Apafogó (Chicago Stars 3.) 306 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dr. Jane Darlington, a zseniális fizikaprofesszor a 34. születésnapján rádöbben, hogy valami hiányzik az életéből: egy gyerek. Bár kétségbeesetten vágyik rá, férjet nem akar. Megtalálni a megfelelő apát azonban nem is olyan könnyű. Jane csodabogárnak érezte magát gyerekkorában átlagon felüli intelligenciája miatt, s elhatározta, hogy gyermekét meg fogja kímélni ettől a szenvedéstől. Vagyis egy nagyon különleges férfit kell választania nemzőapának. Valakit, aki nagyon… nos… buta.

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Nobody's Baby But Mine

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Victoria, Kaposvár, 2008
426 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639803114 · Fordította: Molnár Gabriella

Kedvencelte 74

Most olvassa 7

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Imádtam. Egyszerűen nem tudok dönteni, hogy melyik rész tetszik a legjobban a sorozatból. Ez is nagyszerű. Minden könyv nagyon jó, amit eddig olvastam az írónőtől.
A történet igazán vicces és romantikus. Teljesen kikapcsoltam, amíg olvastam. Jane nagyszerű főszereplő, aki vicces, bátor és okos. A harcias ki ne maradjon a sorból. Cal igazi kemény fiú, aki azt hiszi magáról, hogy nincs nála jobb, ami igaz. Imádni való a Bombázó. Édes párost alkotnak.
Cal megkapta a harcias feleséget, aki után annyira vágyott. Mindig fiatal lányokkal volt és hiányzott a konfliktus, ami felpezsdíti a kapcsolatot. Eddig a lányok behódoltak neki, na most igazi párjára akadt Jane-ben.
A mellékszereplőket is nagyon szerethetők.
Az egész családot megkedveltem.

>!
Krisztina_Németh_2
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Könnyed, humoros, romantikus.
Az ironö munkáit igy lehet jellemezni, és ez most sem volt máképp. Minden könyvét imádom.

>!
Csoszi P
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Azt hiszem, nem vagyok normális. Nem lett volna szabad késő este nekikezdeni a könyvnek, mert egyszerűen nem tudtam abbahagyni. Annyira magába szippantott a szuperokos fizikaprof és a tökéletes fizikumú, jóképű, ostoba fajankónak tartott futballista története, hogy muszáj volt befejezni. Annak ellenére, hogy újraolvastam, rendkívül jól szórakoztam. A humor, a verbális adok-kapok, és a forró jelenetek ezúttal sem maradtak el. Jane és Cal megismerkedése nem mindennapi, és ezt a házasságukról és szerelmükről is el lehet mondani. Szerettem mindkettőjüket, bár időnként megkínáltam volna őket egy-egy pofonnal. spoiler A Bonner család egyszerűen fantasztikus. Nagyon várom már a másik két fiú történetét is.

6 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Nem mostanában kacagtam annyit könyvön,mint ezen. Nagyon jól ír az írónő és a karakterek is igazán szerethetőek. Annie-t kifejezetten imádtam és eldöntöttem,hogy öregkoromra én is beszerzek egy puskát. :DD
Az egész Bonner család lökött és örülök,hogy Jane idecsöppent. :))

5 hozzászólás
>!
ggizi P
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Annak ellenére, hogy a hideg ráz a nők ilyetén teherbeesési fogásától, SEP mégis képes úgy tálalni az egész sztorit, hogy ezt az aljas húzást teljesen átfordítsa. Amellett, hogy eszméletlen szórakoztató főhőseink csatározása és szinte mindegyik karakter szimpatikus és kedvelhető, nagyon tetszett, hogy az írónő képes volt elhitetni velem (persze csak ebben a meseszerű közegben), hogy egy ilyen érdekből, dühből és bosszúból fakadó kapcsolatból is lehet értékeset kihozni. Nemhiába az egyik kedvenc szerzőm SEP és az egyik kedvenc könyvem tőle éppen ez.

>!
Nikyy18
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Egyszerűen imádtam új kedvencet avattam ezzel a könyvel. Jane és Cal szócsatáin rengeteget lehetett nevetni. A legjobban az rész tetszett mikor Calra fogták a puskát :) Mondjuk Cal-t egy párszor megráztam volna, hogy ezt most mért csinálta.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Ez a nő egyszerűen nem tud rosszat írni!
@Sippancs, már értem, miért lett ez a kedvenced! ;-) Valóban zseniális volt. A főszereplők szópárbajait imádtam, annyit nevettem rajtuk. Egyik nagy kedvenc jelenetem a mályvacukros Lucky Charm-os eset. :D
Igazi romantikus történet, tele humorral, mély érzelmekkel, útkereséssel, a nők örök nagy vágyával…
Nagy örömömre megint kaptunk egy kis szerelmi történetet az idősebb korosztályt illetően. Nagyon tetszik, hogy az írónő erről a korosztályról sem feledkezett meg, ezeket a történeteket olvasva elhiszem azt a mondást, hogy a szerelem örök, és hogy a szerelem bárhol, bármikor, akár 50 éves korod után is rádtalál.
Újabbb kis kedvencet avattam ebben a részben is Kevin személyében.

4 hozzászólás
>!
catilde
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Nem volt olyan jó mint az első rész, de ez is nagyon tetszett. Nagyon aranyos történet. Jane és Cal veszekedései érdekesek voltak. :) Nálam nem sokkal marad le Cal Dan-től. Ha kicsit hamarabb rá jött volna,hogy mennyire szereti Jane-t akkor simán utol érte volna. Kedvenc részeim a mályvacukros reggelis rész és amikor Cal kint reked a házból. Most már kijelenthetem Imádom ezt a sorozatot.

>!
Zsuzsanna_Makai
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Eddig ez volt a legkedvesebb a szívemnek. A legkomplexebb volt, a legtöbb érzelemmel, szeretettel, és bájjal. Nagyon szerettem, a nagyon szerethető karaktereket. Jókat derültem a szócsatákon. Tetszett Jane erős vágya a gyerek után, hogy bármeddig elment, nagyon becsültem ezt benne.
A nemtudomhányadszori olvasásra is tetszett, most még bőgtem is rajta, amikor Anne házában akart szülni. Tök kiütött.

>!
_Enii_
Susan Elizabeth Phillips: Apafogó

Már meg sem lepődöm a könyv nagyszerűségén,sőt kezdem azt hinni,hogy már mielőtt elkezdem tudom,hogy egyértelműen tetszeni fog. :) Bár itt több volt az érzelem,mert lelkileg érettebb emberek kapcsolatát göngyölíti fel a könyv. A „harapós” szócsaták és vicces „félreértések” itt sem maradhattak el. Úgyszólván ez már bevett hozzávalója a sorozatnak. Nem is szaporítanám tovább a szót…Egy aprócska ajánlást még azért beszúrnék így a végére: Romantika rajongóknak ez egy abszolút kötelező olvasmány! :))))


Népszerű idézetek

>!
Javíthatatlan

– Mi a baj?
– Ezt nézd meg!
– Úristen!
A férfi hitetlenkedve bámulta a gabonapehely-halmot Az összes mályvacukor hiányzott belőle! Volt közte rengeteg bézsszínű, cukormázzal bevont zabpehely, de egyetlen árva mályvacukor sem. Se egy szivárványszínű vagy zöld lóhere, se egy kék hold vagy egy lila lópatkó, se egy sárga hogyishívják. Egyetlen egy mályvacukor se.
– Talán valaki megdézsmálta a dobozból – indítványozta Jane hűvös, tudományos hangon.
– Senki sem dézsmálhatta meg! Szorosabban be volt zárva, mint egy széf, amikor
felnyitottam. Valamit a gyárban ronthattak el.
Cal felugrott a székről, s visszament a kamrába egy újabb dobozért. Már csak ez hiányzott ahhoz, hogy még pocsékabb legyen a reggele. Kiborította a gabonapelyhet a kukába, feltépte a másik dobozt, beleöntött a tálba egy kupacot, de nem látott mást, csak cukorral bevont zabpelyhet. Mályvacukrot nem.
– Ezt nem hiszem el! írni fogok a General Mills elnökének! Nincs náluk minőségellenőrzés?
– Biztos vagyok benne, hogy csak véletlen.
– Nem számít, hogy véletlen-e vagy sem. Megengedhetetlen hogy ilyesmi megtörténjen.
Az embernek vannak elvárásai, ha egy Lucky Charmst vesz.
– Akarod, hogy csináljak neked egy finom búzakorpa bagettet mézzel a tetején? Ihatnál
hozzá egy pohár lefölözött tejet.
– Nem kérek bagettet, lefölözött tejet pedig pláne nem. A Lucky Charmsomat akarom!
(…)
…a mindenségit, majd ő megtanítja a General Millst, hogy ne adjanak ki a kezükből rossz minőségű gabonapelyhet. Felrántotta a Jeep ajtaját, s ekkor megpillantotta őket. A mályvacukrokat. Apró mályvacukrok százai borították az ülést. Piros luftballonok, rózsaszín szívek, kék holdacskák. Szanaszét mindenhol. A műszerfalon, az első ülésen, a hátsó ülésen. Vörös köd ereszkedett le a szemére. Bevágta az ajtót és berontott a konyhába. Megöli!
Jane a bárpultnál ült, teázott. – Elfelejtettél valamit?
-Igen, valamit nagyon elfelejtettem. Téged agyonütni!
Jane egy cseppet sem látszott úgy, mintha megijedt volna….
Cal fogta az egyik Lucky Charmsos dobozt, és szanaszét szórva a gabonapelyheket, megfordította. Feltépte a leragasztott hajtókát az alján, s persze hogy az ügyes vágást a belső zacskón leragasztották celluxszal.
A fogát csikorgatta. – Nem gondolod, hogy ez kissé gyerekes?
– Bizonyára az. És végtelenül kielégítő. – Jane kortyolt a teájából.

248. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calvin 'Cal' Bonner · Dr. Jane Darlington
23 hozzászólás
>!
Javíthatatlan

– Mi van a csuklódon? – kapta el Jane kezét.
Jane alig bírt megszólalni. – Ó… semmi. – Megpróbálta elrántani a kezét, de a férfi szorosan fogta. -Csak összetollaztam. Véletlenül érhettem hozzá.
– Igazán fura. Inkább egyenletnek tűnik, mint véletlen kacskaringónak.
– Éppen leszállás volt – fintorgott Jane –, nem tudtam elővenni a jegyzetfüzetemet. – Levegő után kapkodott, mikor a baba egy tripla axelt és dupla Rittbergert ugrott odabent.(…)Elfojtott egy nyögést, s próbálta elterelni a figyelmét a fájdalomról azzal, hogy veszekedést provokál.
– Már nem vitatkozol velem.
– Ez nem igaz, drágám. Azóta vitatkozunk, hogy azt mondtad, ide kell utaznunk.
– Érvelsz, nem vitatkozol. Egyszer sem kiabáltál. Már nem kiabálsz.
– Sajnálom, de egyszerűen nem tudok mérges lenni rád.
– Miért? Még én is nehezen viselem el magam!
– Őrület, nem? Nincs rá magyarázat. – Jane ránézett. – Megint csinálod.
-Mit?
– Ami idegesít.
– Mosolygok?
– Igen. Azt.
– Bocs. – A férfi keze Jane hordóhasára simult. -Annyira boldog vagyok, nem tudom abbahagyni.
– Próbálkozz!

416. oldal

>!
zuna19 P

Ha valaki övön aluli ütést mér rád, kétszer olyan keményen kell visszaadnod, különben később drágán megfizetsz érte (…)

133. oldal

>!
Javíthatatlan

– Fogadni mernék, hogy anyám nem zengett dicshimnuszokat rólam.
– Egy ideig az általad támogatott jó ügyekkel érvelt. Aztán azt kezdte el magyarázni, hogy együtt ugróiskoláztatok, de elsírta magát és ki kellett mennie, úgyhogy nem tudom, mit akart közölni vele.
– Annie? Mit mondott Annie?
– Hogy a sátán ivadéka vagy, és jobb lesz nekem nélküled.
– Ilyet nem mondott.
– Valami hasonlót.

394. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Calvin 'Cal' Bonner · Dr. Jane Darlington
>!
Javíthatatlan

-Várj, Jane! Esik, és…
Jane azonban már a tornác felé kacsázott. Bár Cal sántított bekötözött lábára, elkapta Jane könyökét, mielőtt az elérte volna a lépcsőt és megtámogatta. Az ajtó kivágódott és Lynn rohant ki rajta.
– Mit képzelsz, Cal? Hogy engedhetted ezt meg neki? Jane könnyekben tört ki. – Itt akarom megszülni a gyerekemet!
Lynn összenézett Callal Jane feje fölött.
– Minél okosabbak – morogta Cal –, a hormonok annál jobban meghülyítik őket.

418. oldal

>!
zuna19 P

Kár a hatalmas pápaszemért. Eltakarta szép zöld szemét.

12. oldal

>!
Javíthatatlan

– Semmi furfangoskodás ma este, hallottad?
– Tisztán és érthetően. – Jane szándékosan tört borsot Cal orra alá, hogy ne kelljen a tegnap estére gondolnia. -Nem akarsz egy kabátot borítani a fejemre, hogy a szomszédok biztosan ne lássanak meg? De mit beszélek? Ha meglátnak is, mondhatod nekik, hogy az egyik barátnőd anyja vagyok.
Cal megfogta a karját és a bejárati ajtó felé fordította. – Eljön a nap, amikor
ragasztószalaggal fogom betapasztani az okos kis szádat.
– Kizárt dolog. Már halott leszel. Láttam egy elektromos sövénynyírót a garázsban.
– Akkor megkötözlek, beduglak a szekrénybe, beengedek hozzád egy tucat farkaséhes
patkányt és rád zárom az ajtót.
Jane felvonta a szemöldökét. – Nagyon jó.

198. oldal

4 hozzászólás
>!
Javíthatatlan

Ethan előrelépett, megfogta a kezét és lenézett rá kedves kék szemével. – Szia, Jane. Végre
találkozunk.
Jane érezte, hogy elolvad, s annyira meglepődött azon, milyen hatással van rá a férfi, hogy
alig bírta viszonozni az üdvözlését. Tényleg lehetséges volna, hogy ez a szőke hajú, finom
metszésű arcvonásokkal rendelkező, nyájas szavú férfi Cal öccse legyen? A szemébe nézett és
érezte, hogy ugyanaz az érzelemhullám önti el, mint ami egy újszülött vagy Teréz anya
fényképe láttán. Calra sandított, nem kerülte-e el valami a figyelmét.
A férfi vállat vont. – Ne nézz rám. Számunkra is érthetetlen.
– Azt hittük, elcserélték – emelkedett fel Lynn a kanapéról. – Ő a család élő lelkiismerete.
Isten a megmondhatója, hogy mindannyian kilométer hosszú bűnlajstrommal rendelkezünk,
de Ethan mellett még gyarlóbbaknak érezzük magunkat.
-Teljes joggal. – Ethan halálosan komolyan nézett Jane-re. – A Sátán ivadékai egytől egyig.
Mostanra Jane immár mélyebb ismeretséget kötött a Bonner humorérzékkel. – Te meg
akkor idős hölgyeket rabolsz ki a szabadidődben.
Ethan nevetett és a bátyjához fordult. – Végre valaki, akiben van spiritusz.

199. oldal

>!
Zsani1418

Ráförmedt az unokájára. – Mi van veled? Nem tesz jót a babának így felizgatni egy terhes nőt.
-Tessék? – mérgelődött Cal. – Ki mondta, hogy terhes?
-Máskülönben nem vetted volna el. Nincs annyi eszed.
Jane meghatódott. – Köszönöm, Annie.
-Te pedig – fordult hozzá az öregasszony –, hogy viselkedhetsz így? Ha dührohamot kapsz, valahányszor Calvin felidegesít, a köldökzsinór a baba nyakára tekeredik, mielőtt esélye lenne levegőt venni.
Jane-nek megfordult a fejében, hogy rávilágít az élettani képtelenségére annak, hogy ez megtörténjen, de úgy döntött, kár a szóért. – Majd óvatosabb leszek.
– Ha legközelebb feldühít, egyszerűen fogd rá a puskát.
– Törődj a magad dolgával, vén szipirtyó – zsörtölődött Cal. – Van elég ötlete, hogyan nyírjon ki.

>!
zuna19 P

– Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki lesz a legmeztelenebb a vidéken?

190. oldal


A sorozat következő kötete

Chicago Stars sorozat · Összehasonlítás

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Kevin Tucker · Dr. Jane Darlington · Calvin 'Cal' Bonner


Hasonló könyvek címkék alapján

Tara Sivec: Életek és édességek
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!
Lauren Graham: Egy nap talán
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jennifer Crusie: Fogadj rám
Rachel Gibson: Csak a baj
J. L. Armentrout: Origin
Kresley Cole: Vámpírharc
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra