Édes, ​mint a méz 141 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sugar ​Beth Carey anyagi javakban gazdag, ám érzelmekben szegény családban nőtt fel. Az apja együtt élt egy másik nővel, törvénytelen gyermeke is volt, s mivel végtelenül önző volt, eszébe sem jutott, milyen szörnyű lehet Sugar Bethnek és Winnie-nek ugyanabba az iskolába járniuk.
Winnie csak álmodott arról, ami Sugar Bethnek megadatott: szépségről, gazdagságról, magabiztosságról és Ryan Galantine-ról, a városka legnépszerűbb fiújáról. Volt azonban valamije, amit Sugar Beth nem vehetett el tőle: az apja szeretetét. Ezért Sugar Beth rajta állt bosszút, s minden lehetőséget megragadott, hogy megalázza. Az esetlen, önbizalomhiányban szenvedő kis fruskának pedig hogyan is lehetett volna esélye a szépséges Sugar Beth-szel szemben? Amikor az anyja halála után az apja bejelentette, hogy feleségül veszi régi szeretőjét, Sugar Beth megesküdött, többé nem teszi be a lábát a szülővárosába. S annak ellenére, hogy az apja megfenyegette: kitagadja az örökségből, a lány betartotta a szavát.… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Ain't She Sweet

Eredeti megjelenés éve: 2005

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világsiker

>!
Jokerex, Budapest, 2004
406 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639368369 · Fordította: Molnár Gabriella

Kedvencelte 21

Most olvassa 1

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Az egyik legszebb SEP könyv.
Annyira nagyon szerettem. És annyira nagyon el vagyok keseredve, hogy már csak egy olyan magyarul megjelent könyv maradt, amit még nem olvastam tőle. Mi lesz velem, ha már azt is elolvastam? Kezdem elölről, nincs más megoldás.

>!
catilde
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Sokáig halasztgattam a könyv beszerzését, talán a borító miatt nem vettem meg eddig. Pedig gondolhattam volna, hogy SEP könyv csak jó lehet.
Nem csak szerelmi szál van a múlt rendbe hozataláról is szól. Két csökönyös ember találkozása.
Elsőnek Sugar Beth nem volt szimpatikus, de amikor egyre jobban megismertem megértettem tetteit. Igaz amit Winnie-nek ki kellett állnia vele szemben az tényleg kegyetlenség volt.
Nagyon jó kikapcsolódást nyújtó könyv volt.
Örülök, hogy beszereztem.

3 hozzászólás
>!
Reika
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Többször olvastam már ezt a könyvet, és valószínűleg még fogom is, de először kicsit tartottam tőle, mert a fülszöveg nem túl kedvező. De nincs rá ok. Ez is a legeslegkedvencek között van.
Sugar Beth kicsit hasonlít Megre, csak még acélosabb a gerince, büszkébb, és kitartóbb. Nincs semmiféle szuper képessége, de kihúzza magát, és megbirkózik azzal, amit az élet odavet neki. Kiváló példa arra, hogy az évek alatt az ember képes változásra. Jó nagy változásra.
Colin meg, hát ő Colin. A Colinokkal is kicsit úgy vagyok, mint a Dmitrikkel, vagy a Nicholasokkal: képtelenség nekik ellenállni. :D Bár ez az én személyes problémám. De neki emellett van még brit akcentusa, egy rakás fura szokása, lapát keze, kőműves szaktudása, és ő egy író. Mi kéne még? Képtelenség nem szeretni.
Imádtam a szópárbajaikat, ahogy aprókat odaszúrtak a másiknak. Sokkal jobb ez, mint mikor a két főszereplő között azonnal megvan a béke és a harmónia. Bár annak is megvan a maga előnye, és varázsa.

>!
Ananiila
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Ez volt az utolsó olvasmányom 2018-ban és egészen a háromnegyedéig 5 csillagos volt.
Pedig én nem szórom a kortárs romantikusokra a csillagokat, de ezt imádtam.
Kedveltem a szereplőket, érdekes volt Sugar személyisége, végre egy nem tökéletesen kinéző, mégis vonzó pasi jelent meg Colin személyében. Kettejük szópárbajai igazán sziporkázóak voltak.
Remek volt a történetvezetés, pont annyi erotikával amennyit szeretek, semmi nyavalygás és még egy kutya is szerepet kapott. Annyira imádtam, azt gondoltam megtaláltam a tökéletes romantikust. Ajánlottam is a tesómnak.
De a vége.
Teljesen átfordult az addigi szuper történet egy giccsparádéba.
Egy habos-babos torta lett egy unikornissal a tetején, amit jól letömött az írónő a torkomon. (csak éppen megfeküdte a gyomromat)
Miért?!
Szívem szerint 2 csillag a vége miatt, de azért mégis jó volt a 400 oldalból 300, így megadom a 4 csillagot.

4 hozzászólás
>!
katka777
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Első könyvem SEP-től, de valószínűleg nem az utolsó. Könnyed kis átvezető olvasmány, ez kellett most nekem.
Sugar Beth-t hamar megkedveltem (bár ez a giccses becenév álmaimban fog kísérteni :D ), vagány, csípős nyelvű, kitartó. Imádtam a humorát, a szópárbajokat Colin és közte, nem egyszer megmosolyogtatott. :) Winnie-t nehezen sikerült megszeretnem, de a végére sikerült őt is. Gigi hatalmas karakter, üde színvolt a sérült felnőttek között. Colin meg… nem tudom, nem habarodtam belé, számomra nem volt álompasi, de azt elismerem, hogy Sugar Beth-szel tökéletes párost alkotnak.
Romantikus, vidám, rózsaszín. Több nem is kell egy ilyen típusú könyvhöz, szerettem. :)

>!
Niki_
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Susan Elizabeth Phillips számomra a romantikus női irodalom királynője.Tudja, mit tálaljon és hogyan azoknak a nőknek, akik szeretik a romantikus irodalmat.
http://azajtom.blogspot.com/2010/07/susan-elizabeth-phi…

1 hozzászólás
>!
nykyriana
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Elég lenne csak annyit mondani:
„Hány csillagot adsz rá?„ „5/5, mégis mit vártatok?!?!? Ez egy Susan Elizabeth Phillips könyv!!!„ :D :D :D :D
Egyszerűen imádom az írónő stílusát, és hogy még egyetlen egyszer sem kellett csalódnom benne :)
Vannak bizonyos időszakok nálam, amikor igen csak „olvasói válságban„ vagyok, és nem tudom eldönteni, hogy éppen mit olvassak. De ilyenkor mindig előkapok egy SEP könyvet és már meg is van oldva a probléma :D :D :D Remélem még sok szépet olvashatunk tőle magyarul :) :)
Azt hiszem, ez a történet most elfoglalja méltó helyét az első számú SEP kedvencem mögött – Angyali csók :)
A történet olvastatta magát, humoros volt, tele érzelmekkel és fantasztikus karakterekkel… amit persze már megszokhattunk az írónőtől :)
Lényeg a lényeg olvasni, olvasni, olvasni!!! :)))))

>!
Veress_Éva
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Határozottan tetszett, egyedül a végén az esküvős mizéria akasztott ki egy kicsikét. Alapvetően szeretem a negatív karakternek induló szereplőket, akik mg sem olyan rosszak mint ahogyan azt mindenki gondolja róluk a környezetükben.

>!
Szédültnapraforgó
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Szeretem az ilyen típusú könyveket, könnyed, gyorsan haladós, vidám történet, mely happy endre végződik. Néha ilyen is kell a sok „nehéz” olvasmány után :)
A lényeg, hogy Beth felnőtt korára pozitívan változott, mindenki megérdemel még egy esélyt.
Kedveltem az összes karaktert, nagyon szurkoltam Colin-nak!
Nagyon sok jó idézettel találkoztam a könyvben:
„Már az élelmiszerek elpakolása közben elé táruló látvány is nagy önuralmat követelt tőle: hosszú láb, kivillanó has. Ez volt a hátránya annak, ha az ember férfi. A teste nem ismerte fel a mérget, még akkor sem, ha az agya tudta, hogy bekerült a szervezetébe.”

"Aztán egy nap rájött, hogy az intelligens nők nem a testükkel akarnak érvényesülni a világban,
hanem az eszükkel. De voltak pillanatok, amikor az embernek ki kellett használnia Isten ajándékát…"

„–Másokat tisztelni és megtudni, mit gondolnak a világról, segít, hogy befolyásold őket. Ráadásul kedvesebb is leszel tőle. Az emberek vonzódnak a kedvességhez.”

„A fiatalkori szépség rossz hatással van a jellem fejlődésére.”

„- A szeretet furcsa dolog, Gigi. Soha nem tudod, mikor támad rád és milyen erővel.”

„Azok, akik nem tanulnak a saját hibájukból, megérdemlik, hogy boldogtalanok legyenek. Nem szaladgálhat egyik férfitól a másikig, nem tárhatja ki a szívét fűnek-fának, nem lehet szerelmes a szerelembe, hogy aztán hagyja, hogy elvegyék tőle.”

Imádtam a civódásaikat :D
"- Egyetlen nőt sem láttam maga körül. Mióta nem randizott már? Úgy értem nővel.
– Alkotói szabadságon vagyok.
– Mindenki ezt mondja, mielőtt a vécéajtó rácsukódik."

„Az észnek és az erőnek két külön kategóriának kellene lennie, nem pedig belegyömöszölve egyetlen ellenállhatatlan testbe. Össze kell szednie magát, mielőtt őrülten belehabarodik a férfiba.”

>!
Ittimi78
Susan Elizabeth Phillips: Édes, mint a méz

Egy újabb nagyon jó SEP könyv.

Bár azért egy kicsit más mint a többi, és nem hátrányára. Talán azért, mert nem annyira könnyed a történet, a szereplők élethelyzetéből fakadóan. Mégsem lesz borongós, mert a szokásos humoros, zseniális párbeszédek, kínos és vicces szituációk lazítják a nehéz részeket.

Jobban tetszett mint az Angyali csók vagy a Csak te kellesz. Ha még nem olvastál SEP könyvet, akkor ne ebből a könyvből vond le feltétlen a stílust, mert a többi könyve sokkal vidámabb (és egy árnyalattal felszínesebb).

Mindenképpen 5 csillag :)


Népszerű idézetek

>!
Sozora

– Van egy nászajándékom.
– Nekem is.
– Ha ketyeg, hívom a rendőrséget.

400. oldal

>!
krisztina0419

A szertartás elkezdődött. Colin jobban szerette volna maga megírni az esküjét, olyat, amelyben a saját szavaival fejezhette volna ki érzéseit ez iránt a nagyszerű asszony iránt, de akkor Sugar Bethnek is írnia kellett volna egyet, s Colin nem merte vállalni azt a kockázatot, hogy esetleg a felesége megátkozza benne.

397. oldal

>!
Reika

A férfi felkapta a kutyaeledeles dobozt. – Mi ez?
– Szegény vagyok. Tápláló.

>!
Reika

–Fogalmad sincs, mibe kerül ez nekem – mondta a férfi az ajtó felé menet –, úgyhogy holnap reggel ne is várd tőlem, hogy kedves legyek, ha átjövök.
–Ki mondta, hogy áthívtalak?
–Ki mondta, hogy hívni kell?

>!
nykyriana

– Miért nem jössz be velem a gyárba szombaton? (…)
– Nem, kösz. Én és Chelsea elmegyünk Shannonékhoz.
– Chelsea és én – mondta az anyja.
– Te is jössz?
– Most már elég, Gigi! – csattant fel az apjuk. – Ne jópofáskodj!

>!
Szédültnapraforgó

– Tudod, mit akarok? Nyugalmat. Jó állást és tisztességes lakást. Könyveket akarok olvasni, zenét akarok hallgatni és barátságokat kötni, amik egy életre szólnak. Amikor reggel felébredek, tudni akarom, hogy van esélyem boldognak lenni. S tudod, mi a legszomorúbb az egészben? Már majdnem elértem, amikor találkoztam veled.

>!
Reika

– A nénikéje féleszű volt.
– Családi vonás. Ne várja tőlem, hogy szégyelljem. A jenkik elzárták a világ elől félcédulás rokonaikat, mi a város főterén grasszálunk velük.

>!
Reika

– Elbűvölő ez a hely.
(…)
– Jó árat kérek érte, ha meg akarja venni.
– Nem, köszönöm.
– Gazdaggá tette. Hálásabb is lehetne.
– Az Utolsó megálló a városról szól. Az indóház egy metafora benne.
– Azt hittem, a metafora egy fogyókúrás ital. Maga mindig úgy öltözik, mint egy csavargó?
– Amilyen gyakran csak lehet.
– Hülyén áll magának.
– Maga viszont egy valóságos divatdiktátor. – A férfi lebecsülő pillantást vetett a piszkos farmerre és a mocskos pólóra.

>!
Reika

– Borzalmas tanár volt.
– Borzalmasan jó. – Colin arrébb pöckölt csizmája orrával egy kábeldarabot.
– A tanároknak táplálniuk kellene a diákok önbizalmát. Maga varangyoknak szólított bennünket.
– Csak a szemükben. A hátuk mögött rosszabbnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Tara Sivec: Életek és édességek
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jennifer Crusie: Fogadj rám
Rachel Gibson: Csak a baj
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!
Meggin Cabot: A fiú a házból
Jennifer Weiner: Jó az ágyban
Lauren Graham: Egy nap talán