Sorsdöntő ​nyár (Szeder-sziget 1.) 22 csillagozás

Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Lehet, hogy Michelle Sanderson erős, független nőnek látszik, de legbelül ugyanaz a sebzett lelkű fiatal lány, aki tíz évvel ezelőtt elmenekült otthonról, és belépett a hadseregbe. Amikor leszerelése után visszatér a kis szeder-szigeti fogadóba, hogy átvegye az örökségét, legnagyobb bosszúságára olyasvalakit talál az igazgatói lakásban, akit soha életében nem akart viszontlátni. Carly Williams és ő régen szinte elválaszthatatlanok voltak, ám egy rút árulás tönkretette a barátságukat. Ráadásulmost úgy tűnik, Carlyt is felelősség terheli azért, hogy a fogadót az árverés réme fenyegeti. A közös cél, a szálló megmentése érdekében a két barátnő fegyverszünetet köt. De ahhoz, hogy túlléphessenek a csalódásaikon, és megtalálják a boldogságukat két remek férfi oldalán, egy sikeres idénynél azért többre van szükségük: némi szerencsére, szerelemre meg egy gyönyörű nyárra…

Eredeti mű: Susan Mallery: Barefoot Season

>!
384 oldal · ISBN: 9789634480617 · Fordította: Csató Gabriella
>!
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634079774 · Fordította: Csató Gabriella

Enciklopédia 1


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

>!
Sippancs P
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Ez már a 13. történet, amit Mallery tollából olvasok, de egyszerűen nem tudom megunni ezt a nőt. Olyan finoman és szépen simogat a szavaival, annyira el tud varázsolni a hétköznapi szereplőivel és a kisvárosi helyszíneivel, hogy ha 1 hónapig megállás nélkül csak tőle kellene olvasnom, azt sem bánnám.
Ez a könyv is olvasmányos volt, megható, cuki és sokszor fájdalmas (főleg Michelle alkoholizmusa küldött a padlóra), de egy hatalmas, elégedett sóhajjal tettem le a kezemből.
Kell nekem a folytatás!

8 hozzászólás
>!
kiruu P
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Nehezen indult, de a végére felbukkant az igazi Susan Mallery. Ez a könyv sokkal inkább szól a barátságról, egy leszerelt katona nehézségeinek a feldolgozásáról, azaz a poszttraumás stressz szindrómáról, családról, és egy kicsit a szerelemről. Nem a szokásos vicces, könnyed, romantikus Mallery regény.
Az egész történet két lány barátságáról szól és aköré épül. Michelle a szívem csücske lett, mivel PTSD-s betegekkel szeretnék foglalkozni a jövőben, ezért a betegségért tanulok pszichológiát. Csodálatos. Az egész folyamat, amin végigmegy. Határozott, de közben kicsit sértett és megbántott karakter, aki megtalálja az utat a világba. Imádtam, amikor Esély felbukkant, és megmentette. A nevet pedig elraktároztam, a következő menhelyről hozott kutyának nem kell majd nevet találnom. Beleszerettem. :) Jaredbe is. Úúú, az a pasi. Nem is sorolom fel, hogy miért imádtam őt az elejétől kezdve.
A másik oldalon pedig ott van Carly, akinek teletömte a fejét egy rossz karakter. Őt annyira nem szerettem meg, de szép változáson ment keresztül ő is. A lánya nagyon üdítő személyiség, és aranyos. Sam nekem a haver kategóriába esik, de ott kiemelkedő helyet érdemel.
Tudtam, hogy mi a helyzet a negatív karakterekkel, mindkettejükkel kapcsolatban volt megérzésem, ezek be is jöttek. Ezért ez a része a történetnek nagy meglepetést nem okozott. Az öt csillagot azért nem kapja meg, mert nehézkesen indult be a történet. Belecsöppenünk a jelenbe, a múltban történtek csak lassan derülnek ki, így a kép nehezen áll össze. Ezt leszámítva szépen megírt regény családról, barátságról, és egy picit a szerelemről. Meghozta a kedvem újraolvasni a Citrom és osztrigát. :)

>!
Kathreen
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Nem igazán sorolnám a nagyon romantikus könyvek közé, elég kis szerepe volt. Inkább a barátságról, a megbocsájtásról szól magunk és a környezetünk felé.

>!
mokus33
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Nagyon lassan csordogáló történet, talán emiatt sem haladtam vele úgy, ahogyan gondoltam. Két régi barátnőről szól, akik között megromlott a kapcsolat és akik szerintem feleslegesen bonyolítják túl az életüket. Muszáj együtt dolgozniuk, persze sok súrlódás van közöttük, általában mondvacsinált dolgokból kreálnak maguknak problémát. A helyszín szép, bár keveset részletezi az írónő, nincsenek leírások, inkább a két barátnő útkereséséről, egymáshoz való közeledéséről szól a könyv.

>!
sztrapacska1213 P
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Sokkal kevésbé volt „édes”, mint az írónőtől korábban olvasott regények. A szokásoktól eltérően itt két egyenrangú hősnőt is kaptunk, a középpontban az ő kapcsolatuk állt. A két hozzájuk párosított férfi nem játszott igazán nagy szerepet, nem tudtak közel kerülni hozzám, mondjuk a főhősnőkhöz is elég lassan :))), azt hiszen itt nem ez volt a lényeg. Kimondottan meglepett a szakácsnő viselkedése, nem ezt szoktam meg az ilyen típusú szereplőktől.
A helyszín szuper, de szerintem kiaknázatlan maradt, szívesen olvastam volna róla többet. Van benne rátarti cica, cuki kutya, aranyos kislány, de mégis hiányzott nekem valami, talán az édesség:)))
Remélem a folyatásokban belelendül a történet, egy esélyt azért még szívesen adnék neki.

>!
hovi P
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Én valami nagyon másra számítottam és vártam. Ez egy nagyon másfajta stílusú történet.
Imádom az írónő könyveit, de ez nekem most nagyon nem jött át. Lehet azért mert egyetlen katonát sem ismerek, így nem is láthattam, hogyan hathat az emberre a spoiler
Egyik szereplő sem lett a szívem csücske. Egyedül spoiler hozott némi színt a történetbe.
Nagyon nehezen viseltem a folyamatos ellenségeskedést és a hisztit. A kevesebb több lett volna.
Két nagyon fontos dolgot tanított meg a történet: jól válogassuk meg, hogy kibe helyezzük a bizalmunkat, hiszen nagyon sokan álarcot viselnek és nagyon nehéz megkülönböztetni az igaz barátságot a hamistól.
A másik, hogy hiába vannak körülötted olyanok, akik segíteni akarnak, az embernek magának kell rájönnie hogyan álljon talpra és aszerint cselekedni.

>!
Tuciolvas
Susan Mallery: Sorsdöntő nyár

Az elején nem voltunk jó barátok a könyvvel, a szereplők kicsit nyavalygósnak és idegesítőnek hatottak, de a végére egész jó lett.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

Mindenki követ el hibákat, de az, amit utána teszünk, határoz meg bennünket, mutatja meg, milyen fából faragtak.

257. oldal

>!
Sippancs P

De az ördögbe is, egy bók mindig jólesik az embernek.

10. oldal

>!
Sippancs P

A valóság olykor átkozottul kellemetlen.

69. oldal

>!
Sippancs P

Ami történt, megtörtént, a múltba nem lehet visszamenni, csak előre lehet haladni, azt remélve, hogy végül minden jóra fordul.

166. oldal

>!
Sippancs P

A nevetés sokkal szórakoztatóbbá teszi az életet.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: nevetés
>!
kiruu P

– Nem nyafogsz, mint a legtöbb nő, de sokkal házsártosabb vagy.
– A vonzerőm része – közölte Michelle.
– Legalábbis ezzel áltatod magad.

>!
kiruu P

Michelle szexelni akart, Jared meg démonokról csevegni! Tényleg tökéletes párost alkotnának.


A sorozat következő kötete

Szeder-sziget sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Leila Meacham: Rózsák
Lucinda Riley: Éjféli rózsa
Kate Morton: Az elfeledett kert
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Luca Di Fulvio: Álmok bandája
Kate Morton: A tóparti ház
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Luca Di Fulvio: A lány, aki megérintette az eget
Kate Morton: Felszáll a köd