Susan Gordon (szerk.)

Vonattal ​a Föld körül 7 csillagozás

Felfedező körút a világ 30 legszebb vasútvonalán
Susan Gordon (szerk.): Vonattal a Föld körül

Mára ​feltámadtak a vasutak. A vasúti utazás romantikája ismét emberek millióit készteti arra, hogy felkerekedve egzotikumot, kikapcsolódást és kalandot keressenek Európában és szerte a világon. E kötettel Ön is egy Föld körüli utazás részese lehet a világ 30 legszebb vasútvonalán. És talán…egyszer Ön is felkerekedik és kipróbálja személyesen is, valóban melyik is a legszebb e 30, kalandokban és természeti-történeti látványosságokban, technikai érdekességben gazdag útvonal közül.
Vannak itt luxusutazások, olyan, mint a Velence-Simplon-Orient expresszen vagy a híres dél-afrikai Kék Vonattal megtett út, vannak romantikus utak, mint amilyet a Rajna mentén lehet átélni, olyan nagyszerű élményt nyújtók, mint pl. Bregenztől Bécsig vagy keresztül a svájci gleccservidéken. De itt vannak a szupergyorsaságú vonatok is Franciaországban és Japánban, az egész kontinenseket átszelő expresszek Észak-Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában, az igen hajmeresztő utazások Egyiptom földjén vagy… (tovább)

Eredeti cím: Train Journeys of the World

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1995
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635480261 · Fordította: Fellegi Balázs, Gelléri Gábor, Kőfalvi Csilla

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
encus625 P
Susan Gordon (szerk.): Vonattal a Föld körül

Susan Gordon (szerk.): Vonattal a Föld körül Felfedező körút a világ 30 legszebb vasútvonalán

Szeretek vonatozni, de ha én felszállok egyre, akkor abból mindig késés lesz, még nemzetközi viszonylatban is. Egy baj volt a könyvvel: baromi nehéz. Mármint súlyra, nehéz tartani olvasás közben, többek között emiatt el is húzódott az olvasása.
Több író közös műve ez, akik valóban személyesen végigjárták ezeket a vasútvonalakat és az élményeikről írtak egy pár oldalas összefoglalót. Minden földrészen járunk, van ahol a táj az érdekes, van ahol a vasúti megoldások, vannak klasszikus vasútvonalak, gondoljunk csak például az Orient Expresszre. Képekkel, térképpel jól illusztrált könyv.
A 15 évvel ezelőtti kiadást biztosan lehetne aktualizálni, (a Csalagút még nincs kész a kiadáskor pl.) Szép képek teszik még inkább élvezetessé az olvasást. Vannak olyan részek, amiket magam soha be nem járnék vonattal, de Svájcban, Norvégiában, Kanadában, Ausztriában szívesen vonatra szállnék.

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1995
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9635480261 · Fordította: Fellegi Balázs, Gelléri Gábor, Kőfalvi Csilla
1 hozzászólás
>!
judyt05
Susan Gordon (szerk.): Vonattal a Föld körül

Susan Gordon (szerk.): Vonattal a Föld körül Felfedező körút a világ 30 legszebb vasútvonalán

Karácsonyra kaptam a könyvet. Főként a természetleírásokat szeretem, így az eleje a vasúttörténet annyira nem fogott meg, de azért hasznos információ volt. A világ minden tájáról olvashatunk itt, ahol a legnevesebb vasútvonalak is vezetnek. Mivel a svájci Glacier Express-t volt szerencsém közelről is látni és jó néhány említett tájat bejárni, (sajnos nem a vonattal) így ez a rész fogott meg leginkább. A könyv elolvasása után legszívesebben a legtöbb helyszínt bejárnám. Mindenkinek ajánlom a könyvet, aki szeret utazni vagy épp úti célpontot keres. Az útvonalleírások egész jók, de ahogy előttem is írták a könyv több mint 10 éves, így elég sok újítás történt azóta. A képek pedig szemléletesek és színesebbé varázsolják az útvonalakat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mezei István – Lovas József: MÁV vontatójármű album
Csiba József – Malatinszky Sándor – Murárik László – Németh Andor – Tárczy Tibor – Vozáry György – Zákonyi Gyula: Vasúti személyszállítás – Járműalbum
Magyar Államvasutak Zrt. – Járműalbum I.
Kovách László: Országokon át – újra vasúttal
Max Wade-Matthews: A világ klasszikus vasútvonalai
David Ross (szerk.): Mozdonyok és vonatok enciklopédiája
Magyarország mozdonyai
Lányi Ernő – Mohay László – Szontágh Gáspár – Lovász István – Villányi György: Nagyvasúti vontatójárművek Magyarországon
Hajnal Gergely (szerk.): Az UV villamosok
N. Kovács Tímea (szerk.): 1000 mozdony