!

End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.) 119 csillagozás

Susan Ee: End of Days – A vég napjai
1 2
Könyvmolyképző 2.771 Ft-tól
1 2
Régikönyvek.hu 2.804 Ft-tól
Könyvtár

Az Angelfall trilógia befejező kötete.

A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek.
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást?

Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság.

Eredeti mű: Susan Ee: End of Days

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998151 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998168 · Fordította: AncsaT

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Uriel


Hirdetés

Kedvencelte 33

Most olvassa 28

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 194

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Néda könyve Susan Ee: End of Days – A vég napjai
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
gy_anita könyve Susan Ee: End of Days – A vég napjai
>!
2.200 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
lillavirag könyve Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Kiemelt értékelések

+
>!
DarknessAngel P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Egyszerűen imádtam! Méltó befejezése a sorozatnak. Annyira izgalmas volt és eseménydús, hogy tényleg csak akkor tettem le, ha muszáj volt. Nagyon izgultam, hogy mi lesz az emberiséggel, és hogy végződik majd Rafi és Penryn sorsa… Szerencsére teljesen meg vagyok elégedve. :) Csak kár, hogy az epilógusban nem volt valami igazán romantikus jelenet, de ez van.
Imádtam, hogy Rafi újra sokat szerepel, és olvadozhattam a romantikusabb részeken, és hát a vége… aww :3 A Felvigyázók seregét is megkedveltem, igen még Belielt is – habár őt leginkább sajnáltam. Penryn anyukájáról azt hittem kiderül majd valami érdekes dolog, de nem. Ő úgy furcsa, hogy normális. Továbbra is fergeteges a nő. :D
Penrynt itt újra imádhattam, mivel a testvérére is képes volt már normálisabban tekinteni, + ugye továbbra is megmaradt az a badass csajszi, akit már az első részben megismerhettünk.
Nagyon jó volt az egész. És hát az a borító ^-^ ♥♥

4 hozzászólás
+
>!
Naiva P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Izgalmas befejező rész, nagyszerű befejezés. Minden adott a sztoriban, ami miatt szeretni lehet. A YA történetekre inkább az a jellemző, hogy általában a férfi/fiú hős viszi a hátán a történetet, mert ők a dögösek, nagyképűek, titokzatosak, viccesek, területvédőek. Általában ebben a kombóban. Ez elegendőek ahhoz, hogy rögtön megszeressük őket. Ez így van ennél a sorozatnál is. Az ördögi angyal, Raffe (Rafi) kétségkívül nálam is fangirl squeal' alany és simán ott van a BBF Top 5-ben, de ebben a történetben a hősnő, Penryn is nagyon erősen dominál. Nem egy elveszett, nyafka virágszál, aki folyton nyavalyog, állandóan megmentésre szorul. Ő egy igazán belevaló b@d@ss hősnő, akinek a helyén van a szíve és az esze. Még akkor is, amikor éppen Rafi után csorgatja a nyálát, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy még csak 17 éves, de sokkal többnek lehet őt érezni. Korábban a családja, őrült anyja miatt, most pedig az éppen kialakult apokaliptikus helyzet miatt nem volt lehetősége azokra, ami egy lányt érdekelni szokott ebben az életkorban.
Óriási rajongója vagyok a tiltott szerelmi történeteknek. Mindig az izgat a legjobban, hogy fog működni a kapcsolatuk. Egyáltalán fog-e működni? Penryn és Rafi között nagyon megvan a kémia. Én végig izgultam a történetük romantikus részét, spoiler
Kiváló sorozat egy nagy adag disztópia hozzáadásával, ami nagyban eltér az összes eddig általam olvasott angyalos sorozattól. Annak ellenére, hogy nem éppen vidám hangulatú, mégis nagyon pörgős és izgalmakkal teli történet. Nem tudtam és nem is akartam letenni. Szerencsére az előző kötethez képest, ebben nagyobb szerepet kapott a humor. Nagyon bírtam a mellékszereplőket is, főleg Penryn a szedett-vedett, fura társaságát. Az utolsó csata lehetett volna hosszabb, mert azt igazán jó volt olvasni,
Mindezek ellenére bárcsak csont nélküli 5 csillagot tudnék adni erre a részre, de az nem lenne fair még tőlem sem, pedig imádtam. A végére hiányzott valami óriási ütés, vagy valami megnyugtató lezárás. Örültem volna egy csöppnyi Rafi szemszögnek és egy kis epilógusnak, mert a történet vége nekem valamiért nagyon a levegőben lóg. Még valami…. a borítója…szóhoz se jutok; minimalista tökéletesség. ♥

