Angyalok ​bukása (Angelfall 1.) 1757 csillagozás

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Hat ​hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn, mindenre elszánja magát, hogy visszaszerezze a húgát.
Mindenre. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.
Rafi félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, félholtan hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány menti meg az életét.
Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok fészkébe, ahol Penryn mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségei… (tovább)

Susan Ee: Angelfall

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
344 oldal · ISBN: 9789633733844 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
344 oldal · ISBN: 9789633733851 · Fordította: AncsaT
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633733820 · Fordította: AncsaT

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Angelfall

133 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2022. január 5., 19:17


Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Du-Dam · Beliel · Paige Young · Obadiah West (Obi) · Uriel · Jimmy Boden · Józsiás · Lailah

Helyszínek népszerűség szerint

San Francisco · híd


Kedvencelte 569

Most olvassa 51

Várólistára tette 641

Kívánságlistára tette 725

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Mire számíthatsz ebben a könyvben? Először is, készülj fel, hogy nem fogod tudni letenni, tehát vegyél magadhoz csipegetni valót és egy bögre kávét. Vagy mégsem jó ötlet? Nos, az érzékenyebb gyomrúak jobb ha nem esznek-isznak az olvasás közben, mert esetleg megbánhatják. Viccet félretéve, tényleg felborít a történet néhány feltételezést, amit eddig az angyalokkal kapcsolatban hittél. Mert hogyan is képzeljük el őket? Őrző, támogató, védő angyalokként, akik láthatatlanul védelmeznek életünk során és végső utunkon elkísérnek. Susan Ee alaposan rácáfol erre, ugyanis megteremtett egy olyan világot, ahol az angyalok pusztítani szálltak alá a mennyből. Tették ezt Gabriel parancsára, aki Isten Hírvivője. Hideg, kegyetlen katonaként viselkedő angyalokról van itt szó, akik a leszámolás napján háborút indítottak az emberiség ellen.
Penryn 17 évesen kényszerül ebben a világban helyt állni, mégpedig úgy, hogy gondoskodnia kell sérült húgáról és mentálisan beteg anyjáról. A világ hat héttel ezelőtt gyakorlatilag megsemmisült körülöttük, azóta nappal bandák garázdálkodnak, éjjel félelmetes lények bukkannak fel.
Penryn úgy dönt, nem maradhatnak tovább a városban és a hegyek felé kell menekülniük. Éjjel indulnak, de nem jutnak messzire, hamarosan egy angyalok közötti csatározás közepén találják magukat. Penryn megmenti egy angyal életét, akit öt másik angyal támadott, és megfosztották a szárnyaitól is. Penryn persze közbeavatkozik, bosszúból egyikük elragadja a kishúgát a tolókocsiból. Penryn azonnal átlátja a helyzetet, meg kell mentenie a földön fekvő haldokló angyalt, hogy az elvezesse őt a társaihoz, hogy megkereshesse a húgát.
Mi a titka a rajongásomnak a könyv iránt?
Angyalok – bármi, ami angyalos könyv, felkelti a figyelmemet és a lámpácska vörösen villog a szemem előtt, amíg el nem olvasom. Oké, volt néhány csalódás, de imádatom még mindig tart.
A világfelépítés – igen, még mindig nagyon-nagyon izgat a poszt-apokaliptikus világ, és itt párosul az angyalok keményebb, véresebb világával.
Penryn – új kedvenc hősnő. Végre.Egy.Nem.Nyavalygó.Belevaló.HŐSNŐ.
Rafi – Nem nehéz kitalálni már az elején, Raffael arkangyalról van szó. WOW. És WOW.

