Csillagfény (Chicago Stars 8.) 100 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Egy ​sztárirányító és egy temperamentumos nyomozó folytat késhegyre menő küzdelmet ebben a sportos, szexi, pimasz regényben, a New York Times bestsellerszerzőjének díjnyertes, a rajongók által kedvelt Chicago Stars-sorozatának régóta várt új részében.

Piper Dove álma, hogy Chicago legjobb nyomozója lesz. Az első megbízatása? A Chicago Stars egykori irányítójának, Cooper Grahamnek a nyomába eredni. A probléma? Graham kiszúrta őt, és nem örül neki. Éppen ezért kell egy jó nyomozónak talpraesettnek lennie.
Piper hamarosan azon kapja magát, hogy Grahamnek dolgozik, bár nem a férfi testőreként, mert az nem hajlandó elismerni, hogy mekkora szüksége volna rá. Ehelyett Graham arra bérelte fel, hogy tartsa szemmel új, exkluzív éjszakai klubjának alkalmazottait. Azonban Coop élete veszélyben lehet, és Piper elhatározza, hogy megvédi a férfit, akár akarja, akár nem. (Hadd segítsek: nem akarja.) Bárcsak ne kellene emellett annyi mindenkivel foglalkoznia! Egy sereg közel-keleti… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Kalliopé, Nyíregyháza, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155378393 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Heath D. Champion · Cooper Graham · Piper Dove


Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Néhány általános megjegyzés: A sorozat 7 korábbi részét, az azóta megszűnt Kelly Kiadó adta ki, az eredetihez hasonlító borítókkal, keménytáblás változatban. Most nem érvelnék amellett, hogy melyik jobb, de tény hogy ez a könyv sem a borítójával, sem a kötésével nem illeszkedik a sorozat tagjai közé. Nyilván más a kiadó, de attól én még például szeretem, ha egy sorozat legalább nagyjából egyben van. Bár a cím hasonlít az eredeti címre, az valahogy közelít a történethez, míg a magyar cím köszönőviszonyban sincs vele. Ez amiatt is érdekes, mert a legjobb, ami történhet egy angol nyelvű romantikus könyvvel az az, hogy Tóth Gizella fordítja (ahogy itt is történt) és mégis…
Vegyes érzéseim vannak ezzel a történettel. Nagyon-nagyon sokat vártunk az új SEP könyvre (majd 10 évet), ehhez képest nyilván kicsit csalódás is volt, főleg mert a Chicago Stars feltétlen híve vagyok, ami olyan szereplőket tudott adni, mint Dan Calebow, Dean Robillard vagy épp Bobby Tom Denton. (Megjegyzem Cooper Graham is illeszkedik közéjük). Részben nagyon SEP-es volt a stílus, laza, vicces, teli adok-kapok helyzetekkel, másrészt pedig egyértelműen túlnyújtott és kicsit kabarészerű volt a történet. Piper (már bocsánat) de egy idióta, aki gondolkodás nélkül cselekszik, emiatt számomra nagyon bosszantó, míg -meglepő módon – Cooper sokkal kiegyensúlyozottabb személyiség. A történetből kimaradt a SEP regényekre oly jellemző háttér családi dráma (sőt meglehetősen keveset kapunk a családokból), helyette viszont ott vannak a barátok. Annabelle és Heath jelenlétének kifejezetten örültem.
Szóval nem a legerősebb része a Susan Elizabeth Phillips életműnek, bár számomra azért vannak gyengébbek is. Mindenesetre várom a következő részt.

7 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Még sosem adtam SEP könyvre 4 csillagnál kevesebbet, úgyhogy nagy várakozással néztem a Chicago Star sorozat 8. részére. És igen, touchdownal nyert! ^-^
Jó volt a sztori, Piper egy nagyon eredeti hősnő, Cooper ellentéte, és kilométerekre a megszokott csinibabáitól. Nyomozónőnk tökös, talán.túlságosan is, semmitől nem fél, csak az érzelmektől. ( Az apja egy idióta volt!) Úgyhogy a nyomozás és a dráma váltakozott a regényben, de végig bíztam a boldogvégben, mégha a szerző először jól meg is kínzott minket.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Még most is alig merem elhinni, hogy egy újabb SEP könyvet olvashattam magyarul! *-*
Olyan nagyon hálás vagyok érte @Kalliopé_Kiadó! ❤
És naná, hogy csúcsszuper volt, sőt mi több, csillagfényesen csúcsszuper volt! ;)
SEP még mindig nagyszerű író, aki csodálatos módon ötvözi a humort a szerelemmel.
Olvassátok, SEP-et olvasni mindig nagyszerű élmény! *-*
Nagyon szorítok, hogy a sorozat következő része is megjelenjen magyarul.

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Istenem, de hiányzott már az olvasásaim közé egy új SEP történet!
Nem állítom, hogy 5 csillagos lett volna ez a rész, ha egyből a Született csábító után olvasom, de most rendkívül jólesett a lelkemnek. Számomra ugyanúgy hozta a starsos hangulatot, ugyanolyan bohókás, szeretnivaló és letehetetlen volt, akárcsak a sorozat többi tagja. Szinte faltam az oldalakat, annyira vitt magával Piper és Coop párosa. A „régiek” közül rettenetesen örültem Heath és Phoebe feltűnésének, de Berni és Jada is üde színfoltja volt a történetnek. Emellett pedig arra is rájöttem olvasás közben, hogy nincs jobb egy férfiember szőrös mellkasánál (kösz, Piper!), ahogy arra is, hogy létezik megoldás az autós pisigondokra (megint csak kösz, Piper! :)).
Olvassátok, olvassátok, olvassátok!

kocybaba P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Azt sem tudtam, hogy minek örüljek jobban mikor láttam, hogy jön a könyv. Hogy felkarolták SEP-et? Hogy pont ez a sorozata folytatódik? Hogy ilyen gyönyörű borítót kapott? Úgyhogy alig fértem a bőrömbe mikor nekikezdtem. Tetszett is Coop-al és az „ártatlan őrülttel” Piperrel, ezzel a különös szerzettel az indítás, ahogy tudtán kívül becserkészte a férfit és állandó kihívások elé állította, de aztán a könyv második felére hirtelen természete, meggondolatlansága, hogy már-már elnyomta Coopot, kiakasztóan soknak érződött. A két főszereplőt egymás mellett tartani is erőltetetten ment csak, hiába igyekezett és dobott be mindent az írónő. Azért az új arcok jók voltak, a régi karakterek nagy örömmel szolgáltak, és meg volt az a bizonyos hangulata, viszont az alapszériához (első 7 rész) viszonyítva lemaradt, mint a cica farka.:$

zuna19>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Nálam ez nem 5 csillagos, de annyira jó volt ismét SEP könyvet olvasni. Kiérződik a lapok közül, hogy ezt ő írta.
Chicago Stars sorozathoz kicsit illik, de igazából mindegy lett volna ha nincs ide besorolva.
Jó volt felfedezni benne régebbi karaktereket is.
A szereplők nagyon szerethetőek. Piper kedvenc lett.
A dupla csavar nagyon izgalmas volt.
A borító nem a legjobb, de talán ez az összes könyvére elmondható. Köze nincs a történethez ennek sem.

Brigi89 P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Nagyon jó volt megint Susan Elizabeth Philips világába csöppenni.
Ez a sorozat az egyik kedvencem :)
Piper átvette az apja nyomozóirodáját, feladata, hogy kövesse Coopert, amit nem csinál valami jól. Imádtam, amikor veszekedtek, annyira illettek egymáshoz. Egyikük sem valami romantikus alkat, rengeteget civakodtak, de végül mindketten beismerik, hogy beleszerettek a másikba. Az epilógus tökéletes volt :)

Aoimomo P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Sajnos nem lett kedvenc és nem hozta azt az élményt, amit egyébként a sorozattól megszoktam. Sem Piper, sem Coop nem került hozzám közel, lett szimpatikus vagy váltott ki bármilyen érzelmet. Mindkettőt furának találtam, ez Piper oldaláról részben érthető, a neveltetése eléggé elcseszett, de Cooper… hát, passz.
Ami tetszett, az a régebbi (és nem olyan régi) szereplők visszaköszönése, felemlegetése, jó róluk időnként hallani.

Trice29>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Nagyon szerettem ezt a történetet. Igazán hiányzott SEP ♥ Piper egyértelműen kedvenc nőstényem lett. Coop-nak sem kellett már sok, de ő még nem ugrotta meg. Hihetetlenül jó humora van ennek a történetnek. Nagyon jó kedvvel faltam a sorokat. A vége nekem már egy kicsit túlcsordult a hihető kategórián, de ettől függetlenül boldog vagyok, hogy újra olvashattam a chicagói csillagokról ♥

catilde>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Nagyon régen volt amikor olvastam az első részt. Akkor még csak tudtam, hogy van amerikai foci azóta a férjemmel hatalmas rajongok lettünk így egyből másképp olvastam a könyvet. Tetszett újra ez a világ. Olyan jól ír az írónő.
Piper és Graham annyira jó páros és volt vicces jelenetük bőven.
A boritó meg valami csodálatos.
Köszönöm a @ Kalliopé kiadónak, hogy elhozta a részt és remélem olvashatjuk majd a következő részt is.


Népszerű idézetek

Elisabeth_Montagu>!

Graham az ügynökére sandított.
– Emlékeztess csak újra, miért dolgozol még mindig nekem?
– Mert lelkiismeretre van szükséged.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Heath D. Champion
Elisabeth_Montagu>!

– A Piusba járok. – Piper felismerte a városi egyházi gimnázium nevét. – Egyike vagyok a Pius bérgyilkosainak.
– A pápa tud erről?

Elisabeth_Montagu>!

– Bocsánat. Viselkedési problémáim vannak, ha nem iszom meg a reggeli kávémat.
– Csak akkor?
– Máskor is. Ilyen alak vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu>!

– Ki az? – kérdezte az asszony a kaputelefonon keresztül.
– Cooper Graham vagyok, Mrs. B. beengedne?
– Milyen Cooper?
– Graham. Cooper Graham. Megnyomná a csengőt, hogy bemehessek?
– Megtenném – mondta az asszony tétován – de, … Megsérült mindkét kezem, és nem tudom megnyomni a gombot.
Nyilvánvalóan hazudott, hiszen éppen használta a kaputelefont.
– Próbálja a könyökével – kérte Coop erőltetett türelemmel.
– Az ízületi gyulladásom.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham
Elisabeth_Montagu>!

– Nos…- nyelt egyet. Felnézett a férfira. – Az a helyzet, hogy… – Piper nagyot fújt. – A megszállott rajongója vagyok.
– Rajongó?
Adrenalin pezsdítette fel a vérét. Nem fog harc nélkül elbukni, gondolta és felpattant a kanapéról.
– Nem a veszélyes fajta. Uramisten, dehogy. Csupán megszállott.
– Az én megszállottam.
Kijelenés volt, nem kérdés. Korábban is történt már ilyen.
Nem szokásom becserkészni az embereket. De ez most… eléggé kicsúszott a kezem közül. – Nem tudta pontosan, hogy ez a taktika hogyan mentheti meg, de belevetette magát. – Nem teljesen bolond. Csak… enyhén zavarodott.
A férfi oldalra biccentette a fejét, de legalább figyelt. Hogyne figyelt volna? A holdkórosok mindig lenyűgözőek.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu>!

– Miért nem mondta el?
Piper felszegte az állát.
– Mi a fene? Elmondtam!
– De nem úgy, hogy elhiggyem!

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu>!

Graham el akarta kapni.
A gondolat a semmiből jött… vagy talán végig ott lappangott a tudatalattijában. Azonnal magáévá akarta tenni a lányt. A mosogatónál. A pulton. Meztelenre akarta vetkőztetni, és visszaállítani a dolgok természetes rendjét. Alul a nő, felül a férfi.
A sebesült kezében érzett szúrás visszaadata a józan eszét. Undorodott önmagától. Honnan a fenéből jött ez?
A lány letette a kávésbögréjét.
– Most mit követtem el?
Graham azon kapta magát, hogy mogorván néz a lányra.
– Lélegzik.
– Mélységesen sajnálom.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu>!

– Hölgyeim, ő itt Piper – mutatta be Coop. – Felhagyott a temetkezési vállalkozói karrierrel, de nehezen tudja elhagyni a régi divatszokásait.
Piper visszafojtotta a nevetését.
– Jó helyre jött – mondta egy überelegáns vörös hajú. – Temetkezési vállalkozóként dolgozni felettébb lehangoló lehetett.
– Nem annyira, mint gondolná – felelte Piper. – Ennek köszönhetem, hogy találkoztam Cooppal. A karrierje hamvait temetve.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
zuna19>!

Cooper sok bolonddal találkozott már pályafutása során, de ez a nő a saját zárt világában lakott, elsötétített ablakokkal és egy nagy lyukkal a tetőn. Egy dolgot azért a javára írhatott… Egyenes volt. Nyíltan vállalta az őrültségét, hogy az egész világ láthassa.

Elisabeth_Montagu>!

– És mi van az aggályaiddal? Még mindig fizetett segítség vagyok.
A férfi előrehajolt, és az alsó ajkát harapdálta.
– Nem segítség vagy. Inkább akadály.
Piper megcirógatta az állán lévő gödröcskét.
– Minek az akadálya?
– A lelki békémé.
Ezt Piper maximálisan megértette.
– És mi van a te aggályaiddal? – simított végig szájával a lány ajkán Coop.
– Átmenetileg szabadságra mentek – motyogta Piper.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: A beosztott
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Rainbow Rowell: Szív küldi
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: A viszony