8 hozzászólás
+
>!
anikho P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Naná, hogy jár az öt csillag!
Először is, a borító ugyanolyan gyönyörű, mint az eddigiek. Nagyszerűen mutatnak a polcomon is. :)

Nem maradunk ki semmiből, egyből folytatódik a móka. Penryn, Paige, és Rafi a sáskákkal, valamint Beliellel együtt keresnek maguknak menedéket. A könyv első felében szerencsére pihenünk kicsit, az írónő előmelegíti a terepet. Nekem ez a kis szusszanás nagyon kellett, ugyanis igen csak nehezményeztem, hogy az előző könyvben Rafi és Penryn csak kerülgette egymást. Borzasztóan örültem, hogy ebben a kötetben már az elején összegabalyodtak. :) Annak meg aztán főleg, hogy a romantika szinte menetrendszerűen felütötte fejét a lapokon.

A történet bővelkedik meglepetésekben, fordulatokban, ahogy az elvárható egy ilyen kaliberű sorozat zárókötetétől. Betekintést nyerünk a múltba is, így lehetőségünk van egy szereplőt másféle aspektusból is megismerni. A múltba pokolba tett kirándulás nagyon hatásos volt, szerettem olvasni. Már csak azért is, mert az egyik legkedvesebb Penryn-Rafi jelenetemet is magában foglalta. (42. fejezet). ♥

A könyv háromnegyede táján kezdenek összesűrűsödni a történések. Hírvivőválasztás, tehetségkutató, toborzás és még egy csomó minden. Teljes a káosz. Meg is ijedtem kicsit, hogyan fogja ezt a sok katyvaszt helyrehozni az írónő. De sikerült neki. Baromi izgalmas volt, olyan igazi fejkapkodós. Mikor a csata végleg eldőlt, majdnem könnyeztem, olyan hihetetlen volt az áldozat. – Megértitek, ha olvastátok.

Az epilógussal nem vagyok megelégedve. A végével képes vagyok megbékélni, de ez az alig 3 oldalas zárás nem segít ebben. Ennyi szenvedés és harc után jól esett volna egy ízléses, cukormázas befejezés. Olyan habcsókos.

Ám így is végtelenül boldog vagyok, hogy olvashattam ezt a remek történetet! Penryn mindig benne lesz a legjobb főhősnők között, ahogy Rafi is a könyvesálompasik csapatában.
Köszönöm szépen a @Könyvmolyképző Kiadónak az élményt! Nagyszerűek vagytok! :)

bővebben, képekkel: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2016/12/susan-ee-end-of…

2 hozzászólás
+
>!
Milli88 P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Awwww! Nem is tudom, hogy hol kezdjem…
A borító az elődeihez hasonlóan szerintem valami meseszép. *-*
A régi szereplők hozzák a már megszokott formájukat, de nagy meglepetéseket is okoznak egyben. Az új szereplők közül pedig ki nagyon irritáló, ki viszont nagyon szerethető.

A történet kockára pontosan ott folytatódik, ahol a Túlélők világa befejeződött.
Nagyon vártam ezt a részt, hogy megtudjam mi lesz Rafi és Penryn sorsa. Túléli-e az emberiség, a fiatalok egymást választják, vagy mindenki küzd a saját fajáért? Sok-sok kérdés volt bennem. Ezekre mindre megkaptam a választ, de nem úgy, ahogy vártam.
Nagyon jó rész volt, de nem egy helyen csak úgy kapkodtam a fejem. Nagyon sűrűn, gyors egymásutánjában követik egymást az események. Ez persze egy cseppet sem von le a leírás részletességéből. Így is kitűnően magam elé tudtam képzelni mindent. De tényleg jó sok minden történik ebben a bő 350 oldalban.