A szerző személyében új kedvencet avattam! E/1 módban meséli el a főhősnő a történetet, friss, erőteljes hangon. Nagyon tetszett a család iránti elkötelezettség kiemelése, ez a tűzön vízen át kitartó hűség. Korán felnőtté kellett válnia, és anyja helyett a saját vállára venni a terhet, hogy a családot biztonságban összetartsa. Végre egy olyan ya regényt tartasz a kezedben, amiben nem csetlő botló tinilány hoz egyre másra ostoba döntéseket.
A poszt-apokaliptikus világ, mint háttér, hozza a szokásos formulákat, a túlélésért küzdő csoportok éppúgy jelen vannak, mint az ételért folyó harc, és az emberek viselkedése is a szokásos módon alakul kiszámíthatatlanná.
Külön meg kell említeni, hogy a történetben Penryn anyja különösen nagy gondot fordított a múltban arra, hogy a lánya a lehető legjobban kiképezze magát önvédelemből. Egy sor drága tanfolyamot végeztetett el vele, tehát Penryn gyakorlott verekedő. A történet során számos harcos jelenetre kerül sor, és a lány képes remekül megvédeni magát. A jelenetek tényleg grafikusan ábrázoltak, nem csak az ütötte-vágta kategória, hanem az olvasó tökéletesen beleélheti magát ezekbe a jelenetekbe, ahol kell ott fáj, ahol megvágta ott vérzik, ahol kék foltos, ott sajog.
Olyan leírásokat kapunk, ami belevisz bennünket, olvasókat is a harcba, vagy épp a sötét erdőben becsinálunk a láthatatlan démonoktól való félelmünkben. Az egész könyvre jellemző egyébként ez a félelmetesen jó leírás-ábrázolás. Valóságosan átérzed az összes érzésüket, az éhségtől kezdve a tehetetlenségen át a félelmekig.
És akkor a romantika.. Rafi nagyon-nagyon igyekszik távol tartani magát Penryntől. Az egész életét a bukott angyalok és embernők szerelmének gyümölcse, a nephilim faj vadászatával töltötte, időtlen idők óta távol tudta tartani magát ettől a csábítástól, és most itt van Penryn. Ártatlan, gondoskodó, makacs, bátor lány, és a kapcsolatuk egyre csak építkezik, a gyűlöletből változik át lépésről lépésre, mindez megtörténik, annak ellenére, hogy mindketten tudják, hogy ez egy tiltott érzés.
Rafi alapjában véve egy rettentően magabiztos, erős, határozott angyal. Most mégis rákényszerül, hogy elfogadja egy „gyenge” emberlány segítségét, elég megalázó helyzet, ráadásul a verbális harc mellett néhány nem kíméletes ütés is elcsattan, az egyéb kibabrálások mellett.
A mellékszereplők közül Penryn anyja az, aki kiemelkedik. Egyértelműen skizofrén, őrült dolgai vannak, mégis végig azt éreztem, hogy több van benne, mint ami kívülről látszik, többet tud.
A vége, huh, szóval inkább az utolsó fejezetek… valamiben jó lesz ha megkapaszkodtok. Elképesztő, szívbemarkoló és erőteljes.
Eszméletlenül várom a következő részt, mert imádtam, hogy a történet alaposan belerondít az angyalokról kialakított képbe, elképesztően izgalmas módon. Végre nem a vallás megszokott manipulatív eszközeivel találkozunk, és ez tetszik. Nem tudjuk meg, valójában ki irányítja az eseményeket, de azt igen, hogy az angyalok nem működnek teljesen együtt.
Egy biztos, ha elolvasod ezt a történetet, többé nem fognak elvarázsolni a giccses bolyhos angyalos történetek, mert ez az igazi.

11 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Az biztos, hogy erre az utolsó egyharmadra nem számítottam. Brutális!
Érdekes a világa, fantasy disztópia angyalokkal , horrorral, morbid és kegyetlen dolgokkal megfűszerezve. Nem egy mindennapi kombináció ez kérem szépen!
Ebben még romantika is rejlik, eldobtam az agyam :3 off

Hátborzongató, ez a szó illik rá legjobban, de ugyanakkor jó humorú, izgalmas,fordulatokkal teli. Hol az a folytatás?! :)

12 hozzászólás
FairyDust P>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Ismét egy 5 csillagos könyv, amit ha lehetne inkább 6-ra értékelnék.
Nem áll hozzám közel az angyalos fantasy, azonban a gyönyörű szép borító meggyőzött és kézbe vettem. Hjaj, de jól tettem! Ha nem olvastad még, és nem adsz neki esélyt, nem tudod mit hagysz ki…

Összefoglalva a gondolataimat, amik még 2 hét után is kavarognak bennem, ezeket a következtetéseket tudtam levonni a könyvből:
Nagyon egyedi és félelmetes világfelépítés. Nem vagyok ijedős, és nincs is a könyv cimkéi között a horror megnevezés, de esküszöm, hogy nem egy résznél borsódzott a hátam. Este sötétben olvasva többször meg kellett állnom, mert kivert a viz.
Nagyon szimpatikus karaktereket alkotott Susan! A főszereplő lány eszes, kitartó és igazán belevaló. Végre nem egy nyafi lányt kapunk, pedig ez is YA könyv. A szárnyaszegett angyalunk Rafi távolságtartó, erős férfi karakter. Nem nyálas, nem mű… egy igazi adonisz.
Annak ellenére hogy női-férfi párosunk van, romantika alig került a történetbe, ami engem pozitívan ért. Nem kell mindenhova beerőltetni a szerelmi szálakat.
Az utolsó fejezetek csak átsuhantak a kezeim között… a vége igazán gyomorforgató és ijesztő volt.

Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek ezt a könyvet. A közeljövőben olvasom is tovább a sorozatot.

Spoiler-mentes részletes értékelés: https://missreaders.com/books/details/27

Mulán P>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Még most míg friss az olvasási élmény addig kell meg írnom ezt mert utána lehet mást írnék. Nem erre számítottam mikor a címet olvastam hogy angyalok bukása, ez nem arról szól hogy az angyalok így meg úgy élnek és ez vezet a bukásukhoz. Igazából nem értem a címet miért buktak volna el? A könyv eleje egészen unalmas volt számomra kb a közepéig nem történik semmi csak hogy egy halandó lány megment egy angyalt a halálból aki ezért segít neki eljutni a fészekbe. Na ez az első fele a könyvnek, ez halál unalmas de tényleg majdnem félre tettem de aztán eljutnak a fészekbe es bumm átkapcsol a sztori elkezd pörögni a történet, kapkodtam a fejem hogy ki áruló es ki nem. Nem igazán olyanok ezek az angyalok mint amire számítottam, es maga a történet se olyan mint amit vártam de tetszett nem lett kedvenc de majdnem és ez már valami. Szóval összefoglalva vannak angyalok akik megtámadtak a halandó földet de fogalmuk sincs arról hogy miért, erre van egy halandó aki angyal karddal harcol meg egy őrült anyuka aki mindent túl él valahogy. El kell olvasni legalább egyszer mert ez új történet az angyalokról.

Niitaa P>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

„Eddig sosem gondoltam így rá, de büszke vagyok, hogy embernek születtem. Tökéletlenek vagyunk. Gyarlók, tudatlanok, erőszakosak, rengeteg problémával küszködünk. De ezzel együtt is büszke vagyok rá, hogy az vagyok, ami, az ember lánya.”

