Csillagvirág (Wynette, Texas 3.) 138 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megáll ​az idő. Tudjuk, egy jó író kezében vagyunk, a történet olyan valóságos, hogy azon kapjuk magunkat, teljesen belevesztünk, a szereplők pedig olyan életszerűek, hogy tényleg izgulunk a sorsukért. Susan Elizabeth Phillips épp ezért a romantika istennője! Bár a Csillagvirág egy korábbi munkája, rendelkezik mindazzal, ami egyedivé teszi Susan Elizabeth Phillipset, amitől olvasói a rabjává válnak. A Csillagvirág egyszerre romantikus regény és széppróza, ellentétben sok újabb művével, ami kizárólag a romantikára koncentrálódik. A Csillagvirágban határozottan több írói véna mutatkozik meg, mint a Chicago Stars-sorozatban.

A „nagykorúvá válás” regénye. Fleur Savagar története. Lelkiismeretlen szülők szerencsétlen gyermekének története. Fleur anyja enyhén szólva gátlástalan. Hollywood megszállottja, egy álomvilágban él, ahol a színészek az istenek. Mindent megtesz, hogy sztárok között lehessen. Fleur apja egy manipulátor, bosszúszomjas és teljesen öncélú ember. Fleur azzal… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Glitter Baby

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Victoria, Budapest, 2010
418 oldal · ISBN: 9789639803367 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 1


Kedvencelte 16

Most olvassa 5

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Ezzel a résszel is az volt a bajom mint a Luxusmucussal, hogy nem igazán tudtam megszeretni a történet. A cselekményszál elég durva volt nekem. Nem szeretem az ilyen sztorikat.
Fleur nagyon szerethető karakter. Amiken keresztülment hihetetlen. Nagyon sajnáltam őt. A szülei kiábrándítóak voltak. Nem tudom, hogy tudott normális felnőtt lenni az ő hátterével és múltjával. A naivitása és a bátorsága fantasztikus kombinációban áll.
A történet elején az anyját ismerhettek meg és ez igazán kiábrándító volt. Nem teljesen normális a nő. A pénzért bármit megtett. Alexi egy igazi zsarnok. Olyan mint egy kiskirály. Az van amit ő mond. Mind a kettőjüket csak sajnálni lehet. Megérdemelték egymást.
Hiányosságokat is éreztem most ebben a részben. SEP általában mellékszereplőket is részletesen be szokta mutatni, vagy legalábbis többet szerepelteti őket, de most Kissy és Michael mintha ott sem lettek volna igazán. Olvastam volna még róluk. Mert elég fontos karaktereknek bizonyultak, de nem használta ki őket az írónő eléggé.
Jack nem lett a kedvencem, a végére sem tudtam nagyon megszeretni.
Igazság szerint ebben a könyvben nem sok minden fogott meg, talán Fleur karaktere volt az ami kedvelhető volt. Ez nem hinném, hogy újraolvasós lesz.

4 hozzászólás
>!
nat
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Ez a könyv és a Tűzgolyó kisasszony kimaradt valahogy azon a kb három évvel ezelőtti nyáron, amikor felfedeztem az írónőt és csak faltam egymás után a regényeit.
Kezdetlegesebb a romantika részen, ugyanakkor jóval nagyívűbb mint SEP legtöbb könyve. Jó volt olvasni egy olyan romantikus könyvet, ahol a karaktereknek történetük van, ahol van cselekmény és ahol van mélység. Nem lesz kedvenc, de azért élveztem az olvasást.
Sajnálom, hogy Jake és Fleur közös jelentei nem kaptak nagyobb teret, mert a beszélgetéseik annyira hozták az írónő humorát és annyira meg volt köztük a kémia, hogy inkább ezt olvastam volna mint a Fleur szüleiről szóló részt.

Látom, hogy mennyien olvasnak romantikus könyveket (igen, a mostani divatos disztópiák, light fantasyk nagy része is ide tartozik) bár ezek a művek nem a mostani divatos borítóval, reklámmal rendelkeznek és kicsit régebbiek, de mindenkinek ajánlom SEP, Judit Mcnaught, Julie Garwood, Amanda Quick műveit, mert higgyétek el, kincseket fogtok találni :) A tévhittel ellentétben sokkal kevésbé nyálas, viszont ezerszer jobban megírt és humorosabb könyvek ezek mint a manapság megjelenők.

>!
hovi P
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Mély zuhanás. Nem tudok mást mondani. Ez egy süllyesztő volt a számomra.
Nem ezt vártam.
Rengeteg negatív személyiség Nyomasztó történet. Valahogy senki nem tudta magát megszerettetni velem. Még a szerelmi szál is erőltetett volt.
Nem is tudok erről a történetről többet írni. És őszintén…. nem is akarok.

>!
Pöfivonat P
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Valóban más, mint az eddigi regényei, de ettől még nem rossz. Sőt, kifejezetten jól esett ilyet olvasni az írónőtől. :) Komoly könyv, de azért itt-ott megcsillogtatta SEP a humorát. :)

>!
Ivy_MacGregor
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Imádom Susan Elizabeth Philipset, ezt nem tudom elégszer leírni.
Ez a sorozat is nagyszerű, bár meg kell mondanom a Stars ezerszer jobb. De nem mondhatom, hogy ez nem nyerte el a szívem, csak épp elég messze állnak tőlem ezek a modell dolgok.
A főszereplő igazán talpraesett… lett a könyv végére. Jake igazi nagy paraszt volt, de ezt már azért megszoktam SEPtől. Amit még szeretek SEPben, hogy a mellékszereplőket is igazán ügyesen írja le. Minden szálra figyel, és képes elérni, hogy az olvasó tényleg beleélje magát, akkor is, ha Ő maga nem hasonlít a könyvszereplőkről…

>!
Niki_
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Csatlakozom a többiekhez, ez tényleg más könyv, mint a többi SEP. Komolyabb, tán jobban kidolgozottabb is, nekem nagyon tetszett. Ezek után valahogy a többi könyve túl egyszerűnek tűnik.

>!
goldfish
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Nekem nagyon tetszett. Örülök, hogy az írónő stílusának más oldalát is megismerhettem. Tetszett, hogy stílusának nem a humoros, hanem inkább a drámai oldala került előtérbe. Egy jól megírt könyvet olvashattam.

>!
minnie
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Ez a könyv teljesen új az írónőtől, de lehet ezért tetszett nekem annyira. Igaz, hogy kicsit nehézkesen indul be számomra a sztori, de a vége iszonyatosan jó lesz. És nagyon örültem, hogy az „apja” azt kapta, amit érdemelt!!! :) Bár én nem békültem volna ki az anyjával, de lehet abban a helyzetben máshogy gondolnám :)

>!
Veress_Éva
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág

Színvonalas, az író stílusába jól illeszkedő, de mégis kissé más regény. Kifejezetten tetszett, élvezettel olvastam. :)


Népszerű idézetek

>!
MFKata

– Hé, mi lett Miss Pozitív Gondolkodással?
– Azt hiszem, kipukkadt.

3 hozzászólás
>!
zuna19 P

– Magácskát receptre kellene felírni. Gyönyörű, mint a texasi naplemente tavaszi eső után.

117. oldal

>!
Maria_pillowbook P

Fleur megbillentette a fejét és a kamerába mosolygott. Fájt a nyaka és görcsölt,
de Hamupipőke sem nyafogott a bálon, csak mert szorította az üvegcipő.

>!
gladyna

Ahogy az éjszaka rátelepedett, megtudta mi a pokol. Pokol az, amikor elveszett vagy a világban, és még önmagadat sem találod.

>!
Maria_pillowbook P

– Te nem úgy festesz, mint akinek aggódnia kell a súlya miatt.
Fleur lenyelt egy harapást a szendvicsből. – Pedig igen. Ha fotózom, nem lehetek több hatvankettőnél. Az én magasságommal ez nem olyan könnyű, különösen, ha valaki annyira szereti a kenyeret és a fagyit, mint én.
– Helyes, akkor lehetünk barátok.

>!
Maria_pillowbook P

– Azt hiszed, nagyon okos vagy, igaz?
– Egy zseni. Olvasd el a kritikákat. Bármelyiket. Benne van.
Fleur felnézett rá és ál-édes mosolyra húzta a száját. – A szép lányok nem tudnak olvasni. Mi csak a képeket nézegetjük.

>!
Maria_pillowbook P

-Gondolod, hogy fogod tudni tartani a lépést, Virág, vagy hozzak neked egy babakocsit?
– Milyen fura. Épp most akartam kitolni neked egy kerekesszéket.

>!
MFKata

Ő az első körülötted, aki nem eszik banánt és nem néz vágyakozva az Empire State Buildingre.

Kapcsolódó szócikkek: Empire State Building
>!
gladyna

A kocogása megerősítette Fleur izmait és ahogy lefogytak róla a felesleges kilók, szexualitása is felébredt. Azt akarta, hogy ölelje valaki, aki borotválkozik, akinek bicepsze van és szőrös melle, valaki, aki káromkodik és sört iszik.


A sorozat következő kötete

Wynette, Texas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julianne Donaldson: Blackmoore
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Beth Flynn: Kilenc perc
Phyllis T. Smith: Én, Livia
Amy Ewing: Az Ékkő
Gayle Forman: Engedj el
Stephanie Perkins: Anna és a francia csók