Rafi és Penryn továbbra is a kedvenceim. ❤
Rafi végre kicsit többet megmutat az érzéseiből, kicsit kinyílik.
Penryn epekedik ugyan Rafi iránt, bár ki hibáztathatná ezért, hisz mind ugyanezt tennénk de mégis sikerül mindig a helyzet magaslatán állnia.
Paige is szép jellemfejlődésen megy keresztül. És ami történik vele e közben, azt álmaimban sem gondoltam volna. spoiler :)
A Felvigyázók az első soroktól belopták magukat a szívembe. Iszonyatosan jó fej palik akarom mondani angyalok. A purgatóriumba tett kirándulás nagyon szemléletes volt. ;)
Nem sorolok fel minden szereplőt, mert akkor itt ülhetnénk estig, legyen elég annyi, hogy minden szereplő a negatívak is nagyon részletesen felépített karakterek.

A történet végig fenntartotta az érdeklődésemet. Egy perc sem volt unalmas, vagy sablonos. Bővelkedik olyan fordulatokban, amikre nem számítottam.
Egy hibája volt! Túl sok és túl részletes dolgok történnek túl rövid idő alatt. Ezt a részt szét lehetett volna választani két, jól felosztott, átláthatóbb kötetté.

De összességében: I M Á D T A M ! ! ! ❤

3 hozzászólás
+
>!
Eszti37
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Szerintem ez a rész jobb volt az elsőnél és a másodiknál is együttvéve, teljesen magába szippantott és imádtam, de hiányérzetem van.
A vége egyáltalán nem lett kielégítő, tulajdonképpen nekem semmi se jött le ebből, és a romantikus szál…
Egy katasztrófa.
Ami eléggé gáz, mert hogy én pont ez miatt imádom ezt a sorozatot, ha a dísztópiát nem nézem. Teljesen értelmetlen ha a végkifejletre gondolok, egy ellentmondásos dolog sült ki az egészből. Aztán ott van az a tény is, hogy mondanak valamit, aztán tesznek valamit, ami teljesen ellent mond egymásnak.
Ennek ellenére mindig kedves marad számomra a Rafi és Penryn páros, csak egy kicsit összekuszálódtak a szálak a fejemben.
Viszont azt kell mondanom, ennyire izgalmas és pörgős még egyik se volt, még az első se, ami nekem kedvenc lett.
Tulajdonképpen minden oldalon történt valami, egyszer se unatkoztam, és ezt az is mutatja hogy 24 óra se kellet a könyv kiolvasásához.
Ahogy Penryn és Rafi kapcsolata között is egy paradoxon van, úgy én se vagyok teljesen tisztában ezzel a befejezőrésszel.
Az biztos hogy nagyon tetszett, hogy végül is nem csalódtam, de mégse vagyok képes megadni a maximális pontot.
Mert valami hiányzik.

Teljes értékelés a blogomon:
http://eknyvei.blogspot.com/2016/12/susan-ee-veg-napjai…

+
>!
Nikymeria P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Megérkeztem a végéhez. Nagyon vártam. És nem hiába! Már nem voltak bennem kétségek, félelmek.
Tartotta a szintet, nagyon ügyes az írónő.
Ha ragnám a körmöm már nem lenne, így jobb híjján csak csapkodtam magam körül és ugráltam és kapkodtam a fejem, hogy mennyi minden történik, és milyen jó és még a végén kiderül, hogy nem minden angyal gonosz és szerethetőek. Nem csak Rafi. :D
Paige nagy kedvenc lett és az ikrek is hatalmasak. Subidu és Subidam. bár kicsit Weasley-koppintásnak éreztem őket
Nem is lőnék le semmiféle poént. Történnek dolgok, amikre nem gondoltam volna. Ezt olvasni kell!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998151 · Fordította: AncsaT
+
>!
catilde P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Kevés alvással, de kiolvastam nagyon hamar. Így hát vége ennek nagyon jó sorozatnak is. Te izgalmakkal. Annyira jó volt, hogy többet szerepel Rafi, Felvigyázók persze hamar a szívemhez nőttek egytől egyik. Penryn komolyabb lett és nagyon jót tett neki.
De komolyan a vége…..

5 hozzászólás
+
>!
SzAngelika
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

„Ha már lázadni akarunk, csináljuk hangosan és jókedvűen!”