Na kérem szépen, ez igen! Jó szokásomhoz híven fejest ugrottam egy olyan történetbe, amiről csak annyit tudtam, hogy van egy csodálatos borítója, egy jól hangzó címmel és sok ismerősöm szereti. Mit ne mondjak, jól meglepett már az első pár oldalon… egy kérdés visszhangzott végig a fejemben: miért nem szólt nekem senki, hogy egy disztópiáról beszélünk? Ha tudtam volna, már rég elolvastam volna!
(…)
Csodálatos történet ez, minden kis ízében. Nagyon izgalmas, alig lehet letenni, minden kis lopott pillanatban olvastam, ha csak két mondatnyit is tudtam vele éppen haladni. Nagyon tetszett, hogy a vége nem a kifejezett tipikus befejezés, hanem inkább a mindennek megvan a maga ára jelmondat adja át a teljes érzést. Nehéz róla úgy beszélni, hogy ne szóljam el magam. Tényleg nagyon jól fel van vázolva a helyzet, a karakterek szerethetőek, a történetvezetés is megfelelő és olyan fordulatokat tartalmaz, amire a hétköznapi jelzőt nem lehet ráaggatni.
Nagyon várom már ,hogy kézbe vegyem a folytatást!

Az Angelfall sorozatot azoknak ajánlanám, akik ki szeretnének törni a megszokott történetekből, szeretnének új élményeket megélni és nem riadnak vissza, ha valami a maga brutális valójában van leírva. Nem egy habos történet, de pont emiatt szippant be!

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/04/susan-ee-angyalok…

11 hozzászólás
Kate20>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Az Angyalok bukása minden várakozásomat felülmúlta. Ilyennek kell lennie egy disztópikus világnak. Romlottnak, reményveszettnek és életveszélyesnek.
Ezek egyike sem életbiztosítás egy fiatal lány számára, aki a családját próbálja megóvni a mindennapoktól. Ezt Penryn igencsak jól tudja, hiszen a túlélési esélyeik eléggé csekéllyé zsugorodtak, miután megszállták a Földjüket az angyalok és azt szinte porig is rombolták.

Penryn nagyon is kitűnik a többi YA női karakter közül, ugyanis nem egy nyápic fajta. Vakmerő és bátor annak ellenére hogy ismeri a rettegést. De valakinek a vállán kell vinnie a családja sorsát és a családjából csak neki voltak olyan racionális döntései ebben a világban, ami életben tarthatta őket, így ezt a súlyt Ő cipeli. Ami, mint leírta nehéz. Borzasztó, hogy nem csak a te életed függ a döntéseidtől, hanem kihat a szeretteidre is. És mint tudjuk Penryn vérre menne a húgáért. Ezért is gőzölt be annyira, mikor egy általa leggyűlöltebb lény (angyal) elvitte a messziségbe a húgát, aki nem is tudott úgy erővel ellenkezni a testi korlàtjai miatt. És ez a kétségbeesés szülte azt a helyzetet, hogy Penrynnek össze kell fognia egy másik angyallal, Rafival.
Ezek ketten igazi páros. Nem az a klisés fajta, tényleg őszinte a két karakter kapcsolata – sosem rejtegetik egymás elől a nyilvánvalót: egyik sem bízik a másikban. De mindkettő tud reálisan gondolkozni, miszerint szükséges a közös együttműködés ahhoz, hogy Rafi visszakapja a szárnyait és hogy Penryn megtalálja szeretett húgát.
Így hát útnak indulnak a számtalan veszély ellenére, egy angyal és egy ember.
Ironikus, nemde?

Csak ismételni tudom magam, miszerint Susan Ee elképesztő világot alkotott, ahol a sok elrettentő dolog mellett olykor a legnagyobb ellenségekből lesznek a legjobb társak. Ezért IS imádtam az Angelfallt. Ezért is fogom mindig is a kedvenc könyveim közé sorolni.

3 hozzászólás
Klodette>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Maradjunk annyiban, hogy roppant érdekes kapcsolatom van ezzel a könyvvel.
Még 2013-ban, rögtön a megjelenés után pár nappal elolvastam és akkor hatalmas csalódás volt. Egyszerűen utáltam.
Most felsorolhatnám, hogy miért, de az sokkal érdekesebb, hogy kevesebb, mint egy hete sort kerítettem a Sarwat Chadda féle Az ördög csókjára és a kötet újra meghozta a kedvem az angyalos, bukott angyalos sztorikhoz.
Határozottan ki merem jelenteni, hogy kitűnő döntés volt az ismétlés, mert most meg tetszett.
Nem azt állítom, hogy én is imádtam és új kedvencet avattam, mert az oltári nagy hazugság lenne, de büszkén mondom, hogy lekötött, jobban átláttam a világot és még pár szereplőt is sikerült megkedvelnem. Szóval csupa olyan dolog történt, ami legutóbb nem.
Ebben szerintem az is erősen közrejátszott, hogy Az ördög csókja elolvasása után, barátommal megnéztük a Légió című – elég gagyi – angyalos filmet, aminek végül kiderült, hogy van egy két évados, sorozatos folytatása, ami meg kimondottan tetszett.
Penryn karakterét évekkel ezelőtt is kedveltem, mert ő egy igazi belevaló, rátermett karakter.Amikor szóba kerülnek az ilyen disztópikus könyvek, mindenki egyből rávágja, hogy Katniss Everdeen a legnagyobb hősnő, akit persze kedvelek és elismerek, de számomra egyértelműn Penryn itt az igazi élharcos.
Eltökéltsége, bátorsága és kitartása bárki számára példaértékű lehet.
Ha ne adja Isten, valóban eljönne a világvége és csak feleannyira lennék olyan, mint ő, már tuti, hogy túlélném az egészet.
Bimbódzó románcnál nem volt több a regényben és ezt teljesen jónak éreztem, hiszen nem ezen volt a hangsúly, de reménynek tökéletesen megfelelt.
Akadt viszont rengeteg gusztustalan, ocsmány jelenet, amit még mindig nem vesz be a gyomrom és tuti, hogy a következő két kötetben sem fog. Nagyon kegyetlen ez a világ és nem sok esély van a túlélésre.Az angyalokban egyáltalán nem lehet megbízni, főleg akkor, ha azok szörnyeket teremtenek.
Erősen 18+-os ez a történet, nem adnám ám oda akárki kezébe. Nem volt hiány sem erőszakban, sem sok-sok vérben…
Érdekes egyébként, hogy egyre több az olyan regény, amikben az angyalok nem kedves, repkedő, jóindulatú szárnyas lények, hanem kíméletlen, könyörtelen gyilkosok, akik velejéig romlottak. A Biblia azért összességében egész pozitív színben tüntette fel őket, bár ha jobban utánaolvasunk, akkor ott is voltak embertelen dolgaik és harcias megnyílvánulásaik.
Most már biztos, hogy el fogom olvasni a további két részt, mert határozottan érdekel a végkifejlet, szóval hamarosan neki is kezdek a második kötetnek.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/08/konyvkritik…

Tóth_Orsolya_3 P>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

„Néha, ahogy a sötétben botorkálunk, megesik, hogy valami jó dologba botlunk.”

OMG! *-*
Micsoda könyv, mennyi izgalom, mennyi kaland, micsoda főszereplők!
Rafi… ❤
És már itt sem vagyok, megyek olvasni a 2.részt. ;)

4 hozzászólás
Lanore P>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Oké, akkor most 4 dolgot szeretnék, de nagyon:
1. Gratulálni az írónőnek, hogy ilyen fantasztikus könyvet írt! Az első oldaltól kezdve az utolsó betűig imádtam, ahogy mondani szokták, még a szóközöket is! A történet, amit felépített, a sötét, néha reménytelen, kilátástalan hangulat, amit megteremtett, az angyalok világa, ami teljesen más volt, mint amiket eddig olvastam, egyszerűen minden betű a helyén volt. Néha még a legfurább helyzetekben is sikerült megmosolyogtatnia a könnyed, humoros stílussal, máskor pedig tágra nyílt szemmel olvastam a pörgős, nem ritkán gyomorösszehúzó izgalmakat. A végére nem találok szavakat… az utolsó kb. 30 oldalon rengeteg lélegzet-elakadásom volt a beteg, szürreális jeleneteknél, csoda, hogy túléltem. Kedvenc lett!
2. Rafit szeretném, úgy, ahogy van! Titokzatos, az a fajta pasi, akiről egyre többet és többet akarsz tudni, és biztonságban érzed magad mellette. Érdekes volt ez az egész angyalvilág, ahogy szép lassan megismertem őket, kettős érzések voltak bennem, nem mindig tudtam eldönteni, ki melyik oldalon áll. De Rafi természetesen azonnal szimpatikus lett, már az első oldalakon, ahogy óriási, fehérszárnyú angyalként küzdött. Beleszerettem :)
3. Szeretném magamhoz ölelni Penryn-t, és megnyugtatni, hogy minden rendben lesz… elképesztő ez a lány, bátor, erős, gyakorlatias, igazi küzdő szellem, aki bármit megtenne a testvéréért, és azokért, akiket szeret. Le a kalappal előtte, igazán jó karakter, azonnal a szívemhez nőtt! Az anyja viszont nekem nagyon furcsa volt, ideges lettem tőle, nem tudtam hová tenni a viselkedését, néha legszívesebben lekevertem volna neki egy büdös pofont. Amúgy honnan volt nála mindig tojás?? 4. Végül pedig a folytatást szeretném nagyon, és ha lehet, most azonnal! Ebből a történetből nem volt elég ennyi, úúúgy olvasnám még… remélem hamarosan jön a következő rész!

32 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása

Elképesztő! Komolyan mondom, ha fizetnének érte sem tudnék belekötni, olyan jó volt!
Nem vagyok kifejezetten az angyalos történetek rajongója, de ez most változni fog. Már az első oldalakon megfogott a hangulata. Sötét, kilátástalan és félelmetes posztapokaliptikus világba csöppentem. Az angyalok egyszerre hozták rám frászt és nyűgöztek le. Az elején még nagyon a sötétben tapogatóztam, csak a legszükségesebbet osztotta meg velem az írónő, engem meg majd szétvetett a kíváncsiság. Penryn-t viszont gyorsan kiismertem és megszerettem, mert bátor, határozott és kemény csaj. De egy ilyen anya mellett nem csodálom, gondolom megedződött. Rafi pedig…hááát…mindenféle szívecskés ömlengés nélkül most csak annyit mondanék: „Még csak nem is kedvellek." :D :D
Rendkívül pörgős, izgalmas és helyenként vicces regény volt, nagyon gyorsan elfogytak az oldalak. Imádtam Penryn és Rafi szócsatáit, az akciódús jeleneteket, és hogy végig halvány sejtelmem sem volt, mi fog történni a következő oldalon! Szurkoltam és szörnyülködtem is, ahogy az események követték egymást!

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Dyus33>!

– Elárulom neked, én ilyen tökéletes vagyok már az idők kezdete óta. – Olyan közel van hozzám, hogy a lehelete a fülemet simogatja.
– Ó, kérlek! Akkora az arcod, hogy alig férsz el az erdőben. Mindjárt beszorul a fejed két fa közé, és nekem kell majd megmentenem téged.

95. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
2 hozzászólás
könyvmolygirl>!

– Sosem viccelnék a harcos félisteni mivoltommal.
– Te. Jó. Ég. – Lehalkítom a hangom, elfelejtettem suttogni. – Te nem vagy más, csupán egy beképzelt madár. Oké, van rajtad némi izom. Ennyit elismerek. De tudod, a madár az csak egy, az evolúció során kissé megváltozott gyík. Hát ez vagy te.

95. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
1 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Várj, mindjárt megmutatom, hogy kell használni. Add a lábad!
– Az angyalok világában ez meglehetősen bizalmas, intim kérésnek számít. Általában túl vagyunk a vacsorán, némi borozgatáson és kellemes csevegésen, mire hajlandó vagyok odanyújtani a lábamat.

66. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
anikho>!

– Mi van, ha nem engednek be minket? – kérdem, próbálva nem mozgatni a számat.
– Be fognak engedni – feleli a hátsó ülés előtti sötét mélyedésből.
– Honnan tudod?
– Mert pontosan olyan vagy, mint amilyeneket keresnek.
– És az milyen?
– Nagyon szép.

211. oldal, 27.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
1 hozzászólás
AniTiger P>!

– Mi a neved? – kérdezi a főnök. […]
– A barátaim csak Haragnak hívnak – Mondja Rafi. – Az ellenségeim azt szokták mondani, hogy Kérlek Könyörülj Rajtam.

116. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obadiah West (Obi) · Rafi
Sheila_7 I>!

– Jól vagy? – Hülye kérdés, mert nem sok mindent tudnék tenni érte, ha nem lenne jól, de mégis kibukik belőlem.
Felhorkan.
– Attól eltekintve, hogy valaki egy sziklát vágott hozzám, igen, életben maradok.
– Sajnálom. – Tényleg borzasztóan érzem magam miatta, de mit kell ezen ennyit vergődni.
– Legközelebb, ha valami bajod van velem, nagyra értékelném, ha előbb megpróbálnád szóban elrendezni, és nem rögtön kövekkel kezdenél hajigálni.

173. oldal, 23. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
No_Exist>!

– Néha, ahogy a sötétben botorkálunk, megesik, hogy valami jó dologba botlunk.

71. oldal, 10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young
catilde>!

– Mért nem futottál el, ahogy mondtam? – A hajamba suttogja a szavait. – Megmondtam már az elején, hogy a makacsság és a hűség fogja a halálodat okozni. Csak arra nem gondoltam soha, hogy ez a hozzám való hűséged lesz.

325. oldal, 44. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
Sheila_7 I>!

– Csak be vannak tojva, vagy tényleg rosszfiúk?
– Mindenki, aki székhez kötöz, és fegyvert szegez rád, az rosszfiú. Tényleg el kell ezt magyaráznom neked?

114-115. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
lilyke90>!

– Nem is szomorkodom – felelem.
– Hát persze hogy nem szomorkodsz. Egy olyan lány, mint te, együtt lehet egy harcos félistennel, mint én. Miért kéne ezen szomorkodni? Az, hogy hátra kellett hagynod egy kerekes széket, ehhez képest említést sem érdemel.
Majdnem orra bukok egy letört faágban.
– Gondolom, ezt viccnek szántad.
– Sosem viccelnék a harcos félisteni mivoltommal.
– Te. Jó. Ég. – Lehalkítom a hangom, elfelejtettem suttogni. – Te nem vagy más, csupán egy beképzelt madár. Oké, van rajtad némi izom. Ennyit elismerek. De tudod, a madár az csak egy, az evolúció során kissé megváltozott gyík. Hát ez vagy te.
Kuncogni kezd.
– Evolúció. – Felém hajol, mint aki valami titkot készül rám bízni. – Elárulom neked, én ilyen tökéletes vagyok már az idők kezdete óta. – Olyan közel van hozzám, hogy a lehelete a fülemet simogatja.
– Ó, kérlek! Akkora az arcod, hogy alig férsz el az erdőben. Mindjárt beszorul a fejed két fa közé, és nekem kell majd megmentenem téged. – Lemondó pillantást vetek rá. – Ismét.

95. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi

A sorozat következő kötete

Angelfall sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Isaac Marion: Eleven testek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Neil Gaiman: A temető könyve
Charles Gilman: Démon tanár úr
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
Brenna Yovanoff: Az elcserélt
Darren Shan: Zom-B Alvilág
Derek Landy: Az ősök jogara
Darren Shan: Tengernyi vér