End ​of Days (Penryn & the End of Days 3.) 51 csillagozás

Susan Ee: End of Days Susan Ee: End of Days

End of Days is the explosive conclusion to Susan Ee’s bestselling Penryn & the End of Days trilogy.

After a daring escape from the angels, Penryn and Raffe are on the run. They’re both desperate to find a doctor who can reverse the twisted changes inflicted by the angels on Raffe and Penryn’s sister. As they set off in search of answers, a startling revelation about Raffe’s past unleashes dark forces that threaten them all.

When the angels release an apocalyptic nightmare onto humans, both sides are set on a path toward war. As unlikely alliances form and strategies shift, who will emerge victorious? Forced to pick sides in the fight for control of the earthly realm, Raffe and Penryn must choose: Their own kind, or each other?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Skyscape, 2015
336 oldal · ASIN: B00QJ26CQY
>!
Hodder & Stoughton, UK, 2015
346 oldal · ISBN: 9781444778564
>!
Hodder & Stoughton, London, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444778557 · ASIN: 1444778552

Kapcsolódó zóna

!

Angelfall

133 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2022. január 5., 19:17


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Beliel · Dee (Tweedledee) · Dum (Tweedledum)


Kedvencelte 7

Most olvassa 8

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Vicky3>!
Susan Ee: End of Days

Meglehetősen ambivalens érzéseket hagyott maga után ez a könyv.
Óriási várakozás előzte meg ezt a regényt részemről. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy kialakultak bennem elképzelések és a könyv olvasása után kissé csalódást okozott a vége. Lehet nem kellett volna akkora elvárásokkal neki ülnöm.

Ugyanakkor viszont az eddigi részekben megszeretett tulajdonságai a sorozatnak továbbra is magával tudtak ragadni és az az ismerős élvezet töltött el olvasás közben, amit már megtapasztalhattam a sorozat folyamán, így örömmel és otthonosan üdvözölhettem.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/06/susan-e…

Tufuka>!
Susan Ee: End of Days

Hát nem kap tőlem szobrot az írónő, de paradicsommal sem szeretném megdobálni. Ez végül is jó, nem? Mondhatnám, hogy sokat vártam és nem sikerült megugrani, de ez nem lenne igaz, mert direkt azért nem rögtön a megjelenés után olvastam, hogy ne fussak bele ebbe a problémába. A könyvnek vannak hibái, de tűrhető disztópia lezárásnak tekinthető (összehasonlítva azokkal, amiket eddig olvastam, mivel ott leginkább felgyújtottam volna az utolsó kötetet).

A cselekmény rendben volt, bár olyan megoldásokat és eseményeket kreált az írónő, aminek a korábbi könyvekben semmi alapja nem volt, de ezt megbocsátom, mert nem unatkoztam.
A könyv egészében jelen volt Raffe, ami a World Afterhez képest pozitívum, azonban az ő jelenléte és Penryn időszakos jó pillanatai sem tudták megmenti a történetet a könyv lépfenéjétől, a szerelmi száltól. Nagyon remélem, hogy az írónő nem akarja arra adni a fejét, hogy ebben a műfajban folytassa munkásságát, mert az, hogy a szerelmi szál logikátlan volt, még csak a legkedvesebb jelzőm. Egyszerűen béna, idegesítő, oda nem illő, nevetséges, szánalmas és még sorolhatnám a kedvesebbnél kedvesebb jelzőket.

Összességében felemás érzésekkel fejeztem be a sorozatot.
Örülök a befejezésnek? Hát fogjuk rá, elment egynek, de lehetett volna jobb.
Újra fogom-e olvasni valamikor a sorozatot? Biztos, mert az 1-2. részt imádom, ebben a 3. részben meg kijelölöm az idegesítő fejezeteket és azokat kihagyom.
Ajánlanám-e másnak? Teljesen biztos, de felkészíteném, hogy számítson a röhögőgörcsös vagy éppen sírógörcsös (mindenkinek más a természete, még én nevettem és a szemem forgattam, lehet más inkább sírni fog…) pillanatokra a lezáró kötetben, mert volt belőle egy pár.

Annyira nagyszerű volt ez a sorozat, de most befejeztem és olyan csalódott vagyok. Azt hiszem bele kell törődnöm, hogy egyszerűen ez ilyen lett. Lehet, mikor újraolvasom addigra megbarátkozom azokkal a botrányosan rossz részekkel és képes leszek máshogy hozzáállni, de ez még nem az a pillanat…remélem egyszer eljön az is.

3 hozzászólás
Serenity87 P>!
Susan Ee: End of Days

Valószínűleg ha 10-15 évvel ezelőtt olvasom, még jóval kevesebb ifjúsági fantasy tapasztalattal a hátam mögött, akkor jobban tetszett volna, de így most végig a 3.5-4 között lavírozott számomra a történet, végül inkább a sorozat egészére kapta a négy csillagot. Raffe karaktere sosem vált eléggé érdekessé számomra ahhoz, hogy a romantikus szál különösebben érdekeljen, inkább csak az apokalipszis, valamint Penryn és családjának története vitte el nálam a hátán a könyve(ke)t. Összességében nem volt rossz, de nekem túl sok volt a hullámvölgy és ismétlődés a narrációban benne, egyszeri olvasásnak jó volt, de nem hiszem, hogy újra olvasnám a későbbiekben.

Aliko P>!
Susan Ee: End of Days

Ebben a részben szerencsére újra felpörögtek az események és az első részhez hasonlóan nagyon jól felépített művet kaphatunk, így olvastatta magát. Végig izgalmas volt, romantikával és cseppnyi humorral fűszerezve. Igaz az epilógus kicsit rövidre sikerült, jó lett volna egy kicsit részletesebb lezárás, de így is nagyon tetszett! Méltó befejezése lett a sorozatnak, ami összességében kedvenc lett… nem hiába. Angyalok!

Imádtam a karaktereket és a történet is tetszett. Az írónő stílusa pedig kilóra megvett. A cselekmény vezetés jó, igaz a második rész nekem egy kicsit üres járat volt és annyira nem kötött le, bár ettől függetlenül szerettem. A két főhős személyes kedvencekké lépett elő repülnek is a kedvencek közé a sorozattal együtt.

Köszönöm az élményt és ajánlom minden fantasy függőnek és angyal mániásnak.

Monday>!
Susan Ee: End of Days

Pár napja fejeztem be őket, szóval nem tudnám külön értékelni, de most valahogy mégis eszembe jutott, hogy lehet, hogy kellene a végét. Igazából ez a sorozat nekem olyan anticlimactic volt. Vannak ezek a könyvek amik ilyen semmilyenek. Vártam, hogy romantikus lesz, de nem, az akció még elment, de igazából nekem ez az angyalos része sem kötött le. Nem azt mondom, hogy a könyv csak ilyen vagy csak olyan legyen, de szépen építkezik és a végére kapunk egy ilyen teljesen unalmas izét. Nem is tudom, hogy mondjam, csak elmarad, hogy izguljak vagy várjam, hogy összejöjjenek vagy gondolkodjak vagy bármi. Jó volt, könnyű volt olvasni, nem bántam meg, de ahhoz képest, hogy trilógia, szóval azért volt bőven idő arra, hogy kibontakozzanak a szálak, kicsit csalódott vagyok.

BallaNóci>!
Susan Ee: End of Days

Mivel nem most olvastam már magyarul, így kellett egy kis idő, mire belerázódtam.
De még így is nagyon szerettem. Végig pörögtek az események, sose unatkoztam. Izgalmas volt a végig közöttük feszülő vonzalom is. :)
Raffee (Rafi) még mindig nagy kedvenc.

Doryy33>!
Susan Ee: End of Days

Imádtam a sorozat végét és imádtam ahogy Rafi kezdett változni az emberek irányába .
Kaotikus volt és gyönyörű és és lehengerlően izgalmas, bár lenne több része :))
Amit nagyon hiányoltam, hogy én szívesebben megtudtam volna többet a Felvigyázókról illetve az újjá épülésről valamint részletsebben bele mentem volna hogy kötöttek ki Lailahnál hogy segítsen Paigen.
Eszméletlenül imádom ezt a sorozatot, nagyon tetszik a lefestése ennek a világnak amiben játszódik

Barabo>!
Susan Ee: End of Days

Annyira tetszett a világnézet, a logikusság, amit felépített. A könyv nagyon izgalmas, csak kapkodtam a fejem, egyik akcióból esünk a következőbe, aztán jön egy hosszabb filozofikus rész, aztán újabb akció. Elég sűrű regény, mintha kihúztak volna belőle itt-ott részeket, hogy csak a puszta/tömény szöveg maradjon. Én nem bántam volna, ha az írónő hagyott volna időt feldolgozni az eseményeket. Penryn továbbra is izgalmas és kedvelhető (+ a kard is), és Beliellel egészen megbarátkoztam a végére. Azt mindenesetre szerintem senki sem mondhatja, hogy kiszámítható lenne a vége, mert nem az. A bizarr szituációk miatt elég sok megmosolyogtató párbeszédet is kapunk, nem spoiler -> (őrzők párbeszéde, death-metál jelenet, Penryn és a disznófarm), és ahol kicsavarták a szívemet (temetés és balettelőadás). De a vége valahogy mégse… annyira mást vártam. Ő fejezte egyáltalán be?! Pedig eddig pont azt szerettem az írónőben, hogy logikus, erre pont a vége lett logikátlan. Persze a szívem mélyén remélem, hogy majd folytatja (mert így valahogy olyan befejezetlennek tűnik nekem) és maradtak befejezetlen szálak, sőt … felmerült egy acélhuzal vastagságú.

Rileey>!
Susan Ee: End of Days

Szerettem ezt a sorozatot, de úgy látszik, ez már csak múlt idő. Azt szerettem benne, hogy kiemelkedett az átlag YA történetek közül a bizarr, nyomasztó hangulatával, az erőszakosságával, de úgy látszik a szerző meg akart felelni a zsáner elvárásainak. Bárcsak ne tette volna!

Susan Ee nem tud romantikát írni. A konklúziót még Raffe is levonta a végén, hadd idézzek egy párbeszédet:
"‘What are you doing?’
‘What?’ Ugh. I suck at this.
‘Are you batting your lashes at me?’
‘What, me? No, of course not. What . . . spell it.’
He squints his eyes suspiciously at me. ‘This is awkward.’
‘Yes, it is.’"

This is awkward. Ez a mondat tökéletesen összefoglalja, hogy mit éreztem Penryn és Raffe párbeszédeinél és megnyilvánulásainál.

A könyv elején már kettejüket kapjuk az arcunkba, amit igencsak nehezményeztem. Van egy sikamlósnak szánt jelenet is, ami egyszerűen annyira, de annyira kilóg ebből a sorozatból, hogy az arcomat kapartam, hogy ez mi ez. Nem akartam elhinni, hogy ezt olvasom. Az egész könyvet a nem-lehetünk-együtt-és-emiatt-nyavalygunk klisé jellemezi, amit mindennél jobban utálok, főleg, ha ilyen rémesen van megírva. Ráadásul Penryn, akit eddig egy erős, belevaló lánynak tartottam, átvedlett idióta tinilánnyá, akinek a világvége közepén a legfontosabb gondolatai a következők: Fú. Raffe de szexi. Fú, de helyes. Fú, francba az egésszel, csak az számít, hogy vele akarok lenni. A húga kiesett a képből, a rémes jövő mit számít, ugyan.

És a történet! Nem tudom, eredetileg hogy húzta volna szét a szerző öt kötetre a sztorit, de ezen nagyon érződött, hogy le akarja valahogy zárni, ahogy esik, úgy puffan alapon. Így az egész félelmetesen semmilyen lett, ráadásul a relatív valósághű ábrázolásba belekeverte az időutazást, ami nem nyerte el a tetszésem. Húzott egy ilyen lapot, de nem mélyedt bele rendesen, pedig bőven lett volna potenciál abban a szálban, ha már így kanyarította a sztorit, így viszont azt éreztem, hogy kellett egy könnyen lezavarható megoldás, amit a végén deus ex machinaként az olvasóra dobott amolyan nesze felkiáltással.

Azt utálom az ilyen sorozatokban, hogy egy olyan alapszituációból indulnak, amit nem lehet olyan egyszerűen lezárni, ahogy ezek a könyvek teszik, hogy a végén van egy pár oldalas csata, és kész, ennyi volt. A totál hihetetlen lezárásban csak az ív tetszett, hogy Raffe milyen motivációval indult, és végül mennyire újraértékelte mindazt, amit az Angelfallban fontosnak tartott.

Kár érte.


Népszerű idézetek

_Arwen_>!

‘Don’t drop me.’ I cling tighter and press myself up against him a little more. ‘Never.’

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
ZeiMinn>!

If you don't let me go, you won't feel quite so human anymore. Being human isn't about whether you fit in or look like the rest of us. It's about who you are and what you're willing to do or not do.

ZeiMinn>!

Someone has sprayed graffiti on the ceiling. A crude knight stands alone with his sword drawn against a fire-breathing dragon that is ten times his size. The dragon's tail disappears into darkness where the window light fades deep into the store.
Beside the knight are the words „Where Have All the Heroes Gone?”

Naiva P>!

Don’t drop me. I cling tighter and press myself up against him a little more.
Never. There’s so much confidence and assurance in his voice. I have you. You’re as secure as can be. Oh, what the hell. I wrap my legs completely around his hips and hook my feet across his butt. He tilts his body forward a little with a smile spreading across his face. My cheeks flame.

Lunèa_Charlotté>!

‘You’re a very special girl, Penryn. An amazing girl. An I-didn’t-even-know-someone-like-you-existed kind of girl. And you deserve someone who treats you like you’re the only important thing in his life because you are. Someone who plows his fields and raises pigs just for you.’
‘You’re matching me up with a pig farmer?’

_Arwen_>!

‘What are you wearing?’ […]
‘This coming from a guy who runs around shirtless all the time?’ Of course, I kind of like him shirtless and showing off his six-pack abs, but I don’t mention that.
‘It’s hard to wear a shirt when you’ve got wings. Besides, I haven’t heard complaints.’ ‘Don’t let it get to your head, Raffe. You haven’t heard compliments either.’

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
_Arwen_>!

‘Why not?’ He sounds resigned. ‘Might as well fly into the heart of the enemy where the primitive natives can tear me to pieces, sell my body parts for money, and grind the rest to be consumed in teas for sexual potency.’ I tighten my arms around his neck.
‘We’re not that primitive anymore.’ He arches his perfect eyebrow at me, sending waves of skepticism. ‘We have Viagra now.’

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
Tufuka>!

‘Howler and Cyclone, come with me,’ says Raffe. ‘The rest of you, split into small groups and each take a direction. We’ll meet back here.’ He looks at the sky. ‘How do you tell time here?’
‘It’ll get hotter,’ says Thermo. ‘We can meet when we feel like we’re baking.’
‘That’d be now,’ says Howler.
‘We’ll meet when Howler feels like he’s burning and the rest of us feel like we’re baking,’ says Raffe. ‘Ready?’
‘Uh, can I go with Thermo?’ asks Howler.
‘Thermo?’ asks Raffe. ‘The last time I assigned you with him, you said it was dangerous to pair up with him because you were afraid you’d fall asleep on the mission.’
‘Yeah, that’s why he’ll be the odd man out, and if I go with him, I won’t have to go with you and your Daughter of Man.’
‘Good point,’ says Cyclone. ‘Can I go with Howler and Thermo? They’re helpless without me.’

_Arwen_>!

'Being human isn’t about whether you fit in or look like the rest of us. It’s about who you are and what you’re willing to do or not do.’

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young
Barabo>!

Hard. Warm. Muscular.
Perspiration prickles my forehead. When did it get so hot here?

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi

A sorozat következő kötete

Penryn & the End of Days sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: The Raven King
Isaac Marion: Warm Bodies
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Sarah Rees Brennan: Season of the Witch
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Kresley Cole: Endless Knight
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow
Holly Black: The Wicked King
Jennifer L. Armentrout: Rage and Ruin