Angelfall (Penryn & the End of Days 1.) 69 csillagozás

Susan Ee: Angelfall Susan Ee: Angelfall

It's been six weeks since angels of the apocalypse descended to demolish the modern world. Street gangs rule the day while fear and superstition rule the night. When warrior angels fly away with a helpless little girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back.

Anything, including making a deal with an enemy angel.

Raffe is a warrior who lies broken and wingless on the street. After eons of fighting his own battles, he finds himself being rescued from a desperate situation by a half-starved teenage girl.

Traveling through a dark and twisted Northern California, they have only each other to rely on for survival. Together, they journey toward the angels' stronghold in San Francisco where she'll risk everything to rescue her sister and he'll put himself at the mercy of his greatest enemies for the chance to be made whole again.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
292 oldal · ASIN: B00BIIYSCY
>!
Hodder & Stoughton, London, 2013
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444778519 · ASIN: 144477851X
>!
284 oldal · ISBN: 9780761463276

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Angelfall

123 tag · 29 karc · Utolsó karc: 2018. augusztus 25., 08:59


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Du-Dam


Kedvencelte 25

Most olvassa 7

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

>!
Lunèa_Charlotté
Susan Ee: Angelfall

Oh… What the Hell is that? What… WTF? O.o
OMG! Ez valami hihetetlen volt! Hülye suli, hogy nem tudtam miatta haladni a könyvvel….
Mikor megláttam a borítót és a címet, meg pláne a címkéket. Muszáj volt kiolvasnom. De valahogy, ahogy megjelent és ott voltak az idézetek… Egy teljesen más történet állt össze. De komolyan! :o Ez a könyv is egy olyan nem-olvasok-fülszöveget-mert-lusta-vagyok könyv volt… És mikor elkezdtem, szépen arcul csapott! O.O
Annyit könyörögtem azoknak akik fenn vannak, hogy adjanak már egy normális könyvet, ami nem csöpög a nyáltól… És Áhhh, imádtam!
Azt kell mondjam, hogy ez valami tökély és áhhh, Imádtam így-megy úgy, oda és vissza. :))
Bővebben: http://lalalunea.blogspot.ro/2014/06/susan-ee-angelfall…

>!
Lish
Susan Ee: Angelfall

Húha, nagyon vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Alapvetően a YA angyalos, démonos, mindenféle lényes fantasy nagyon nem az én műfajom, de ajánlották a könyvet, kihívásaimra is jó, magas %-on áll, hát akkor vágjunk bele.
Meglepő módon a könyv az elejétől kezdve lekötött. Nem mondom, hogy eret vágtam volna, ha elveszik tőlem és nem olvashatom tovább a történetet, de szívesen olvastam. Tetszett ez az apokaliptikus hangulat, jók voltak a karakterek, az eseményszál is, volt benne humor, a romantika háttérbe szorítva, igazából minden adott volt, hogy a végén szeressem. Ám elérkezve az utolsó harmadhoz, egyre csalódottabb lettem. Nekem túl sok lett a katyvasz, a karakteridegen megmozdulások, és átcsapott valami észveszejtő kaotikusságba az egész.
Összességében azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem sajnálom a ráfordított időt, szívesen olvastam, haladtam vele, érdekelt, csak a vége nem nyerte el a tetszésem. Nekem ez 3,5 csillag, ami az én értékrendem szerint továbbra sem jelenti, hogy rossz volt egy könyv. Egyszer elolvastam, nem bántam. A folytatásokra viszont nem hiszem, hogy rá tudom venni magam, esetleg elolvasok spoileres értékeléseket, vagy leírást, arra kíváncsi lennék, hogy hova fut ki a sztori, de nem annyira, hogy 2 könyvön még átrágjam magam.

>!
Feral Dream, 2011
256 oldal · ISBN: 2940012975348
5 hozzászólás
>!
Charming
Susan Ee: Angelfall

Még mindig a könyv hatása alatt vagyok, de egyszerűen muszáj valamit írnom róla.
Ez a könyv kegyetlen(ül jó) volt. Nem is tudom mire számítottam, de erre biztos nem. Ahhoz képest, hogy YA, jóval komolyabb a hangvétele és a szereplők se nevezhetők tipikusnak. Vegyük például a főhőst, Penrynt: bátor, hűséges, kitartó, nem rinyál egyfolytában és meg tudja védeni magát. Jöjjön a másik fontos szereplő, az angyal Raffe: becsületes, jólelkű, igazi harcos típus és néha fájóan emberi (a vége!!! :'( )
Igen, jelen van a romantika is a könyvben, de csak nagyon halványan. Ez a rész inkább egymás megismeréséről szólt, de mégis olyan erős kötelék alakul ki közöttük, hogy lehetetlen nem szurkolni nekik. A top 5 kedvenc párosomba mindenképp bekerültek.
Új volt nekem ez az angyalos téma, főleg így poszt-apokaliptikusan tálalva, de engem megnyert. Meglepő módon nemcsak az amerikai helyzetről írt, hanem a többi földrészről is elhintett egy-két információt, ennek nagyon örültem. Számomra hihető volt az emberek viselkedése is, el tudom képzelni, hogy ilyen helyzetben valóban így cselekednénk.
Most próbálnék írni valamit a végéről, de nem megy. Később lehet, hogy még visszatérek erre.
Aki szereti a borongós hangulatú (néha egy kis humorral felhígított), nem a romantika körül forgó, izgalmas, eredeti, kíméletlen és a végén lelkileg kikészítő könyveket, az olvassa csak el, nem fogja megbánni! Inkább 16 éven felülieknek ajánlanám, vannak benne brutális részek is.
Az értékelés végére egy egyszerű kérdést szeretnék feltenni: ez miért nincs még magyarul?

7 hozzászólás
>!
Aliko P
Susan Ee: Angelfall

Angyalmániásként ahogy a kezembe került gyorsan neki is estem a könyvnek és csak hű meg ha… már csak a folytatást kell beszereznem és akkor további alvásmegvonás várható :)

Vigyázz!

Letehetetlen!

Függőséget okoz!

Az írónő által teremtett világba szinte az első pár oldal után beleszerettem. Magával ragadó és jól megkomponált a kis család menekülése, találkozás Raffeeval, a döntés, hogy közösen haladnak a cél felé. Ahogy a nehézségeket leküzdve egyre szorosabb kapcsolat és egyre nagyobb bizalom alakul ki a szárnyatlan angyal és az ember lány között… Penryn 17 éve szinte fel sem tűnik, nem picsog, hanem csinálja, amit kell, igazi túlélő.

A karakterek nagyon jók, a történet pergő és magával ragadó, a világ kellően elrettentő és az írónő stílusa 5 csillagos. A szerző személyében új kedvencet avattam!

Mindenkinek csak ajánlani tudom a könyvet, korosztálytól függetlenül. Fantasy rajongók és angyal mániások előre!

>!
Hodder & Stoughton, London, 2013
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444778519 · ASIN: 144477851X
>!
Aglareth
Susan Ee: Angelfall

Az első könyv, amit borító alapján vettem. Tépelődtem mielőtt megnyomtam a megrendelés gombot, de végül rávettem magam. Aztán nagyon nagyon idegeskedtem, hogy vajon jó vásárt csináltam-e? Mikor végre megjött, nem kezdhettem neki, mert épp egy másik sorozatot olvastam. De nagyon örültem neki, és elkapott az izgalom. Egészen az említett sorozat olvasása közben kitartott, aztán végre nekiültem. Egyáltalán nem volt csalódás! Szeretem a harcos angyalos történeteket. Voltak szereplők, akik viszontlátásáért fohászkodtam. A humor sem hiányzik belőle teljesen, és néha a legváratlanabb helyeken bukkan fel. A sztori egy az egyben nagyon felkeltette az érdeklődésemet, szóval rögtön kezdem a következő részt!

>!
liriodendron
Susan Ee: Angelfall

Egyszerűen imádtam ezt a könyvet. Két hónap után még mindig emlékszem a teljes cselekményre, ami nagy szó, mert rengeteget olvasok ebben a műfajban (YA), és egy idő után összemosódnak a történetek. :) Nagyon várom a folytatást.

>!
becky_b
Susan Ee: Angelfall

Hmmm. Később szeretnék visszatérni rendes értékelést írni, ugyanis még a hatása alatt vagyok, és kicsikét-picikét kiakadtam a végén. Át kell gondolnom itt a dolgokat :D Csak ülök magam előtt és dadogok.. :D

>!
gabcsika1
Susan Ee: Angelfall

Az első angyalos könyvem, jó választás volt!
Izgalmas volt a történet (néha kissé horrorisztikus), szimpatikusak a szereplők. A hangulata is nagyon tetszett. :)

>!
Rileey
Susan Ee: Angelfall

Nos, igazából nem lett az a fantasztikus olvasásélmény, amit a kezdés után elvártam. Mert a kezdés az nagyon hatásos volt, lassú felvezetés helyett, rögtön egy akció közepébe csöppentem, és szinte kirázott a libabőr. Aztán a kezdeti lelkesedésem elapadt, pedig nem volt ám rossz.

Ami mindenképpen kiemelkedő a könyvben az a posztapokaliptikus világ, amit a szerző megteremtett. Itt az angyalok gonoszak, és irtják az embereket. A hangulat ennek megfelelően végig sötét, és szinte benne éreztem magam ebben a kemény világban. Ugyanakkor hiányoltam a visszaemlékezéseket a régi időkről, hogy az egész hogy kezdődött, mikor bukkantak fel az angyalok, meg úgy egyáltalán mi történt. Jó lenne, ha a folytatásban ebbe belemélyednénk, mert nagyon érdekelne.

Romantika nem nagyon van, egyetlen csók csattan el az egész könyvben, az is elég gyengén lett megoldva, nem igazán sikerült megteremteni a kémiát a két főszereplő között, pedig a végén egyértelmű, hogy fontosak egymás számára. A két ellentétes oldalon állnak, és emiatt sosem lehetnének együtt, de azonkívül, hogy ide-oda mendegélnek együtt, meg időnként megmentik egymást, nem melegednek össze, szóval emiatt kicsit fura ez nekem. Érthető, hogy kialakul közöttük egyfajta kötelék a kényszerűségből együtt töltött idő során, de ez megnyilvánulhatna a párbeszédükben vagy valami, pedig próbálja érzékeltetni a szerző, hogy Penrynt kezdi Raffe érdekelni, csak elég sután kivitelezi.

Akadtak érdekes megoldások a könyvben, amiken felhúztam a szemöldököm, a random felbukkanó anyuka kifejezetten idegesített már.

Viszont összességében az egész hangulata megfogott, és mivel választ úgy kb. semmire nem kaptam, várom is a folytatást.


Népszerű idézetek

>!
Charming

„I never kid about my warrior demigod status.”
„Oh. My. God.” I lower my voice, having forgotten to whisper. „You are nothing but a bird with an attitude. Okay, so you have a few muscles, I’ll grant you that. But you know, a bird is nothing but a barely evolved lizard. That’s what you are.”

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
1 hozzászólás
>!
Charming

„A little weird? That was freakin' Bizarroville.”
He pauses and looks back at me. „Are you speaking English?”

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
Charming

„Oh, and don't let anyone pick you up. They'll know you're not right as soon as they feel how light you are.”
„I'll be sure not to let anyone but you carry me in her arms.”

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
>!
Charming

But the thing that really convinces me that the apocalypse is here is the crunching of smartphones under my feet.

5. oldal

>!
Charming

I never thought about it before, but I'm proud to be human. We're ever so flawed. We're frail, confused, violent, and we struggle with so many issues. But all in all, I'm proud to be a Daughter of Man.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young
>!
Charming

„Was that your plan all along? Show me where to go, then convince me there's nothing I can do to save my sister?”
„Actually, my plan all along was to become a rock star, travel the world collecting fan girls, and then get really fat and spend the rest of my life playing video games while the girls keep comin', thinking I look as good as I did in my music videos.” He shrugs as if to say, Who knew the world would turn out so different?

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Du-Dam · Penryn Young
>!
Lunèa_Charlotté

Supernatural beings who've pulverized the modern world and killed millions, maybe even billions of people.


A sorozat következő kötete

Penryn & the End of Days sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Becca Fitzpatrick: Hush, Hush
Cassandra Clare: City of Ashes
Jennifer L. Armentrout: Obsidian
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Rachel Vincent: Prey
Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer
Richelle Mead: Vampire Academy
Maggie Stiefvater: Sinner
Marissa Meyer: Cress (angol)
Sophie Jordan: Firelight