Csillagfény (Chicago Stars 8.) 31 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Egy ​sztárirányító és egy temperamentumos nyomozó folytat késhegyre menő küzdelmet ebben a sportos, szexi, pimasz regényben, a New York Times bestsellerszerzőjének díjnyertes, a rajongók által kedvelt Chicago Stars-sorozatának régóta várt új részében.

Piper Dove álma, hogy Chicago legjobb nyomozója lesz. Az első megbízatása? A Chicago Stars egykori irányítójának, Cooper Grahamnek a nyomába eredni. A probléma? Graham kiszúrta őt, és nem örül neki. Éppen ezért kell egy jó nyomozónak talpraesettnek lennie.
Piper hamarosan azon kapja magát, hogy Grahamnek dolgozik, bár nem a férfi testőreként, mert az nem hajlandó elismerni, hogy mekkora szüksége volna rá. Ehelyett Graham arra bérelte fel, hogy tartsa szemmel új, exkluzív éjszakai klubjának alkalmazottait. Azonban Coop élete veszélyben lehet, és Piper elhatározza, hogy megvédi a férfit, akár akarja, akár nem. (Hadd segítsek: nem akarja.) Bárcsak ne kellene emellett annyi mindenkivel foglalkoznia! Egy sereg közel-keleti… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Kalliopé, 2021
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155378393 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Heath D. Champion · Cooper Graham · Piper Dove


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Néhány általános megjegyzés: A sorozat 7 korábbi részét, az azóta megszűnt Kelly Kiadó adta ki, az eredetihez hasonlító borítókkal, keménytáblás változatban. Most nem érvelnék amellett, hogy melyik jobb, de tény hogy ez a könyv sem a borítójával, sem a kötésével nem illeszkedik a sorozat tagjai közé. Nyilván más a kiadó, de attól én még például szeretem, ha egy sorozat legalább nagyjából egyben van. Bár a cím hasonlít az eredeti címre, az valahogy közelít a történethez, míg a magyar cím köszönőviszonyban sincs vele. Ez amiatt is érdekes, mert a legjobb, ami történhet egy angol nyelvű romantikus könyvvel az az, hogy Tóth Gizella fordítja (ahogy itt is történt) és mégis…
Vegyes érzéseim vannak ezzel a történettel. Nagyon-nagyon sokat vártunk az új SEP könyvre (majd 10 évet), ehhez képest nyilván kicsit csalódás is volt, főleg mert a Chicago Stars feltétlen híve vagyok, ami olyan szereplőket tudott adni, mint Dan Calebow, Dean Robillard vagy épp Bobby Tom Denton. (Megjegyzem Cooper Graham is illeszkedik közéjük). Részben nagyon SEP-es volt a stílus, laza, vicces, teli adok-kapok helyzetekkel, másrészt pedig egyértelműen túlnyújtott és kicsit kabarészerű volt a történet. Piper (már bocsánat) de egy idióta, aki gondolkodás nélkül cselekszik, emiatt számomra nagyon bosszantó, míg -meglepő módon – Cooper sokkal kiegyensúlyozottabb személyiség. A történetből kimaradt a SEP regényekre oly jellemző háttér családi dráma (sőt meglehetősen keveset kapunk a családokból), helyette viszont ott vannak a barátok. Annabelle és Heath jelenlétének kifejezetten örültem.
Szóval nem a legerősebb része a Susan Elizabeth Phillips életműnek, bár számomra azért vannak gyengébbek is. Mindenesetre várom a következő részt.

7 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Még most is alig merem elhinni, hogy egy újabb SEP könyvet olvashattam magyarul! *-*
Olyan nagyon hálás vagyok érte @Kalliopé_Kiadó! ❤
És naná, hogy csúcsszuper volt, sőt mi több, csillagfényesen csúcsszuper volt! ;)
SEP még mindig nagyszerű író, aki csodálatos módon ötvözi a humort a szerelemmel.
Olvassátok, SEP-et olvasni mindig nagyszerű élmény! *-*
Nagyon szorítok, hogy a sorozat következő része is megjelenjen magyarul.

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Istenem, de hiányzott már az olvasásaim közé egy új SEP történet!
Nem állítom, hogy 5 csillagos lett volna ez a rész, ha egyből a Született csábító után olvasom, de most rendkívül jólesett a lelkemnek. Számomra ugyanúgy hozta a starsos hangulatot, ugyanolyan bohókás, szeretnivaló és letehetetlen volt, akárcsak a sorozat többi tagja. Szinte faltam az oldalakat, annyira vitt magával Piper és Coop párosa. A „régiek” közül rettenetesen örültem Heath és Phoebe feltűnésének, de Berni és Jada is üde színfoltja volt a történetnek. Emellett pedig arra is rájöttem olvasás közben, hogy nincs jobb egy férfiember szőrös mellkasánál (kösz, Piper!), ahogy arra is, hogy létezik megoldás az autós pisigondokra (megint csak kösz, Piper! :)).
Olvassátok, olvassátok, olvassátok!

kocybaba P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Azt sem tudtam, hogy minek örüljek jobban mikor láttam, hogy jön a könyv. Hogy felkarolták SEP-et? Hogy pont ez a sorozata folytatódik? Hogy ilyen gyönyörű borítót kapott? Úgyhogy alig fértem a bőrömbe mikor nekikezdtem. Tetszett is Coop-al és az „ártatlan őrülttel” Piperrel, ezzel a különös szerzettel az indítás, ahogy tudtán kívül becserkészte a férfit és állandó kihívások elé állította, de aztán a könyv második felére hirtelen természete, meggondolatlansága, hogy már-már elnyomta Coopot, kiakasztóan soknak érződött. A két főszereplőt egymás mellett tartani is erőltetetten ment csak, hiába igyekezett és dobott be mindent az írónő. Azért az új arcok jók voltak, a régi karakterek nagy örömmel szolgáltak, és meg volt az a bizonyos hangulata, viszont az alapszériához (első 7 rész) viszonyítva lemaradt, mint a cica farka.:$

catilde>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Nagyon régen volt amikor olvastam az első részt. Akkor még csak tudtam, hogy van amerikai foci azóta a férjemmel hatalmas rajongok lettünk így egyből másképp olvastam a könyvet. Tetszett újra ez a világ. Olyan jól ír az írónő.
Piper és Graham annyira jó páros és volt vicces jelenetük bőven.
A boritó meg valami csodálatos.
Köszönöm a @ Kalliopé kiadónak, hogy elhozta a részt és remélem olvashatjuk majd a következő részt is.

Gaby33>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Az írónő most sem okozott csalódást a könyvével. Éve óta lelkesen olvasom a könyveit, szinte az összes itt csücsül a polcomon! Nagyon örülök, hogy új könyvet olvashattunk tőle.
Izgalmas, fordulatos volt a történet, finom humorral, kellő izgalmakkal megfűszerezve ahogy azt megszokhattunk az írónőtől.
Imádtam a szereplőket, különösen Piper-t, kimondottan kedvelem az ilyen típusú, határozott női főszereplőket. Jó volt egy-egy pillanatra találkozni a régebbi regények szereplőivel.
Részemről maximális 5 csillagos értékelés és csak ajánlani tudom mindenkinek!

zia P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Egészen a végéig szigorú akartam lenni és kevesebb, mint 5 csillagot akartam adni rá, mert jó, de Coop mégse Cal vagy Kevin és Piper nagyon messze van attól, hogy Jane vagy Molly legyen. De végül mégse tudtam 5 csillagnál kevesebbet adni, mert SEP, és végre Chichago Stars és végső soron minden volt benne, amiért én ezt a sorozatot szeretem. Pörgős, vicces, olvastatja magát és a lapok csak úgy izzanak a két főszereplő közötti adok-kapok miatt.

Demise P>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Hosszú évek után visszatérni egy sorozat világába mindig nehéz. Megvannak az örök kedvenceim a Chicago Starsból is, mindig hozzájuk mérem a sorozatot, ezért pici hiány maradt bennem. Nem ért fel a nagykedvencekkel, de kétségkívül hozta a SEP karaktereket és történetvezetést és igazán kikapcsoló olvasmány volt.

Betonka_Wass>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Óriási az öröm, hogy sok-sok év után ismét megjelent magyar nyelven egy Susan Elizabeth Phillips könyv, s hab a tortán, hogy egy csodálatos fordítás is járt vele.
A szerző rajongója vagyok, nyilván elfogult is, de nagyon kedveltem ezt a történetet. Olyan volt, amilyent a szerzőtől megszoktunk: pörgős, izgalmas, millió kis epizóddal a cselekmény fő szála mellett, szellemes párbeszédekkel és szaftos beszólásokkal, tömény humorral és némi szociális érzékenységgel. No, meg erotikával. Pont annyival, amennyit a történet megkívánt.

bővebben: https://betonkabulija.blogspot.com/2021/11/susan-elizab…

krisztina0419>!
Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Gyorsan lehet olvasni, hiszen olyan igazi SEP-es történet.
A történet eleje engem kissé emlékeztetett Várom a párom -ra, de a vége teljesen más fordulatot vett.
Piper karaktere erősen emlékeztet Annabellere ( az örökölt adatbázis és a határtalan jószívűsége, melyet mindenki palira venne). Ezért külön öröm is volt, hogy összetalálkozott a két hölgy a könyvben :) Örültem annak is, hogy Phoebe is kapott egy kicsike jelenetet.
Coop karakterét pedig olyannak hozta az írónő,mint a korábbi főhőseit. Nagyhangú, jóképű és imádnivaló :)
Örülök, hogy SEP halad korral :behozott egy Teslát :)
Kissé ijesztő volt a jachtos , herceges vonal,de nem rontott semmit sem az egész történetből.
Az új dizájnról annyit, hogy nagyon szép a borító, csak nagyon hiányzik- nekem személy szerint – a keménykötés, és mivel elég vastag gyakran elfáradt a kezem a könyv súlyától,miközben az ágyban olvastam. Ki kellett támasztani a könyvet.
Összeségébe szerintem az írónő rajongói nem fognak csalódni ismét a történetben.
Szóval,mikor is jön ki a 9.rész?

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Elisabeth_Montagu >!

Jó nap volt ez arra, hogy Cooper Graham legyen, de hát minden nap annak számított. Bárkit megkérdezhetnek. A chicagói partvidék fölött köröző sirálycsapat megbillentette a szárnyát, hogy tisztelegjen előtte. A futóösvényre árnyat vető óriás tölgyek levelei lelkes tapssal zizegtek. Még a Lake Shore Drive-on száguldozó taxisofőrök dudái is őt ünnepelték. Szerette ezt a várost, és a város viszontszerette őt.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham
Elisabeth_Montagu>!

– Nos…- nyelt egyet. Felnézett a férfira. – Az a helyzet, hogy… – Piper nagyot fújt. – A megszállott rajongója vagyok.
– Rajongó?
Adrenalin pezsdítette fel a vérét. Nem fog harc nélkül elbukni, gondolta és felpattant a kanapéról.
– Nem a veszélyes fajta. Uramisten, dehogy. Csupán megszállott.
– Az én megszállottam.
Kijelenés volt, nem kérdés. Korábban is történt már ilyen.
Nem szokásom becserkészni az embereket. De ez most… eléggé kicsúszott a kezem közül. – Nem tudta pontosan, hogy ez a taktika hogyan mentheti meg, de belevetette magát. – Nem teljesen bolond. Csak… enyhén zavarodott.
A férfi oldalra biccentette a fejét, de legalább figyelt. Hogyne figyelt volna? A holdkórosok mindig lenyűgözőek.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu >!

– Miért nem mondta el?
Piper felszegte az állát.
– Mi a fene? Elmondtam!
– De nem úgy, hogy elhiggyem!

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu >!

Graham az ügynökére sandított.
– Emlékeztess csak újra, miért dolgozol még mindig nekem?
– Mert lelkiismeretre van szükséged.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Heath D. Champion
Elisabeth_Montagu >!

– A Piusba járok. – Piper felismerte a városi egyházi gimnázium nevét. – Egyike vagyok a Pius bérgyilkosainak.
– A pápa tud erről?

Elisabeth_Montagu >!

– Magammal sem állok szóba, amíg fogat nem mostam.

Kapcsolódó szócikkek: Piper Dove
Elisabeth_Montagu >!

– Bocsánat. Viselkedési problémáim vannak, ha nem iszom meg a reggeli kávémat.
– Csak akkor?
– Máskor is. Ilyen alak vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu>!

Graham el akarta kapni.
A gondolat a semmiből jött… vagy talán végig ott lappangott a tudatalattijában. Azonnal magáévá akarta tenni a lányt. A mosogatónál. A pulton. Meztelenre akarta vetkőztetni, és visszaállítani a dolgok természetes rendjét. Alul a nő, felül a férfi.
A sebesült kezében érzett szúrás visszaadata a józan eszét. Undorodott önmagától. Honnan a fenéből jött ez?
A lány letette a kávésbögréjét.
– Most mit követtem el?
Graham azon kapta magát, hogy mogorván néz a lányra.
– Lélegzik.
– Mélységesen sajnálom.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu >!

– Hölgyeim, ő itt Piper – mutatta be Coop. – Felhagyott a temetkezési vállalkozói karrierrel, de nehezen tudja elhagyni a régi divatszokásait.
Piper visszafojtotta a nevetését.
– Jó helyre jött – mondta egy überelegáns vörös hajú. – Temetkezési vállalkozóként dolgozni felettébb lehangoló lehetett.
– Nem annyira, mint gondolná – felelte Piper. – Ennek köszönhetem, hogy találkoztam Cooppal. A karrierje hamvait temetve.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham · Piper Dove
Elisabeth_Montagu>!

– Ki az? – kérdezte az asszony a kaputelefonon keresztül.
– Cooper Graham vagyok, Mrs. B. beengedne?
– Milyen Cooper?
– Graham. Cooper Graham. Megnyomná a csengőt, hogy bemehessek?
– Megtenném – mondta az asszony tétován – de, … Megsérült mindkét kezem, és nem tudom megnyomni a gombot.
Nyilvánvalóan hazudott, hiszen éppen használta a kaputelefont.
– Próbálja a könyökével – kérte Coop erőltetett türelemmel.
– Az ízületi gyulladásom.

Kapcsolódó szócikkek: Cooper Graham

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Hívatlan vendég
Julie James: Gyakorlat teszi a mesterkedőt
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Vi Keeland: Egomániás
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Christina Lauren: Autoboyography – Egy fiús könyv
Charles Martin: Hegyek között