60. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Angyali ​csók 441 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Alex ​Markov és Daisy olyanok, mint a tűz és a víz. Alex mogorva, (természetesen) jóképű és igazán modortalan azokkal a nőkkel, akiket nem tart többre haszontalan, pénzleső piócáknál. Daisy egyszerű üzleti megállapodásnak reméli a házasságukat, Alex azonban lerántja a felső tízezer világából és ragaszkodik hozzá, hogy Daisy vele tartson oda, ahol dolgozik. Upsz, elfelejtettem megemlíteni, hogy vándorcirkusz igazgató. Daisy ellenben a végtelenségig undorodik az állatoktól. Az undoránál már csak a félelme nagyobb. Amikor márkás ruhában és magassarkúban megérkezik a cirkuszba, úgy érzi magát, mint egy partra vetett hal.

Daisy Devreaux az a fajta nő, akit túl gyakran ítélnek meg a megjelenése és a híre alapján, Alex pedig elköveti azt a megbocsáthatatlan hibát, hogy mindkettőt megteszi. Ez a lelketlen férfi azonban méltó társra talál Daisyben, akinek semmi mása sincs, csak a hatalmas szíve. Harca azért, hogy elfogadják és tiszteljék, fájdalmas és őszinte; együtt sírunk vele.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Victoria, Budapest, 2011
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639803459 · Fordította: Molnár Gabriella
>!
Aquila, Debrecen, 1999
454 oldal · ISBN: 9636790175 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alex Markov · Daisy Devreaux Markov


Kedvencelte 179

Most olvassa 7

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 97


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Mindig meg tudok hatódni ezen a történeten. Most is csak sírtam és sírtam. Az egyik legszebb romantikus története ez SEP-nek. Minden romantika imádónak el kéne olvasnia legalább egyszer ezt a könyvet életében.
Akárhányszor olvasom újra, mindig új élmény és élvezettel teszem. Daisy szerintem imádni való teremtés, annyira szeretnék hasonlítani rá lelkiekben. Már a könyv elején is nagyon szerethető volt, de a végére egyenesen rajongtam a karakterért. Alex viselkedése még a mai napig meg tud lepni. Hihetetlen. Annyira szüksége volt Daisy-re, hogy ismét ember lehessen. Kiegészítik egymást.
Nem vagyok oda a cirkuszokért, de ahányszor elém kerül ez a könyv rögtön elmennék egybe.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, letehetetlen olvasmány, ha egyszer kézbe kerül, nem lehet utána abbahagyni az olvasást.
Kevés könyvre szoktam ezt a szót használni, de ez is egy apró csoda.

3 hozzászólás
Bitten>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Markáns , mozgalmas, szeretetre méltó, figyelmed nem lankad egy pillanatra sem…..
Milyen kevés könyv van amiben az adott témákört írják le ?!
Nagyon szeretem Alex Markov személyiségét, és igen érzem azt a bizonyos orosz temperamentumot, nagyon jól sikerült megfognia azt a jellemző merevséget, finom mogorvaságot! Újraolvasós ;-) :P

UPDATE:
És még mindig rabul ejt! :D

2019.04.
A történetek Himalája….

oldmoviegirl01>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Nehezen indult Daisy és Alex kapcsolata, amelyhez nagymértékben hozzájárult, hogy mindketten elrejtették valódi énjük a világ elől, így mindketten csak kifelé mutatott sztereotípiát látták. Azt gondolom Daisy volt, aki először nyitott azzal, ahogy félelmei ellenére megpróbált beilleszkedni, helyt állni a cirkusz világában. Becsületessége, kitartása, tartása elismerendő. Alexnek sokkal nehezebben ment megmutatni igazi önmagát Daisy előtt, de végül persze vonzalomból kialakult a kölcsönös bizalom, majd a mindent elsöprő szerelem.

>!
Victoria, Budapest, 2011
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639803459 · Fordította: Molnár Gabriella
1 hozzászólás
Nikyy18>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Ha lehetne akkor 10 csillagot adnék. Egyszerűen imádtam az elejétől fogva. A főszereplőket hamar megkedveltem. Daisyt a kitartásáért és a bátorságáért és meg , hogy nem adta fel hanem megmutatta hogy mire is képes. Alex-et is meg kedveltem, bár mondjuk egy néhányszor adtam volna neki egy két pofont. De igy is a szívembe zártam :) Mindenkinek csak ajánlani tudom.

2 hozzászólás
Wandamaci__könyvkuckója P>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Kevés könyv témája a cirkusz. Eddig egyedül Darren Shan Rémségek cirkuszában olvastam, igaz az teljesen más jellegű volt.
Engem valahogy magával ragad a cirkusz hangulata. Kiskoromban sokat jártam cirkuszba, mindig tátott szájjal, teljes beleéléssel figyeltem mindent.
Viszont itt leginkább az kapott főszerepet, hogy hogyan élnek egy előadás után, a mindennapokban. Ez tette igazán érdekessé, hiszen erről már csak kevesen tudhatnak. Hihető volt, teljesen valósághűnek éreztem a leírtakat, ezért is szippantott be teljesen.
A történetre jellemző, hogy tényleges átalakulások mennek végbe. Nincsenek elsietve a dolgok, minden alakul az idő múlásával. A mostani könyvekben általában el vannak sietve a történések.
Sok szép jelenetet köszönhetek a könyvnek. Újra visszacsöppentem a cirkusz világába. Sokat tanultam az emberi kapcsolatokról. A legnagyobb tanulsága mégis a megbélygézéssel kapcsolatos. Daisyt megbélyegezték, őt ez nem érdekelte, csinálta a dolgait, ahogy jónak látta és önmagát adta. Mindenki önmagáért fogadta el és szerette meg, ez a legszebb az egészben.
Nagyon szép történet, megvannak a maga hibái, de semmi sem tökéletes, ettől életszerű. Bátran ajánlom mindenkinek, jót tett a lelkemnek :)
Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/01/susan-elizabeth-ph…

kocybaba P>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Kérem szépen, ilyen egy tökéletes Romantikus! Igen, így nagy betűvel! Mert szívet dobogtatós volt, gyomorbizsergetős, néha torokszorítós és olyan, ami képes volt belőlem kihozni a visítozó csitrit, amire nem is emlékszem mikor került sor utoljára. Nem akartam, hogy vége legyen a könyvnek, mégis úgy faltam az oldalakat, mint aki attól fél, hogy eltűnnek mielőtt el tudnám olvasni őket. Meghökkentő, abszurd párosítás volt a cirkuszigazgató és a gazdag, elkényeztetett lány, aki fél az állatoktól. Mégis egyiknek nagyobb szüksége volt a másikra, mint azt el tudták volna képzelni. Hatalmas változáson mentek keresztül, aminek a folyamata nehéz, gyötrelmes, de közben gyönyörű volt és sok tanulságot hordozott. Daisy-t már az eléjétől kezdve imádtam, míg Alex nagyobb kihívásnak bizonyult, de idővel őt is a szívembe zártam. A cirkusz és az állatokkal való kapcsolat pedig a hab volt a tortán. Ha a kis elefántbébi Tater, vagy Sinjun a tigris megjelent, fülig ért a szám. Rajongtam az állatos jelenetekért a párosunkkal egyetemben. Mit mondhatnék még, imádás van!:)

26 hozzászólás
Katica_98 P>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Csalódott vagyok! Hozzáteszem, talán rossz időben vettem a kezembe a könyvet. A magas moly értékelés alapján egy komoly történetre számítottam. Hát ez nem volt az! Az írással nem volt gondom csak a történettel. Egy cukormázas mesét olvastam, ami nem fogott meg. Már az elejétől kezdve kiszámítható volt a történet. A könyv üzenete, hogy az életben néha szükségünk van megalkuvásra!

Tyna>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Este elkezdtem és egyszerűen nem tudtam abbahagyni, inkább nem is aludtam, de annyira nagyon nagyon jó volt, olyan, ami most igazán kellett az én lelkemnek.
Most pedig el akarok szegődni egy cirkuszhoz :D:D:D
IMÁDTAM :):):):)

ggizi P>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Egy újabb letehetetlen! :)
Ez az egyik kedvenc SEP történetem. Már eleve a helyszín is különleges a vándorcirkuszi élettel és a hozzá tartozó állatokkal. Imádtam, ahogy Daisy bánt velük, és irigyeltem a kialakult kapcsolatait. (Mindent azért nem tudtam elhinni, de cseppet sem izgatott a dolog.)
Egy újabb kényszerházasság, messze nem sablonos formában. A karakterei nagyon érdekesek és színesek – még az állatok is :). Daisy jellembeli átalakulása a kiszolgáltatottság, a megaláztatások és árulások hatására nagyon látványos. És Alex érzelmi fejlődése is igazán erőteljes. Nagyon jó párossá váltak.
Szerettem az egész könyvet.

15 hozzászólás
nypiro P>!
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók

Érdekes alaptörténet, nem szokványos az biztos. Daisyt nagyon megszerettem, kedves, aranyos, mindenkivel törődik. Az elhagyatott állatokat nagyon kedvelte, mindeben a pozitívat kereste. Alex meg kb a megkeseredett vén tengeri medve megfelelője volt. Egy szem pozitívság nem volt benne. Mikor már majdnem elveszítette, akkor persze észbe kapott. Daisy nem jókor adta elő neki amit kellett volna, de Alex viselkedése akkoris kritikuán aluli volt. Itt azért vesztett csillagot tőlem. Még ha Daisy megbocsájtotta, nekem nem sikerült. Igazán kegyetlen volt, mint egy rossz krimiben. Szerencsére eszébe jutott hová is mehetett a lány. A vége HE, de engem nem győzött meg hogy 5 csillag legyen.
Sheba önző volt, de Alex is, mindíg csak az ő meggyötört lelke volt a fontos, pedig a legnagyobb átalakulást Daisy élte meg amit nagyon ügyesen kezelt.


Népszerű idézetek

Sunshine>!

– Mi történt azzal a nővel, akit feleségül vettem? Azzal, aki úgy vélekedett, civilizált emberek nem kelnek fel tizenegy előtt?
– Hozzáment egy cirkuszi csavargóhoz.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Markov
Sunshine>!

– Van valami problémád? – üvöltötte Alex.
Ez az egész vita nevetséges volt, és Daisy csintalanul elmosolyodott. – Ha valaki azt mondaná, szép vagy, amikor mérgelődsz, hazudik.
A férfi elvörösödött, Daisy pedig egy pillanatra azt hitte, dührohamot kap. Alex azonban felemelte a könyökénél fogva, és a vattacukrot árusító bódéhoz nyomta. Aztán kifulladásig csókolta.
Mikor végül letette a földre, még ingerültebbnek látszott, mint a csók előtt. – Sajnálom! – kiabálta.
Bocsánatkérésnek nem volt túl meggyőző, és ahogy elviharzott, sokkal inkább hasonlított felbőszült tigrisre, mint egy bűnbánó férjre.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Markov · kifulladásig
Reika>!

Nagyon köszönöm, hogy szóval tartotta a férjemet a távollétemben.
A pincérnő, akinek névtábláján a KIMBERLY felirat volt olvasható, szemmel
láthatóan megdöbbent Daisy barátságos viselkedésén.
– Kérem… nincs mit.
Daisy suttogóra fogta a hangját.
– Senki nem volt hozzá ilyen kedves, mióta kijött a börtönből.
Alexnek cigányútra szaladt a korty kávé, amit éppen le akart nyelni.
Daisy lehajolt, hogy hátba veregesse, miközben sugárzó arccal nézett a
meghökkent Kimberlyre.
– Engem nem érdekel, mennyi bizonyítékot mutatott be az állam. Egyetlen
pillanatig sem hittem el, hogy ő ölte meg azt a pincérnőt.

1 hozzászólás
Sunshine>!

– Én, Theodosia… – nagy levegőt vett… – téged, Alexander… – ismét erőt gyűjtött… – kiállhatatlan hites férjemül fogadlak…

vmonika_ >!

– El kell végeznie a házimunkát is. Kezdheti azzal, hogy kitakarít az utánfutóban. S nem utasítanék vissza egy meleg vacsorát.[Alex]
– Én sem. Keresnünk kell egy jó éttermet.

Sunshine>!

– Szerintem időpocsékolás arra pazarolni az embernek az energiáját, hogy meggyőzze a világot, különb mindenkinél. Én ezt nem értem.
– Hát persze hogy nem. Te mindennél jobban élvezed, ha fűnek-fának kimutathatod a jellemhibáidat.
Daisy bizonyára mulatságosnak találta a férfi keserű hangját, mert elmosolyodott.
– Maguk is megtalálnák azokat a szálkákat, ha elég időt töltenének velem. Én csak megspórolom nekik az erőfeszítést.

Sunshine>!

– Külsőre maga sem megvetendő – mondta fukarkodva –, de még több jellemhibája van, mint nekem.
– Nem igaz.
– De igen.
– Például?
– Először is… biztos, hogy hallani akarja?
– A világ minden kincséért sem szalasztanám el.
– Önfejű, makacs és zsarnok.
– Azt hittem, valami rosszat fog mondani.
– Nem bóknak szántam.

Sunshine>!

– Úgy festesz, mint egy kísértet.
– Nos, te sem nézel ki valami rózsásan.
– Nők – horkant fel Brady. – Nem élhetsz nélkülük. Nem ölheted meg őket éjjel álmukban.

nykyriana>!

– Azt mondta, a fenébe, Heather, vidd a vacakjaidat a kanapéról. Csak azért, mert szeretlek, még nem akarom, hogy az összes arcfestéked a fenekemre tapadjon.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Fiatal szerető
L. J. Shen: Vicious – Ádáz
Vi Keeland: Csak szex
Vi Keeland: A vetélytárs
Vi Keeland: A beosztott
Emma Chase: A tested védelmében
Penelope Bloom: His Package – Megkapnám