End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.) 672 csillagozás

Susan Ee: End of Days – A vég napjai

„A ​trilógia csattanós befejező kötete további titkokat tár fel a főszereplők, szeretteik és angyali ellenfeleik életéről.” – Common Sense Media

Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek.
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak.
De ki fog győzedelmeskedni?
A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást?

Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság. Vesd bele… (tovább)

Eredeti mű: Susan Ee: End of Days

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998151 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998168 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998151 · Fordította: AncsaT

Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Du-Dam · Paige Young · Obadiah West (Obi) · Beliel · Uriel · Józsiás · Kis Bé · Langyos · Sacriel · Sanjay · Süvöltő · Tornádó · Vércse


Kedvencelte 158

Most olvassa 22

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 216

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Ez eszméletlen volt. Imádtam az írónő alkotta komor sötét apokaliptikus világot. Imádtam, hogy az angyalokról és emberekről szólt. Nagyon ütős volt ez a rész. Az első kettőt is imádtam és nincs ez másképp ezzel az utolsó résszel sem. Nagyon izgultam, nagyon sok véres harc volt ebbe a részben, de én ezt szeretem. Sokszor már tiszta ideg voltam és főleg az utolsó fejezeteknél. Romantika is annyi volt épp, mint amitől nem hánytam rozsszín cukor szirupot, mondjuk egy ilyen mint Rafi arkangyalhoz nem is illet volna a rozsaszin nyáltenger. Én maximálisan megvagyok elégedve a befejező résszel, másra számítottam egy pár értékelés olvasás miatt, de nekem ez így tökéletes lett. Nem is kérdés, hogy kedvenc sorozat-e :) Ajánlom….

6 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Egyszerűen imádtam! Méltó befejezése a sorozatnak. Annyira izgalmas volt és eseménydús, hogy tényleg csak akkor tettem le, ha muszáj volt. Nagyon izgultam, hogy mi lesz az emberiséggel, és hogy végződik majd Rafi és Penryn sorsa… Szerencsére teljesen meg vagyok elégedve. :) Csak kár, hogy az epilógusban nem volt valami igazán romantikus jelenet, de ez van.
Imádtam, hogy Rafi újra sokat szerepel, és olvadozhattam a romantikusabb részeken, és hát a vége… aww :3 A Felvigyázók seregét is megkedveltem, igen még Belielt is – habár őt leginkább sajnáltam. Penryn anyukájáról azt hittem kiderül majd valami érdekes dolog, de nem. Ő úgy furcsa, hogy normális. Továbbra is fergeteges a nő. :D
Penrynt itt újra imádhattam, mivel a testvérére is képes volt már normálisabban tekinteni, + ugye továbbra is megmaradt az a badass csajszi, akit már az első részben megismerhettünk.
Nagyon jó volt az egész. És hát az a borító ^-^ ♥♥

4 hozzászólás
>!
Naiva P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Izgalmas befejező rész, nagyszerű befejezés. Minden adott a sztoriban, ami miatt szeretni lehet. A YA történetekre inkább az a jellemző, hogy általában a férfi/fiú hős viszi a hátán a történetet, mert ők a dögösek, nagyképűek, titokzatosak, viccesek, területvédőek. Általában ebben a kombóban. Ez elegendőek ahhoz, hogy rögtön megszeressük őket. Ez így van ennél a sorozatnál is. Az ördögi angyal, Raffe (Rafi) kétségkívül nálam is fangirl squeal' alany és simán ott van a BBF Top 5-ben, de ebben a történetben a hősnő, Penryn is nagyon erősen dominál. Nem egy elveszett, nyafka virágszál, aki folyton nyavalyog, állandóan megmentésre szorul. Ő egy igazán belevaló b@d@ss hősnő, akinek a helyén van a szíve és az esze. Még akkor is, amikor éppen Rafi után csorgatja a nyálát, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy még csak 17 éves, de sokkal többnek lehet őt érezni. Korábban a családja, őrült anyja miatt, most pedig az éppen kialakult apokaliptikus helyzet miatt nem volt lehetősége azokra, ami egy lányt érdekelni szokott ebben az életkorban.
Óriási rajongója vagyok a tiltott szerelmi történeteknek. Mindig az izgat a legjobban, hogy fog működni a kapcsolatuk. Egyáltalán fog-e működni? Penryn és Rafi között nagyon megvan a kémia. Én végig izgultam a történetük romantikus részét, spoiler
Kiváló sorozat egy nagy adag disztópia hozzáadásával, ami nagyban eltér az összes eddig általam olvasott angyalos sorozattól. Annak ellenére, hogy nem éppen vidám hangulatú, mégis nagyon pörgős és izgalmakkal teli történet. Nem tudtam és nem is akartam letenni. Szerencsére az előző kötethez képest, ebben nagyobb szerepet kapott a humor. Nagyon bírtam a mellékszereplőket is, főleg Penryn a szedett-vedett, fura társaságát. Az utolsó csata lehetett volna hosszabb, mert azt igazán jó volt olvasni,
Mindezek ellenére bárcsak csont nélküli 5 csillagot tudnék adni erre a részre, de az nem lenne fair még tőlem sem, pedig imádtam. A végére hiányzott valami óriási ütés, vagy valami megnyugtató lezárás. Örültem volna egy csöppnyi Rafi szemszögnek és egy kis epilógusnak, mert a történet vége nekem valamiért nagyon a levegőben lóg. Még valami…. a borítója…szóhoz se jutok; minimalista tökéletesség. ♥

8 hozzászólás
>!
Infierno
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Az egész sorozatot imádtam, leginkább az első és a második részt. Ez se volt rossz, de valahogy nem úgy jött át.

Tudom, hogy éppen attól kellett volna izgalmassá válnia, hogy akciódús, nincs tele felesleges részekkel, mégsem kötötte le a figyelmem, folyton azt vettem észre, hogy elkalandoznak a gondolataim. Emiatt is vontam le egy csillagot. De lehet, hogy velem van a baj.

Rafi nagy kedvenc, hiányoltam is, hogy keveset szerepelt benne. Penryn is egy nagyon jó karakter, tettre kész, egy igazi harcos amazon. A Felvigyázókat egyszerűen imádtam, feldobták a sötét hangulatot, ami kellett néhol, hogy oldja az olvasó feszültségét.

Lehet, hogy most ellentmondásba kerülök önmagammal, de nem a könyv hibája, amiért nem tudtam úgy élvezni. Klisémentes, tökéletesen felépített cselekmény, meglepő fordulatokkal, hatalmas írói fantáziával. Méltó befejezése a sorozatnak.

>!
Szücsi
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

A vég napjai valóban a vég napjai. Többet nem olvashatunk a mi drága Rafink és a bátor Penryn kalandjairól. Hiányozn fognak főleg Rafi és a Subidu ikrek. Ők voltak a kedvenceim.
A könyv hasonlóan az elöző részekhez jól fel van építve, olvastatta magát, pörgős volt tele rengeteg csatával. Tényleg nagyon jó volt de én azért egy picit mégis csalódtam.
Az előzö részekhez lépest ez a könyv számomra nagyon kiszámítható volt, főleg az utólsó csata jelenetei. Nagyobb durranásra számítottam, mert azért az mégis csak a nagy és mindent eldöntő csata lett volna erre…hát nem volt az. Legalább is nekem fura volt hogy amit kigondoltam hogy biztos ez fog történi bumm tényleg az lett. Az egész könyv során vártam hogy történjen valami hirtelen, kiszámithatatlan fordulat, de ez nem igazán jött össze. Az epilógusnál igazán kaphatunk volna valami plusz infót hogy akkor ezek után mi történik az angyalokkal meg az emberiséggel. Túl hirtelen lett vége. szóval emiatt van az 1 csillag levonás.
Félre értés ne essék, a könyv tényleg nagyon tettszett ezt leszámítva. Főleg az alvilági fejezetek, hát azok brutál jók voltak. És a Felvigyázok… ah imádom őket *-* de a best akkor is Rafi marad :D

>!
deen
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Nagyon vártam már a befejező részt és annyira imádtam! Végig izgalmas volt, tele romantikával, pont amikor szükség volt rá, és még humorra is futotta az írónőtől. Penryn továbbra is nagyon jó karakter volt, bátor, elhivatott és mindene a családja. Paige is kivette a részét a harcból a sáskáival és Rafira sem lehet panaszom. A Felvigyázókat is a szívembe zártam, a múlt ismeretében még Beliel-t is meg lehet érteni valamennyire, miért lett ilyen. Penryn anyja megint a legjobbkor bukkant fel, és ő is igazán belevaló, még ha kicsit zizzent is, de őt így szeretjük. Nagyon jó befejezés volt, tényleg végig izgultam, hogy mi lesz a szereplőink és az emberiség sorsa, túlélik-e vagy az angyalok harca, Uriel nagyravágyása véget vet mindennek. Azért Rafi tartogatott néhány meglepetést! Az epilógus kicsit rövidre sikerült, jó lett volna egy kicsit részletesebb lezárás, de így is nagyon tetszett!

>!
vikcs P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/07/susan-ee-veg-…

"Jaj, gyerekek… Miért lett vége? Biztosan ti is ismeritek azt az érzést, amikor egy sorozatba teljesen beleélitek magatokat, ahogy faljátok a könyveket. És amikor vége, mintha kirántanának a megszokott világból és újra bedobnának az ismeretlenbe, ahol magadhoz kell térned és kezdeni magaddal valamit. De ilyenkor hiányoznak a szereplők, a történet, az izgalom, a környezet, ami körbevett, az egész könyvnek a hangulata. És ez a sorozat biztos, hogy megérdemli a sok szeretetet és elismerést, amit kap az olvasóktól.

Az utolsó rész nagyon méltó a sorozat befejezéséhez, úgy éreztem, újra és újra lenyűgöz az írónő. A második rész picit gyengébb volt, de itt újra bepörögtek az események, Rafiból nagyon sokat kaptunk, valamint olyan részeket, ahol nagyokat sóhajtozva, elalélva mosolyogtunk. Izgalmakat és bonyodalmakat, melyek alatt visszafojtott lélegzettel vártuk a következményeket, és együtt szorítottunk a poszt-apokaliptikus világban élő emberekkel a túlélésért.
Végig nagyon eseménydús, az utolsó fejezeteknél konkrétan lerágod a kezed izgalmadban és félelmedben.

Végre megkaptam a romantikát is, amire annyira vágytam, na jó, nem estünk itt sem túlzásba, de itt már azt mondom, hogy elégedett vagyok. És igen, itt jött el az a pont is, hogy én is megszerettem Rafit, és tényleg, szinte felnéz rá az ember.

Ment a kedvenc sorozatok közé, valamint az írónő nevét is érdemes megjegyezni, remélem, hogy olvashatunk majd még tőle. :) "

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

„Ez vagy te: az én bátor, hűséges és imádni való emberlányom.”

Nagyon fognak hiányozni! Rafi, Penryn, Paige, zizis Mami, a dilis ikrek, a Felvigyázók, de még a sáskák is. ;) Mindenki, aki nélkül ez a történet nem lett volna az igazi.
Jó lenne olvasni majd még róluk. spoiler

1 hozzászólás
>!
MissFortune
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Ez a befejező rész sikerült a legjobban. Ugyan sok volt a vér és a harc, de végül minden jó lett.
Rafit megszerettem, örültem hogy ebben a részben több szerepet kapott ismét. A végkifejlet is boldogít. Penrynt is sikerült megkedvelnem, ebben a részben nem hisztizett annyit.
Paigetől iszonyodtam, azonban ebben a részben határozott kedvenc lett. Nem beszél sokat, azonban az hogy ő lett a spoiler nagyon nagy fordulat volt.
Egy jó trilógiát olvashattam. Rafit megnéztem volna hogy boldogul az új világban. Jöhetne egy kiegészítő kötet róluk.:D

>!
anikho P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Naná, hogy jár az öt csillag!
Először is, a borító ugyanolyan gyönyörű, mint az eddigiek. Nagyszerűen mutatnak a polcomon is. :)

Nem maradunk ki semmiből, egyből folytatódik a móka. Penryn, Paige, és Rafi a sáskákkal, valamint Beliellel együtt keresnek maguknak menedéket. A könyv első felében szerencsére pihenünk kicsit, az írónő előmelegíti a terepet. Nekem ez a kis szusszanás nagyon kellett, ugyanis igen csak nehezményeztem, hogy az előző könyvben Rafi és Penryn csak kerülgette egymást. Borzasztóan örültem, hogy ebben a kötetben már az elején összegabalyodtak. :) Annak meg aztán főleg, hogy a romantika szinte menetrendszerűen felütötte fejét a lapokon.

A történet bővelkedik meglepetésekben, fordulatokban, ahogy az elvárható egy ilyen kaliberű sorozat zárókötetétől. Betekintést nyerünk a múltba is, így lehetőségünk van egy szereplőt másféle aspektusból is megismerni. A múltba pokolba tett kirándulás nagyon hatásos volt, szerettem olvasni. Már csak azért is, mert az egyik legkedvesebb Penryn-Rafi jelenetemet is magában foglalta. (42. fejezet). ♥

A könyv háromnegyede táján kezdenek összesűrűsödni a történések. Hírvivőválasztás, tehetségkutató, toborzás és még egy csomó minden. Teljes a káosz. Meg is ijedtem kicsit, hogyan fogja ezt a sok katyvaszt helyrehozni az írónő. De sikerült neki. Baromi izgalmas volt, olyan igazi fejkapkodós. Mikor a csata végleg eldőlt, majdnem könnyeztem, olyan hihetetlen volt az áldozat. – Megértitek, ha olvastátok.

Az epilógussal nem vagyok megelégedve. A végével képes vagyok megbékélni, de ez az alig 3 oldalas zárás nem segít ebben. Ennyi szenvedés és harc után jól esett volna egy ízléses, cukormázas befejezés. Olyan habcsókos.

Ám így is végtelenül boldog vagyok, hogy olvashattam ezt a remek történetet! Penryn mindig benne lesz a legjobb főhősnők között, ahogy Rafi is a könyvesálompasik csapatában.
Köszönöm szépen a @Könyvmolyképző Kiadónak az élményt! Nagyszerűek vagytok! :)

bővebben, képekkel: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2016/12/susan-ee-end-of…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
anikho P

– Férfiakkal küzdöttél, akik kétszer akkorák voltak, mint te, megöltél egy angyalharcost, szembeszálltál egy arkangyallal és angyalkardot forgatsz – Rafi a fejét ingatja. – de úgy visítozol, mint egy kislány, ha meglátsz egy kukacot?

227. oldal, 41. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
abstractelf 

– Mit gondolsz, hogy alakulnának a dolgok… – A hangom elakad. Nyelek egyet, és folytatom: – Ha ember lennél, vagy én angyal?
Kinyújtja a kezét, mintha nem bírná megállni, és a mutatóujjával végigsimít a ruha vállán.
– Ha ember lennék, felszántanám neked a legjobb tanyát. – Komolyan, őszintén cseng a hangja.

69. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
DarknessAngel

– Muszáj megkérdeznem – szólal meg Langyos. – Tudom, hogy a többieket is izgatja. Ez az ember lánya – int felém a fejével – a tiéd?
Rafira pillantok.
Az övé vagyok?
Rafi elgondolkodik egy pillanatra, mielőtt válaszol:
– Ő egy ember lánya. Akivel együtt jöttünk ide. De nem mondhatom rá, hogy az enyém.
Ez meg miféle válasz?
– Ó, tehát akkor szabad? – kérdezi Süvöltő.
Rafi fagyos pillantást vet rá.
– Tudod, most épp mindannyian egyedülállók vagyunk – mondja Vércse.
– És nem büntethetnek meg kétszer ugyanazért a bűnért – teszi hozzá Tornádó.
– És most, hogy tudjuk, te nem veszel részt a versenyben, a sorban én vagyok a következő leghelyesebb srác – jelenti ki Süvöltő.
– Elég! – Úgy tűnik, Rafi nem találja viccesnek. – Nem vagy az esete.
A Felvigyázók egymásra vigyorognak, mint akik tudják, amit tudnak.
– Azt te honnan tudod? – kérdem.
Rafi felém fordul.
– Onnan, hogy az angyalok nem az eseteid. Kimondottan utálod őket, emlékszel?

