World ​After – Túlélők világa (Angelfall 2.) 1273 csillagozás

Susan Ee: World After – Túlélők világa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból.

Mikor egy csapatnyi ember szörnyetegnek véli és foglyul ejti Paige-et, Penryn húgát, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik. Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.
Penryn keresztülautózik San Franciscón, a testvérét keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.
Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyet az élükön. Ha választania kell, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogyan fog dönteni?

Penryn és Rafi ismét együtt. Tudd meg, mi táplálja izzó érzelmeiket!

Susan Ee: World After

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
380 oldal · ISBN: 9789633993156 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
380 oldal · ISBN: 9789633993163 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
380 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991657 · Fordította: AncsaT

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Angelfall

131 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2022. január 5., 19:17


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Du-Dam · Beliel · Paige Young · Obadiah West (Obi) · Uriel · Clara · Doki


Kedvencelte 279

Most olvassa 32

Várólistára tette 208

Kívánságlistára tette 373

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

„Hej, azok voltak a szép idők, amikor még parancsolhattunk a nőknek, és nekik engedelmeskedniük kellett!”

Egyre morbidabb világot kapunk. Kicsit szürreális és sok már, de ugyanakkor annyira jó humorral tűzdelt és izgalmas, hogy nem egy rossz folytatás ez. A szintet nem hozza, de a befejező rész ezért kárpótolt.

Nagyon jókat derültem. Penrynt megszerettem és Paige is szívembe költözött. Rafi hiányzott, de annyira jó volt megismerni a múltat és az ő szemszögét.
Tündérmackó imádtam ezt a plusz szálat!

Nagyon beteg azért amik kiderülnek… Jó kis vége van ennek is. Kíváncsian várom a folytatást.

2 hozzászólás
Mulán>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

Ez a sorozat egyre betegebb, de valami van benne ami megfogja az olvasót, de voltak benne olyan részek amikre nem voltam kíváncsi pl Penryn húgának a testére ( a leírás elég undorító, így is vágás meg úgy is vágás nekem ez már sok egy angyalos fantasy könyvben) de ezen felül is voltak problémáim a folytatással valahogy kicsit már sok volt, és több oldalt is feleslegesnek éreztem. A borító nagyon klassz tetszik a színe. Láttam azt is hogy szinte mindenkinek tetszik a folytatás de nekem kicsit fura az egész bár már az első rész is az volt.

Kate20>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

Amikor azt hittem, hogy az Angyalok bukása megalkotásakor Susan túl magasra tette a lécet, tévedtem. A Túlélők Világa megugrotta azt a bizonyos pontot, ami szerintem hatalmas dolog, mivel a legtöbb sorozat a további részeknél el szokott vérezni.
De itt… felemelkedett.

Susan a történetet ott folytatta, ahol abbahagyta: Penryn lábadozik a méregtől, Paige furcsa átalakulása, az anyjuk teljes transzba esése. Hát, nem egy idilli kép.
Az első kötetben nagyon becsültem Penryn kitartását és hűségét a családtagjai – Rafi felé. Ugyanakkor, amit Rafi mondott az szinte bekövetkezett: a hűsége okozza vesztét. És itt sincs másképp, hiszen a húga biztonsága a történtek ellenére elsőszámú prioritás nála. Pont ezért keveredik megint bajba Penryn.
A hűségéért. A családért. A szeretetért.
Csúfos egy világ ez, ahol a szeretet ekkora galibát okoz. Olykor könnyebb lenne az érzelmeket félredobva menni a semmibe, de ez megfutamodás lenne. Amit Penryn soha nem követne el, mivel ízzig-vérig egy túlélő, aki életben tartaná bármi áron a szeretteit.

Hasonlóképp van ez közte és Rafi között. Kettejük között olyan mély megértés alakult ki, hogy az szinte tapintható a lapok közt. Viszont nem ez az egyedüli kapocs köztük: mindketten sokat veszítettek, örökös lázadók és túlélők, bátrak és eltökéltek. Na meg szerelmesek. Egymásba. Teljesen nyilvánvaló, ahogy vibrál körülöttük a levegő és egyszerűen imádom ezt a huzavonát amit Susan alkotott kettejük között. Nem egyszerűen insta love. Nem. Ez egy végtelen, lassú kibontakozású szeretet, ami mellé törődés és megértés is társul. Ez szinte már olyan bensőséges viszony, ami hosszú évek után mondható el egy párról: hogy teljesen megbíznak egymásban.
És én mondom, Penryn és Rafi a tökéletes csapat. Nem számít, hogy Rafi bukott szárnyakkal van. Nem lényeges, hogy amennyire el akarja lökni magától Penrynt annyira közel is akarja tartani. Nem oszt és nem szoroz hogy mit éreznek egymás iránt, mert jól tudják: ez a világ nem engedi meg az örömöt sokáig.

