Citrom ​és osztriga (Buchanan testvérek 1.) 346 csillagozás

Susan Mallery: Citrom és osztriga

Előétel
Cal Buchanannek a város legjobb séfjére van szüksége, hogy az Öreg Halász újra felkapott étterem legyen. Csak az a gond, hogy a tökéletes jelölt éppen a volt felesége…
Főétel
Pennynek jól jön az állásajánlat, de nem köti Cal orrára, hogy kisbabát vár. Ráadásul elég rázós dolog mindennap együtt dolgozni az exével, akiből még nem sikerült kiszeretni…
Desszert
És hogy a helyzet még pikánsabb legyen, véletlenül tudomást szerez Cal féltve őrzött titkáról, amelyet a férfi pont előle rejtegetett a legjobban.

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika télen-nyáron Harlequin Magyarország

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2013
368 oldal · ISBN: 9789635386857 · Fordította: Csató Gabriella
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2012
368 oldal · ISBN: 9789635384211 · Fordította: Csató Gabriella

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Cal Buchanan · Dani Buchanan · Naomi · Penny · Penny Jackson · Reid Buchanan


Kedvencelte 25

Most olvassa 3

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Laza kis chick lit. Aki a kezébe veszi, semmi világmegváltóra ne számítson ettől a könyvtől, mert egyáltalán nem ez a lényege. Ennél a könyvnél a kikapcsolódás, és a céltalan olvasás a fontos, hogy csak belemerülj a könyvbe, ne kelljen agyalnod semmin. Amint ezt megérti az embert, élvezhetővé válik. :)
Ahogy nézegettem az értékeléseket, voltak, akik szerint túl sok volt a szereplő. Szerencsére engem nem zavart, elég hamar megjegyeztem, hogy ki kicsoda, kinek a kije (:D). Szerintem így csak izgalmasabb volt, mert lényegében mindenki teljesen más karakter. Mindenki másért szerethető. Bár azt hozzátenném, hogy engem egyik szereplő sem fogott meg igazán, senkivel nem tudtam maradéktalanul szimpatizálni. A leginkább talán Reid-et bírtam. :)
Egy idő után már idegesített, hogy mindenki titkolózik, de valahogy mindig minden kiderült, aztán lehetett helyrehozni a károkat. Arra talán tanít egy kicsit a könyv, hogy beszéljünk egymással. Sokkal egyszerűbb őszintének lenni, és akkor már a problémák is lehet, hogy egy kicsit könnyebben megoldásra kerülnek.
Valamikor szerintem folytatni fogom a sorozatot, ha jól láttam, Walker története a következő. Remélem, olyan érdekes lesz, amilyennek én gondolom így előre. :))

zuna19>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Nem is tudom hol kezdjem. Elég sok szereplő volt a könyvben, egyik se nőtt a szívemhez, ami eléggé fura. Penny volt az egyedüli, akit egy kicsit megkedveltem. De ő is nagyon idegesítő volt sokszor. Cal nekem nagyon unszimpatikus lett. Gloria egyszerűen förtelmes. Naomit ki nem állhattam. Walker, Reid és Dani, róluk még nem írok véleményt. Majd csak ha elolvastam a történeteiket. Kicsit furcsa volt, hogy ebben mennyi szerepet kaptak, általában ha 4 testvérről szóló sorozatot olvasok, éppen hogy csak megemlítik őket az aktuális könyvben, de ebben mind a 4 testvér elég sok részt kapott.
A történet maga nagyon tetszett, főleg, hogy a vicces részek feldobták. De ez a sok titkolózás nekem személy szerint annyira felesleges volt.

