Játék ​az élet (Wynette, Texas 2.) 166 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emma jól nevelt, csinos hölgy, aki egy régimódi leányiskola igazgatónője és semmi tapasztalata nincs a férfiakkal. Mégis szert tesz egy vőlegényre – vagy inkább az őrá –, akit ki nem állhat és nem tud megszabadulni tőle. Rádöbben, hogy el kell veszítenie a jó hírét. Csak a teljes és végső romlottság mentheti meg a nem kívánt házasságtól. Így Texasba utazik. Kenny, a világhírű sportoló a kísérője, méghozzá kényszerből. Épp eltiltották a versenyzéstől, s most ezt a feladatot kapja edzője nejétől, aki megígéri, hogy közbenjár érte. Feltéve, ha jól viselkedik. Így Kenny-nek a karrierje múlik azon, vissza tudja-e szerezni jó hírét. Csakhogy a gondjaira bízott nőnek szögesen ellentétesek a céljai.

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Lady Be Good

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Victoria, Kaposvár, 2010
402 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639803381 · Fordította: Molnár Gabriella
>!
Aquila, Budapest, 2001
334 oldal · ISBN: 9636791309 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 5


Kedvencelte 21

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Eldobom az agyam. Imádtam!
Az első rész nem igazán lett a kedvencem, de ez a rész teljes mértékben kedvenc lett. Felülmúlta az elképzeléseimet. Kellemes csalódás mondhatom.
Szuper történet, nagyszerű szereplőkkel. Most a fő és mellékszereplők is kedvelhetőek voltak. Az elejétől a végéig szétröhögtem magam. Hihetetlenül szórakoztató könyv. Annyi vicces jelenttel, hogy meg sem tudom számolni őket. Dönteni sem tudok melyik lett a kedvenc jelenetem. Mindegyik nagyszerű volt.
Emma a „hóbortos csodabogár” és Kenny a „jóképű hülye” tökéletes párost alkotnak.
Tetszettek a mellékszereplők is. Nem volt ebben a történetben olyan karakter, akit ne szerettem volna meg.
Torie és Dex egyszerűen imádni valóak. Szuperül passzoltak ide. Kellett bele az ő történetük is. Imádtam a huzavonát, ami közöttük volt.
Francesca és Dallie spoiler Imádtam, hogy ők is szerepeltek. Öröm volt róluk is olvasni.
De akkor is a két főszereplő vitte a pálmát. Csupa izgalom a kapcsolatuk. Lady E. és Kenny fenomenális páros. A sors is egymásnak szánta őket, akit spoiler Az elején sajnáltam Emmát a naivitása miatt, spoiler De őszintén nem sokáig teketóriázott és elég szépen kinőtte magát. Eléggé karakán lett, amit imádtam. Nem hunyászkodott meg senki előtt. Végig nagyon bátor volt.
Csak ámulok és ámulok, mennyire szuper ez a sztori.
Biztos, hogy fogom még olvasni.

9 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Ohhh, hatalmas kedvenc lett! :)
Imádtam Kenny és Emma kettősét, a szópárbajaikat, az egymás iránti mély érzelmeiket. ♥
A kicsi Petie és az immár felnőtt Teddy teljesen elvarázsoltak. Nem bírtam ki, utánanéztem a következő részeknek. És igeeen, Teddy is kapott külön könyvet! Nagyon várom már! ;)
Ismét meg kell jegyeznem, ami már a Chicago Stars sorozatnál is nagyon tetszett, hogy itt is imádom a mellékszálon futó kisebb szerelmi történeteket.
És egy költői kérdés: Tud ez a nő egyáltalán rossz könyvet írni? Halkan megsúgom, hogy szerintem kizárt dolog! ;)

2 hozzászólás
>!
kratas P
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Ez édes volt :) Azt hiszem nekem ilyen a romantikus műfajú könyv-zsánerem :)
De azért még azt is hozzá szeretném tenni, hogy a kedvenc párom a történetben nem is Kenny volt és Lady E, hanem Dex és Victoria :) Zsák a foltját :D

3 hozzászólás
>!
Bagneso
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Újraolvastam a könyvet, és azt mondhatom, sokkal jobban tetszett, mint először. Anno úgy vettem a kezembe, hogy fogalmam sem volt, hogy ez egy sorozat második kötete, ami egyébként nem is lett volna akkora baj, mert nem annyira összefüggőek a részek, de nekem akkor mégis hiányzott valami, és ezért is lehetett, hogy kevésbé tetszett az amúgy nagyon szeretett írónő ezen műve. Most azonban, hogy már ismerem az előzményeket, sokkal élvezhetőbb volt a történet, minden kis részlet értelmet nyert és kerek egészet alkotott. Először is jó volt újra „találkozni” Francesca és Dallie párosával, Ted-et pedig felnőttként viszontlátni. A hivatalos mellékszál pedig ismételten, amolyan SEP-től elvárható módon, szinte ugyanolyan szerethető és mulattató volt, mint a főszerelőké. És ha már a főszereplőknél tartunk, ebben a részben, az előzővel ellentétben, amiben egy szinte teljes élettörténetet kaptunk, most csak belepottyanunk egy adott szituációba, amiből már az elején sejthető, hogy valami nagyon érdekes és szórakoztató kerekedik majd ki. Elég csak a megjavulni vágyó rossz fiú, és az elzülleni vágyó jó kislány konfrontációjára gondolni. Humoros, természetesen romantikus, és meglepetésre kifejezetten eseménydús történet, s mindezt SEP olvasmányos, csak rá jellemzően magába feledtető stílusa gyúrja egybe. Jöhet a következő rész! :)

>!
Odilia P
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Határozottan jobb, mint az első rész, de még mindig nem az igazi :( A másik sorozat minőségét meg sem közelíti.

>!
hovi P
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Még mindig nem az igazi. Bár a Luxusmucusnál jobb volt.
Két eléggé másképp gondolkodó személyiség, sok idegesítő és kevésbé idegesítő mellékszereplő. Felesleges félreértések.
Valahogy ez a rész sem lett nálam befutó.
Nagyon lassan haladok a javuló tendencia felé.

>!
minnie
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Nem ez a kedvenc SEP könyvem. Mert nekem Kenny nem nagy lopja bele magát a szivembe. Viszont Emma-val az elején hihetetlenül aranyosak. Főleg, amikor civódnak. :) Ezért 5*
Annál jobban szerettem viszont ebben a könyvben a mellékszereplőket. Torie, Ted, Dallie & Francesca, Dex és a Traveler házaspár. És persze élen Petie-vel. :)
Úgy éreztem, amikor megjelent Francesca és Dallie, mintha a Chicago Stars sorozatból jelent volna meg Phoebe és Dan. Teljesen ugyan olyan a két pár. :)
Úgy érzem jó bevezető a Zsák a foltjához.

>!
Marcsi P
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

Ezt nekem szeretnem kellett volna nem?! o.O
Nem szerettem… Egyik szereplő sem volt szimpatikus és ahogy már írtam is, szörnyen idegesítő, hogy a könyv feléig totál bunkót játszik mindkettő, a legrosszabb tulajdonságaikat kihangsúlyozva.
Emma nem határozott volt, hanem irányításmániás és iszonyat parancsolgató. Kenny meg… Hányszor is kellett meghallgatni, hogy Ő egy szegény gazdag, elkényeztetett fiú, akit túlságosan is szeretett az anyja?… És Ő vezekel a fiatalkori „csínytevései” miatt! -.- Jah, vezekel, meg simán bunkó!

Lehet, hogy a szívem túl erősen dobog a történelmi romantikusokért és ezért nem tudom mostanában megfelelően értékelni SEP-et? :( Egy biztos, nem mostanában szeretném folytatni a sorozatot.

ami meglepett, hogy ebben a részben sokkal jobban szerettem Francesca-t, mint a saját könyvében…

>!
Trice29 P
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

A legjobban a humor fogott meg ebben a részben. Többször is azon kaptam magam, hogy hangosan kacagva törölgetem a könnyeimet. Ez a könyv felfrissít! Nem kell ennél több!

>!
Dianka
Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet

SEP-ben nem lehet csalódni, ez a sztori is jó volt csakúgy mint a sorozat többi része. Nagyon szórakoztató könyv, sokat nevettem olvasás közben. Kenny kifelé egy nagyon laza, lusta, elkényeztetett , nemtörődöm pasinak mutatja magát de a felszín alatt arra vágyik hogy végre észrevegyék hogy már nem az az elkényeztetett,gazdag ficsúr mint aki egykor volt. Felnőtt, megkomolyodott, és csak elfogadásra és szeretetre vágyik, azt várja hogy a tettei beszéljenek helyette de mindezt csak Emma veszi észre. Kenny és Emma jó páros, kiegészítik egymást. Nagyon csíptem Torie-t és Dexet. Totál ellentétek, tűz és víz, de nagyon jókat derültem a jeleneteiken.


Népszerű idézetek

>!
zuna19 P

– Szeretném, ha megtennél nekem valamit, Lady E. Ne kérdezz! Ne vitatkozz!
– Ó, drágám… ez fenyegetően hangzik.
– Fenyegető is, de tedd meg.
Emma gyanakvóan méregette.
Kenny elmosolyodott.
– Csak azt akarom, hogy szeress. Ahogy most. Életem végéig.
Emma szeme csillogott. Kenny pedig tudta – a szíve legmélyén –, hogy ez a parancsolgató kis főnökasszony teljesíteni fogja a kérését.

402. oldal

>!
zuna19 P

– Ms. Cot szerint egy bizonyos Kenneth Traveler aktái szőrén-szálán eltűntek.
– Nem viccelsz?
– Hogy lehet az?
– Biztos?
– Hátborzongató.
Hosszú csend következett. Aztán mindenki Emma felé fordult.
Kenny látta, hogy Emma nagy gonddal csavargatja a nyakláncát, és kis híján hangosan felnevetett. Az ő nyilvános védelmezője. Zavaró volt… de csodálatos is.
– Nem értem, miért néztek mindannyian rám? – Emmának sikerült összeszorítani a száját, s maga volt a megtestesült sértett méltóság. – Mintha én képes lennék ilyesmire.
– Képes vagy. – Torie nevetett. – Húsz dolcsiba fogadok, hogy jövő ilyenkorra azt is kitalálod, hogy teheted rá a kezed Kenny lenyűgöző főiskolai aktájára.

401-402. oldal

>!
gladyna

– Ez már mindennek a teteje! Már az is elég szörnyű, hogy a városban mindenki azt fogja hinni, hogy egy depressziós, tetves, aranyeres idegennel fekszem le, aki élvezi, ha megkötözik, és lehet, hogy terhes. Bár mivel igazán a szívén viseli az óvszerpiac sorsát, fogalmam sincs, ez hogyan fordulhatna elő. De nem fogom hagyni, Emma, nem fogom hagyni, hogy bárki is azt higgye, hogy az én barátnőmnek hüvelysíkosítóra van szüksége, megértette?

>!
zuna19 P

– Történelmet tanítottam, mielőtt a St. Gert főnökasszonya lettem és…
– Főnökasszonya?
– Igen és…
– Maga tényleg így nevezi magát? Főnökasszonynak?
– Az vagyok.
Kenny meglehetősen jól szórakozott.
– Az átlagemberek számára maguknak, angoloknak nagyon rusztikus pozícióik vannak.

17. oldal

>!
hrabi

Kenny kinyitotta a sütő ajtaját, felkapott egy hámozókést és belebökte a krumpliba. – Ez kész. megcsinálta a csirkét?
– Csirkét? – Elfeledkezett a csirkéről.
A férfi kiegyenesedett, és fejével intett a sárgarépák felé, amelyeket Emma megpucolt.
– Ha Tapsifüles betérne hozzánk vacsorára, ő lenne a legboldogabb nyuszi a világon.
Emma pislogott és lenézett. Egy egész rakás sárgarépát tisztított meg.

>!
Maria_pillowbook P

-Francesca mindenről tud. Ezért megy már évek óta élő televíziós show-ja. Olyan, mint Isten, csak szexisebb.

>!
Maria_pillowbook P

– Bármit megkérdezhet tőle, de ha Francesca valamit nem akar elmondani magának, azt maga nem fogja megtudni.
– Gondolja, hogy valami terve van velünk?
– Fogadni mernék rá.
– De mi lehet az?
– Szadizmus. Ha az ember sokáig él együtt az Antikrisztussal, maga is aljassá válik.

1 hozzászólás
>!
Reika

– Ahhoz képest, ahogy eszik, csoda, hogy nincs elhízva.
– Rengeteg energiát égetek el napközben.
– Mivel?
– A lebzselés kemény munka.

80. oldal

>!
Maria_pillowbook P

-Mit forgathatott a fejében Francesca? Tudnia kellett, hogy olyanok leszünk, mint a tűz és a víz.
– A show-műfajban töltött évek szadistává tették; elvették az eszét. Szeret összeboronálni párba nem illő embereket, hogy végignézze, hogyan ölik meg egymást, és hogy lakmározzon a maradékaikból.

1 hozzászólás
>!
Reika

– Hiszem, hogy a testmozgás fontos.
– Hiszem, hogy a sör fontos. Kér?

24. oldal


A sorozat következő kötete

Wynette, Texas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cora Carmack: Szakítópróba
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle és Dante a világmindenség titkainak nyomában
Leila Meacham: Somerset
Colleen Hoover: Confess – Vallomás
Charlaine Harris: Élőhalottak Dallasban
Karl May: A sivatag szelleme
Stephen King: 11/22/63
Justin Cronin: A szabadulás
Stephen King: 11.22.63