Álom, ​édes álom (Chicago Stars 4.) 247 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rachel ​Stone mellől végképp elszegődött a szerencse. Pénze nincs. Otthona és állása sincs. Van viszont egy ötéves fia, akiről gondoskodnia kell és egy fekete füstöt okádó kocsija. A járgány éppen az előtt az autósmozi előtt köhögi ki a lelkét, amelyet Gabe Bonner, a szívtelen férfi renovál, akiből kiveszett az élni akarás. (Mindenki által) imádott feleségét és tökéletes fiát elvesztette egy autóbalesetben, feladta sikeres állatorvosi hivatását, s önmaga árnyékaként tér vissza szülővárosába. Semmire sem vágyik jobban, minthogy mindenki békén hagyja, különösen a gyönyörű, önérzetes, számkivetett, tehetséges bajkeverő. Menekül Rachel elől, aki iránt legnagyobb megdöbbenésére szinte azonnal fellobban benne a szexuális vonzalom, amelyről azt hitte, meghalt a feleségével együtt. Még inkább menekül Rachel fia elől, aki túl sok fájdalmas emléket ébreszt benne. Talán az oroszlánszívű Rachelt az ég küldte, hogy megmentsen egy zord, makacs férfit. Egyikük sem akar kapcsolatot, de a… (tovább)

Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips: Dream a Little Dream

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Victoria, Debrecen, 2008
436 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639803237 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Calvin 'Cal' Bonner


Kedvencelte 54

Most olvassa 6

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Mindig azt hiszem az éppen befejezett SEP könyv után, hogy nem tud jobbat írni, és az a kedvencem, de mindig akad a kezembe egy újabb remek alkotása. Mint ez is. Ennek a sorozatnak minden része tökéletes. Nem tudok dönteni, melyik tetszik a legjobban, mert mindegyik nagyon különleges. Az eddigiek közül talán ez viszi a pálmát.
Rachelt egyenesen imádtam, nagyon bátor nő. Egy picit csalódtam Calban amikor annyira gonoszul viselkedett Rachellel. A vége annyira édes és megható volt. Tökéletes lezárása a könyvnek.
Gabe is nagyon szerethető karakter, nem lehet nem szeretni a két főszereplőt.
Nagyon megható, vicces és romantikus a történetük. Picit megkönnyeztem az elejét és a végét is.
Szerintem megérdemelt volna Ethan és Kristy is egy külön könyvet. Annyira jók voltak ők is, de lehet egy egész könyv sok lett volna nekik? Á, SEP sosem unalmas, biztos fantasztikus lett volna az is.

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Istenem, már el is felejtettem, milyen jó is egy SEP könyv. Ez most annyira kellett. Olyan jó volt az egész történet. Könnyed, romantikus… egyszerűen nagyszerű. Annyira szeretem az olyan könyveket, amik egyedülálló anyákról szólnak. Nem is tudom, miért, de az ilyenek jöhetnek bárhol, bármikor. Talán a gyerekek miatt, ők a gyengéim :)
Itt sem volt ez másképp. Mindegyik szereplő a szívemhez nőtt. Edward egy kis cukiság. Tetszett, hogy milyen aranyos, félénk, és hogy mennyire védi az anyukáját. Plusz volt pár igen mulatságos jelenete is.
Rachelt is nagyon a szívembe zártam. Egy erős és határozott nő, aki nem fél a nehézségektől. Nem semmi, hogy mi mindene kellett átmennie, és ő mégse adta fel, hanem harcolt tovább magáért, de még inkább a fiáért.
Gabe is egy szerethető karakter. Voltak problémáink, de a végén sikerült megoldanunk :P Az Edward-dal közös jelenetei olyan szívszorítóak voltak.
Szörnyű volt látni, hogy az emberek milyen mélyre képesek süllyedni az utálatban.
Ami viszont tetszett, az a régi szereplők felbukkanása. Igen, Cal egy kicsit messzire ment, de rá se lehet huzamosabb ideig haragudni.
Már alig várom, hogy a következő részt is mihamarabb olvashassam.

>!
Nikyy18
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Ez a rész is nagyon jó lett. Gabe-et nagyon sajnáltam az miatt ami történt vele. Rachel is nagyon megkedveltem mert akármennyi rosszban volt része még sem adta fel . Edward-ot meg imádtam olyan kis cuki volt. Jó volt olvasni az előző szereplőkről is bár Calra egy kicsit megharagudtam amiért olyan gonosz volt Rachel-lel.

>!
Trudiz P
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Ez tökéletes volt, mert a karakterek egyediek, kedvelhetőek, a történet csavarokkal, fordulatokkal tűzdelt. Néhol még könnyeket is csal a szembe, de alapjában véve kerek egésszé állt össze. Nem kiszámítható, szerethető. Rachel számtalan nehézségen vergődik keresztül. Van aki segíti, van aki legyűri, eközben sokféle érzelem tör felszínre. Gabe és Edward kedvencek lettek.

>!
kiruu P
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Nem tudom hányadszorra olvastam újra, de hogy még mindig megkönnyezem azokat a bizonyos részeket. Azt hiszem ilyen az abszolút kedvenc könyv.