Paulina_Sándorné P>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Mivel már a többi részt sikeresen elolvastam, Cal és Penny történetének a végét ismertem. Ettől függetlenül érdekelt, hogyan jutottak el a végére. Szimpatikusak voltak, tetszett Penny stílusa, ahogy próbált ellenállni Cal-nak. Nem semmi volt, mikor a húsvágó bárd kirepült a kezéből. Egyszerre volt vicces és ijesztő. Cal sokat fejlődött, valahol értettem őt meg nem is. Megható volt, ahogy Lindsey-jel szemben viselkedett. Örültem, hogy végül Lindsey megtudta az igazat. Jól kezelte a helyzetet. Gloria egy nagy boszorkány.

christine I>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Az első könyvem az írónőtől, de valószínűleg nem az utolsó.
Kellemes, könnyed és szórakoztató volt ez a kötet, igazi csemege, a hosszú, fárasztó napokra pedig tökéletes. ☺
http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2016/10/s…

zsPetra>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Hát…nekem ez a könyv csalódás volt. Jobbra számítottam.
A konyhai, és főzéssel kapcsolatos részek tetszettek, még nem olvastam olyan könyvet, amiben szakács a főszereplő, de tetszett. A családomban is van szakács, így izgi volt ilyen témában olvasni.
A szereplők közül Reid-et kedveltem meg a legjobban. A többiek annyira nem tettek rám nagy benyomást, főleg a gonosz nagymama (kiállhatatlan volt).
A történet sem nyűgözött le, de azért egyszeri olvasásnak elment. A többi rész elolvasását egyelőre nem tervezem, de majd meglátjuk.

h_orsi>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Azt mondanám rá, hogy igazi csajos könyv. Nincsenek benne új gondolatok, semmi szokatlan téma, amivel az olvasó ne találkozott volna már. Mégis az én kis szívemnek a sok komoly olvasmány után jól esett.

Mary Suek kíméljenek!
Csakhogy nem hazudhatok… sok nehéz sorsú karakter van benne, ami még rendben is lenne. A baj az vele, hogy a végére az írónő túllépett egy határt, ami után már csak untatni tudott a sok szenvedés.

Viszont! A történet jól látható mederben folyik. A szereplők mindegyike nagyon szerethető (kivéve egyet, de az nem is csoda).

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.com/2016/04/gasztrokedd-4.html

Nikyy18>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Jó kis könyv volt, szerethető karakterekkel. Megkedveltem az egész Buchanan családot. Volt pár vicces rész is. Pennyt nagyon bírtam. Leginkább Reid könyvére vagyok kiváncsi.

turanett P>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Valami könnyed olvasásra vágytam. Elég régóta szemezgetek vele, gondoltam előkapom. Könnyed, szerethető olvasmány. Penny válása után három évvel újra találkozni kényszerül a volt férjével, aki állást ajánl neki. Penny úgy gondolja, ez kapóra jön, pénz is áll a házhoz, és még jól meg is szorongathatja volt férjét. Még mindig nem érti, hogy mi romlott el a házasságukban, miért engedte el a férfi. Cal a családi vállalkozást próbálja megmenteni, így sajnos muszáj segítséget kérnie a volt feleségétől. De miután megegyeznek, egyik sem gondolja, hogy még mindig ezernyi titok lappang körülöttük.
Cal annyira buta, kár, hogy nem avatta be hamarabb Pennyt a titkába, megtudták volna oldani. Cal testvérei jó fejek, de a nagyi egy igazi hárpia. Miért nem ütötte már meg végre valaki?

3 hozzászólás
Navi P>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Sokkal jobban tetszett, mint a 3. rész. Tökéletes nyitókötete egy jó kis nyári limonádénak. Izgulhatunk, de nem fogjuk tőle lerágni a körmünket. Második esély könyv. Megértem valahol Calt, mit miért tett. De szerencsére a végére megjött az esze és képes volt felelősségteljes döntéseket hozni. Penny egy igazi erős nő, határozott, céltudatos, ugyanakkor képes segítséget kérni. Lindsey könyvére kíváncsi lennék. Márha megírja Susan. Kíváncsian kezdek neki Walker könyvének. Danit nagyon sajnálom, de remélem, talpra áll.

Vivi_>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Ez is igazi limonádé könyv. :)
Nem kell semmi extrára számítani, hiszen a végkifejlet már az elején tudható.
Szerethető karakterek, humoros írásmód.
A Buchanan testvéreket nagyon megszerettem, mint Pennyt és Naomit is. A testvérek közül a legjobban Reid keltette fel az érdeklődésem, így már alig várom, hogy az ő könyvét olvashassam. De még Walkerről sem derült ki sok, szóval őt is jobban megismerném. Az harmadik fiúval, Callel sem volt problémám, csak valahogy az ő karakterét éreztem eddig a leggyengébbnek a fiúk közül. Glóriát, a nagymamát pedig utáltam, ehhez nincs több hozzáfűznivalóm.
Mindig is szerettem volna olyan könyvet olvasni, amiben valaki séf, vagy főz így nagyon örültem, hogy szembe került velem. A vége felé picit untam, ezért vontam le az egy csillagot, de ettől függetlenül tetszett.


Népszerű idézetek

zuna19>!

Csak egy bolond akarná, hogy a szívét ugyanaz a férfi kétszer is összetörje.

234. oldal

Vivi_>!

– Beteg vagy? – kérdezte Penny.
– Nem. […]
– De én aggódom érted.
Naomi letette a kést.
– Ez aranyos tőled, de fölösleges. Jól vagyok. Csak gondolkozom. Ritkán csinálok ilyet, ezért nehezen megy.

Vivi_>!

Szavak, amelyek önmagukban nem sokat érnek, de együtt a világot jelenthetik valaki számára.

Vivi_>!

– Ne nyisd ki, ha meztelen vagy, előbb vegyél fel valamit!
Reid kinyitotta az ajtót, és rávigyorgott.
– Félsz, hogy a látványra elveszítenéd az önbizalmad?
– Az lehetetlen.

nykyriana>!

– Nem hiszem, hogy elég tiszteletet hallok a hangodban. Ez az én éttermem, és amíg itt vagyok, úgy kell rám tekintened, mint egy istenre.
– Erről az emlékeztetőről lemaradtam. Elküldenéd újra?
[…]
– Nagyon kinyílt a csipád – jegyezte meg végül. – Mikor történt ez?
– Úgy száznegyvenhét nappal ezelőtt. Beszámoltak róla a hírekben.
– Erről lemaradtam.
– Gondolom ott rejtőzik az emlékeztető mellet, amely arról szól, hogy itt te vagy az isten.

AniTiger P>!

– Látod? Ezért mondom, hogy a szeretet szívás. Ha nem szeretnélek, nem izgatna, hogy el kell mennem.
– Ha nem szeretnél mindazok után, amiken együtt keresztülmentünk, a fejedhez vágnék egy húsvágó bárdot.

14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
kiruu>!

Ekkor a pincérnő kihozta az ebédjüket. Cal hamburgert rendelt, Penny salátát. De nem ám akármilyet! A pincérnő nyolc kistányér különböző hozzávalót helyezett a lány négyfajta salátával teli tálja elé. Miközben Cal figyelte, Penny olívaolajat, balzsamecetet és őrölt borsot öntött egy kávéscsészébe, aztán belenyomta egy fél citrom levét. Miután a villájával összekeverte mindezeket, a salátájára dobta a
kockára vágott, füstölt csirkehúst és a fetát, aztán megszagolta a kandírozott pekándiót, mielőtt azt is hozzáadta a keverékhez. Mellőzte a zöld diót, csak egy fél paradicsomot vett el, zöld helyett vöröshagymát választott, aztán ráborította a salátaöntetet. Miután mindent összekevert, egymásba rakta a tányérokat, és megkóstolta az ebédjét.


A sorozat következő kötete

Buchanan testvérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement – A randiguru szárnysegéde
Lucy Score: Amin sosem leszünk túl
Vi Keeland: A viszony
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: A megbízó
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Csak szex
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor