Égig ​érő szerelem 56 csillagozás

Susan Kreller: Égig érő szerelem

„A dolog úgy állt: néha, a legnehezebb időkben kap az ember valamit, csak úgy. Valakiktől, akikkel -öröktől fogva ott ült egy hintaágyon, vagy olyanoktól, akik újonnan jöttek, sőt akár a saját szüleitől is. És a helyzet az, hogy az ember a szívét mindig leteheti valakinél, mint ahogy lehajtja nehéz, fáradt fejét, szükség esetén olyan hosszan, míg újra fel nem éled.”

Adrian, amióta az eszét tudja, Stella szomszédjában lakik. Stella egy kicsi selypít, Adrian nagyon magas, viszont legeslegjobb barátok ezer éve. Stella Egykilencvennek hívja a fiút, és egyáltalán nem zavarja, hogy nem éri fel a vállát, ha meg akarja lapogatni.
De amikor a szemben lévő elátkozott házba beköltözik Dato és családja, Stella beleszeret az új fiúba. Adriant készületlenül éri a letaglózó, kínzó szerelmi bánat, mert nem is tudta, hogy szerelmes…

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Tilos az Á Könyvek, Budapest, 2017
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634102328 · Fordította: Győri Hanna

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Adrian Theiß · Misses Elderly · Stella Maraun


Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Nem egy szokványos történet, egy erős barátság, egy viszonzatlan szerelem, egyáltalán nem tökéletes főhösökkel, valamint egy szomorú társadalmi témával, amelyet a szomszéd családban tapasztalhatunk.

Keserédes, szívet melengető történet, szomorúsággal és örömmel, szeretettel, együttérzéssel, toleranciával a főszerepben. Nagyon átütően jelenítette meg Adrian érzelmeit, a lelkében és szívében dúló viharokat, a családdal való kapcsolatát és összeomlását. Tetszett, szerettem, finom, érzékeny, szinte légies történet volt, impresszionista stílusban.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/05/susan-kreller-egig…

gabiica P>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Egyáltalán nem szokványos történet az első igazi szerelemről. Nagyon érdekes volt, lekötött, tudni akartam, hogy mi lesz ebből, mi fog történni.
Kifejezetten örültem, hogy a főszereplők spoiler Ezáltal sokkal valóságosabbnak tűnt az egész.
Van egy kedvenc jelenetem/oldalam, aminél eldőlt, hogy mennyire tetszik: amikor Adrián „elmeséli” a projektjét, ahogy spoiler Szinte magam előtt láttam a jelenetet, annyira élethűnek hatott.
Volt benne mögöttes tartalom is, hiszen nem csak Adrian vívódása állt a középpontban, spoiler
Bárkinek tudom ajánlani!

deen>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Ahhoz képest, hogy egy ifjúsági regényről van szó, elég komoly témát feszeget. Adrian tizennégy éves, amióta az eszét tudja a szomszédban lakó lány, Stella a legjobb barátja. Tulajdonképpen az egyetlen barátja, mivel Adrian nagyon magas, 194 centi, ezért iskolatársai kívülállónak tekintik. Adrian egyik pillanatról a másikra veszíti el Stellát a szomszédba költöző új család és fiúk Dato miatt. Ekkor jön rá, hogy a lány sokkal többet jelent neki, mint egy barát. Az új helyzetet nagyon nehezen viseli, bezárkózik, és egymás után hozza a rossz döntéseket. Az írónő nagyon szemléletesen mutatja be a kamaszok érzelmi viharait, a fájdalmukat és azt, hogy milyen nehezen is lépnek vissza a jól bejáratott útra. Emellett a szomszéd család helyzete szintén egy komoly problémát vet fel, és bár Adrian legszívesebben gyűlölné őket, mégis pont ez a család hozhatja meg neki a megvilágosodást. A könyv rövidsége ellenére nagyon sok mondanivalóval bír, elgondolkoztató, szomorú, és ahogy már a való életben lenni szokott, a befejezés sem cukormázas. Érdemes elolvasni.

Deziréé>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Legelőször az aranyos borító tetszett meg, úgy gondoltam, egész biztos egy aranyos történetet fogok olvasni, de tévedtem. Nagyon kemény témája van a könyvnek,nem szoktam ilyen témájú könyveket olvasni. A történetnek sikerült elgondolkodtatnia, csak ezen jár az agyam. Hiába van vége, valami hiányt érzek, de lehet csak azért, mert túl rövid számomra.
A könyv nagyon olvastatta magát, mert nagyon érdekelt, hogy mi s lesz a vége. Nagyon a szavakat sem találom ismételten.

ggizi P>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Adrian tizennégy éves és egykilencven magas. Pontosabban mióta elkezdték ezzel csúfolni már túlnőtte ezt is 4 centivel, de a köztudatban ez ragadt be egykilencven. Sejthető, hogy ezzel a magassággal milyen nehéz lehet az élete, de van egy gyerekkori barátja, aki mellett eltörpülnek a sérelmek és képes vele hétköznapi srácnak éreznie magát. Ő pedig Stella, a közös terasszal összekötő házban lakó lány, akivel odaköltözésüktől kezdve, évek óta szinte elválaszthatatlanok. Egészen addig, amíg be nem költözik a szomszédba Dato a családjával és ezzel Adrien élete fenekestől felborul.
Rövid történet volt, szomorú és magával ragadó, arra az időszakra fókuszálva, ahogy Adrian szembesül az érzéseivel és a lelkében dúló hatalmas viharokkal.
A történet stílusa sem volt hétköznapi. Gyönyörűen tükrözte Adrian zaklatottságát, az összeomló lelkivilágát követő hatalmas káoszt. Engem teljesen beszippantott.

5 hozzászólás
Kelemen_Hanna>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Szép volt, de inkább novella,mint regény, és a túl idilli érzelmi környezet miatta a hétköznapi túlélésben nem segít.

GytAnett>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Már egy hónapja, hogy elolvastam ezt a könyvet, de még mindig nem tudom, hogy pontosan mi a véleményem róla.
Sajnos a két hetes olvasási időm is mutatja, hogy szenvedtem vele, pedig nem éppen egy hosszú könyv, ennek ellenére számomra annak tűnt.
Nagyon tetszett a borítója, a címe, a fülszöveg is felkeltette az érdeklődésem, de valahogy mégsem erre számítottam. Nagyon lassú menetű volt a cselekmény, nem szeretem, amikor ennyiszer és ennyi ideig csak az elmélkedéseket kell olvasnom, amikor nincs konkrét esemény, csak a szenvedés. Komolyan mondom, kb. depressziós lettem ettől a könyvtől.
Értem is, meg nem is, hogy miért kapott Németországban díjat ez a könyv. Valóban elég komoly témákat feszeget, kezdve a viszonzatlan szerelemtől a bevándorlás kérdéséig. Úgy gondolom, hogy ezt a könyvet sokkal jobban meg lehetett volna írni, mert a potenciál nagyon ott volt, de az írásmód nagyon nem jött be. Sok helyen a fogalmazás is zavaró volt, egyáltalán nem olvastatta magát.
Nem szerettem a főszereplőket, mert igazából nem sokat tudtunk meg róluk, csak azt, hogy a srác folyamatosan szenved és tiszta depis. Nem, nem élveztem.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Nagyon különleges hangulatú, nyelvezetű könyv. Végig keserédes és komoly, de a vége számomra mégis pozitív. Nagyon mélyen megérintett.
Adriant igazán megszerettem, míg Stellat bármennyire is szerettem volna, nem ment.

barbikaunatkozik>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Végre! Jó ideje nem olvastam ilyen tartalmas ifjúsági regényt, mint az Égig érő szerelem. Főleg nem olyat, amit bármelyik korosztálynak nemtől függetlenül tudnék ajánlani.
Kiváló kikapcsolódás, ami a tinédzserek problémájára ad némi betekintést rendkívül olvasmányos módon.
Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.hu/2017/02/az-elso-szereleme…

meseanyu P>!
Susan Kreller: Égig érő szerelem

Mondjuk, ha elolvastam volna a fülszöveget, vagy emlékeztem volna rá, hogy egyszer valamikor elolvastam, nem ér váratlanul, hogy ez a regény a szerelmi bánatról szól. Mivel ezt nem tudtam, nem emlékeztem, valami könnyedebbet vártam, de így is jó volt, szép, hangulatos, egyedi.


Népszerű idézetek

askm>!

Olyan nincs, hogy valaki csak a tiéd. Nincs. Ilyesmit nem várhatsz el senkitől.

Kapcsolódó szócikkek: Misses Elderly
Tóth_Orsolya_3 P>!

…néha, a legnehezebb időkben kap az ember valamit, csak úgy. Valakiktől, akikkel öröktől fogva ott ült egy hintaágyon, vagy olyanoktól, akik újonnan jöttek, sőt, akár a saját szüleitől is. És a helyzet az, hogy az ember a szívét mindig leteheti valakinél, mint ahogy lehajtja nehéz, fáradt fejét, szükség esetén olyan hosszan, míg újra fel nem éled.

Leeloominailekatariba_Laminatcha…>!

Köztük egy el nem csókolt csóknyi távolság. A világ legnagyobb távolsága.

108. oldal, 13. fejezet (Tilos az Á Könyvek, 2017)

mrsp>!

Ha netán elfelejtetted volna, te vagy a világon a legmagasabb fiú, Egykilencven.

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adrian Theiß · Stella Maraun
Etuka_Nita>!

Figyelj kicsit! Amikor jógázunk, az a szabály, hogy ha már nem megy tovább, és mindened fáj, és egy fikarcnyi erőd sincs, akkor háromszor ki- és belélegzel, háromszor, ez fontos, és csak aztán adod fel. Ha egyáltalán.

Susan Kreller: Égig érő szerelem

Kapcsolódó szócikkek: Misses Elderly
Tilos_az_Á_Könyvek KU>!

Szóval van ilyen, hogy az ember saját maga elől is el tud bújni, végleg eltűnik, megfoghatatlanná válik.

95. oldal

barbikaunatkozik>!

És Adrian felolvasta: A nagyra nőtt dolgok világhírű könyve, és azután nem törődött többet a Missesszel, csak csendben, lángoló szívvel lapozgatta a füzetet, mindenhol adatok és krikszkrakszos beírások voltak, rajzok és beragasztott fotók.

179. oldal 23. fejezet

mrsp>!

Misses Elderlynek ugyanis régebben volt egy futó kapcsolata a pálinkával. Azaz egy kis alkoholproblémája, még ha szívesen mondogatta is, hogy igazából akkor volt problémája, ha elfogyott otthon az alkohol.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Misses Elderly
mrsp>!

Csak hogy tudjátok, a történeteknek soha nincs végük!

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Misses Elderly
Kókuszdió>!

El-fe-lej-te-ni.
Elfelejteni valamit, valakit.
Nem emlékezni valamire, valakire.
Én elfelejteném.
Felejtsd el!

63


Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Kerstin Gier: Az álmok második könyve
Sandra Regnier: A sötét jóslat
Ruth Olshan: Minden, ami szép
Marah Woolf: Ne szeress!
Brigitte Blobel: Táncból kitűnő – matekból elégtelen
Leiner Laura: Valahol
J. L. Armentrout: Origin
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss – Perzselő csók