85. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Zsák ​a foltját (Wynette, Texas 6.) 157 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

A ​rendkívül szexis Lucy Jorik az Amerikai Egyesült Államok egykori elnökének lánya… Az ugyancsak csodaszép Meg Koranda pedig legendás hollywoodi hírességek leszármazottja…
Az egyikük hozzá fog menni Mr. Ellenállhatatlanhoz, Ted Beaudine-hez, Wynette városának üdvöskéjéhez. A másik mindent elkövet, hogy megmentse barátnőjét ettől a ballépéstől.
Utóbbi tudja, hogy legjobb barátnője esküvőjének meghiúsítása a lehető legokosabb volt, amit csak tehetett. Ám szinte még el sem hangzik a boldogító „nem”, ő máris a leggyűlöltebb személy a kisvárosban – ahol ráadásul ott ragad egy rozoga tragaccsal és üres pénztárcával, no meg egy nagyon dühös vőlegénnyel. Pénz nélkül, szorult helyzetében is hátat fordítva híres szüleinek, hiszi, hogy képes lesz megállni a saját lábán. Végül is mi baja lehet? Beleszeret Mr. Ellenállhatatlanba? Á, az kizárt…
Susan Elizabeth Phillips a tőle megszokott pörgős lendülettel és ellenállhatatlan humorával vezet bennünket végig a nem mindennapi… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Call Me Irresistible

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Victoria, Budapest, 2012
388 oldal · ISBN: 9789639803527 · Fordította: Molnár Gabriella

Kedvencelte 35

Most olvassa 4

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Első gondolatom.
Kisvárosi horror. Ennyit a déliek híres vendégszeretetéről.
A sorozat eddigi részeiből szinte minden karaktere megfordult ebben a részben. Akikről most inkább nem írnák se rosszat se jót.
Habár mégis. Mi történt itt? Mindenki kifordult magából. Akit eddig megkedveltem, most azokra is bepipultam. A nagy kedvencem Lady Emma is idegesítő volt. A poén viszont, hogy itt megszerettem Fleur és Jack karakterét. Igaz nem sokat voltak benne, de akkor is.

Meg nagyon szerethető karakter már az elején nagyon megszerettem. Én az ő helyében biztos nem bírtam volna ki Wynette-ben. Nagyon bátor dolog volt tőle, hogy küzdött és nem adta fel. Hiába csak rossz dolgok történtek vele, mégis nagyon bátran viselkedett. Sohasem nyavalygott, pedig igazán megtehette volna. Itt vált felnőtté. A története erőt adhat sok embernek.
Mr Ellenállhatatlan, aki nem is olyan ellenállhatatlan, szerintem legalább is. A város minden lakója felnéz rá és hallgat rá, nem más mint Ted Beaudine a polgármester. Vele teljes mértékben csak a végére békültem ki. Nem tetszett a viselkedése és a hozzáállása Meg-hez.
Egy kicsit szektás felingje van a városnak.

Mielőtt belekezdtem a könyveb olvastam értékeléseket és hihetetlenül vártam már, hogy belekezdjek, mivel tényleg nagyon jó értékelések születtek a könyvről. Én sem mondanám, hogy kellemetlen volt olvasnom, de az biztos, hogy nem erre számítottam. Összességében, szeretném majd újraolvasni, mert lehet, hogy jobban fog tetszeni egy kis idő múlva. Sohasem tudni. Az biztos, hogy most nem aratott nagy sikert nálam ez a sztori.

>!
Bagneso
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Csak ámulok magamon, hogy SEP milyen nemes egyszerűséggel képes elbódítani és magába feledtetni. Valamit nagyon tud ez a nő! :) Mondom ezt úgy, hogy tudom, ez a története nem a legjobbak közül való, de ha egyszer képes így elvarázsolni, akkor minden meg van bocsátva. Nagyon vártam ezt a könyvet, előtte újra is olvastam a sorozatot, és jól rákészültem a régi párok gyerekeinek egymásra találására. Ez a kapcsolat sem volt zökkenőmentes, volt bőven min nevetni és sóhajtozni, de szomorkodni és durcáskodni is. Ted gondolatai viszont nekem hiányoztak a történetből, így sokáig eléggé kiismerhetetlen maradt számomra, és ez a fene nagy tökéletesség engem is idegesített kicsit. Meget azonban nagyon megkedveltem a szívóssága és a kitartása miatt, egyúttal jó volt viszontlátni a régi párokat is. De ami a legfontosabb, hogy SEP erőlködés, nagyot mondani akarás nélkül mesélt ezúttal is, mesterfokon űzi ezt a romantikus műfajt, és ezúttal is imádtam minden sorát.

4 hozzászólás
>!
kocybaba P
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Az első könyvem SEP-től, és aki mer, az nyer alapon fogtam bele. És mennyire megérte, mert egy szuper jó történetet nyertem vele. Meg erős, humoros, minden lében kanál karaktere nagyon megfogott; míg Tedről, avagy Mr. Ellenállhatatlanról/Mr. Tökélyről egy jó darabig nem is igazán tudtam, hogy mit gondoljak. A legelején kicsit nehezen sikerült ezt a párost együtt elképzelni, de persze mindkettőjük sokat fejlődött a történet folyamán, és megküzdöttek önmagukkal, egymással, a családjukkal és egy egész várossal. Legutóbbi esetben főleg Wynette városának női, kotnyeles gyülekezetére gondolok, akiket eleinte szívesen bántottam volna, mivel eléggé megnehezítették Meg dolgát. Szerencsére azért egy jó romantikushoz illően végül minden úgy alakult, ahogy kell, és biztos, hogy a jövőben majd még egyszer sort kerítek sorozat többi részére is.

>!
AustraliaFan
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Imádtam, csak nem értem, miért kellett minden kedvenc régi szereplőmnek kiállhatatlan boszorkánnyá válnia, akiket csak az éltet, hogy kitoljanak Meggel. Párszor abba is kellett hagynom, annyira felhúztak….Ted meg nem lett a kedvenc pasim, még a sokadik kedvenc sem. Idegesítő a tökéletessége. Van elég tökéletes ember a környezetemben, ezért most nagyon nem akartam volna ilyen karakterről olvasni, de ez van. Azért Meg szuper volt, és SEP még mindig humoros.
Azt hiszem sorozat újraolvasás lesz belőle. Már csak azért is, hogy eemlékeztessem magam: azért csípem a régi csajokat is :)

>!
Reika
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Szeretem ezt a könyvet. Megvan azaz egyfajta hangulata, ami végig jelen van, és én imádtam ezt. Megnek sok nehézséggel kell szembenéznie, de olyan könnyen veszi őket, hogy szinte el lehet hinni, hogy a világon nincs megoldhatatlanul nagy probléma.
Wynette pedig egy király hely. Mindenki félbolond, de olyan szerethető módon. Eleinte tény, hogy nem voltak túl szimpatikusak, de valamennyire érthető volt az ellenszenvük, és a törekvésük.
Mr. Ellenállhatatlan pedig, hát én előbb megütöttem volna párszor Meg helyébe, mielőtt megbocsátok. De persze mint minden nő, úgy én sem tudtam ellenállni Tednek. :D Bár voltam olyan szemét, hogy a végén élvezzem a gyötrődését, de azért szurkoltam nekik.
A Meghez hasonló főszereplőket pedig imádom. Erős és talpraesett. Nehéz helyzetbe sodorta magát, de bátran szembenézett az őt gúnyolókkal és gyűlölőkkel, ezért nem lehet nem tisztelni. Én csak szeretnék ilyen lenni.
A másik, amit szeretek SEP-be, hogy olyan gördülékenyen haladnak a dolgok: az események, és az is, ahogy a szereplők kapcsolata alakul. Minden olyan természetes, mintha a valóságot látnám magam előtt, bár persze vannak benne kis túlzások, de ezek felett boldogan elsiklok.
Az írónő összes könyvét kedvelem, de ez ott van a legeslegkedvenceim között, bár kétséges, hogy létezik ez a szó.

>!
Zsuzsanna_Makai
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Nagyon jó volt nagyon tetszett! Szerintem talán a legviccesebb Susan Elizabeth Phillips könyv volt, és még tán Meg is kaphatja tőlem a legviccesebb karakter címét is. Nagyon tetszettek a sziporkák, amiket az elején vágtak egymás fejéhez, a leprás poénon többször felröhögtem, még órákkal később is. Szuper volt, nna!

Második olvasás: „Micsoda mázli. Meglátogatott a Kiválasztott. Leprást gyógyítottál mostanában?”
Jó, hát a leprás poén mellett nem tudok elmenni említés nélkül, mert még mindig ezen röhögök. Még mindig nagyon tetszenek a sziporkák, de már nem csak Meg-Ted sziporkái, hanem a többieké is, Torie különösen nagy kedvenc ilyen szempontból. Jó volt újra beleugrani ebbe a könyvbe.

„Az emberek itt szeretik, ha valaki egy kicsit flúgos. Jobban közéjük illik.”

>!
Kathreen
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

A régi jól bevált SEP. Kimaradt a hosszas bevezető, a leírások tömkelege – plusz pont.
Feltűntetek a régi, szerethető karakterek – Emma, Kenny, Torie, Dex, … – plusz pont
És Ted – már eddig is nagyon vártam a könyvet, ismerhettük gyerekként, fiatal felnőttként és most érett férfiként. És Meg méltó társa lett, aki vonzotta a bajt, belekeveredett minden olyanba, amibe nem kellet volna, de végén minden jól sült el.

>!
Kriana P
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Ahogy az már lenni szokott Susan Elizabeth Phillips esetében, most sem az első kötettől kezdtem az ismerkedést a sorozattal. De szerencsére ez nem okozott semmilyen problémát, az előzmény kötetek ismerete nélkül is tökéleten érthető és élvezhető volt a könyv. Néha futottam bele csak olyan utalásba, amely valamelyik korábban játszódott eseményre vonatkozott.

Mint mindig, SEP most is elvarázsolt és elrabolta a szívemet. Nagyon a szívemhez nőtt ez a könyv a két főszereplővel együtt.
Nagyon aranyos volt, szórakoztató, lendületes és olvasmányos, egyszerűen nem tudtam letenni, szinte egy lendületből, 3-4 órás alvás közbeiktatásával faltam fel az egészet. :)
A sztori nem nagy találmány, követi a szokásos, „megláttalak és hamarosan beléd szerettem sémát.” De teszi mindezt úgy, hogy eszembe sem jutott emiatt bosszankodni. Volt itt minden ami a szórakoztatáshoz kell: két, egymást elsőre rühellő főszereplő, egy minden lében kanál kisváros, rengeteg humor, némi dráma na jó, azért a végén könnyeztem rendesen, egy leheletnyi krimi vonulat, és sok-sok megható, romantikus jelenet. :)

A két főszereplőt imádtam.
Meg haláli pofa, és a fő humorforrása a könyvnek. Nagyon bátor, talpraesett nőci, aki nem riadt meg attól, hogy szembe kell néznie egy egész városnyi olyan emberrel, akik gyűlölik, megvetik és azon munkálkodnak hogy pokollá tegyék az életét. Sőt! Nagyszerűen helytáll köztük, és rátalál önmagára. Elég bátor ahhoz kiálljon magáért, hogy leküzdje az önbizalomhiányát, talpra álljon a padlóról, és egy sikeres, antik csecsebecsék újragondolásával foglalkozó ékszerkészítő vállalkozást indítson be.

Ted… te szent tehén, ez a pasi. Okos, szexi, sikeres, és első ránézésre tökéletes és baromira unalmas. Első ránézésre, mert a követ végére csak bebizonyosodik, hogy ő is emberből van, és hibázik. A szememben ő is rengeteget nőtt a kezdeti Mr. Tökélyhez képest. Elismerte a hibáit, kimutatta az emberségét, és összepiszkolta magát. Azt hiszem, így tudnám leírni a benne végbemenő változásokat. Mr. Tökélyként túl steril volt, túl éteri, de ahogy Meg hatására elvesztette a fejét, és előjött a szenvedélyes, nem mindent hideg logikával magyarázó fele… na igen… így már én is bármikor elfogadnám :)

Viszont fél csillag levonást adtam Wynette minden lében kanál, ármányos női sokasága miatt. Ezek a gonosz banyák néha pokolian irritáltak, kedvem lett volna megtépni őket.

>!
dezirel
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Egy picit hiányoltam a szereplők hátterét, hogy jobban lássam mit miért tesznek, valahogy lógtak a levegőben, az eddig megszokottól eltérően.(vagy pont az az egy szem kötet adná a magyarázatot, amit eddig nem olvastam a sorozatból?) Ami még egy kicsit bánt, hogy a korábbi kötetekből megismert, megszeretett karakterekből gonosz boszorkákat kreált, ami szerintem nem volt olyan jó húzás. Inkább lettek volna új szereplők, akik bekavarnak Meg-nek, nem lett volna ilyen fura.
De még így is igazán jól szórakoztam, kellemes, üdítő, nyári olvasmány. Jöhet a következő SEP könyv, most ezek esnek jól :)

>!
Hikari_boo
Susan Elizabeth Phillips: Zsák a foltját

Legutóbbi S.E.F. olvasásaim kudarcok voltak, így egy ideje már nem olvastam az írónőtől. Ez a történet viszont megfogott, egy idő után pedig nem tudtam visszafogni magam, elhatároztam, hogy most megveszem. Szokásos kisvárosi helyszín, egy hely, ahol mindenki mindent tud. Asszem, Wynette a szokásosnál is furcsább. Megnek nagyon sok mindennek kell megküzdenie: az életével, a város egész lakosságával, Teddel, és más kéretlen alakokkal (vagyis csak eggyel, de az felettébb idegesítő). Tele volt poénokkal, és nem volt benne felesleges időhúzás, kesergés, na meg hasonló idegtépő dolgok. Meg egyszerűen szerethető karakter, Tedről pedig nem tudja az ember mit gondoljon, aztán a végén összeáll minden.
Ami viszont külön szót igényel, hogy régen nem láttam már ilyen igénytelenül kiadott könyvet. A papír olyan silány minőség, hogy minden egyes betű átlátszik a másik oldalra, a borítás pocsék. A helyesírás verhetetlen, ilyen rosszat ritkán olvasni. Szégyen így kiadni egy könyvet.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Ez már elég jó volt?
– Édes istenem, persze.
– Azért. Öt volt! Ne is tagadd.
– Ne számold az orgazmusaimat.
– Mérnök vagyok. Szeretem a statisztikát.

211. oldal

1 hozzászólás
>!
zuna19 P

– Még egy éjszaka, és vége a te hülye szexuális böjtödnek. Hogy engedhettem, hogy rábeszélj, nem értem.
– Nem tudom, hogy nevezhetsz böjtnek négy napot.
– Annak érzem.
Meg nevetett és megcsókolta.

384. oldal

>!
SzAngelika 

Meg összecsukta a telefonját. – Azt hiszem, biztonsággal kijelenthetjük, hogy Lucy kigyógyult a bűntudatból. (…)
Ted révedező pillantáshoz folyamodott. – Hiányzik. Okos. Szórakoztató. Kedves. Soha nem cseszegetett.
– Istenem, annyira sajnálom. Tudtam, hogy unalmas volt a kapcsolatotok, de azt nem, hogy ennyire.

172. oldal ~ 11. fejezet

1 hozzászólás
>!
SzAngelika 

Ted a matrac felé intett. – Mintha elkelne egy kis segítség.
Meg kimerült volt, a matrac nehéz és lenyelte a büszkeségét. – Kösz.
Ted kinézett maga mögé a folyosóra. – Nem, Nincs itt senki.

63. oldal ~ 5. fejezet

>!
otaksa

A templomajtó egyszer csak kitárult. Ott állt ő, a lenyugvó napban kirajzolódott körvonala. Theodore Day Beaudine.
Trombitaszó harsant. Tényleg a halleluját fújták.
– Jézus – suttogta.
– Tudom – suttogta vissza Lucy. – Mindig ilyenek történnek vele. Azt mondja véletlen.

>!
zuna19 P

– Ted huszonhat éves korában szerezte a vagyonát, amikor egy olyan zseniális szoftverbe fektetett be, ami segít a társadalmaknak energiát spórolni. Innen már csak egy ugrás választotta el az országos hálózat kiépítésétől. Most úgy válogathat a tanácsadói állások között, ahogy akar. Amikor itthon van, egy hidrogénnel hajtott régi Forddal jár, amibe saját maga épített be napelemes légkondicionálót és minden egyebet, amiből én egy kukkot sem értek. Van fogalmad róla, hány szabadalma van Tednek? Nincs? Nos, nekem sem, bár biztos vagyok benne, hogy a városban minden zöldséges tudja. Ami a legrosszabb, semmi sem dühíti fel. Semmi!
– Olyan, mintha ő lenne Jézus. Csak gazdag és szexis.
– Vigyázz, Meg. Ebben a városban lelőhetnek, ha Jézussal tréfálkozol. Még soha nem láttál ennyi hívőt, akinek fegyvere van

11. oldal

>!
zuna19 P

– Jártam kisvárosokban szerte a világon, és azok, amelyeknek nem kellett bizonyítaniuk semmit, mindig szívesen fogadták az idegeneket. Csak a porfészkek, azok a kisvárosok, amik elvesztették a fényüket, látnak minden új arcban fenyegetést.

21. oldal

>!
Zoey

– Micsoda mázli. Meglátogatott a Kiválasztott. Leprást gyógyítottál mostanában?
– Túlságosan lekötöttek az anyagi előnyök.

63. oldal

>!
Zoey

– Soha nem szoktál mérges lenni – mondta Meg, amikor a felszolgáló elment az asztaluktól. – Csak rám.
– Ez nem igaz – felelte Ted feszülten. – Torie ki tud hozni a sodromból.
– Torie nem számít. Nyilvánvalóan az anyja voltál előző életedben.

234. oldal

>!
Zoey

– Az én szerelmem tüzes! – Kibuktak belőle a szavak. – Éget. Forr és bugyorog, mély és erős. De neked minden érzelmed hűvös és sótlan. A kispadon ülsz, ahol nem kell megizzadnod. Ezért akartad elvenni Lucyt. Mert ő ildomos. Mert ő józan. Nos, én nem vagyok ildomos. Én zűrös vagyok, vad, bomlasztó, és összetörted a szívem.

302. oldal


A sorozat következő kötete

Wynette, Texas sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 3


Hasonló könyvek címkék alapján

Tara Sivec: Életek és édességek
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!
Lauren Graham: Egy nap talán
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jennifer Crusie: Fogadj rám
Rachel Gibson: Csak a baj
J. L. Armentrout: Origin
Kresley Cole: Vámpírharc
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra