End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.) 1081 csillagozás

Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek.
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak.
De ki fog győzedelmeskedni?
A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást?

Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság. Vesd bele magad!

Susan Ee: End of Days

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
368 oldal · ISBN: 9789633998175 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
368 oldal · ISBN: 9789633998182 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998151 · Fordította: AncsaT

2 további kiadás


Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Du-Dam · Beliel · Paige Young · Obadiah West (Obi) · Uriel · Józsiás · Kis Bé · Langyos · Sacriel · Sanjay · Süvöltő · Tornádó · Vércse


Kedvencelte 224

Most olvassa 25

Várólistára tette 165

Kívánságlistára tette 247

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Ez eszméletlen volt. Imádtam az írónő alkotta komor sötét apokaliptikus világot. Imádtam, hogy az angyalokról és emberekről szólt. Nagyon ütős volt ez a rész. Az első kettőt is imádtam és nincs ez másképp ezzel az utolsó résszel sem. Nagyon izgultam, nagyon sok véres harc volt ebbe a részben, de én ezt szeretem. Sokszor már tiszta ideg voltam és főleg az utolsó fejezeteknél. Romantika is annyi volt épp, mint amitől nem hánytam rozsszín cukor szirupot, mondjuk egy ilyen mint Rafi arkangyalhoz nem is illet volna a rozsaszin nyáltenger. Én maximálisan megvagyok elégedve a befejező résszel, másra számítottam egy pár értékelés olvasás miatt, de nekem ez így tökéletes lett. Nem is kérdés, hogy kedvenc sorozat-e :) Ajánlom….

6 hozzászólás
Dóri_Margit>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

„Talán az emberi létezésnek is megvan a maga művészete.”

Nem értettem miért akkora sorozat ez, miért áradozik róla mindenki.
De most már értem. Ez a rész nagyon jóra sikerült. Megérdemli az 5 csillagot.

Bárki bármit mondd egy ennyire morbid, horrorisztikus fantasy világban is a romantika elengedhetetlen. Ezért lett jobb, több mint az első két rész. Mert egy ennyire kilátástalan és szürreális világban is meglehet a szerelmet találni és tartani, miközben olyan izgalmas és akció dús kalandokban vehetünk részt amilyenhez ritkán van szerencsénk.

Nem maradt el a megszokott humor sem. A szereplőknek méltó helyük lett a lezárásban. Egyáltalán nem egy erőltetett lezárást kapunk és ennek úgy örültem.
Szerettem, hogy a két testvér között újra a régi volt a kapcsolat!♥

Eddig nem dicsértem, de gyönyörűek a borítók!♥
De jó, hogy olvashattam ezt a trilógiát! Ajánlom♥

DarknessAngel>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Egyszerűen imádtam! Méltó befejezése a sorozatnak. Annyira izgalmas volt és eseménydús, hogy tényleg csak akkor tettem le, ha muszáj volt. Nagyon izgultam, hogy mi lesz az emberiséggel, és hogy végződik majd Rafi és Penryn sorsa… Szerencsére teljesen meg vagyok elégedve. :) Csak kár, hogy az epilógusban nem volt valami igazán romantikus jelenet, de ez van.
Imádtam, hogy Rafi újra sokat szerepel, és olvadozhattam a romantikusabb részeken, és hát a vége… aww :3 A Felvigyázók seregét is megkedveltem, igen még Belielt is – habár őt leginkább sajnáltam. Penryn anyukájáról azt hittem kiderül majd valami érdekes dolog, de nem. Ő úgy furcsa, hogy normális. Továbbra is fergeteges a nő. :D
Penrynt itt újra imádhattam, mivel a testvérére is képes volt már normálisabban tekinteni, + ugye továbbra is megmaradt az a badass csajszi, akit már az első részben megismerhettünk.
Nagyon jó volt az egész. És hát az a borító ^-^ ♥♥

4 hozzászólás
Naiva P>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Izgalmas befejező rész, nagyszerű befejezés. Minden adott a sztoriban, ami miatt szeretni lehet. A YA történetekre inkább az a jellemző, hogy általában a férfi/fiú hős viszi a hátán a történetet, mert ők a dögösek, nagyképűek, titokzatosak, viccesek, területvédőek. Általában ebben a kombóban. Ez elegendőek ahhoz, hogy rögtön megszeressük őket. Ez így van ennél a sorozatnál is. Az ördögi angyal, Raffe (Rafi) kétségkívül nálam is fangirl squeal' alany és simán ott van a BBF Top 5-ben, de ebben a történetben a hősnő, Penryn is nagyon erősen dominál. Nem egy elveszett, nyafka virágszál, aki folyton nyavalyog, állandóan megmentésre szorul. Ő egy igazán belevaló b@d@ss hősnő, akinek a helyén van a szíve és az esze. Még akkor is, amikor éppen Rafi után csorgatja a nyálát, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy még csak 17 éves, de sokkal többnek lehet őt érezni. Korábban a családja, őrült anyja miatt, most pedig az éppen kialakult apokaliptikus helyzet miatt nem volt lehetősége azokra, ami egy lányt érdekelni szokott ebben az életkorban.
Óriási rajongója vagyok a tiltott szerelmi történeteknek. Mindig az izgat a legjobban, hogy fog működni a kapcsolatuk. Egyáltalán fog-e működni? Penryn és Rafi között nagyon megvan a kémia. Én végig izgultam a történetük romantikus részét, spoiler
Kiváló sorozat egy nagy adag disztópia hozzáadásával, ami nagyban eltér az összes eddig általam olvasott angyalos sorozattól. Annak ellenére, hogy nem éppen vidám hangulatú, mégis nagyon pörgős és izgalmakkal teli történet. Nem tudtam és nem is akartam letenni. Szerencsére az előző kötethez képest, ebben nagyobb szerepet kapott a humor. Nagyon bírtam a mellékszereplőket is, főleg Penryn a szedett-vedett, fura társaságát. Az utolsó csata lehetett volna hosszabb, mert azt igazán jó volt olvasni,
Mindezek ellenére bárcsak csont nélküli 5 csillagot tudnék adni erre a részre, de az nem lenne fair még tőlem sem, pedig imádtam. A végére hiányzott valami óriási ütés, vagy valami megnyugtató lezárás. Örültem volna egy csöppnyi Rafi szemszögnek és egy kis epilógusnak, mert a történet vége nekem valamiért nagyon a levegőben lóg. Még valami…. a borítója…szóhoz se jutok; minimalista tökéletesség. ♥

8 hozzászólás
Mulán>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

A trilógiával alapból nincs bajom, de ez a három könyv nem nekem készült és ha nem lett volna egy kihívás hozzá ahol tetszik a plecsni akkor el se olvastam volna. Olyan egy morbid egy…. ( nem tudom megfogalmazni engem nem rántott be a sztori) A harmadik rész egyértelműen a legerősebb kötet és minden kérdésre választ kap az olvasó, és minden rendben lesz ahogy lenni szokott. Nem tudok róla többet beszélni mert nem akarom lehúzni.

Kate20>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Végre Penryn és Rafi is megkapta a méltó befejezésüket ebben az őrült világban.

Kettejük összhangja valami csodálatos. Egyszerűen öröm olvasni mindkét személy sorait, annyira egyediek. Annyira tökéletesek.
Ahogy Rafi bánik Penrynnel, ahogy védelmezi, na ez az igazi törődés!
Tudom, nem vagyok egyedül azzal, hogy mindkét szereplő a szívemhez nőtt, de nem felejteném megemlíteni hogy a Felvigyázók is hasonlóan közel kerültek ehhez. Sajnáltam, hogy nem tudhattam meg róluk , a múltjukról több mindent. Hogy miért lettek olyanok, amilyenek. Hogy nem törtek meg véglegesen ebben a világban. Igazából csodálnivaló a kitartásuk. Szinte azt éreztem a végére, hogy ők váltak a történet lényévé. Mert Penrynt és Rafit megszokhattam a két kötet során.

Egy valamit tudok felhozni negatívként és az az, hogy a befejezést nagyon keveseltem. Egyszerűen több epilógust kellett volna írnia Susannek, mert ez a világ nem olyan, hogy magától megmagyaráz mindent. Itt válaszok kellettek volna, de sajnos nem kaptam meg mindet ami elszomorít. De, örülök hogy vége egy csodálatos trilógiának, amiért megérte éjszakákat feláldozni, csak hogy végezzek a fejezetekkel.

Infierno>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Az egész sorozatot imádtam, leginkább az első és a második részt. Ez se volt rossz, de valahogy nem úgy jött át.

Tudom, hogy éppen attól kellett volna izgalmassá válnia, hogy akciódús, nincs tele felesleges részekkel, mégsem kötötte le a figyelmem, folyton azt vettem észre, hogy elkalandoznak a gondolataim. Emiatt is vontam le egy csillagot. De lehet, hogy velem van a baj.

Rafi nagy kedvenc, hiányoltam is, hogy keveset szerepelt benne. Penryn is egy nagyon jó karakter, tettre kész, egy igazi harcos amazon. A Felvigyázókat egyszerűen imádtam, feldobták a sötét hangulatot, ami kellett néhol, hogy oldja az olvasó feszültségét.

Lehet, hogy most ellentmondásba kerülök önmagammal, de nem a könyv hibája, amiért nem tudtam úgy élvezni. Klisémentes, tökéletesen felépített cselekmény, meglepő fordulatokkal, hatalmas írói fantáziával. Méltó befejezése a sorozatnak.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

„Ez vagy te: az én bátor, hűséges és imádni való emberlányom.”

Nagyon fognak hiányozni! Rafi, Penryn, Paige, zizis Mami, a dilis ikrek, a Felvigyázók, de még a sáskák is. ;) Mindenki, aki nélkül ez a történet nem lett volna az igazi.
Jó lenne olvasni majd még róluk. spoiler

1 hozzászólás
vikcs>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/susan-ee-veg-…

„Jaj, gyerekek… Miért lett vége? Biztosan ti is ismeritek azt az érzést, amikor egy sorozatba teljesen beleélitek magatokat, ahogy faljátok a könyveket. És amikor vége, mintha kirántanának a megszokott világból és újra bedobnának az ismeretlenbe, ahol magadhoz kell térned és kezdeni magaddal valamit. De ilyenkor hiányoznak a szereplők, a történet, az izgalom, a környezet, ami körbevett, az egész könyvnek a hangulata. És ez a sorozat biztos, hogy megérdemli a sok szeretetet és elismerést, amit kap az olvasóktól.

Az utolsó rész nagyon méltó a sorozat befejezéséhez, úgy éreztem, újra és újra lenyűgöz az írónő. A második rész picit gyengébb volt, de itt újra bepörögtek az események, Rafiból nagyon sokat kaptunk, valamint olyan részeket, ahol nagyokat sóhajtozva, elalélva mosolyogtunk. Izgalmakat és bonyodalmakat, melyek alatt visszafojtott lélegzettel vártuk a következményeket, és együtt szorítottunk a poszt-apokaliptikus világban élő emberekkel a túlélésért.
Végig nagyon eseménydús, az utolsó fejezeteknél konkrétan lerágod a kezed izgalmadban és félelmedben.

Végre megkaptam a romantikát is, amire annyira vágytam, na jó, nem estünk itt sem túlzásba, de itt már azt mondom, hogy elégedett vagyok. És igen, itt jött el az a pont is, hogy én is megszerettem Rafit, és tényleg, szinte felnéz rá az ember.

Ment a kedvenc sorozatok közé, valamint az írónő nevét is érdemes megjegyezni, remélem, hogy olvashatunk majd még tőle. :) ”

deen>!
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Nagyon vártam már a befejező részt és annyira imádtam! Végig izgalmas volt, tele romantikával, pont amikor szükség volt rá, és még humorra is futotta az írónőtől. Penryn továbbra is nagyon jó karakter volt, bátor, elhivatott és mindene a családja. Paige is kivette a részét a harcból a sáskáival és Rafira sem lehet panaszom. A Felvigyázókat is a szívembe zártam, a múlt ismeretében még Beliel-t is meg lehet érteni valamennyire, miért lett ilyen. Penryn anyja megint a legjobbkor bukkant fel, és ő is igazán belevaló, még ha kicsit zizzent is, de őt így szeretjük. Nagyon jó befejezés volt, tényleg végig izgultam, hogy mi lesz a szereplőink és az emberiség sorsa, túlélik-e vagy az angyalok harca, Uriel nagyravágyása véget vet mindennek. Azért Rafi tartogatott néhány meglepetést! Az epilógus kicsit rövidre sikerült, jó lett volna egy kicsit részletesebb lezárás, de így is nagyon tetszett!


Népszerű idézetek

anikho>!

– Férfiakkal küzdöttél, akik kétszer akkorák voltak, mint te, megöltél egy angyalharcost, szembeszálltál egy arkangyallal és angyalkardot forgatsz – Rafi a fejét ingatja. – de úgy visítozol, mint egy kislány, ha meglátsz egy kukacot?

227. oldal, 41. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
abstractelf>!

– Mit gondolsz, hogy alakulnának a dolgok… – A hangom elakad. Nyelek egyet, és folytatom: – Ha ember lennél, vagy én angyal?
Kinyújtja a kezét, mintha nem bírná megállni, és a mutatóujjával végigsimít a ruha vállán.
– Ha ember lennék, felszántanám neked a legjobb tanyát. – Komolyan, őszintén cseng a hangja.

69. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
DarknessAngel>!

– Muszáj megkérdeznem – szólal meg Langyos. – Tudom, hogy a többieket is izgatja. Ez az ember lánya – int felém a fejével – a tiéd?
Rafira pillantok.
Az övé vagyok?
Rafi elgondolkodik egy pillanatra, mielőtt válaszol:
– Ő egy ember lánya. Akivel együtt jöttünk ide. De nem mondhatom rá, hogy az enyém.
Ez meg miféle válasz?
– Ó, tehát akkor szabad? – kérdezi Süvöltő.
Rafi fagyos pillantást vet rá.
– Tudod, most épp mindannyian egyedülállók vagyunk – mondja Vércse.
– És nem büntethetnek meg kétszer ugyanazért a bűnért – teszi hozzá Tornádó.
– És most, hogy tudjuk, te nem veszel részt a versenyben, a sorban én vagyok a következő leghelyesebb srác – jelenti ki Süvöltő.
– Elég! – Úgy tűnik, Rafi nem találja viccesnek. – Nem vagy az esete.
A Felvigyázók egymásra vigyorognak, mint akik tudják, amit tudnak.
– Azt te honnan tudod? – kérdem.
Rafi felém fordul.
– Onnan, hogy az angyalok nem az eseteid. Kimondottan utálod őket, emlékszel?

229-230. oldal, 41. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Langyos · Penryn Young · Rafi · Süvöltő · Tornádó · Vércse
Sheila_7 I>!

– Mit csinálsz? – kérdem.
Lefekszik, fejét a párnára hajtja, és lehunyja a szemét.
– Szundítok egyet.
– Nem mész le a földszintre?
– Nem.
– Mi van a kanapéval?
– Kényelmetlen.
– Azt hittem, aludtál már sziklán, hóban is.
– Úgy is van. Épp ezért alszom inkább puha ágyban, amikor csak tehetem.

26-27. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
sedina22>!

– Te nagyon különleges lány vagy, Penryn. Csodálatos lány. Az a „nincs több hozzád fogható” fajta.

54. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
abstractelf>!

– Ha téged nem ismernélek, azt hihetném, hogy az angyalok egyformák, észre sem lehetne venni, ha az egyiket kicserélnék egy másikra.
– Mert én sokkal tökéletesebb vagyok?
– Nem. Mert te sokkal szerényebb vagy.
– A szerénységet túlértékelik.
– Látom, önértékelési problémáid nincsenek.
– Az igazi harcosok nem törődnek ilyen pszichoblablával.
– Meg az ésszerű gondolkodással sem.

26. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
anikho>!

– Mi van rajtad? – Tetőtől talpig végigmér.
Olyan kényelmes, hogy el is feledkeztem róla, a levágott aljú pólóban és a sztreccs bokszerben vagyok. Végignézek magamon, van-e miért feszélyezve éreznem magam. A ruházatom kellőképpen takar, eltekintve a hasamtól. És talán a lábamból is a szokásosnál kicsivel több látszik.
– Kérdezi a fickó, aki folyton ing nélkül szaladgál?
Mondjuk, nekem kimondottan tetszik, ha nincs rajta ing és kilátszik a kocka hasa, de ezt inkább nem említem.
– A szárnyak miatt nem túl kényelmes viselet az ing. Azonkívül nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna.
– Azért ne szálljon a fejedbe, Rafi! Dicsérni se dicsért senki.

23. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
Sheila_7 I>!

– Tudod, csajszi – mondja Du –, már a legutóbbi nagy mutatványod előtt is te voltál a legérdekesebb harcos a rendezvényeinken. A seggeket szétrúgó csajok mindig is nagyon menők voltak, de ebben a posztapokaliptikus világban, amiben élünk, a legmenőbb dolog egy kardot lóbáló, angyalgyilkos, veszettül káromkodó…
– Nem is szoktam káromkodni.
– Ez igaz, de ne bánkódj miatta, senki sem tökéletes – mondja Dam.

104. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Du-Dam · Penryn Young
DarknessAngel>!

Egy félmosolyt villantok rá.
– Mert te mindig olyan illedelmes vagy.
A sóhajába mintha egy csepp önutálat keveredne.
– De csak mostanában, mióta veled vagyok.
– Ezt most miért mondod?
Bárcsak ne fulladt volna el a hangom!
– A kemény padlón ücsörgök a szobád ajtaja előtt, miközben te édesdeden szundikálsz. Nem?

24. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
anikho>!

– Kíváncsi vagy, hány emberlánnyal volt dolga? Mit gondolsz, hány szívet tört össze Rafael, a nagy arkangyal?
– Szóval azt állítod, hogy szívtipró?
– Azt állítom, hogy nincs szíve.

36. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Beliel · Penryn Young · Rafi

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Isaac Marion: Eleven testek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Richelle Mead: Vérvonalak
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza