Anyák ​és lányaik 7 csillagozás

Susan Jonas – Marilyn Nissenson: Anyák és lányaik

Amikor ​megjelent ezen a világon, pici volt, ráncos és tehetetlen. Rohantak vele az évek, már serdülő lett, aztán bakfis lány, csinoska, ám tele problémákkal. Az anya sóhajtott, de nem vette a szívére: a kamaszok ilyenek, gondolta, majd ha felnő, minden rendbe jön. És a lányok annak rendje és módja szerint fel is nőttek, ám a gondok megmaradtak, ha a jellegük meg is változott: jelentős részük az anyák személyiségéből fakadt. Mert az öregedő édesanya nehezen veszi tudomásul, hogy a lánya nem az ő fiatalkori vágyainak megva- lósítója, nem azt csinálja, nem úgy él, ahogy annak idején ő megálmodta. Az ifjú hölgy bizony önálló, az új és nagyon megváltozott kor parancsaiszerint alakítja ki mindennapjait, azzal létesít szerelmi viszonyt, akivel ő akar, a férjét ő választja meg, fittyet hány az anyai intelmekre, a társadalmi elvárásokra, aztán, ha úgy hozza a kedve, el is válik, és ismét beköltözik egykori leányszobályába, felforgatva szülei újonnan kialakított életét. Néha makrancos,… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Lélek-kontroll

>!
Háttér, Budapest, 2001
322 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639365025 · Fordította: Berghammer Rita

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Szivecskedo P
Susan Jonas – Marilyn Nissenson: Anyák és lányaik

Én ezennel befejezettnek nyilvánítom a könyv olvasását. Ami annyit tesz, hogy nem olvastam el minden betűjét, viszont meglehetősen jól átrágtam a tartalmát, vasárnap csinálom a 9. interjúm a témában.
Nagyon hálás vagyok ennek a könyvnek, hogy jókor volt jó helyen, így segített a fejlődéslélektan műhelymunkám megírásában (és még fog is, mert még nem fejeztem be), illetve legelőszöris a témaválasztásban.
Nagyon mókás történetek vannak benne, meg szépek, meg sok félék. Kicsit más világ, mint a miénk, de sokat lehet belőle tanulni. Ez sem találta fel a spanyol viaszt (és most végre azt is megnéztem, mi is pontosan a spanyol viasz), de fontos kérdésekre, konfliktusforrásokra mutat rá. Megnyugtat minket, hogy igen, ez normális, de igen, létezik erre megoldás.
Szóval olvassátok szeretettel! Tőlem lehet kölcsönkérni! (ha már befejeztem a műhelymunkámat belőle! Ez várhatóan 2012. májusában következik be)

>!
Mileva
Susan Jonas – Marilyn Nissenson: Anyák és lányaik

Nekem legnagyobb tanulsága az, hogy a tisztán érzelminek vélt kapcsolatokat mennyire meghatározóan befolyásolja a kulturális közeg, az a korszellem, ami a XX. században évtizedről-évtizedre változott gyökeresen; mennyire megnehezíti ez szüntelen értékváltás a közvetlen hozzátartozók kommunikációját.
Anyáinknak se könnyű, be kell látni.


Népszerű idézetek

>!
Gitta_Bry

Természetesen sok módja van annak, hogy továbbra is megmutassuk lányunknak, hogy egy érett nő hogyan néz szembe élete meghatározó pillanataival. De már nem vagyunk felelősek azért, hogy az ő jellemét vagy életét alakítsuk. Amikor arra kerül a sor, hogy a mi életünkről kell dönteni, elsősorban azzal kell törődnünk, hogy nekünk mi a legjobb.

199. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Deborah Tannen: Miért értjük félre egymást?
Susan Forward: Mérgező szülők
Popper Péter: Lélekrágcsálók
Brigitte Hoffmann: Veszekedés és kibékülés
Bagdy Emőke – Bishop Beáta – Böjte Csaba – Rambala Éva: Hidak egymáshoz
Elliot Aronson: A társas lény
Malcolm Gladwell: Kivételesek
Gary Chapman: Egymásra hangolva
Mérő László: Az érzelmek logikája
Steve J. Martin – Noah J. Goldstein – Robert B. Cialdini: Kis lépés, nagy hatás