!

Se ​veled, se nélküled (Chicago Stars 2.) 258 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled
2.400 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gracie harmincéves és még szűz. A szülei annak idején egy aggok otthonát vezettek, s a lányt éjjel-nappal idős emberek vették körül. Édesanyja pedig gyakorta mondogatta neki, hogy női ágon hozzájuk hasonlóan valamennyi felmenőjük jelentéktelen külsejű volt. Apja halála után az édesanyja túlad az öregotthonon, és lányával Floridába költözik, ahol Gracie-nek életében először a saját lábára kell állnia. Úgy véli, egy filmstúdiónál szerzett produkciós asszisztensi állásával unalmas hétköznapjaiból jegyet váltott a kalandok csillogó világába. Ám azonnal minden a feje tetejére áll, amikor első megbízatásaként a stúdió legújabb filmjének leendő sztárját, a futballikon Bobby Tomot kell rávennie arra, hogy időben jelenjen meg a forgatáson és teljesítse a szerződését.

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Heaven, Texas

Eredeti megjelenés éve: 1995

>!
Victoria, Budapest, 2009
398 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639803336 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Bobby Tom Dentont


Hirdetés

Kedvencelte 44

Most olvassa 5

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 38

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Imádom SEP-et, nagyszerű könyveket ír. Másodjára is ugyanolyan szórakoztató volt olvasni, mint elsőre. Nagyon vicces és romantikus történet. Annyit nevettem, hogy az nem igaz, sokan azt hitték tiszta dilis vagyok, hogy egy könyvön nevetek, de ha egyszer annyira vicces az egész. A karakterek ebben a részben is nagyon szerethetőek voltak. Bobby Tom nagymenő, igazi rossz fiú, míg Gracie ártatlan, naiv, humoros lány. Az egész könyv nagyon jó, a futballkvíz egyszerűen tökéletesen illett ehhez a történethez. Az 5 kérdés a végén, Jesszusom, annyira nevetségesek voltak, nagyon jó befejezést adott a könyvnek. :-)
A mellékszereplők is ugyanannyira szerethetőek voltak, mint a két főszereplő. Way és Suzy története is nagyon szuper volt. Örültem az ő kapcsolatuknak is.

5 hozzászólás
>!
Csoszi P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nagyon jó, humoros történet. Igazán gyorsan lehetett vele haladni. Már régebben olvastam, de kifejezetten élvezetes volt az újrázás. Néhány részre nem is emlékeztem.
Bobby Tom az előző részben is szimpatikus volt, úgyhogy nagyon örültem, hogy egy külön könyvet kapott. Azt már tudtuk róla, hogy híres, jóképű, gazdag és kiváló sportoló. Ebben a részben, sajnos már visszavonult egy szerencsétlen baleset miatt és picit jobban megismerhettük a negatív tulajdonságait is. (Kicsit úgy voltam vele, hogy "szerettem is, meg nem is"). Szerettem a segítőkészségét, viszont utáltam, hogy hagyta, hogy sokan baleknak nézzék. Szerettem, hogy tisztelettudó volt a nőkkel (még az exeivel is), de utáltam a kvízkérdéseit spoiler. Jó volt végigkövetni a szupersztár BT és a szürke kisegér Gracie románcát.

>!
Nikyy18
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nagyon jó volt ez a rész is. Bobby Tomot imádtam és a végén azok a kvízkérdések nagyon jó volt. Gracie-t is megkedveltem, összeillő párost alkottak.

>!
DarknessAngel P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Isteni volt. Csak úgy, mint az első rész ez is tele volt vicces részekkel, komolyabb és nem annyira komoly veszekedésekkel, és az elmaradhatatlan happy enddel :)
Bobby Tom kvízkérdése az utolsó oldalon mindent vitt :D Nagyon tetszett Sawyer és Suzy egymásratalálása a könyvben, róluk olvastam volna még többet is.
Látom Susan Elizabeth Phillips könyveire érdemes odafigyelni, mert habár ez még csak a második könyvem tőle, de egyszerűen imádom ahogy ír.

1 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

„- A New York Yankeesben!”
Hát ez a mondat… Óóó Istenem, régen nevettem ilyen jót!
Annyira de annyira tetszett! :-) Bobby Tom már az előző részben is kis kedvenc volt, ebben részben pedig nagy kedvenc lett! Imádnivaló egy pasi, okos, zseniális, humoros, érzékeny, segítőkész, néha kicsitt lökött, de igazi álompasi. ;-)
A külön kis sztori az anyukájáról pedig olyan édes és megható volt. Nagyon örülök, hogy belekerült a könyvbe! ♥
Jaa, míg el nem felejtem, mondtam már, hogy SEP fan lettem? :D

7 hozzászólás
>!
katalinko
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nagyon tetszett, nálam kedvenc lett ez a rész. Graciet nagyon megkedveltem, végre nem egy tökéletes alakú lány, hihetetlen türelmes és kedves volt végig mindenkivel. Bobby Tom nagyon nagyképű volt, főleg a végén, ez nem annyira tetszett, de ennek ellenére tökéletesen összeillő párost alkottak. Sokat nevettem rajtuk, főleg a végén a futballal kapcsolatos kérdéseken amire válaszolnia kellett Gracienek, tökéletes befejezés volt.

>!
Zsuzsanna_Makai
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Ez most annyira nem tetszett, mint a többiek, de Gracie Snow-n sokat tudtam nevetni. Nagy kedvencem volt tőle a babrálas az autóval. 3-4 éve olvastam először, az anyuka-vonalon kívül nem is emlékeztem belőle másra, jobban belegondolva az zavart igazán, h mintha sztereotíp karikatúra karakterekből próbált volna szerethető szereplőket írni, ami hullámokban sikerült csak. Azért jó volt újraolvasni, nna.

>!
catilde P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Nem volt olyan jó mint az első. Az elején meg sem fogott a könyv. Bobby Tom nagyon unszimpatikus volt. De a közepétől kezdve kezdtem megkedvelni, de amit a végén tett megint csak mérges lettem rá. Kiegészített szerelmi történetet viszont nagyon szerettem. Remélem a többi rész ennél egy kicsit jobb lesz.

>!
Odilia P
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

IMÁDOM! Egyik nagy kedvencem a sorozatból :D Csak kár, hogy szinte szaladnak a lapok, mikor olvasom :)))

3 hozzászólás
>!
pöttyös
Susan Elizabeth Phillips: Se veled, se nélküled

Mivel alig pár perce fejeztem be a könyvet, csak annyit mondhatok, hogy: ááááááááá, ez nagyon cuki voolt!!! :D
Alig vártam, hogy ma újra kézbe vehessem a könyvet, mert tegnap éjszaka le kellett tennem, és egy jó sokszor megfordult a fejemben, hogy vajon Bobby Tom milyen hülyeséget fog csinálni, amivel elvadítja magától Gracie-t, vagy éppen Gracie-nek milyen trükkök vannak még a tarsolyában, kordában tartsa a nagydarab focista-filmsztár-életművészt. Ezzel nagyjából össze is foglaltam, miről szól a könyv. De az egyszerű történet ellenére igazán vicces és mulattató regény, én legalábbis elég sokszor nevettem, főleg akkor, amikor az emlékházban felbukkant Bobby és Gracie mellett a polgármester, valamiféle egyesület elnöknője és a baptista lelkész. :DDD
A könyv fő erőssége a humor volt, és a kilencvenes éveknek megfelelően szörnyen csicsásan és extravagánsan öltözködő, egoista és nagyszájú, de lágyszívű és szerethető Bobby Tom Denton.
Már olvastam azt hiszem valamikor régen ennek a sorozatnak az első részét, de most újra nekifogok, hogy befaljam a Chicago Stars könyveket, mert jók! :D


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Még fiatal vagy. Ideje, hogy továbblépjél és ne hátrafelé nézz.

291. oldal

2 hozzászólás
>!
Francica

– Csak kíváncsiságból, tudod mi az a színészet?
– Frászt.
– Gondoltam.
– Nem értem, mi a jelentősége. Az ilyen filmekben csak seggeket kell szétrúgni és nőket levetkőztetni. A fenébe is, nyolc éves korom óta ezt csinálom.

>!
kiruu 

Épp abban a pillanatban, amikor eszébe jutott, hogy Gracie mindig kiszámíthatatlanul reagál, jövendőbelije odakapott és megragadta farmerja V-alakú sliccét. Mielőtt felocsúdhatott volna, Gracie belezúdította a fagylaltot a nadrágjába. Bobby Tom levegő után kapkodott.
Gracie ledobta a dobozt, ami szétloccsant a földön, majd karba tette a kezét a mellkasán.
– Ezt – mondta – azért, mert az anyád szeme láttára kellett megvennem az óvszert!
Nehéz volt egyszerre üvölteni, fel-le ugrálni, káromkodni és nevetni, de Bobby Tomnak valahogy sikerült.

>!
zuna19 P

Bobby Tom úgy szórta a bókokat és a hízelgéseket, mint a Pez cukorkát, …

146. oldal

>!
zuna19 P

Miféle város az, amelyik megengedi egy civilnek, hogy rendőrautóval üldözzön egy ártatlan embert?

388. oldal

>!
gladyna

– Sajnálom, Bobby Tom. Tudom, hogy szereti ezt a kocsit és nem hibáztatom, amiért mérges. Csodálatos autó. Tényleg. Ezért őszintén mondom, még egy piszkos trükk, és megvan hozzá a képességem, hogy komoly kárt tegyek benne.
Bobby Tom felvonta a szemöldökét és hitetlenkedve nézett rá.
– Fenyegeti a kocsimat?

>!
zuna19 P

– Régi hittantanárok nem járnak bugyi nélkül.
– Mutasd meg, hol van ez megírva a Bibliában.
Gracie ezúttal felnevetett.
– Kezdem elveszíteni a türelmemet, drágám. – Az éjkék szempár szikráitól Gracie levegő után kapkodott. – Vedd le, szívi, vagy én veszem le.

221. oldal

>!
Reika

– Kidobott, igaz? Gracie kirúgott! Szent Mózes! A női nem egy képviselője végre megfizetett Bobby Tom Dentonnak mindazért, amit addig ő tett velünk. – Terry Jo fülig érő mosollyal az égre emelte az arcát. – Köszönöm, Jézus!

360. oldal

>!
sziromkiállítás

– Csak kíváncsiságból, szivi, még soha nem kért nyugtatót az orvosától?

>!
Quiconque

– Szörnyű félreértés történt. Nem látja, hogy nem úgy nézek ki, mint egy sztriptíztáncosnő?
Bobby Tom a fogai közé szorította a meg nem gyújtott szivart, komótosan végigjáratta tekinteté Gracie-n, és normális hangon megszólalt. – Ami azt illeti, néha nehéz megmondani. A legutóbbi apácának öltözve jelent meg, az előtte lévő pedig szakasztott mása volt Mick Jaggernek.

26-27. oldal


A sorozat következő kötete

Chicago Stars sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Yazawa Ai: Nana 7.
Leiner Laura: Illúzió
Kresley Cole: Vámpírharc
Charles Martin: Hegyek között
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Trembácz Éva Zsuzsanna: Amerika! Visszaintegetsz?
Nakahara Aya: Love*Com 8.
Graeme Simsion: A Rosie projekt
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik