Játékok ​a tudatos jelenlétért 5 csillagozás

Gyerekeknek, kamaszoknak és családoknak
Susan Kaiser Greenland: Játékok a tudatos jelenlétért

A ​tudatos jelenlét az elmúlt évek során szerte a világon, így hazánkban is óriási népszerűségre tett szert, hiszen amellett, hogy a pillanat mélyebb, jelentéstelibb, bölcsebb, elfogadóbb megélését teszi lehetővé, jelentősen javíthatja általános közérzetünket és egészségi állapotunkat.
Bár a gyerekek életkori sajátosságaiknál fogva még sokkal inkább benne élnek az „itt és most”-ban, mint a felnőttek, a megnövekedett szorongás, agresszió és figyelemzavar korában a tudatos jelenlét egyszerű technikáinak gyakorlása számukra is rendkívül hasznos lehet. Olyan eszközt kaphatnak a kezükbe, amely segíti félelmeik, agresszív indulataik kontrollálását, figyelmük irányítását, és türelmesebb, együtt érzőbb cselekvést tesz lehetővé.
Ráadásul, ha a tudatos jelenlétet megcélzó játékokat szülőként, nagyszülőként vagy pedagógusként együtt játsszuk a gyerekekkel, az ránk is pozitív hatást gyakorol majd. Sok felnőtt számol be arról, hogy ezek, az elsősorban gyerekek és kamaszok számára… (tovább)

>!
Kulcslyuk, Budapest, 2018
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155281532

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Népszerű idézetek

Libellula>!

Amikor a gyerekek vagy kamaszok szoronganak vagy zaklatottak, biztassuk őket arra, hogy amikor kifújják a levegőt, az legyen sokkal-sokkal hosszabb, mint amikor beszívják, és kilégzésnél adjanak ki résnyire nyitott ajakkal halk, susogó hangot. Ha egy gyerek már sír, ezért nehezére esik szabályosan lélegezni, kérjük meg, hogy belégzésnél tegyen úgy, mintha egy virág illatát szívná be, kilégzésnél pedig mintha a mutatóujja egy gyertya lenne, amit a szája elé tart, de nem akarja elfújni, csak meg szeretné táncoltatni egy kicsit a lángját. Ebből a gyakorlatból szükség lehet néhány körre ahhoz, hogy helyreálljon a légzés üteme.

Susan Kaiser Greenland: Játékok a tudatos jelenlétért Gyerekeknek, kamaszoknak és családoknak

1 hozzászólás
Libellula>!

…egy régi mondás szerint a bölcsesség és az együttérzés olyanok, mint a madár két szárnya, vagyis a repüléshez mindkettőre szükség van. A tudatos jelenlét ezeket segít kifejleszteni, e kettő pedig együttesen járul hozzá a belső szabadság megteremtéséhez.

Susan Kaiser Greenland: Játékok a tudatos jelenlétért Gyerekeknek, kamaszoknak és családoknak


Hasonló könyvek címkék alapján

Mary Sheedy Kurcinka: Eleven kölykök
Randy Alcorn – Alex Kendrick – Stephen Kendrick: Valóban bátrak
Linda Åkeson McGurk: Nincs olyan, hogy rossz idő
Erica Reischer: 75 stratégia boldog és sikeres gyerekek neveléséhez
Elizabeth Pantley: Békés álom – könnyek nélkül
Suzy K. Quinn: Majd lesz időd magadra, amikor a gyerek alszik
Lorena V. Pajalunga: Dinó meditáció
Aletha Solter: Gyógyító és kapcsolódó játékok
Steve Bennett – Ruth Bennett: Kapcsold ki a tévét!
Christopher Clouder – Janni Nicol: Kreatív játékok 2-4 éves gyermekeknek