Tehát két egyszerű kérdés merül fel.
Ha a világ romlott, neked is azzá kell e válnod?
Vagy hagyod, hogy az légy, aki mindig is voltál… egy érző-lélegző emberi lény?

Niitaa P>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

""– Elhagytad?
Bólintok.
– Nem volt más választásom.
– Nem arra teremtették, hogy egyedül legyen.
– Ahogy egyikünket sem.""

Az Angelfall trilógia második része egy nagybetűs HÚHA könyv. Tele van olyan cselekménnyel, szituációval és egyéb dolgokkal, amik borzalmasan izgalmassá teszik a történetet, ugyanakkor, ha nem vagyunk benne ebbe a világban szorosan, például egy olyan embernek mesélnénk a könyvről, aki nem ismeri…Hát még nekem is nevetségesen hangzanak a kimondott szavaim. Skorpió angyalok? Egyszerűen nevetséges! A történet alapja egy vicc. De ha olvassuk, mégis úgy jön ki, mintha lenne értelme. Az bizton kijelenthetem: Susan Ee-be annyi fantázia szorult, ami egy egész angyalseregnek is sok volna!
(…)

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/04/susan-ee-tulelok-…

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

„A karjai közt úgy érzem, mintha hazataláltam volna, egy meleg, barátságos, biztonságos helyre, az otthonomba, ami valójában soha nem volt nekem.”

Mától a kedvenc sorozatok köre újabb sorozattal bővült nálam. ;)
Egyszerűen nem lehet letenni, képes voltam mindenhova magammal vinni, hátha adódik egy szabad 5 perc, amikor olvashatom.

4 hozzászólás
vikcs>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/susan-ee-tule…

„Az első rész után alig vártam, hogy belemerüljek újra ebbe a fantasztikus világba, ezért kaptam is a második könyvhöz. Ez a rész, mint ahogy a cím is mutatja, a túlélőkre és a túlélésre fekteti a hangsúlyt.

Sokszor olvastátok már nálam, hogy nagyon figyelek a trilógiák színvonalára. Ennél a sorozatnál még inkább szorítottam, hogy ne rontsa el az írónő, és bevallom, kicsikét úgy éreztem, mintha alább estünk volna. Valahogy könnyebben le tudtam tenni, de annyira mégsem esett a színvonal, hogy ne szerettem volna. Szerettem, csak egy picit kevésbé, mint a legelsőt.

A történet természetesen ugyanott folytatódik, ahol abbahagytuk, és úgy éreztem, hogy a történet
akkor indul be igazán, amikor megjelent Rafi. Hát, igen, ő eléggé dob a könyv olvasási élményén, és miután ő színre lépett, sokkal gyorsabban haladtam az oldalakkal.
Penryn még mindig nagyon vakmerő, bátor és furfangos, itt is nagyon szerettem, bár néha csinált hülyeségeket, amiket nem igazán értettem. De le a kalappal, mert olyan ellenségekkel is szembe mer szállni, aki könnyű szerrel a földre vihetné, ám ez a csaj nem adja magát egy könnyen.”

K_A_Hikari I>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

Elég sokat elárul a kötettel való helyzetemről, hogy fél nap alatt faltam fel majdnem 400 oldalt?
Valószínűleg.
Kalandok es izgalom bőven van benne. Annyi romantika is, hogy azért ábrándosan mosolyogjak.
Aki ellenségnek tűnik, az lehet nem velejéig romlott.
A szem nem véletlenül a lélek tükre.
Ja és még valami: elég erős vagy a harcaidhoz.
Tartsd észben ezt a három dolgot, majd fedezd fel a túlélők világát. Azokét, akik nem adják fel, bármi történjék.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/09/susan-ee-angy…

1 hozzászólás
anikho>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

Amennyit várni kellett erre a könyvre, annyira jó volt!
Amennyit várni kellett Rafira, olyannyira megérte! Ez az angyalfélisten.., adonisz testtel, denevérszárnyakkal.. huuha. ♥ olvadok

Alig várom a következő könyvet!
Szerencsére a vége nem annyira kiakasztó, mint az Angelfall-é, de itt is meg van az indulat bennem, hogy tovább olvassam egyből! Kérlek kedves @Könyvmolyképző jelenjen meg a folytatás minél hamarabb! Egyszerűen vágyom Rafi és Penryn boldog végére :)
bővebben, képekkel: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/05/susan-ee-wold-a…

