Motiváció ​magasabb szinten 5 csillagozás

Fejlődés, hatékonyság, elköteleződés
Susan Fowler: Motiváció magasabb szinten

Miért ​nem működik a motiváció?
Susan Fowler a vezetés témakörével foglalkozó kutató, tanácsadó és coach szerint a „hagyományos” motivációs eszközökkel rendszerint csak frusztráljuk a munkatársainkat és magunkat is az emberek már épp eléggé motiváltak, de ez a motiváltság általában felszínes és rövid távú. Ebben a könyvben a szerző a legújabb tudományos kutatások eredményeire alapozva felvázol előttünk egy már bevált modellt és intézkedéssorozatot, amelynek segítségével a vezetők egy olyan motiváció felé terelhetik a beosztottaikat, amely nemcsak produktivitásukat és aktivitásukat fokozza, hanem a céltudatosság és a kiteljesedettség érzésével is megajándékozza őket.
Fowler szerint a vezetők a mai napig a hagyományos, jutalmazás és büntetés alapú módszert követik, mert mást nem ismernek. Az általa kifejlesztett optimális motivációs folyamat megtanítja a vezetőknek, hogyan szoktassák le az embereiket arról, hogy kívülről várják a jutalmazást, és segítsenek nekik… (tovább)

Eredeti cím: Why Motivating People Doesn't Work… And What Does

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2015
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633042977
>!
HVG Könyvek, Budapest, 2015
224 oldal · ISBN: 9789633043196

Most olvassa 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Farkas_Gábor_2>!
Susan Fowler: Motiváció magasabb szinten

Susan Fowler: Motiváció magasabb szinten Fejlődés, hatékonyság, elköteleződés

Nagyon jó gondolatokat olvastam benne, de egy dolog végig zavart. A példaként hozott szituációk mind úgy végződtek, hogy a munkavállaló végül megfelelő motivációs állapotban elvégezte a feladatát. Gyakorlatilag nem volt olyan példa a könyvben, ahol esetleg a vezető látta be, hogy a kiadott feladat rossz. A motivációs beszélgetések tárgyalásánál szóba sem kerül, hogy a cég is felismerheti az alkalmazottai visszajelzései mentén, hogy a cég gyakorlata nem egyezik a hirdetett értékeivel; hogy az értékein változtatnia kell; vagy akár a munkavállaló és a cég közösen felismerhetik, hogy praktikusan nem egyeztethetők össze az értékeik, így vagy más módot keresnek az együttműködésre vagy elválnak útjaik. Az egész könyvből valahogy az „így már el fogod tudni érni az alkalmazottaknál, hogy jobban dolgozzanak” üzenet árad, és hiányolom belőle a kölcsönösséget.
Ennek ellenére érdekes olvasmány.

rensaman>!
Susan Fowler: Motiváció magasabb szinten

Susan Fowler: Motiváció magasabb szinten Fejlődés, hatékonyság, elköteleződés

A pszichológiai témájú könyvekkel sokszor meggyűlik a bajom, és ennél a könyvnél az az első 20-30 oldal nem tudott nagyon magával ragadni, így félre is tettem egy időre. Utána újra megpróbálkoztam, és nagyon jól tettem. Nem csak vezetőknek, nem csak munkával kapcsolatban alkalmazható, hanem bárkinek javára válhat, ha elolvassa. Viszonylag egyszerű az alap, amire építkezik, viszont ennek ellenére sem lesz unalmas, minden oldalon van mondanivalója. Nagyon kellemes csalódás.


Népszerű idézetek

vargajudit P>!

Mert ha arra összpontosítunk, hogy mit kívánunk az embereinknek, sokkal nagyobb valószínűséggel kapjuk meg azokat az eredményeket, amelyeket megkívánunk tőlük.

162. oldal

Susan Fowler: Motiváció magasabb szinten Fejlődés, hatékonyság, elköteleződés

vargajudit P>!

Egy vállalkozásnak profitot kell termelnie, hogy fenn tudja tartani magát. Ám csak egy logikai bukfenccel lehet ebből rögtön arra következtetni, hogy ezért a vállalkozás célja a profit. Az élethez levegő, víz és élelem kell. De az élet célja nemcsak az, hogy lélegezzünk, igyunk és együnk, ugyanis a puszta túlélésnél többre és tartalmasabbra vágyunk. Minél nemesebb a célunk, minél kidolgozottabb az értékrendünk, annál nagyobb hatással lesz arra, hogyan éljük az életünket.

144. oldal

Susan Fowler: Motiváció magasabb szinten Fejlődés, hatékonyság, elköteleződés


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel H. Pink: Motiváció 3.0
Járó Katalin (szerk.): Felelősség és siker
Simon Sinek – David Mead – Peter Docker: Találd meg a miérted!
Brian Tracy: Milliókat érő szokások
Zoltayné Paprika Zita: Döntéselmélet
Robert T. Kiyosaki – Sharon L. Lechter: Gazdag papa, szegény papa
Mérő László: A pénz evolúciója
Márton-Koczó Ildikó: Self-menedzser
Brian Tracy: Menedzsment
Mark H. McCormack: Ha vinni akarod valamire…