Közvetlenül ott vettük fel a fonalat, ahol a Túlélők világa utolsó lapjain elbúcsúztunk Penryntől és Rafitól. Az események pedig nagyjából a korábbi sémát követték: A könyv elején inkább komótosabb, előkészítő jellegű történéseknek lehettünk tanú, majd úgy félidőnél minden besűrűsödött és felpörgött. Magától értetődően megkaptuk a lezáró nagy csatát, ám az addig vezető út szintén tartogatott egy-két akcióbombát. Csak az a frány romantika lett volna egy kicsikét hangsúlyosabb…
Összességében szerintem ez a trilógia ütős, szórakoztató világvége sztori angyalokkal, démonokkal és egy belevaló 17 esztendős lánykával.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2016/11/susan-ee-end-…

+
>!
Violet_Finch_PMónika
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Már egy ideje beszereztem és örültem neki mint majom a farkának,viszont csak most olvastam el. Féltem a végétől. Nagyon szeretem ezt a sorozatot és kicsit sajnálom,hogy vége ezért is húztam az elolvasását.

Imádtam minden sorát!!!!! Kicsit vissza kellett ràzódnom a történetbe,hisz nem mostanában olvastam az előző részt.
Nagyon megszerettem a szereplőket. Még Beilelt is a maga módján. Sajnáltam szegényt,hisz egymagában nem lehetett könnyű a pokolban és megértem miért lett olyan amilyen.
A Felvigyázok meg olyanok mint a rossz kamaszok. De komolyan. Mikor olvastam,hogy – hogy beszélnek, egyből az jutott eszembe,hogy Hány évesek ezek??? 15?
Penryn egy igazán talpraesett ember lánya. :D
Néha már túl szép volt,hogy igaz legyen. Semmi sérülés ,semmi törött csont. Meg semmi.
Rafit is nagyon szerettem ebben a sorozatban. (Olvastam máshol is már Rafael arkangyalról és azokban kifejezetten unszimpatikus volt.)
Penryn családja is hihetetlen volt. A testvére Paige hát eszem megáll a kiscsajtól. :D
Az anyjukat totál dilisnek gondoltam,de a végén kiderült,hogy agyafúrt egy nőszemély. :)
Na és persze minden jó ha vége jó.
Kicsit viccesre sikeredett ahhoz képest mekkora apokalipszis után voltak. De egyefene elnézem az írónőnek ezt. :D :D

Hihetetlen jó sorozat!!!!! Olvassátok!!!! ;)

+
>!
popKORN0725
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

A vajszivem es mindazon elmenyek egyuttese, amit a harom kotet nyujtott es ahogyan magaba szippantott, megmentette ezt a konyvet.
Nem mondom, hogy ez egy hibatlan tortenet, vagy hogy maradektalanul kielegiti minden kivancsisagomat, de ettol fuggetlenul volt valami varazsa, amit nem eresztett.
Rafi es Penryn kettose belopta magat a kis kedvenceim koze, az mar viszont egyre kevesbe, hogy a vegere ilyen nagy leptekben kaptak meg a kis lezarasukat. Persze ra lehet ezt fogni a kornyezetre es arra, hogy itt a vilag vege, de tobb volt a konyv vegeben – es ez erzodott is.
Szamomra a konyv legnagyobb erossege a Felvigyazok voltak. Az o tortenetuk es a kore epitett szal egyszeruen zsenialisan volt felepitve. Sajnalom, hogy csak most kerultek teritekre, es ennyi teret kaptak, mert kivancsi lettem volna meg rajuk.
Ami viszont a leggyengebben kidolgozott vonal az Paige. spoiler Annyi minden nyitva maradt vele kapcsolatban, es az hogy egy mondatot kapott a vegere, semmikeppen sem neveznem lezarasnak, de mint ahogya mondtam a vajszivem…
Osszessegeben nem volt ez rossz, de nekem a vege egy picit osszecsapottra sikeredett, de amolyan jut is marad is alapon kepes vagyok megbekelni vele.


Népszerű idézetek

+
>!
anikho P

Férfiakkal küzdöttél, akik kétszer akkorák voltak mint te, megöltél egy angyalharcost, szembeszálltál egy arkangyallal és angyalkardot forgatsz – Rafi a fejét ingatja. – de úgy visítozol, mint egy kislány, ha meglátsz egy kukacot?

+
>!
sedina22 P

– Te nagyon különleges lány vagy, Penryn. Csodálatos lány. Az a „nincs több hozzád fogható” fajta.

Kapcsolódó szócikkek: Rafi
+
>!
abstractelf 

– […] Ha téged nem ismernélek, azt hihetném, hogy az angyalok egyformák, észre sem lehetne venni, ha az egyiket kicserélnék egy másikra.
– Mert én sokkal tökéletesebb vagyok?
– Nem. Mert te sokkal szerényebb vagy.
– A szerénységet túlértékelik.
– Látom, önértékelési problémáid nincsenek.
– Az igazi harcosok nem törődnek ilyen pszichoblablával.
– Meg az ésszerű gondolkodással sem.

+
>!
anikho P

– Mi van rajtad? – Tetőtől talpig végigmér.
Olyan kényelmes, hogy el is feledkeztem róla, a levágott aljú pólóban és a sztreccs bokszerben vagyok. Végignézek magamon van-e miért feszélyezve éreznem magam. A ruházatom kellőképpen takar, eltekintve A hasamtól. És talán a lábamból is a szokásosnál kicsivel több látszik.
– Kérdezi a fickó, aki folyton ing nélkül szaladgál?
Mondjuk, nekem kimondottan tetszik, ha nincs rajta ing és kilátszik a kocka hasa, de ezt inkább nem említem.
– A szárnyak miatt nem túl kényelmes viselet az ing. Azonkívül nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna.
– Azért ne szálljon a fejedbe, Rafi! Dicsérni se dicsért senki.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
+
>!
abstractelf 

– Mit gondolsz, hogy alakulnának a dolgok – A hangom elakad. Nyelek egyet, és folytatom. – Ha ember lennél, vagy én angyal?
Kinyújtja a kezét, mintha nem bírná megállni, és a mutatóujjával végigsimít a ruha vállán.
– Ha ember lennék, felszántanám neked a legjobb tanyát. – Komolyan, őszintén cseng a hangja.

+
>!
Sheila_7

– Mit csinálsz? – kérdem.
Lefekszik, fejét a párnára hajtja és lehunyja a szemét.
– Szundítok egyet.
– Nem mész le a földszintre?
– Nem.
– Mi van a kanapéval?
– Kényelmetlen.
– Azt hittem, aludtál már sziklán, hóban is.
– Úgy is van. Épp ezért alszom inkább puha ágyban, amikor csak tehetem.

+
>!
anikho P

– Kíváncsi vagy, hány emberlánnyal volt dolga? Mit gondolsz, hány szívet tört össze Rafael, a nagy arkangyal?
– Szóval, azt állítod, hogy szívtipró?
– Azt állítom, hogy nincs szíve.

+
>!
DarknessAngel P

Egy félmosolyt villantok rá.
– Mert te mindig olyan illedelmes vagy.
A sóhajában mintha egy csepp önutálat keveredne.
– De csak mostanában, mióta veled vagyok.
– Ezt most miért mondod?
Bárcsak ne fulladt volna el a hangom!
– A kemény padlón ücsörgök a szobád ajtaja előtt, miközben te édesdeden szundikálsz. Nem?

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
+
>!
Milli88 P

– Ha ember lennék, felszántanám neked a legjobb tanyát. – Komolyan, őszintén cseng a hangja. – Gyönyörű birtok volna aranyló almákkal, lédús szőlővel, és ott teremne a legízletesebb retek az egész világon.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
+
>!
Sheila_7

–Tudod, csajszi –mondja Du –, már a legutóbbi nagy mutatványod előtt is te voltál a legérdekesebb harcos a rendezvényeinken. A seggeket szétrúgó csajok mindig is nagyon menők voltak, de ebben a posztapokaliptikus világban, amiben élünk, a legmenőbb dolog egy kardot lóbáló, angyalgyilkos, veszettül káromkodó…
– Nem is szoktam káromkodni.
–Ez igaz, de ne bánkódj miatta, senki sem tökéletes –mondja Dam.


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Becca Fitzpatrick: Crescendo
Cynthia Hand: Angyalsors
Wendy Higgins: Angyali győzelem
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás
Sara Raasch: Hó, mint hamu
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai
Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út