229-230. oldal, 41. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Langyos · Penryn Young · Rafi · Süvöltő · Tornádó · Vércse
>!
Sheila_7

– Mit csinálsz? – kérdem.
Lefekszik, fejét a párnára hajtja, és lehunyja a szemét.
– Szundítok egyet.
– Nem mész le a földszintre?
– Nem.
– Mi van a kanapéval?
– Kényelmetlen.
– Azt hittem, aludtál már sziklán, hóban is.
– Úgy is van. Épp ezért alszom inkább puha ágyban, amikor csak tehetem.

26-27. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
sedina22

– Te nagyon különleges lány vagy, Penryn. Csodálatos lány. Az a „nincs több hozzád fogható” fajta.

54. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
abstractelf 

– Ha téged nem ismernélek, azt hihetném, hogy az angyalok egyformák, észre sem lehetne venni, ha az egyiket kicserélnék egy másikra.
– Mert én sokkal tökéletesebb vagyok?
– Nem. Mert te sokkal szerényebb vagy.
– A szerénységet túlértékelik.
– Látom, önértékelési problémáid nincsenek.
– Az igazi harcosok nem törődnek ilyen pszichoblablával.
– Meg az ésszerű gondolkodással sem.

26. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
Sheila_7

– Tudod, csajszi – mondja Du –, már a legutóbbi nagy mutatványod előtt is te voltál a legérdekesebb harcos a rendezvényeinken. A seggeket szétrúgó csajok mindig is nagyon menők voltak, de ebben a posztapokaliptikus világban, amiben élünk, a legmenőbb dolog egy kardot lóbáló, angyalgyilkos, veszettül káromkodó…
– Nem is szoktam káromkodni.
– Ez igaz, de ne bánkódj miatta, senki sem tökéletes – mondja Dam.

104. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Du-Dam · Penryn Young
>!
anikho P

– Mi van rajtad? – Tetőtől talpig végigmér.
Olyan kényelmes, hogy el is feledkeztem róla, a levágott aljú pólóban és a sztreccs bokszerben vagyok. Végignézek magamon, van-e miért feszélyezve éreznem magam. A ruházatom kellőképpen takar, eltekintve a hasamtól. És talán a lábamból is a szokásosnál kicsivel több látszik.
– Kérdezi a fickó, aki folyton ing nélkül szaladgál?
Mondjuk, nekem kimondottan tetszik, ha nincs rajta ing és kilátszik a kocka hasa, de ezt inkább nem említem.
– A szárnyak miatt nem túl kényelmes viselet az ing. Azonkívül nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna.
– Azért ne szálljon a fejedbe, Rafi! Dicsérni se dicsért senki.

23. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
DarknessAngel

Egy félmosolyt villantok rá.
– Mert te mindig olyan illedelmes vagy.
A sóhajába mintha egy csepp önutálat keveredne.
– De csak mostanában, mióta veled vagyok.
– Ezt most miért mondod?
Bárcsak ne fulladt volna el a hangom!
– A kemény padlón ücsörgök a szobád ajtaja előtt, miközben te édesdeden szundikálsz. Nem?

24. oldal, 4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
anikho P

– Kíváncsi vagy, hány emberlánnyal volt dolga? Mit gondolsz, hány szívet tört össze Rafael, a nagy arkangyal?
– Szóval azt állítod, hogy szívtipró?
– Azt állítom, hogy nincs szíve.

36. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Beliel · Penryn Young · Rafi

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Lana Millan: Raziel
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Kelly Oram: Örökkön-örökké