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Most úgy érzem, ez a kedvenc részem a sorozatból. :-)
Sokszor megkönnyeztem, hol a boldogság, hol pedig a szomorúság miatt.
Nagyon megható és megrázó volt mindaz, amin a két főszereplő és a kisfiú keresztül ment és gyönyörű volt, ahogy egymást meggyógyították. Gabe és Rachel igazi túlélők, annyira megérdemelték egymást. Andrew és Rosie párosát imádtam, két kis tündérke.
Ismételni tudom csak magamat, örök SEP rajongó lettem. ;-)

>!
Zsuzsanna_Makai
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Hát ez is nagyon tetszett! Az Apafogó-nál azt hittem az tetszett a legjobban, de most meg azt hiszem, hogy eddig ez tetszett a legjobban. Tetszett, hogy ebben volt krimi vonal, de igazából a személyes tragédia feldolgozásának folyamata, és ennek bemutatása fogott meg nagyon. Ami még nagyon megmaradt, hogy Rachel tényleg nem számíthatott senkire, és amikor mindenki ellene fordul, akkor ebből ő nem jöhetett ki sehogy jól, de makacs volt, erős volt, nem adta fel, nagyon szerettem emiatt.

1 hozzászólás
>!
catilde
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Nem gondoltam, hogy az első részt valamelyik kötet majd túl fogja szárnyalni nálam. Ó de rosszul gondoltam. Nagyon jó rész volt. Gabe és Rachel története szívbe markoló. Annyira jól írta meg az írónő.Végig én is az éreztem,hogy szívesen odabújnék Gabehez és el sem engedtem volna! :) Persze az sem volt mellékes,hogy olvashattam Ethanről. Őket is nagyon megszerettem. Egyszerűen jó volt. Nálam kedvenc lett. Ajánlom mindenkinek!

>!
l_moni
Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Szép könyv, kicsit fájdalmas de szép.
Két összetört szív egymásra talál. Szívbe markoló Rachel és Gabe története.
Eddig ez a kedvenc a sorozatból. Talán azért mert a férfi főszereplőt is megkedveltem.
Cal viselkedése, hmmmm.
Azt hiszem én is védeném mindentől és mindenkitől a testvérem, bármilyen módon, ha úgy érzem: veszélyben van. Mondjuk ez nem azt jelenti, hogy nem voltam mérges rá.


Népszerű idézetek

>!
Maia

Vannak férfiak, állapította meg Rachel, akiket jobb nézni, mint hallgatni.

112. oldal

>!
zuna19 P

– Az elmegyógyintézetbe valóknak össze kell tartaniuk.

88. oldal

>!
zuna19 P

– A pimaszság része személyiségem varázsának.

84. oldal

>!
zuna19 P

– Bárcsak a mamám hozzámenne Ethan tiszteleteshez vagy Rosie papájához.
– Chip, tudom, hogy nem érted, de nagyon leköteleznél, ha többé nem próbálnád meg hozzáadni a mamádat a testvéreimhez.

321. oldal

>!
bbabri

Chip előreszaladt. Gabe tudta, mit akar, és kinyújtotta felé a karját.
A következő pillanatban Chip a nyakában ült, kezét összekulcsolta apja homlokán, lábával a mellkasa előtt kalimpált.
Rachel sírva fakadt.
Csinált ilyet néha a családi összejöveteleken, amikor túláradóan boldog volt. Már mindnyájan hozzászoktak. Szerették ugratni vele. Ma is fogják. Hamarosan… Talán ebéd után…
Egyelőre azonban Calnak meg kellett köszörülnie a torkát. Jane szipogott. Ethan köhögött. Kristy a szemét törölgette. Lynn egy zsebkendőt nyújtott Jimnek.
Gabe-nek büszkén dagadt a szíve. Az élet jó volt Heartache Mountainon.
Hátravetette a fejét és kacagott.

Utolsó oldal

>!
zuna19 P

Edward sápadt volt; alsó ajka remegett. – M-megijesztett.
Rachel megborzolta a kisfiú világosbarna haját, lesimította felálló tincseit, kisöpörte homlokából a frufruját. – Tudom, de csak egy vén seggfej, s én itt vagyok, hogy megvédjelek.
– Olyat nem szabad mondani, hogy seggfej.
– Vannak enyhítő körülmények.
– Mi az, hogy ehető körülmények?
– Azt jelenti, hogy ő tényleg egy seggfej.
– Ó!

9-10. oldal

>!
zuna19 P

– Mondok magának valamit. Fontolóra veszem, hogy megadom magának az évszázad béremelését, ha a továbbiakban négy szóra korlátozódik, amikor beszélek magával. Igen, uram. Nem uram.
Hagyd a fenébe, könyörgött Rachel agya. Ne hecceld!

82. oldal

>!
könyvmolygirl

– A fenébe, Rachel! Annyi esze sincs, mint egy tyúknak.
– De igen!
– Akkor magyarázza meg.
– Nem kell megmagyaráznom semmit. Különben is, bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű. Ha nem vette volna észre, maga az, akit gumiszobába kellene zárni.
– Ezért jöhetünk ki egymással olyan jól.

86. oldal


A sorozat következő kötete

Chicago Stars sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Gibson: Csak a baj
Tara Sivec: Életek és édességek
Jennifer Crusie: Isten hozott Kísértésben!
Lauren Graham: Egy nap talán
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jennifer Crusie: Fogadj rám
J. L. Armentrout: Origin
Kresley Cole: Vámpírharc
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra