint Carly. Mondjuk ezt a nagy viszályozást nem nagyon éreztem erősnek, inkább bohóckodás volt ez már.
Érdekes, hogy elég lassan indult be a könyv, de a romantikus szálak most nem kaptak nagy hangsúlyt. Mégis élvezhető volt végig.

kiruu>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Nehezen indult, de a végére felbukkant az igazi Susan Mallery. Ez a könyv sokkal inkább szól a barátságról, egy leszerelt katona nehézségeinek a feldolgozásáról, azaz a poszttraumás stressz szindrómáról, családról, és egy kicsit a szerelemről. Nem a szokásos vicces, könnyed, romantikus Mallery regény.
Az egész történet két lány barátságáról szól és aköré épül. Michelle a szívem csücske lett, mivel PTSD-s betegekkel szeretnék foglalkozni a jövőben, ezért a betegségért tanulok pszichológiát. Csodálatos. Az egész folyamat, amin végigmegy. Határozott, de közben kicsit sértett és megbántott karakter, aki megtalálja az utat a világba. Imádtam, amikor Esély felbukkant, és megmentette. A nevet pedig elraktároztam, a következő menhelyről hozott kutyának nem kell majd nevet találnom. Beleszerettem. :) Jaredbe is. Úúú, az a pasi. Nem is sorolom fel, hogy miért imádtam őt az elejétől kezdve.
A másik oldalon pedig ott van Carly, akinek teletömte a fejét egy rossz karakter. Őt annyira nem szerettem meg, de szép változáson ment keresztül ő is. A lánya nagyon üdítő személyiség, és aranyos. Sam nekem a haver kategóriába esik, de ott kiemelkedő helyet érdemel.
Tudtam, hogy mi a helyzet a negatív karakterekkel, mindkettejükkel kapcsolatban volt megérzésem, ezek be is jöttek. Ezért ez a része a történetnek nagy meglepetést nem okozott. Az öt csillagot azért nem kapja meg, mert nehézkesen indult be a történet. Belecsöppenünk a jelenbe, a múltban történtek csak lassan derülnek ki, így a kép nehezen áll össze. Ezt leszámítva szépen megírt regény családról, barátságról, és egy picit a szerelemről. Meghozta a kedvem újraolvasni a Citrom és osztrigát. :)

Mariann_ P>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Két hajdan volt elválaszthatatlan barátnő rossz viszonyának ecsetelése volt a cselekménye nagyobb részt ennek a könyvnek.
Érdekessége, hogy az egyik barátnő háborús sérült, sokat szenved a fájdalmaitól, tehát mindenképpen egy nagyon nehéz időszakát éli meg az életének.
Nehezen haladtam vele, időnként unalmasnak találtam.
A borító sem ezt sugallja, na meg a Szeder -sziget alcím sem.
Én inkább az utóbbiról olvastam volna…

ggizi P>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

A történet központi eleme két nő viszontagságos, egész életüket meghatározó barátsága. Útjuk most újra összefonódik és kénytelenek szembenézni korábban messziről került, szőnyeg alá söpört sérelmeikkel. Michelle része érdekesebb volt számomra a háborús veteránként a PTSD-vel sújtott hétköznapjaival, de Carly élete sem volt rózsás egyedülálló anyaként. A férfiak viszonylagos mellékszálként, a terápia részeként szerepeltek a történetben, így nem is a szerelmi szálak, hanem a két egykori barátnő között újjáépülő, erősödő bizalom köré összpontosult a történet.

klaratakacs P>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Kellemes, tipikus amerikai történet. Leszerelő, traumák miatt fizikailag és lelkileg is szenvedő szereplő az egyik lány, a másik egyedülálló anya, akit a vőlegénye a barátnőjével csalt meg. De persze jó barátok voltak és a könyvön végighúzódó viták után jön az egymásnak borulás, a jajj bocsáss meg…. Lányok, tíz év telt el, ideje lenne túllépni a gyerekkori hisztiken, ugyanez vonatkozik a gonosz banki alkalmazottra is.
A szállodát viszont szerettem, az ottani hétköznapok bemutatását, leírását, örültem a – szintén kötelezően, minden amerikai könyvben felbukkanó – kutyának, mint gyógyítónak.
Összességében egynek elment, de csak akkor fogom olvasni a folytatást, ha rágógumira van szüksége az agyamnak.

Kathreen>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Nem igazán sorolnám a nagyon romantikus könyvek közé, elég kis szerepe volt. Inkább a barátságról, a megbocsájtásról szól magunk és a környezetünk felé.

mokus33>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Nagyon lassan csordogáló történet, talán emiatt sem haladtam vele úgy, ahogyan gondoltam. Két régi barátnőről szól, akik között megromlott a kapcsolat és akik szerintem feleslegesen bonyolítják túl az életüket. Muszáj együtt dolgozniuk, persze sok súrlódás van közöttük, általában mondvacsinált dolgokból kreálnak maguknak problémát. A helyszín szép, bár keveset részletezi az írónő, nincsenek leírások, inkább a két barátnő útkereséséről, egymáshoz való közeledéséről szól a könyv.

sztrapacska1213>!
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Sokkal kevésbé volt „édes”, mint az írónőtől korábban olvasott regények. A szokásoktól eltérően itt két egyenrangú hősnőt is kaptunk, a középpontban az ő kapcsolatuk állt. A két hozzájuk párosított férfi nem játszott igazán nagy szerepet, nem tudtak közel kerülni hozzám, mondjuk a főhősnőkhöz is elég lassan :))), azt hiszen itt nem ez volt a lényeg. Kimondottan meglepett a szakácsnő viselkedése, nem ezt szoktam meg az ilyen típusú szereplőktől.
A helyszín szuper, de szerintem kiaknázatlan maradt, szívesen olvastam volna róla többet. Van benne rátarti cica, cuki kutya, aranyos kislány, de mégis hiányzott nekem valami, talán az édesség:)))
Remélem a folyatásokban belelendül a történet, egy esélyt azért még szívesen adnék neki.


Népszerű idézetek

Sippancs P>!

Mindenki követ el hibákat, de az, amit utána teszünk, határoz meg bennünket, mutatja meg, milyen fából faragtak.

257. oldal

Sippancs P>!

A valóság olykor átkozottul kellemetlen.

69. oldal

Sippancs P>!

De az ördögbe is, egy bók mindig jólesik az embernek.

10. oldal

Sippancs P>!

Ami történt, megtörtént, a múltba nem lehet visszamenni, csak előre lehet haladni, azt remélve, hogy végül minden jóra fordul.

166. oldal

Sippancs P>!

A nevetés sokkal szórakoztatóbbá teszi az életet.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: nevetés
kiruu>!

– Nem nyafogsz, mint a legtöbb nő, de sokkal házsártosabb vagy.
– A vonzerőm része – közölte Michelle.
– Legalábbis ezzel áltatod magad.

kiruu>!

Michelle szexelni akart, Jared meg démonokról csevegni! Tényleg tökéletes párost alkotnának.


A sorozat következő kötete

Szeder-sziget sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Margit Sandemo: Halálos bűn
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Leila Meacham: Rózsák
Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.
Pearl S. Buck: Az édes anyaföld