– - – N E W S ! – - –
Második olvasásra ugyanazt az elsöprő élményt nyújtja. Sőt. Másodjára már tudtam, mikor kell számítanom Rafira ♥ , így tudtam figyelni, és rendesen koncentrálni a cselekményre. Ugyanis először folyamatosan azon kattogott az agyam, hogy Rafii gyere már, hol vagy?! :D De biztos sokan voltunk így ezzel .. :) Szóval olvassátok el másodjára és harmadjára is! :)

1 hozzászólás
Klodette>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

Ennek a kötetnek az volt a legnagyobb előnye, hogy bár Rafi tényleg nagyon keveset szerepelt, mégis végig velünk volt és sokkal jobban megismerhettük őt, megtudhattuk, hogy milyen dolgok motiválták és persze, hogy miket gondolt, érzett bizonyos szituációkban.
Hála ennek a történetvezetésnek, sokkal jobban megkedveltem és megértettem őt, ez pedig már mindenképpen pozitív dolog.
Jó volt ez a Túlélők világa, tetszett, de akkor is úgy éreztem, hogy az írónő tipikusan beleesett a második részek általános hibájába.
Mindenképpen átvezető kötetnek éreztem az utolsó nagy felütés előtt.
Néha nem igazán volt semmi konkrét cselekmény, a karakterek sokszor csak sodródtak az árral, máskor meg olyan történések voltak, hogy csak kapkodtam a fejem.
Remélem ki fog derülni, hogy tulajdonképpen kinek a hibájából érkezett az angyalok légiója a földre és nagyon érdekelne, hogy Isten és Lucifer fognak-e szerepelni a lezáró kötetben?!
A romantika és az érzelmek még mindig háttérbe szorultak, de ezzel semmi gondom sem volt. Így éreztem tökéletesnek.
Rafi és Penryn érzései lassan, de biztosan bontakoznak ki, ami határozottan jó előjel ebben az instant szerelmekkel teli könyves világban.
Örülnék neki ha a harmadik részben sokkal többet olvashatnék az angyali hierarchiáról és társadalomról, jó lenne találkozni végre – Rafin kívül – egy normális, jóindulatú angyallal, aki elítéli a többiek brutális tetteit és elborzasztó hozzáállását.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/08/konyvkritik…

Orsi999>!
Susan Ee: World After – Túlélők világa

Nagyon akartam már ennek a könyvnek 5* adni, de nem sikerült megugrania az első részt. Meg persze reménykedek abba, hogy a 3. rész hátha jobb lesz és annak tartogatom az 5*-ot.
Igazából ez a könyv is izgalmas volt, folyton történt valami, de nem volt annyira erős benne az akció, mint az előzőben. Talán csak 2 akciót tudok kiemelni, ami ebben volt.
Penryn semmit se változott, aminek nagyon örülök. Vele ellentétbe Paige sokat változott. Mind külsőleg, mind személyiségileg. Őt nagyon sajnáltam a történet során, mert igazából nem tehet arról, ami vele történt. Rafi-t nagyon hiányoltam, szinte csak a könyv utolsó felébe szerepelt.


Népszerű idézetek

molly_>!

– Mindjárt rosszul leszek – mondom.
– Megparancsolom, hogy ne tedd! – utasít Obi.
– Jaj, ezt nem kellett volna! – mondja Du-Dam. – Ez a csaj egy született lázadó. Csak azért is hányni fog, hogy neki legyen igaza.

33. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Du-Dam · Obadiah West (Obi) · Penryn Young
anikho>!

[…] az emberek jobban kedvelik az angyal kinézetű rosszfiút, mint a jófiút, aki úgy néz ki, mint egy ördög.

155. oldal, 25. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Beliel · Penryn Young · Rafi
Black_widow>!

– Hej, azok voltak a szép idők, amikor még parancsolhattunk a nőknek, és nekik engedelmeskedniük kellett!
– Biztos vagy benne, hogy ez nem csak valami legenda? Nem hiszem, hogy az anyámnak valaha is parancsolt volna valaki.
– Valószínűleg igazad lehet. Az engedetlenséget a családod női ágán, egész biztosan hosszú nemzedékekre vissza lehet vezetni. Olyanok vagytok, mint valami pusztító ragály.
– Addig, amíg ez a ragály az angyalokat pusztítja, biztos vagyok benne, hogy mindenki más elnézi ezt nekünk.
– Ó, te kétségtelenül pusztító hatással vagy, legalább egy angyalra.

349. oldal, 67. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
anikho>!

– Szörnyű érzés volt elveszíteni. – A hangja szinte csak dörmögés. – Mostanáig nem is tudatosodott bennem, hogy mennyire kötődöm hozzá. – Felemeli a kezét, és kisimít egy nedves tincset az arcomból. – Hogy milyen veszedelmes függőséget okozhat.
A pillantása odaszegez a helyemre, mozdulni, lélegezni sem tudok.
– Talán a kard helyett egy lánynak kéne ilyeneket mondanod. Talán az a lány is szeretne veled lenni. – Suttogva törnek fel belőlem a szavak.

327. oldal, 63. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
anikho>!

Én nem az a fajta lány vagyok, aki elrabolt királykisasszonyként, passzívan várja, hogy megérkezzen a herceg, és megmentse, ennek ellenére iszonyú király volna, ha Rafi egyszer csak befutna, […]

288. oldal, 56. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
Ancsy96>!

– Adtál már neki nevet? – kérdi Rafi. – Szereti a hangzatos, dicső neveket, szóval talán kiengesztelheted, ha adsz neki egy jó nevet.
Az ajkamba harapok, mikor eszembe jut, mit mondtam Du-Damnak, hogy hívják a kardomat.
– Hát, ö… átkeresztelhetem bármire, ami tetszene neki. – Mosolyt erőltetek az arcomra.
Látszik rajta, hogy el van készülve a legrosszabbra.
– Minden hordozója csak egyszer nevezheti el. Ha már adtál neki nevet, akkor az rajta marad, mindaddig, amíg veled van.
Francba!
Látom a szemében, hogy előre sejti, nem fog neki tetszeni.
– Miért, mi az?
Mérlegelem, hogy esetleg hazudok valamit, de mi értelme volna? Megköszörülöm a torkom.
– Tündérmackó.
Olyan sokáig hallgat, hogy kezdem azt hinni, nem hallotta, mikor végre megszólal:
– Tündér. Mackó.
– Csak egy kis tréfa volt. Nem tudhattam.
– Mondtam már neked, hogy a neveknek hatalma van, igaz? Tisztában vagy vele, hogy mielőtt harcba száll, be kell mutatkoznia az ellenfél kardjának? És most muszáj lesz neki valami olyan képtelenséget mondania, hogy: „Tündérmackó vagyok, az arkangyalkardok ősi nemzetségéből.” Vagy azt, hogy „Hajtsatok fejet előttem, Tündérmackó előtt, akihez csupán két kard ér fel az egész világon!” – Hitetlenkedve csóválja a fejét. – Hogy fogja így kivívni a tiszteletet?
– Jaj, ne már, ez most komoly? Egyébként se fogja senki tisztelni, az ilyen nagyképű, fellengzős beszólásokért, függetlenül a nevétől.

347. oldal, 67. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi · Tündérmackó/Dicsőség
molly_>!

– Bármely gyűjteménynek díszére válna ez a brutális kard, ami emberek gyilkolására és feldarabolására szolgál, és különleges módon, úgy tervezték meg, hogy a legrettenthetetlenebb ellenségeid térdre hulljanak, az asszonyaik pedig jajveszékelésbe kezdjenek már a látványától is, te pedig képes vagy úgy hívni, hogy… Tündérmackó???

24. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Du-Dam
anikho>!

– Azt hittem, hogy elveszítettelek.
Elveszített? Engem?
A tüzet bámulom.
– Én is azt hittem, hogy elveszítettelek. – Suttogom, alig hallhatóan.

321. oldal, 62. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
2 hozzászólás
ercypici>!

– Ez a kard nem csak egy angyalkard. Ez egy arkangyalkard. Ami több mint egy angyalkard, ha nem volna érthető. A többi angyalkard tart tőle .
– Mi? A többi kard reszket a hüvelyében, ha meglátja? […]
– Igen, ha éppen tudni akarod […]. Azzal a céllal készült, hogy a legmagasabb fokú tiszteletet ébressze. Hogy töltse be a tisztét, ha menyasszonyi ruhás plüssmedvének öltözteted?
– Ez nem menyasszonyi ruha, hanem takaró a hüvelyre. És kimondottan aranyos.
– Utálja, ha aranyos. Elrettentő és félelmetes akar lenni.
– Senki sem utál aranyos lenni.
– De az angyalkardok igen.

346. oldal, 67. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi · Tündérmackó/Dicsőség
perpetua P>!

– Mindig találsz valami kreatív megoldást – mondja, még mindig kuncogva. – Igaz, hogy az általában azzal jár, hogy széttépsz, összetörsz, megrúgsz, keresztülszúrsz valamit vagy valakit, de a kreativitásod tagadhatatlan.

320. oldal, 62. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi

A sorozat következő kötete

Angelfall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Isaac Marion: Eleven testek
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Fróna Zsófia: Démonok közt
Csóti Lili: Hetedvérig
Jennifer L. Armentrout: Torn – Szétszakítva
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Derek Landy: Az ősök jogara