Citrom ​és osztriga (Buchanan testvérek 1.) 293 csillagozás

Susan Mallery: Citrom és osztriga

Előétel
Cal Buchanannek a város legjobb séfjére van szüksége, hogy az Öreg Halász újra felkapott étterem legyen. Csak az a gond, hogy a tökéletes jelölt éppen a volt felesége…
Főétel
Pennynek jól jön az állásajánlat, de nem köti Cal orrára, hogy kisbabát vár. Ráadásul elég rázós dolog mindennap együtt dolgozni az exével, akiből még nem sikerült kiszeretni…
Desszert
És hogy a helyzet még pikánsabb legyen, véletlenül tudomást szerez Cal féltve őrzött titkáról, amelyet a férfi pont előle rejtegetett a legjobban.

Eredeti megjelenés éve: 2006

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantika télen-nyáron Harlequin Magyarország

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2013
ISBN: 9789635386857 · Fordította: Csató Gabriella
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2012
368 oldal · ISBN: 9789635384211 · Fordította: Csató Gabriella

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Cal Buchanan · Dani Buchanan · Penny · Reid Buchanan


Kedvencelte 25

Most olvassa 6

Várólistára tette 143

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Laza kis chick lit. Aki a kezébe veszi, semmi világmegváltóra ne számítson ettől a könyvtől, mert egyáltalán nem ez a lényege. Ennél a könyvnél a kikapcsolódás, és a céltalan olvasás a fontos, hogy csak belemerülj a könyvbe, ne kelljen agyalnod semmin. Amint ezt megérti az embert, élvezhetővé válik. :)
Ahogy nézegettem az értékeléseket, voltak, akik szerint túl sok volt a szereplő. Szerencsére engem nem zavart, elég hamar megjegyeztem, hogy ki kicsoda, kinek a kije (:D). Szerintem így csak izgalmasabb volt, mert lényegében mindenki teljesen más karakter. Mindenki másért szerethető. Bár azt hozzátenném, hogy engem egyik szereplő sem fogott meg igazán, senkivel nem tudtam maradéktalanul szimpatizálni. A leginkább talán Reid-et bírtam. :)
Egy idő után már idegesített, hogy mindenki titkolózik, de valahogy mindig minden kiderült, aztán lehetett helyrehozni a károkat. Arra talán tanít egy kicsit a könyv, hogy beszéljünk egymással. Sokkal egyszerűbb őszintének lenni, és akkor már a problémák is lehet, hogy egy kicsit könnyebben megoldásra kerülnek.
Valamikor szerintem folytatni fogom a sorozatot, ha jól láttam, Walker története a következő. Remélem, olyan érdekes lesz, amilyennek én gondolom így előre. :))

zuna19 P>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Nem is tudom hol kezdjem. Elég sok szereplő volt a könyvben, egyik se nőtt a szívemhez, ami eléggé fura. Penny volt az egyedüli, akit egy kicsit megkedveltem. De ő is nagyon idegesítő volt sokszor. Cal nekem nagyon unszimpatikus lett. Gloria egyszerűen förtelmes. Naomit ki nem állhattam. Walker, Reid és Dani, róluk még nem írok véleményt. Majd csak ha elolvastam a történeteiket. Kicsit furcsa volt, hogy ebben mennyi szerepet kaptak, általában ha 4 testvérről szóló sorozatot olvasok, éppen hogy csak megemlítik őket az aktuális könyvben, de ebben mind a 4 testvér elég sok részt kapott.
A történet maga nagyon tetszett, főleg, hogy a vicces részek feldobták. De ez a sok titkolózás nekem személy szerint annyira felesleges volt.

christine>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Az első könyvem az írónőtől, de valószínűleg nem az utolsó.
Kellemes, könnyed és szórakoztató volt ez a kötet, igazi csemege, a hosszú, fárasztó napokra pedig tökéletes. ☺
http://zivatar-christinekcoldman.blogspot.com/2016/10/s…

h_orsi P>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Azt mondanám rá, hogy igazi csajos könyv. Nincsenek benne új gondolatok, semmi szokatlan téma, amivel az olvasó ne találkozott volna már. Mégis az én kis szívemnek a sok komoly olvasmány után jól esett.

Mary Suek kíméljenek!
Csakhogy nem hazudhatok… sok nehéz sorsú karakter van benne, ami még rendben is lenne. A baj az vele, hogy a végére az írónő túllépett egy határt, ami után már csak untatni tudott a sok szenvedés.

Viszont! A történet jól látható mederben folyik. A szereplők mindegyike nagyon szerethető (kivéve egyet, de az nem is csoda).

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.com/2016/04/gasztrokedd-4.html

Nikyy18>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Jó kis könyv volt, szerethető karakterekkel. Megkedveltem az egész Buchanan családot. Volt pár vicces rész is. Pennyt nagyon bírtam. Leginkább Reid könyvére vagyok kiváncsi.

Navi P>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Sokkal jobban tetszett, mint a 3. rész. Tökéletes nyitókötete egy jó kis nyári limonádénak. Izgulhatunk, de nem fogjuk tőle lerágni a körmünket. Második esély könyv. Megértem valahol Calt, mit miért tett. De szerencsére a végére megjött az esze és képes volt felelősségteljes döntéseket hozni. Penny egy igazi erős nő, határozott, céltudatos, ugyanakkor képes segítséget kérni. Lindsey könyvére kíváncsi lennék. Márha megírja Susan. Kíváncsian kezdek neki Walker könyvének. Danit nagyon sajnálom, de remélem, talpra áll.

Vivi_>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Ez is igazi limonádé könyv. :)
Nem kell semmi extrára számítani, hiszen a végkifejlet már az elején tudható.
Szerethető karakterek, humoros írásmód.
A Buchanan testvéreket nagyon megszerettem, mint Pennyt és Naomit is. A testvérek közül a legjobban Reid keltette fel az érdeklődésem, így már alig várom, hogy az ő könyvét olvashassam. De még Walkerről sem derült ki sok, szóval őt is jobban megismerném. Az harmadik fiúval, Callel sem volt problémám, csak valahogy az ő karakterét éreztem eddig a leggyengébbnek a fiúk közül. Glóriát, a nagymamát pedig utáltam, ehhez nincs több hozzáfűznivalóm.
Mindig is szerettem volna olyan könyvet olvasni, amiben valaki séf, vagy főz így nagyon örültem, hogy szembe került velem. A vége felé picit untam, ezért vontam le az egy csillagot, de ettől függetlenül tetszett.

kiruu P>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

A mai napig bármikor újra tudom olvasni. Amikor először olvastam, közel sem voltam felnőtt, de azóta is a szívem csücske ez a könyv. Lehet, hogy a három fiú testvér miatt. Nem is igazán tudnék dönteni. Fura módon Calt kedvelem a legkevésbé, de mégis ez a rész a kedvencem a sorozatból. Reid nagyon-nagyon az esetem, ő számomra legjobb barát is lenne. Walker pedig… a katonák a gyengéim.
Aztán lehet, hogy Susan Mallery stílusa miatt. Ki tudja. Vicces, könnyed, tele jobbnál-jobb karakterekkel.

kratas P>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Ez nekem most olyan jól esett, mint egy falat kenyér :)
Kedves volt, egyszerű, de jó. Sok-sok helyzet megható volt, vagy vicces, igazi kis csajos könyvecske. Ha tudnám, hogy hova raktam a második részét, akkor rögtön folytatnám, de majd az ünnepek környékén megkeresem :D
A kedvenc pedig Naomi. És természetesen Al :))

MezeiMarcsi>!
Susan Mallery: Citrom és osztriga

Ebből: Delicious, hogy lett ez: Citrom és osztriga? és miért???? Egyszer sem ettek citromot, vagy osztrigát. Még csak meg sem említették. Ilyen alapon én is elmehetnék fordítónak. Remélem azért a történet nem újra lett írva,hanem csak le lett normálisan fordítva. A történetbe nem szeretnék belekötni. Egy könnyed, egyszerű, kellemes kis limonádé.
/ A sorozat többi része is ilyen hlye címet kapott :( /

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

zuna19 P>!

Csak egy bolond akarná, hogy a szívét ugyanaz a férfi kétszer is összetörje.

234. oldal

Vivi_>!

– Beteg vagy? – kérdezte Penny.
– Nem. (…)
– De én aggódom érted.
Naomi letette a kést.
– Ez aranyos tőled, de fölösleges. Jól vagyok. Csak gondolkozom. Ritkán csinálok ilyet, ezért nehezen megy.

Vivi_>!

Szavak, amelyek önmagukban nem sokat érnek, de együtt a világot jelenthetik valaki számára.

AniTiger P>!

– Látod? Ezért mondom, hogy a szeretet szívás. Ha nem szeretnélek, nem izgatna, hogy el kell mennem.
– Ha nem szeretnél mindazok után, amiken együtt keresztülmentünk, a fejedhez vágnék egy húsvágó bárdot.

14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
Vivi_>!

– Ne nyisd ki, ha meztelen vagy, előbb vegyél fel valamit!
Reid kinyitotta az ajtót, és rávigyorgott.
– Félsz, hogy a látványra elveszítenéd az önbizalmad?
– Az lehetetlen.

nykyriana>!

– Nem hiszem, hogy elég tiszteletet hallok a hangodban. Ez az én éttermem, és amíg itt vagyok, úgy kell rám tekintened, mint egy istenre.
– Erről az emlékeztetőről lemaradtam. Elküldenéd újra?
(…)
– Nagyon kinyílt a csipád – jegyezte meg végül. – Mikor történt ez?
– Úgy száznegyvenhét nappal ezelőtt. Beszámoltak róla a hírekben.
– Erről lemaradtam.
– Gondolom ott rejtőzik az emlékeztető mellet, amely arról szól, hogy itt te vagy az isten.

kiruu P>!

Ekkor a pincérnő kihozta az ebédjüket. Cal hamburgert rendelt, Penny salátát. De nem ám akármilyet! A pincérnő nyolc kistányér különböző hozzávalót helyezett a lány négyfajta salátával teli tálja elé. Miközben Cal figyelte, Penny olívaolajat, balzsamecetet és őrölt borsot öntött egy kávéscsészébe, aztán belenyomta egy fél citrom levét. Miután a villájával összekeverte mindezeket, a salátájára dobta a
kockára vágott, füstölt csirkehúst és a fetát, aztán megszagolta a kandírozott pekándiót, mielőtt azt is hozzáadta a keverékhez. Mellőzte a zöld diót, csak egy fél paradicsomot vett el, zöld helyett vöröshagymát választott, aztán ráborította a salátaöntetet. Miután mindent összekevert, egymásba rakta a tányérokat, és megkóstolta az ebédjét.


A sorozat következő kötete

Buchanan testvérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Vi Keeland: A beosztott
Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton
Meggin Cabot: A fiú a házból
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett