Latin ​szerető 146 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dr. ​Isabel Favor, „A kellemes élet négy alaptörvénye” című könyv szerzője mindenét arra áldozta, hogy felépítse „Segíts magadon!” filozófiáját. Hetekkel később, hirtelen minden összeomlik. Gátlástalan könyvelője meglép a pénzével, vőlegénye elhagyja egy nála idősebb nő miatt, és csalóként emlegetik az újságok címlapjain. Isabel kénytelen ráébredni, hogy sokak életét képes rendbe hozni, a sajátját azonban annál kevésbé. Csüggedten, elkeseredve útnak indul Olaszország felé, hogy békességet találjon. Lorenzo Gage emberöléssel keresi a kenyerét… a filmvásznon legalábbis. Mindemelett eszméletlenül jóképű és nagyon tehetséges. Olaszországi vakációján valahogy mégsem elégedett. Mikor meglátja Isabelt, arra gondol, hogy egy menő férfinak eszébe sem jutna csapni a szelet egy ilyen rendezett külsejű nőnek… De ő soha nem szerette megjátszani magát és Isabel nemsokára azon töprenghet, hogy szinte meg sem szabadult az egyik zűrzavartól, máris egy másikba csöppent. Még a toscanai olajfaligetek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsiker JLX

>!
Jokerex, 2004
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639368288 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Lorenzo “Ren” Gage


Kedvencelte 15

Most olvassa 2

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Na ez még szerintem is rekordidő volt. De ha egyszer nem tudtam aludni és annyira jó volt ez a sztori. :)

Nagyon tetszett az egész könyv.
SEP valahogy mindig meg tud lepni.
Ezt a könyvét most olvastam először, de fenomenális volt.
Az elején picit féltem, hogy nem fog tetszeni, de már a 3. fejezetnél eldőlt, hogy kedvenc lesz.
Természetesen ez is újraolvasós! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Összességében nagyszerű könyvet hozott össze, ismét az írónő.
Tetszettek a főszereplők, mert nagyon erős egyéniségek voltak. Akiket csak szeretni lehetett.
Azt is szeretem SEP könyveiben, hogy a mellékszereplőkből is mindig megpróbálja kihozni a legtöbbet. Törekszik rá, hogy az olvasó egyszerre több szálra is tudjon figyelni, és ne unják halálra magukat a nagy semmin. Itt is ez történt.
Nagyon tetszett a sztori vége.
Most elgondolkodtam, van e olyan könyve az írónőnek, amit még nem olvastam, de biztos akad még. Alig várom, hogy a kezembe kerüljenek. :D

MVivien>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Ezt a könyvet már régen el szerettem volna olvasni, de valamiért csak most került a kezembe.
Az elején kicsit tartottam tőle, hogy nem fogom szeretni, de szerencsére nem lett igazam mert imádtam.
A történet végig izgalmas volt, mindig történt valami. A két főszereplőt nagyon megszerettem. Isabel nagyon szerethető karakter az elején kicsit merev volt, de a végére megváltozott. Ren egy igazi rosszfiú akinek arany szíve van.
Akiket megszerettem még az Tracy és Harry voltak, végig szurkoltam nekik. Imádtam a gyerekeket is.
Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy újra kellenne olvasnom a SEP könyveket, biztos hogy idén minnél hamarabb sort kerítek rá. Az újraolvasós könyvek között, lesz ez a könyv is mert imádtam.
Mindenkinek csak ajánlani tudom aki szereti a vicces, romantikus könyveket.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

„Ugye tudod, hogy te vagy nekem a levegő?”

Újabb kedvencet avattam.
Nevettem. Nagyon sokat nevettem. És naná, hogy még pityeregtem is. SEP egyszerűen felülmúlhatatlan!

Zsuzsanna_Makai>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Azon gondolkodtam, mi tartott eddig, miért nem olvastam én ezt a könyvet eddig még el?
Arra jutottam, hogy talán azért, mert ez volt az eddigi egyetlen olvasatlan SEP könyvem, és várni akartam vele… hogy még nem olvastam az összeset. Hát most ezt is átadtam a múltidônek. Nagyon jól szórakoztam! Rengeteget nevettem, fôleg a kölykökön, meg a delfines bugyin. (Nálunk a Lilinek traktoros bugyi volt a mániája, nem olyan egyszerû ám traktoros lánybugyit szerezni…)
A legnagyobb gondom az volt, hogy a fô vonal kísértetiesen hasonlított A nagy meneküléshez.
Tetszett, hogy mindenki bolond volt, nem csak a fôszeteplôk, a mellékszeteplôk, Tracey-ék is. Azon hangosan röhögtem, amikor Tracey rászabadította a négy gyereket Ren-re, h mondják azt neki, h Apa, az meg, esküszöm, h az életben nem láttam még ôket.
Jól szórakoztam, nna!

1 hozzászólás
nypiro P>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Mindíg tartok azoktól a könyvektől amik több, mint 10 éve íródtak. Nagyon sokon érezni lehet, hogy a technikai víványok mennyire „régiek” és ez sokszor befolyásolta magát a sztorit is.
Ebben az esetben semmi jelentősége nem volt, hogy mikor íródott. Simán elhittem volna, hogy mai a sztori. A korábbi SEP könyveknél ezt nem éreztem. Összességében ez talán a legjobb amit olvastam.
Tetszett, hogya történet nem csak Isabel és Ren szerelméről szól, hanem kicsit bemutatja Toszkánát. Múzeumokba mentek, főztek. Isabel segített Tracynek és Harrynek. Aranyosak voltak a gyerekeik. Szegény Isabel magát nem értette eddig, de a végére megismerte önmagát, ahogy Ren is.

>!
Jokerex, 2004
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639368288 · Fordította: Molnár Gabriella
Bagneso>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Régóta imádom SEP-et, de sokáig nem vonzott ez a regénye. Az ok pedig egyszerű: nagyon rosszat tettek, amikor (számomra érthetetlen okokból) ezt a címet adták neki! Valljuk be, kicsit elrettentő, még nekem is, aki SEP és romantika rajongó vagyok. De mostanság egyszer csak hirtelen megvilágosodtam, és felütött, hogy el kellene ezt olvasni mégis, hiszen a tartalom egész ígéretesnek hatott, és hát Olaszország a cselekmény színhelye, úgyhogy amint tudtam, be is szereztem itthonra. És hogy milyen volt? Tagadhatatlanul minden ízében SEP történet, ami most is fantasztikus dolgokat művelt velem! :) Annyira üdítő, humoros, sziporkázó volt, hogy azt kívántam, bárcsak soha ne érne véget! Mindig is imádtam Olaszországot, és különösen Toszkána álmaim netovábbja, itt pedig megkaptam belőle a magamét rendesen, de nemcsak a helyszínnel, hanem annak hangulatával is. Csodálatos helyet festett le az írónő ennek a tüzes szerelmi csatának a színteréül. Azt pedig azért mondom, hogy csata, mert leginkább tényleg arra hasonlított, amit ezek ketten sokszor leműveltek! :) A pattogó, csípős, egymást kóstolgató és ugrató párbeszédeik nagyon szórakoztatóak voltak, mintha egy teniszmeccsen kapkodta volna az ember a fejét közöttük. Hogy a szenvedélyüket már ne is említsem, amitől meg csak úgy sisteregtek a lapok! :) Nagyon különbözőek voltak, de együtt tökéletesek, és imádtam, hogy végül elérték egymásnál azt, amitől egyikük már nem akart olyan megrögzötten jó, a másikuk meg rossz lenni. Egymásnak hála olyasmire bukkantak, ami felrázta és újjáélesztette őket. Szóval (sóhaj) ez egy csodálatos könyv volt a szerelemről és Toszkánáról! :) De amiért a legjobban tetszett, amiért SEP-et annyira szeretem, hogy egyszerre éreztem azt, hogy egy tündérmesét és egy igaz történetet olvasok, és ezt az elegyet senki nem tudja olyan szerethetően eladni, mint ő. Ugyan egy-két másik regényét még így sem überelte az írónőnek, de szorosan ott van ez a könyve is az élmezőnyben, bizony, az összes többivel egyetemben! :D

6 hozzászólás
turanett P>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Azt kell, hogy mondjam, hogy kér volt a Játék az élet után egyből ezt olvasnom. Nagyon egy kaptafa volt két történet. Szinte ugyanaz a történet lett átköltöztetve Olaszországba. Mondjuk egy idő után túl tudtam tenne magam ezen, mert a történet vitt magával. Viszont, nem volt olyan lendületes, mint a másik könyv. Itt voltak laposabb részek. Ugyanakkor a karakterek szerethetők, és voltak benne vicces részek. Összességében jól szórakoztam, de bár ne egyből az előbb említett könyv után olvastam volna.

zia P>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Számomra messze van az öt csillagos SEP könyvektől. Legnagyobb hibája, hogy a mellékszereplőket sokkal jobban tudtam kedvelni, mint a főszereplőket, sokkal jobban érdekelt a sorsuk alakulása.

Nefi>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Ez tetszett a legjobban az eddigi SEP-ek közül :) Partneri kapcsolat, egyenrangú felek, végre nem éreztem az erőfölényt, ami a romantikus könyveket sokszor jellemzi. Jó karakterek, csodás környezet. Egyre jobban bejönnek az írónő könyvei :)

Odilia>!
Susan Elizabeth Phillips: Latin szerető

Pörgős, vicces, imádnivaló!
SEP könyveiben ritkán csalódom :-)))


Népszerű idézetek

Trudiz >!

Kemény munkával, fegyelemmel és imádsággal az ember álmai valóra válhatnak.

nykyriana>!

– Ha azt mondom „brokkoli„ , az azt jelenti, hogy … aahhh… túl messzire mentél és abba kell hagynod.
– Ha azt mondod „brokkoli, biztos, hogy abba fogom hagyni, mert kiábrándulok. – […] – Nem tudnád azt mondani „csődör„ vagy „bika„? Vagy…

zuna19>!

A címlapsztori egész nap ott motoszkált az agyában, de nem volt annyi ideje, hogy eltöprengjen rajta. Mostanáig.

A SEGÍTS MAGADON FILOZÓFIA AMERIKAI GURUJA
AGYONHAJSZOLT, KÖVETELŐZŐ ÉS NEHEZEN
KEZELHETŐ

Dr. Isabel Favor, a közkedvelt Segíts magadon filozófia írásos
és szóbeli hirdetője, rettenetes főnök egykori asszisztense
szerint. „Valóságos zsarnok”, jelentette ki Teri Mitchell, aki a
múlt héten mondott fel…

6. oldal

Trudiz >!

[…] nem mindig azoktól a dolgoktól félünk, amik igazán rémisztőek.

119. oldal

lattimore>!

Bármennyire is az ellenkezőjét akarod elhitetni velem, nem vagy nőcsábász, nem kábítószerezel, nem iszol. A magad fura módján még a gyerekeket is szereted. Biztos állásod van, tisztelnek. Még a volt feleséged is kedvel. A nikotin iránti gyengeségeden és a mocskos szádon kívül semmi borzasztót nem látok benned.
– Mert nem akarsz. Olyan vak vagy, hogy csoda, hogy fehér bot nélkül kiengednek az utcára.

307. oldal

gladyna>!

– De akkor is szeretnélek, ha egy gyerekünk sem lenne. Benned minden megvan, ami belőlem hiányzik. Nem azért akartam több gyereket, mert te nem vagy elég jó nekem. Azért akartam, mert annyira szeretlek, hogy másokban is látni akartalak.

nykyriana>!

– Élvezi, amit csinál, igaz?
– Imádom.
– Mégiscsak van egy közös vonás bennünk.
– Maga tényleg élvezi azokat a szerepeket?
– Megint ez a lekezelő hang.
– Csak nehéz elképzelni, hogy valaki szereti az erőszakot.
– Elfelejti, hogy a filmek végén általában meghalok, tehát van erkölcsi tanulságuk.

nykyriana>!

Találkozók, interjúk, telefonok, előadások, repterek, idegen hotelszobák, hajnali egykor a laptopja felett elaludni. Még a vasárnapok sem nagyon különböztek a hétköznapoktól. Lehet, hogy annak az Isteni Lógósnak volt ideje megpihenni a hetedik napon, de biztosan nem Isabel Favor munkarendje szerint dolgozott.

Trudiz >!

A hátára szíjazott erkölcsi iránytű pedig olyan nehéz volt, hogy alig tudott egyenesen állni.

79. oldal

Trudiz >!

Csak a legönzőbb és legéretlenebb szülő használná fel a gyönyörű gyermekeit fegyverként egy erőharcban.

141. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lucy Score: Amit sosem fedünk fel
Pippa Grant: Az utolsó facér milliárdos
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Meg Cabot: Esküvő olasz módra
Penelope Bloom: Her Muffin – Felfalnám
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement – A randiguru szárnysegéde
Emma Chase: Játssz a szívemen!
Vi Keeland: Egomániás