End ​of Days – A vég napjai (Angelfall 3.) 333 csillagozás

Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Az Angelfall trilógia befejező kötete.

A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek.
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást?

Gonosz angyalok és egy talpraesett hősnő, aki nem nyavalyog. Üdítő változatosság.

Eredeti mű: Susan Ee: End of Days

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998151 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998168 · Fordította: AncsaT

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Du-Dam · Beliel · Obadiah West (Obi) · Józsiás · Langyos · Paige Young · Sanjay · Süvöltő · Uriel


Kedvencelte 82

Most olvassa 29

Várólistára tette 116

Kívánságlistára tette 202

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Ez eszméletlen volt. Imádtam az írónő alkotta komor sötét apokaliptikus világot. Imádtam, hogy az angyalokról és emberekről szólt. Nagyon ütős volt ez a rész. Az első kettőt is imádtam és nincs ez másképp ezzel az utolsó résszel sem. Nagyon izgultam, nagyon sok véres harc volt ebbe a részben, de én ezt szeretem. Sokszor már tiszta ideg voltam és főleg az utolsó fejezeteknél. Romantika is annyi volt épp, mint amitől nem hánytam rozsszín cukor szirupot, mondjuk egy ilyen mint Rafi arkangyalhoz nem is illet volna a rozsaszin nyáltenger. Én maximálisan megvagyok elégedve a befejező résszel, másra számítottam egy pár értékelés olvasás miatt, de nekem ez így tökéletes lett. Nem is kérdés, hogy kedvenc sorozat-e :) Ajánlom….

2 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Egyszerűen imádtam! Méltó befejezése a sorozatnak. Annyira izgalmas volt és eseménydús, hogy tényleg csak akkor tettem le, ha muszáj volt. Nagyon izgultam, hogy mi lesz az emberiséggel, és hogy végződik majd Rafi és Penryn sorsa… Szerencsére teljesen meg vagyok elégedve. :) Csak kár, hogy az epilógusban nem volt valami igazán romantikus jelenet, de ez van.
Imádtam, hogy Rafi újra sokat szerepel, és olvadozhattam a romantikusabb részeken, és hát a vége… aww :3 A Felvigyázók seregét is megkedveltem, igen még Belielt is – habár őt leginkább sajnáltam. Penryn anyukájáról azt hittem kiderül majd valami érdekes dolog, de nem. Ő úgy furcsa, hogy normális. Továbbra is fergeteges a nő. :D
Penrynt itt újra imádhattam, mivel a testvérére is képes volt már normálisabban tekinteni, + ugye továbbra is megmaradt az a badass csajszi, akit már az első részben megismerhettünk.
Nagyon jó volt az egész. És hát az a borító ^-^ ♥♥

4 hozzászólás
>!
Naiva P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Izgalmas befejező rész, nagyszerű befejezés. Minden adott a sztoriban, ami miatt szeretni lehet. A YA történetekre inkább az a jellemző, hogy általában a férfi/fiú hős viszi a hátán a történetet, mert ők a dögösek, nagyképűek, titokzatosak, viccesek, területvédőek. Általában ebben a kombóban. Ez elegendőek ahhoz, hogy rögtön megszeressük őket. Ez így van ennél a sorozatnál is. Az ördögi angyal, Raffe (Rafi) kétségkívül nálam is fangirl squeal' alany és simán ott van a BBF Top 5-ben, de ebben a történetben a hősnő, Penryn is nagyon erősen dominál. Nem egy elveszett, nyafka virágszál, aki folyton nyavalyog, állandóan megmentésre szorul. Ő egy igazán belevaló b@d@ss hősnő, akinek a helyén van a szíve és az esze. Még akkor is, amikor éppen Rafi után csorgatja a nyálát, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy még csak 17 éves, de sokkal többnek lehet őt érezni. Korábban a családja, őrült anyja miatt, most pedig az éppen kialakult apokaliptikus helyzet miatt nem volt lehetősége azokra, ami egy lányt érdekelni szokott ebben az életkorban.
Óriási rajongója vagyok a tiltott szerelmi történeteknek. Mindig az izgat a legjobban, hogy fog működni a kapcsolatuk. Egyáltalán fog-e működni? Penryn és Rafi között nagyon megvan a kémia. Én végig izgultam a történetük romantikus részét, spoiler
Kiváló sorozat egy nagy adag disztópia hozzáadásával, ami nagyban eltér az összes eddig általam olvasott angyalos sorozattól. Annak ellenére, hogy nem éppen vidám hangulatú, mégis nagyon pörgős és izgalmakkal teli történet. Nem tudtam és nem is akartam letenni. Szerencsére az előző kötethez képest, ebben nagyobb szerepet kapott a humor. Nagyon bírtam a mellékszereplőket is, főleg Penryn a szedett-vedett, fura társaságát. Az utolsó csata lehetett volna hosszabb, mert azt igazán jó volt olvasni,
Mindezek ellenére bárcsak csont nélküli 5 csillagot tudnék adni erre a részre, de az nem lenne fair még tőlem sem, pedig imádtam. A végére hiányzott valami óriási ütés, vagy valami megnyugtató lezárás. Örültem volna egy csöppnyi Rafi szemszögnek és egy kis epilógusnak, mert a történet vége nekem valamiért nagyon a levegőben lóg. Még valami…. a borítója…szóhoz se jutok; minimalista tökéletesség. ♥

8 hozzászólás
>!
Infierno
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Az egész sorozatot imádtam, leginkább az első és a második részt. Ez se volt rossz, de valahogy nem úgy jött át.

Tudom, hogy éppen attól kellett volna izgalmassá válnia, hogy akciódús, nincs tele felesleges részekkel, mégsem kötötte le a figyelmem, folyton azt vettem észre, hogy elkalandoznak a gondolataim. Emiatt is vontam le egy csillagot. De lehet, hogy velem van a baj.

Rafi nagy kedvenc, hiányoltam is, hogy keveset szerepelt benne. Penryn is egy nagyon jó karakter, tettre kész, egy igazi harcos amazon. A Felvigyázókat egyszerűen imádtam, feldobták a sötét hangulatot, ami kellett néhol, hogy oldja az olvasó feszültségét.

Lehet, hogy most ellentmondásba kerülök önmagammal, de nem a könyv hibája, amiért nem tudtam úgy élvezni. Klisémentes, tökéletesen felépített cselekmény, meglepő fordulatokkal, hatalmas írói fantáziával. Méltó befejezése a sorozatnak.

>!
deen
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Nagyon vártam már a befejező részt és annyira imádtam! Végig izgalmas volt, tele romantikával, pont amikor szükség volt rá, és még humorra is futotta az írónőtől. Penryn továbbra is nagyon jó karakter volt, bátor, elhivatott és mindene a családja. Paige is kivette a részét a harcból a sáskáival és Rafira sem lehet panaszom. A Felvigyázókat is a szívembe zártam, a múlt ismeretében még Beliel-t is meg lehet érteni valamennyire, miért lett ilyen. Penryn anyja megint a legjobbkor bukkant fel, és ő is igazán belevaló, még ha kicsit zizzent is, de őt így szeretjük. Nagyon jó befejezés volt, tényleg végig izgultam, hogy mi lesz a szereplőink és az emberiség sorsa, túlélik-e vagy az angyalok harca, Uriel nagyravágyása véget vet mindennek. Azért Rafi tartogatott néhány meglepetést! Az epilógus kicsit rövidre sikerült, jó lett volna egy kicsit részletesebb lezárás, de így is nagyon tetszett!

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

„Ez vagy te: az én bátor, hűséges és imádni való emberlányom.”

Nagyon fognak hiányozni! Rafi, Penryn, Paige, zizis Mami, a dilis ikrek, a Felvigyázók, de még a sáskák is. ;) Mindenki, aki nélkül ez a történet nem lett volna az igazi.
Jó lenne olvasni majd még róluk. spoiler

1 hozzászólás
>!
anikho
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Naná, hogy jár az öt csillag!
Először is, a borító ugyanolyan gyönyörű, mint az eddigiek. Nagyszerűen mutatnak a polcomon is. :)

Nem maradunk ki semmiből, egyből folytatódik a móka. Penryn, Paige, és Rafi a sáskákkal, valamint Beliellel együtt keresnek maguknak menedéket. A könyv első felében szerencsére pihenünk kicsit, az írónő előmelegíti a terepet. Nekem ez a kis szusszanás nagyon kellett, ugyanis igen csak nehezményeztem, hogy az előző könyvben Rafi és Penryn csak kerülgette egymást. Borzasztóan örültem, hogy ebben a kötetben már az elején összegabalyodtak. :) Annak meg aztán főleg, hogy a romantika szinte menetrendszerűen felütötte fejét a lapokon.

A történet bővelkedik meglepetésekben, fordulatokban, ahogy az elvárható egy ilyen kaliberű sorozat zárókötetétől. Betekintést nyerünk a múltba is, így lehetőségünk van egy szereplőt másféle aspektusból is megismerni. A múltba pokolba tett kirándulás nagyon hatásos volt, szerettem olvasni. Már csak azért is, mert az egyik legkedvesebb Penryn-Rafi jelenetemet is magában foglalta. (42. fejezet). ♥

A könyv háromnegyede táján kezdenek összesűrűsödni a történések. Hírvivőválasztás, tehetségkutató, toborzás és még egy csomó minden. Teljes a káosz. Meg is ijedtem kicsit, hogyan fogja ezt a sok katyvaszt helyrehozni az írónő. De sikerült neki. Baromi izgalmas volt, olyan igazi fejkapkodós. Mikor a csata végleg eldőlt, majdnem könnyeztem, olyan hihetetlen volt az áldozat. – Megértitek, ha olvastátok.

Az epilógussal nem vagyok megelégedve. A végével képes vagyok megbékélni, de ez az alig 3 oldalas zárás nem segít ebben. Ennyi szenvedés és harc után jól esett volna egy ízléses, cukormázas befejezés. Olyan habcsókos.

Ám így is végtelenül boldog vagyok, hogy olvashattam ezt a remek történetet! Penryn mindig benne lesz a legjobb főhősnők között, ahogy Rafi is a könyvesálompasik csapatában.
Köszönöm szépen a @Könyvmolyképző Kiadónak az élményt! Nagyszerűek vagytok! :)

bővebben, képekkel: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2016/12/susan-ee-end-of…

2 hozzászólás
>!
Niitaa P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Ismeritek azt a mondást, hogy jóból is megárt a sok? Biztosan ti is hallottátok már, főként gyerekként, mikor még egy kört szerettetek volna menni a körhintán, de apu és anyu szerint már így is elég volt. Azt hiszem én is így voltam most Susan Ee Angelfall sorozatának befejező részével. Örülök, hogy hagytam neki időt, mert így legalább élvezetes volt, de már a „túl sok” kategóriát üti meg. Miért? Mindjárt el is mondom…
(…)

A teljes értékelést itt érhetitek el:
http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/susan-ee-veg-napjai.html

>!
Szilvi00 P
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Kicsit úgy érzem magam, mint egy papagáj, mert csak ismételni tudom magam. Imádtam! Egy hét alatt felfaltam mind a három részt, pedig ez nem vall rám. Én mindig „beosztok” egy sorozatot, főleg ha tetszik. Most viszont nem bírtam elszakadni ettől a világtól. A befejező rész hozta a várt színvonalat, én teljesen elégedett vagyok. Rafi és Penryn párosát hihetetlenül megszerettem. Még ebben a világvége hangulatban, az álladó veszélyek ellenére, két véres küzdelem között is rendre meg tudtak nevettetni. Szurkoltam értük, a közös jövőjükért, de mellette ugyanúgy az emberiség jövőjéért is. A mellékszereplők is sokat dobtak a történeten. Az ikrek irtó jófejek, Penryn anyja is tett végre valami hasznosat. Örültem, amikor a Felvigyázók is szerepet kaptak, jó volt végre közelebbről is megismerni Rafi seregét. Paige-től és az ő fura sáskáitól még mindig irtózok kicsit, de jó volt látni, hogy ők is megtették a magukét a nagy csatában.
Az összesítésem: 3 könyv, 15 csillag, 1 új kedvenc sorozat, 1 új kedvenc írónő, 1 új kedvenc könyves páros

10 hozzászólás
>!
Pillecukorkám
Susan Ee: End of Days – A vég napjai

Az ember egyik pillanatból a másikra olyan döbbeneteken esik át, hogy az valami eszméletlen… Nagyon imádtam minden egyes kicsi sorocskáját és ami a legjobban tetszett az a béke, a harmónia és az-az eszeveszett nagy összhang… Elolvasva az utolsó sorokat rákell jönnöm, hogy ennek vége… De alig várom, hogy újra vagy akár angolul is elolvassam. Mert ez valami eszméletlen volt❤❤❤❤❤


Népszerű idézetek

>!
anikho

Férfiakkal küzdöttél, akik kétszer akkorák voltak mint te, megöltél egy angyalharcost, szembeszálltál egy arkangyallal és angyalkardot forgatsz – Rafi a fejét ingatja. – de úgy visítozol, mint egy kislány, ha meglátsz egy kukacot?

>!
sedina22 P

– Te nagyon különleges lány vagy, Penryn. Csodálatos lány. Az a „nincs több hozzád fogható” fajta.

Kapcsolódó szócikkek: Rafi
>!
Sheila_7

– Mit csinálsz? – kérdem.
Lefekszik, fejét a párnára hajtja és lehunyja a szemét.
– Szundítok egyet.
– Nem mész le a földszintre?
– Nem.
– Mi van a kanapéval?
– Kényelmetlen.
– Azt hittem, aludtál már sziklán, hóban is.
– Úgy is van. Épp ezért alszom inkább puha ágyban, amikor csak tehetem.

>!
anikho

– Mi van rajtad? – Tetőtől talpig végigmér.
Olyan kényelmes, hogy el is feledkeztem róla, a levágott aljú pólóban és a sztreccs bokszerben vagyok. Végignézek magamon van-e miért feszélyezve éreznem magam. A ruházatom kellőképpen takar, eltekintve A hasamtól. És talán a lábamból is a szokásosnál kicsivel több látszik.
– Kérdezi a fickó, aki folyton ing nélkül szaladgál?
Mondjuk, nekem kimondottan tetszik, ha nincs rajta ing és kilátszik a kocka hasa, de ezt inkább nem említem.
– A szárnyak miatt nem túl kényelmes viselet az ing. Azonkívül nem hallottam, hogy bárki panaszkodott volna.
– Azért ne szálljon a fejedbe, Rafi! Dicsérni se dicsért senki.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
abstractelf 

– Mit gondolsz, hogy alakulnának a dolgok – A hangom elakad. Nyelek egyet, és folytatom. – Ha ember lennél, vagy én angyal?
Kinyújtja a kezét, mintha nem bírná megállni, és a mutatóujjával végigsimít a ruha vállán.
– Ha ember lennék, felszántanám neked a legjobb tanyát. – Komolyan, őszintén cseng a hangja.

>!
abstractelf 

– […] Ha téged nem ismernélek, azt hihetném, hogy az angyalok egyformák, észre sem lehetne venni, ha az egyiket kicserélnék egy másikra.
– Mert én sokkal tökéletesebb vagyok?
– Nem. Mert te sokkal szerényebb vagy.
– A szerénységet túlértékelik.
– Látom, önértékelési problémáid nincsenek.
– Az igazi harcosok nem törődnek ilyen pszichoblablával.
– Meg az ésszerű gondolkodással sem.

>!
anikho

– Kíváncsi vagy, hány emberlánnyal volt dolga? Mit gondolsz, hány szívet tört össze Rafael, a nagy arkangyal?
– Szóval, azt állítod, hogy szívtipró?
– Azt állítom, hogy nincs szíve.

>!
DarknessAngel 

Egy félmosolyt villantok rá.
– Mert te mindig olyan illedelmes vagy.
A sóhajában mintha egy csepp önutálat keveredne.
– De csak mostanában, mióta veled vagyok.
– Ezt most miért mondod?
Bárcsak ne fulladt volna el a hangom!
– A kemény padlón ücsörgök a szobád ajtaja előtt, miközben te édesdeden szundikálsz. Nem?

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
Sheila_7

–Tudod, csajszi –mondja Du –, már a legutóbbi nagy mutatványod előtt is te voltál a legérdekesebb harcos a rendezvényeinken. A seggeket szétrúgó csajok mindig is nagyon menők voltak, de ebben a posztapokaliptikus világban, amiben élünk, a legmenőbb dolog egy kardot lóbáló, angyalgyilkos, veszettül káromkodó…
– Nem is szoktam káromkodni.
–Ez igaz, de ne bánkódj miatta, senki sem tökéletes –mondja Dam.

>!
Milli88 P

– Ha ember lennék, felszántanám neked a legjobb tanyát. – Komolyan, őszintén cseng a hangja. – Gyönyörű birtok volna aranyló almákkal, lédús szőlővel, és ott teremne a legízletesebb retek az egész világon.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi

Hasonló könyvek címkék alapján

Veronica Roth: A beavatott
Ann Aguirre: Menedék
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Cassandra Clare: Üvegváros
Becca Fitzpatrick: Silence – Vihar előtt
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Cynthia Hand: Angyalsors
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás
Wendy Higgins: Angyali szövetség