Luxusmucus (Wynette, Texas 1.) 119 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​lány volt a leggyönyörűbb brit csecsebecse Európa luxus szórakozóhelyein. Most nincstelen, dühös és egy istenháta mögötti út mentén sántikál ronda rózsaszínű Scarlet O’Hara kosztümben.
A férfi magas, karcsú félisten, minden ízében amerikai. A sört hidegen szereti, a nőket forrón. Miért áll szóba ezzel a zilált, zsémbes Scarlett-tel?

Az elképesztően gyönyörű Francesca Serritella Dayt az anyja kényeztette, a férfiak imádták, a londoni felső tízezer a tenyerén hordta. Mikor azonban az anyja váratlanul meghal, szembe kell néznie a ténnyel, hogy gyakorlatilag nincstelen. Lehetősége adódik, hogy filmezéssel pénzt keressen és Amerikába utazik, de rá kell jönnie, hogy a munka beugratás. Mivel alig van pénze, két idegenhez csapódik, hogy a reptérre vitesse magát és visszarepüljön Londonba. Tervei azonban útközben füstbe mennek, mikor rájön, hogy a férfi, akivel Londonban randevúzott, már másnak udvarol. Attól való félelmében, hogy nevetség tárgyává válna a londoni társasági… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Fancy Pants

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
Victoria, Budapest, 2012
546 oldal · ISBN: 9789639803510 · Fordította: Molnár Gabriella

Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Nekem ez egy kicsit furcsa volt. Az eleje nem igazán tetszett meg. Nem erre számítottam, de nem volt csalódás, így sem. Pontosan meg tudom mondani, hogy mikor ragadott magával a könyv. A 314. oldaltól kezdve fenomenális volt. Francesca szerethető karakter, őt végig szerettem. De Dallie hihetetlenül bunkó volt. Őt csak a végére sikerült megkedvelnem.
A mellékszereplők olyan semmilyenek voltak most.
Letehetetlen könyv, SEP minden könyve olyan, hogy nem lehet szabadulni könnyen tőle. Ezt se akartam letenni egy percre sem.
Remélem a következő rész jobban fog tetszeni.

4 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Imádom ezt a nőt! :)
Rengeteget nevettem, sokszor meghatódtam és a szereplők mindegyikét megszerettem. A prológus pedig Skeet-tel és Teddyvel feltette az i-re a pontot. ;))

4 hozzászólás
>!
Bagneso
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Felmerül a kérdés: miért nem olvasok én gyakrabban SEP-et?! Hisz alapból is az egyik kedvenc szerzőm, ráadásul olyan, mint egy kedves simogatás, egy magába feledtető ölelés a robotolós hétköznapoktól megfáradt lelkemnek, szórakoztató és szívet melengető kikapcsolódás minden szó, amit papírra vet! Bár a címe miatt kicsit tartottam ettől a Luxusmucustól, az igazat megvallva, imádtam az elejétől a végéig! :) Egyszerűen nagyszerű történet, egyszerre teljesen hétköznapi, és mégis kivételes, legalábbis számomra ilyen volt. Francesca tényleg egy mai Scarlett O'Hara, az élete, a kalandjai, a hányattatásai, a szerelme és küzdelme, és ahogyan az oldalak pergésével szépen lassan átformálódott, mindez teljesen levett a lábamról… akárcsak Dallas Beaudine! :) Imádtam olvasni, ahogy az általuk képviselt két teljesen ellentétes karakter összecsapott, harcolt egymással, és szerette egymást. Nevettem, könnyeztem, sóhajtoztam, és haragudtam, szóval volt minden, amit egy jó könyv csak kihozhat belőlem! :) Azért azt meg kell hagynom, hogy a mellékszál, ami egyébként szintén mindig nagyon szerethető SEP könyveiben, ezúttal nem igazán nyert meg magának, de ez talán abból fakad, hogy Holly Grace-t nem tudtam teljes mértékben a szívembe fogadni. Azonban már most alig várom, hogy Teddy történetét olvashassam. Ez viszont még nem most lesz, mivel előtte még újraolvasom a sorozat további, sorban következő részeit is. Így pedig hozzájutok a rendszeres és jól megérdemelt SEP adagomhoz is! :)

9 hozzászólás
>!
l_moni
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Én szeretem SEP könyveit, a stílusát de ez a könyv most nagyon nem jött be.
Az egész egy nagy káosz, minden fő és mellékszereplőnek megismerhetjük a múltját (szerintem nagyrészt felesleges, mert sokszor semmi köze sincs a történethez).
Olvastam és nem jöttem rá, hogy Franci mikor lett szerelmes, szerintem csak kapaszkodott valakibe aki a kezét nyújtotta neki. A könyv feléig egyszerűen nem volt jó, amikor a jelenbe értek lett végre olyan amilyennek én szeretem.
Dallie egy sértett gyerek, hogy viselkedhet valaki így 37 évesen? Egy péklapátot szívesen bemutattam volna a fejének.
Franci sokat fejlődött a könyv végéig, míg Dallasról ez nagyon nem mondható el, Ő megrekedt egy középszinten. Egy szőke, jóképű pasi akinek nincsenek igazán céljai.
Ez most nem kedvenc.

>!
Odilia P
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Ez a könyv GYÖTRELEM volt. Legalább 5x kezdtem el, és tettem félre. Nem egyszer jelöltem félbehagyottként. De annyi pozitív értékelést olvastam, az írónő másik sorozatát nagyon szeretem, ráadásul sorozatindító, így fogamat összeszorítva újrakezdtem. @krisztina0419 biztatása mellett lassan eljutottam a könyv jó részéhez is. DE!!!!! egy 500 oldalas könyvnél mikor az első kb 250 oldal dögunalom csapdosás ide-oda a szereplők múltjában, akkor egyszerűen kötélidegek kellenek hogy mégis végigolvassuk!
kb. 300 oldalnál kezdett tetszeni, de mivel onnan sem volt tökéletes, így én erre nem tudok többet adni :(

2 hozzászólás
>!
dezirel
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Nagyon élveztem minden sorát, kétségkívül az egyik legkedvencebb SEP könyvem lett. Nagyon szerettem a történetét, ahogy elindult a szülők életével, a szereplőit, sőt a mellékszereplőit is(Skeet a kedvencem). Mindenkinek olyan személyiséget tudott adni, hogy kíváncsian vártam mi fog történni velük, drukkoltam nekik, izgultam értük.

(khm, a címmel csak-csak megbarátkoztam, de a borító? Kérem szépen mégis mi ez? Ki ez? Hiába lett kedvenc a könyv, én ezzel a vigyorgó cicamicával meg nem veszem…)

>!
Zsuzsanna_Makai
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Cuki volt! Kedves volt! Bájos volt! Kellemes volt! Eleintenem értettem ezt a rengeteg szálat, de aztán csak megértettem, h kellett mind.

>!
Arianrhod MP
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Csak egyet nem értek, aki a borítót tervezi, nem olvassa a könyvet? Miért egy Monroe-másolatszerű műnő szőkül a fotón, amikor a hősnő francia-brit fekete hajú, tele vitalitással és természetességgel, ízig-vérig európai, természetes szépség? Akinek mellesleg a regény szerint még esze is van, amit Monroeról még a legnagyobb jóindulattal sem próbált meg senki soha bemesélni nekünk?

>!
Kriana
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Szerintem mindig jó ötlet Susan Elizabeth Phillips könyveihez nyúlni, ha az ember egy cuki, könnyed, humoros romantikus regényre vágyik. Most sem volt ez másképp.
Nem volt hibátlan az első 100-150 oldal, amiben Francesca anyját és gyerekkorát ismertem meg gyötrelmesen unalmas, és néha már bicskanyitó volt , de úgy általában hozta az írónőtől megszokott színvonalat.

Ugyan Dallie az idegroham kerülgetett sokszor, mikor megláttam. Milyen név már ez?? nem lett a szívem csücske, de azért voltak jó pillanatai. A végére egészen szerethetőre kupálta magát.

Francesca is elég rendben volt. Amennyire irritált az elején, annyira nagyot nőtt a szememben a könyv második harmadára. Tetszett, hogy kicsit butuska, ügyetlen és nyafka, de minden nehézség ellenére nem adta fel. Ha valamit a fejébe vett azért képes volt harcolni.

A kis Teddy imádni való kölyök volt, majd meg tudtam volna zabálni a kis okos tojást. :)
A kiskölyök és Gerry volt a két kedvencem a könyvben. spoiler

>!
catilde
Susan Elizabeth Phillips: Luxusmucus

Valami hiányzott számomra belőle. A történet nem volt rossz. Igaz a múltba való visszaugrálást nem szerettem. De az utolsó pár oldal viszont már nagyon jó volt. Még sem ér fel egyik Chicago Stars történettel sem.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Az igazi emberekkel való együttélés általános szabálya, Francie, hogy egyetlen mondatot se fejezzen be azzal a szóval, hogy Gucci.

191. oldal

>!
zuna19 P

– Siess már! – csattant fel. – Alig kapok levegőt.
– Forduljon meg, Francie. Különös tehetségem van nők vetkőztetésében. Jobban csinálom, mint ahogy gödörből ütöm ki a labdát.
– Maga nem vetkőztet le – fröcsögte Francesca, miközben hátat fordított. – Ne beszéljen ilyen közönségesen.
Dallie ujja megállt a kapcson a ruha hátulján. – Pontosan minek nevezné, mit csinálok?
– Hasznossá teszi magát.
– Mint egy szobalány? – A kapcsok elkezdtek sorban kinyílni.
– Igen, valahogy úgy.

135. oldal

>!
SzAngelika 

Voltak nők, akik egyszerűen azért születtek a világra, hogy más nők gyűlölni tudják őket, és Francesca Day, döntötte el Sally, határozottan közéjük tartozott.

6. fejezet

>!
SzAngelika 

… amikor egy nő tiszteletről beszél, a pasi jól teszi, ha szerez magának egy jó ügyvédet.

3. fejezet

>!
SzAngelika 

– Fáradt vagyok. Tegnap este nem aludtam ki magam.
– Nem csoda. Kettőig tivornyáztál, aztán visszahoztad magaddal azt a rühes dögöt.
Dallie kinyitotta a szemét és Skeetre sandított oldalról.
– Nem hinném, hogy Astrid örülne, ha tudná, hogy rühes dögnek nevezed.
– Nem őt! A kutyát, te marha!

5. fejezet

>!
T_KMaria P

Skeet odafordult. – Hallottad, milyen furcsán mondta, hogy „gazember”? „Gáz-ember”. Én nem tudom úgy mondani. Nagyon fura volt.
– Igen. Az szentség, hogy a puccos akcentusa elcseszi a jó amerikai szitokszavakat.

>!
zuna19 P

– Nőttön-nő a megbecsülésem maga iránt, Francie. Az élet nem sűrűn kínál alkalmat egy élő történelemmel való találkozásra.
– Élő történelemmel?
– Persze. Francia forradalom, az öreg Marie Antoinette. Meg az egész miért-nem-eszek kalácsot dolog.
– Mit tudhat egy magafajta – kérdezte Francesca, amikor az utolsó kapocs is kinyílt – Marie Antoinette-ről?
– Egy órája még – felelte Dallie – semmit.

135. oldal

>!
Iloonka

– Úgy tűnik, nem tud úszni. Gondolhattam volna.
Skeet odafordult. – Hallottad, milyen furcsán mondta, hogy „gazember”? „Gáz-ember”. Én nem tudom úgy mondani. Nagyon fura volt.
– Igen. Az szentség, hogy a puccos akcentusa elcseszi a jó amerikai szitokszavakat.
A csapkodás a medencében fokozatosan enyhült.– A következő évszázadban valamikor beugrasz érte és kimented? – érdeklődött Skeet.
– Azt hiszem, jobb lesz. Ha csak te nem fontolgatod.
– Isten ments. Én lefekszem.

147. oldal


A sorozat következő kötete

Wynette, Texas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tara Sivec: Életek és édességek
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!
Lauren Graham: Egy nap talán
J. L. Armentrout: Origin
Julia Quinn: Sir Phillipnek szeretettel
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jennifer Crusie: Fogadj rám
Rachel Gibson: Csak a baj
Kresley Cole: Vámpírharc