A ​szeretőm a First Lady (Wynette, Texas 4.) 122 csillagozás

Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Végy ​egy álruhában menekülő, özvegy First Ladyt, tegyél hozzá egy hitelét vesztett, szenzációra éhes újságírót, adj melléjük ráadásként két idegölő árva gyereket és megkapod Phillips újabb briliáns romantikus regényének hihetetlen hozzávalóit. A nevetést és szerelmet igazi női problémákkal vegyítve, kifinomult érzékkel tálalva. A történet pezsgő, szórakoztató.
Cornelia Case a First Lady. Egész életét gúzsba kötve, magas politikai tisztségek korlátai között élt; először az alelnök lányaként, aztán a nemrég merénylet áldozatává vált elnök feleségeként. Most azonban kétségbeesetten vágyik egy kis szabadságra, ezért kifőz egy tervet, hogy titokban elszökhessen a Fehér Házból és belekóstolhasson a hétköznapi életbe, amiben soha nem volt része. Aprólékosan kiterveli az egészet, vesz egy jellegtelen kocsit, olcsó ruhákat, amikkel álcázhatja magát. Minden simán megy, amíg meg nem áll egy sztrádabüfénél és benne nem felejti a kulcsot az indítóban. Mire visszatér, az autóját és vele a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Victoria, Budapest, 2011
378 oldal · ISBN: 9789639803435 · Fordította: Molnár Gabriella

Enciklopédia 13


Kedvencelte 8

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Az előző részhez képest ez ismét kellemes csalósás volt.
Ez a sorozat tisztára rejtély számomra, az első és a harmadik rész egyáltalán nem lett a kedvencem, de a második és ez nagyon tetszett. Nem tudom mit gondoljak igazából róluk. Ingoványos talaj.
Még mindig a Játék az élet tetszik a legjobban, de ez se volt rossz.
Kellemes kikapcsolódást nyújt a szabadságom alatt ez a sorozat. Elég gyorsan tudok vele haladni. SEP mindig pörgős könyveket ír.
Imádom ezt a First Ladys sztorit. Annyira amerikai. A cselekménye nagyon kidolgozott és megunhatatlan.
Cornelia igazán belevaló nő, aki egy kis időre próbál átlagember lenni és a felelősségtől megszabadulni. De őszintén még ehhez is túl becsületes. Szökése kalandosra sikerült, mert az útja során rátalál az igazi szeretetre. spoiler
Mat hiába próbál rossz fiús lenni, már az első perctől kezdve megtört, amikor meglátta Lucyt és Gombocskát. Na, de amikor Nealy-vel találkozott rögtön elásta magát. Jó értelemben. :) Nagyon megszerettem őket. A vége a történetnek leírhatatlan volt, nagyon bejött nekem.
Nagyon romantikus és vicces ez a könyv, biztos fogom még olvasni.

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Ez valami… csodás, eszméletlen jó volt. Tele vidámsággal, örömmel, néha szomorúsággal, de legvégül csodaszép, megható befejezéssel.
Gombocska, Lucy, Nealy és Mat! Szívembe loptátok magatokat! ♥

turanett P>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Elég hullámzó ez a sorozata az írónőnek. Az egyik rész tetszik, a másik nem. Ez határozottan tetszett. Végre egy talpra esett nő, aki végre kiáll magáért, vagy legalább is meglóg a kényszerűség elől. Cornelia mindent eltervezett, csak épp azt nem vette számításba, hogy ellopják a kocsiját. Ez után ismerkedik meg, egy jóképű idegennel és annak két „gyermekével”. Mat nagyon goromba és makacsnak akarta beállítania magát, de ezt már akkor el bukta, mikor a lányokért ment. Vicces volt az utazás, amit fél Amerikán át vezetett. A lányok nagyon cukik voltak. Még Lucy is, pedig ő néha elviselhetetlen volt. De ő mindnet csak Gombocska miatt csinált, jó terv volt az övé. A vége nagyon aranyos volt, bár ez soha nem fordulna elő a való életben. :)

Bagneso>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Jártam már úgy SEP regénnyel, hogy újraolvasás után még jobban tetszett, mint elsőre, és így történt ez most is, ezzel a könyvével. Vajon minden további újraolvasás után is egyre jobban fogom szeretni a regényeit? Elképzelhető… csak egy idő után már nem tudom majd hova tovább növelni a tetszési indexet! :) Szóval, ismételten kezembe vettem a szökevény First Lady történetét, és meglepetésemre olyan elánnal rántott magába és lelkesített fel, mintha először olvasnám. Humoros volt, megható és persze nagyon romantikus, de nem vitte túlzásba ezt sem. Mat Joriknak hála jutott bőven férfias tesztoszteronból, Gombocska pedig abszolút kiütötte a cukiság mérőt. Imádtam SEP egyszerű stílusát, amivel mégis olyan különleges szereplőket és szituációkat teremtett, erőltetettség és túlzások nélkül. Egyszerűen mindent el tud hitetni, amit papírra vet, és olyan történeteket alkot, amik számomra magasan kiemelik az összes többi romantikus író közül.

4 hozzászólás
Francica>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Az utóbbi időben megjelent és olvasott SEP könyvek ugyan kellemes élményt nyújtottak, de nem éreztem a teljes varázst olvasás közben (mint mondjuk a Chicago Stars szériánál). Most viszont újra egy remek könyvet vehettem a kezembe és elvarázsolt. Nem mondanám egy tipikus SEP könyvnek, mégis imádtam. Csak faltam a lapokat.

Javíthatatlan>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Az írőnőtől a Stars szériát már végig elolvastam, s találtam olyan véleményeket hasonló különálló SEP regényeknél, hogy igazán a sorozatot ezek a magányos kötetek nem közelítik meg. Ennek okán igen félve olvastam első különálló SEP könyvemet. Én nem csalódtam. Igaz a Stars jobban lekötött, volt benne valami plussz ami itt nem, de a maga módján szerettem a first lady történetét. Mat karaktere után csorog a nyálam, habár én a 160 centis magasságommal nem igen szeretem a magas pasikat magam körül. De kivételt lehet tenni. ^^
Lucy érdekes volt, Gombocskát imádtam, viszont a first lady-t néhol sajnáltam, néhol meg egyáltalán nem tudtam mit kezdeni vele.
Összességében hiányzott valami, talán a stars öltözői és játékosai, Pheobe és a többiek, de azért örülök hogy győz itt a feminizmus, s szurkolok az USA first husband-jének. is. :)

zia P>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Sokáig 4 csillagot akartam adni rá, mert nehezen sikerült megkedvelnem mind a felnőtt, mind a gyerek szereplőket. De a vége felhúzta számomra. Igaz, hogy nagyon rózsaszín vattacukortól csillógó csillámpónis, nekem általában kissé túl édes, nyálas befejezés, de itt mégis úgy éreztem, hogy kellett. Cuki volt és ebben az esetben mégsem éreztem tömény szirupnak, mert megmutatta, hogy végül milyen családdá váltak.

evé>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Jókor olvastam, passzolt a hangulatomhoz, aminek a következménye, hogy SEP már megint felültetett egy érzelmi-hullámvasútra, hol pityeregtem, hol mosolyogtam. Szimpatikusak voltak a szereplők, jó volt velük tölteni ezt a pár napot, végigautózva Amerika egy részén. Filmre kívánkozó történet, csodálkozom is, hogy eddig egy Phillips könyv se kötött ki a mozikban.

Timi>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

Nem is tudom, szerettem volna valami jót olvasni az írónőtől, az Angyali csók és a Chicago Stars-os sorozata után (amiket imádtam) de sajnos ez nem igazán nyerte el a tetszésemet, úgy mint az előbb említettek. Szerintem ez a történet egy kicsit szürreálisra sikeredett, ami nekem most, nem igazán tetszett. Persze nem mondom, hogy ez egy rossz SEP könyv, de az biztos hogy olvastam már jobbat is tőle.

Kiera>!
Susan Elizabeth Phillips: A szeretőm a First Lady

hát jóó volt. maga az alap történet is ötletes, a kivitelezés annyira nem tetszett. jók voltak a párbeszédek, viccesek. főleg a Lucy – Nealy – Mat-sek. de az igazság az, hogy olvastam tőle jobb könyveket is. (vagyis nekem jobban tetszettek.)


Népszerű idézetek

zuna19>!

– A goromba külső mögött igazi érző szív lakozik.
– Gondolja csak ezt.

81. oldal

zuna19>!

– Kedves kölyök – mondta Nealy. – Biztos vagyok benne, hogy jól meg fogja állni a helyét a börtönben.

62. oldal

zuna19>!

Lehet, hogy meghalt anélkül, hogy észrevette volna és egyenesen a pokolba jutott.

70. oldal

Sippancs P>!

Te vagy a levegő, amit beszívok, az étel, amit megeszek, az ital, amit megiszok. Te vagy a menedékem és a kikötőm; te vagy az erőm és az ösztönzőm; a becsvágyam, a lelkesedésem. Te vagy a megnyugvásom…. Már az bearanyozza minden pillanatomat, ha csak rád nézek. Nem is éltem, amíg nem ismertelek. Azt hittem, tudom, mit akarok, de fogalmam sem volt. Berobbantál az életembe és örökre megváltoztattad. Szeretlek, csodállak, kívánlak, imádlak… Más szemmel láttatod velem a világot. Te vagy az első, akit üdvözöl a szívem, mikor reggel felébredek. Te vagy az utolsó, akit magam előtt látok, mielőtt elalszom.

24. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: szerelmi vallomás
3 hozzászólás
Sippancs P>!

Gombocska végre készen állt előadni, mi történt. Kényelmesebben elhelyezkedett Nealy ölében, megfogta a lábujjait és beszélni kezdett. Többszótagú szavakat, hosszú mondatokat, bonyolult bekezdéseket csacsogott el babanyelven, részletezve az őt ért igazságtalanságot, sérelmet.
Nealy belenézett pici, kifejező arcába és bólintott. – Igen…tudom…szörnyű.
Gombocska egyre rendíthetetlenebbül fecsegett.
– Fel kéne akasztani.
Egyre felháborodottabban.
– Úgy véled, az akasztás túl gyenge? – Nealy az arcát simogatta. – Nos, rendben. Mit szólsz a kínzáshoz?
Vérfagyasztó sikoly.
– Az összes erét egyszerre? Igen, igazad van.

17. fejezet

2 hozzászólás
zuna19>!

Lehetetlen. A First Lady nem tűnhet el ripsz-ropsz. Vagy?

12. oldal

zuna19>!

Mat volt a világ legnagyobb tökfilkója. Ahelyett, hogy a Mercedes kabriójában ült volna és a rádiója lett volna egyetlen társasága, egy Mabel nevezetű tízéves Winnebagót vezetett egy pennsylvaniai mellékúton nyugat felé két olyan kölyökkel, akik rosszabbak voltak, mint hét húga egyszerre.

36. oldal

zuna19>!

De miképp válhat Amerika leghíresebb asszonya egyszeriben hétköznapi emberré?

12. oldal


A sorozat következő kötete

Wynette, Texas sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Lauren Graham: Egy nap talán
Meg Cabot: Töltött galamb
Tracy Brogan: Crazy Little Thing – Egy kis őrültség
J. D. Robb: Halálos testvériség
Emma Chase: Behálózva
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Kelly Oram: Sz mint szűz