Angelfall (Penryn & the End of Days 1.) 98 csillagozás

Susan Ee: Angelfall Susan Ee: Angelfall

It's been six weeks since angels of the apocalypse descended to demolish the modern world. Street gangs rule the day while fear and superstition rule the night. When warrior angels fly away with a helpless little girl, her seventeen-year-old sister Penryn will do anything to get her back.

Anything, including making a deal with an enemy angel.

Raffe is a warrior who lies broken and wingless on the street. After eons of fighting his own battles, he finds himself being rescued from a desperate situation by a half-starved teenage girl.

Traveling through a dark and twisted Northern California, they have only each other to rely on for survival. Together, they journey toward the angels' stronghold in San Francisco where she'll risk everything to rescue her sister and he'll put himself at the mercy of his greatest enemies for the chance to be made whole again.

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Hodder & Stoughton, London, 2013
292 oldal · ASIN: B00BIIYSCY
>!
Hodder & Stoughton, London, 2013
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444778519 · ASIN: 144477851X
>!
284 oldal · ISBN: 9780761463276

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Angelfall

133 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2022. január 5., 19:17


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Rafi · Penryn Young · Du-Dam


Kedvencelte 26

Most olvassa 13

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lunèa_Charlotté>!
Susan Ee: Angelfall

Oh… What the Hell is that? What… WTF? O.o
OMG! Ez valami hihetetlen volt! Hülye suli, hogy nem tudtam miatta haladni a könyvvel….
Mikor megláttam a borítót és a címet, meg pláne a címkéket. Muszáj volt kiolvasnom. De valahogy, ahogy megjelent és ott voltak az idézetek… Egy teljesen más történet állt össze. De komolyan! :o Ez a könyv is egy olyan nem-olvasok-fülszöveget-mert-lusta-vagyok könyv volt… És mikor elkezdtem, szépen arcul csapott! O.O
Annyit könyörögtem azoknak akik fenn vannak, hogy adjanak már egy normális könyvet, ami nem csöpög a nyáltól… És Áhhh, imádtam!
Azt kell mondjam, hogy ez valami tökély és áhhh, Imádtam így-megy úgy, oda és vissza. :))
Bővebben: http://lalalunea.blogspot.ro/2014/06/susan-ee-angelfall…

Serenity87 P>!
Susan Ee: Angelfall

Vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban: a közepénél nekem nagyon leült a történet, és utána három hétig tartott újra nekikezdeni, viszont ekkor egyszerre befejeztem és végül négy csillag mellett döntöttem. Vannak benne nagyon jó ötletek és néhány horror jelenet is, utóbbira nem igazán számítottam, de utólag már megtaláltam a címkék között. A disztópia részét szerintem jól hozza a könyv, az elkeseredett, túlélésért küzdő emberek elég brutális dolgokat művelnek. A romantikus vonal sokáig nagyon szépen, lassan haladt, és abszolút nem volt központi szerepe, de aztán spoiler. A főszereplők és a mellékszereplők is elég érdekesek, a történetmesélés szerintem jó volt.

Igazából a végére indult be a könyv igazán, biztosan fogom olvasni a folytatást, remélhetőleg az végig leköt majd.

3 hozzászólás
Hollóhát>!
Susan Ee: Angelfall

Teljesen átlagos YA disztópia, nem igazán mer semmi újat vagy érdekeset mutatni. Bánatosan kapargatjuk a világégés felszínét, miközben úgy tűnik, maguk a hódítók sem tudnak mihez kezdeni a helyzettel. Annyira érezhető, hogy biztonsági játékot játszik, csak a bevált dolgokat használja. (Nem tudom nem észrevenni, mennyire hasonlít az alap szereplőgárda az Éhezők Viadalára. Disztopikus világban harcos tinilány a családfő szerepét magára vállalva próbálja megmenteni a cuki, ártatlan kishúgát, beszámíthatatlan anyukával megterhelve – ismerős?)

Hogy valami pozitívat is mondjak, legalább a nagyon gázos részeket elkerülte. Nem vállalt sokat, de azt normálisan leszállította. Nem érzek késztetést, hogy ütlegeljem, maximum azért, mert nem mert bátrabb lenni. Penryn egészen használható főszereplő. Nincs túltolva, hogy ő legnagyobb badass amazon, de azért látszik, hogy boldogul. Az igazán érdekes karakter viszont a mentális betegséggel küzdő anyukája lenne. Vele össze lehetett volna hozni néhány ütősen drámai jelenetet. A könyv ezen a téren is inkább a biztonsági játékot választotta, de így is volt néhány egészen jó pillanata. Raffe tipikus, zárkózott szépfiú, de ez legalább nem lett annyira az arcomba tolva, hogy túlzottan zavarjon. A szerelmi szál egész szemérmesen a háttérben maradt… nagyjából a végéig, ahol pici szemforgatásba torkollik a spoiler.

Az igazi probléma majd a folytatással lesz, mert eddig sem az ellenállás, sem az angyalok részéről nem bírtam felfedezni konkrét stratégiát, vagy bármilyen hosszútávú tervet spoiler.

SzakácsAnna>!
Susan Ee: Angelfall

Valami izgalmas, utópisztikus fantasyra vágytam, ami képes magába szippantani és örömmel jelentem, hogy nem lőttem mellé, mikor ezt a könyvet kezdtem olvasni, pedig azért voltak kétségeim. De hála az égnek, a főhősnő nem volt egy nyafogó csitri, mint amitől tartottam, a történet nem kliséses, számomra tudott új (és időnként meglehetősen hátborzongató) elemekkel szolgálni. Kifejezetten érdekesnek találtam az angyalok ilyesfajta, tehát nem őrző-védő, hanem inkább kegyetlen-lenéző viszonyoluását az emberekhez. Összességében nagyon meg vagyok elégedve, nagyon tetszett, amit az is mutat, hogy kevesebb, mint huszonnégy óra alatt végeztem vele, és alig várom, hogy kézbe vegyem a folytatást.

Lish>!
Susan Ee: Angelfall

Húha, nagyon vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Alapvetően a YA angyalos, démonos, mindenféle lényes fantasy nagyon nem az én műfajom, de ajánlották a könyvet, kihívásaimra is jó, magas %-on áll, hát akkor vágjunk bele.
Meglepő módon a könyv az elejétől kezdve lekötött. Nem mondom, hogy eret vágtam volna, ha elveszik tőlem és nem olvashatom tovább a történetet, de szívesen olvastam. Tetszett ez az apokaliptikus hangulat, jók voltak a karakterek, az eseményszál is, volt benne humor, a romantika háttérbe szorítva, igazából minden adott volt, hogy a végén szeressem. Ám elérkezve az utolsó harmadhoz, egyre csalódottabb lettem. Nekem túl sok lett a katyvasz, a karakteridegen megmozdulások, és átcsapott valami észveszejtő kaotikusságba az egész.
Összességében azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem sajnálom a ráfordított időt, szívesen olvastam, haladtam vele, érdekelt, csak a vége nem nyerte el a tetszésem. Nekem ez 3,5 csillag, ami az én értékrendem szerint továbbra sem jelenti, hogy rossz volt egy könyv. Egyszer elolvastam, nem bántam. A folytatásokra viszont nem hiszem, hogy rá tudom venni magam, esetleg elolvasok spoileres értékeléseket, vagy leírást, arra kíváncsi lennék, hogy hova fut ki a sztori, de nem annyira, hogy 2 könyvön még átrágjam magam.

>!
Feral Dream, 2011
256 oldal · ISBN: 2940012975348
5 hozzászólás
Charming>!
Susan Ee: Angelfall

Még mindig a könyv hatása alatt vagyok, de egyszerűen muszáj valamit írnom róla.
Ez a könyv kegyetlen(ül jó) volt. Nem is tudom mire számítottam, de erre biztos nem. Ahhoz képest, hogy YA, jóval komolyabb a hangvétele és a szereplők se nevezhetők tipikusnak. Vegyük például a főhőst, Penrynt: bátor, hűséges, kitartó, nem rinyál egyfolytában és meg tudja védeni magát. Jöjjön a másik fontos szereplő, az angyal Raffe: becsületes, jólelkű, igazi harcos típus és néha fájóan emberi (a vége!!! :'( ) Igen, jelen van a romantika is a könyvben, de csak nagyon halványan. Ez a rész inkább egymás megismeréséről szólt, de mégis olyan erős kötelék alakul ki közöttük, hogy lehetetlen nem szurkolni nekik. A top 5 kedvenc párosomba mindenképp bekerültek.
Új volt nekem ez az angyalos téma, főleg így poszt-apokaliptikusan tálalva, de engem megnyert. Meglepő módon nemcsak az amerikai helyzetről írt, hanem a többi földrészről is elhintett egy-két információt, ennek nagyon örültem. Számomra hihető volt az emberek viselkedése is, el tudom képzelni, hogy ilyen helyzetben valóban így cselekednénk.
Most próbálnék írni valamit a végéről, de nem megy. Később lehet, hogy még visszatérek erre.
Aki szereti a borongós hangulatú (néha egy kis humorral felhígított), nem a romantika körül forgó, izgalmas, eredeti, kíméletlen és a végén lelkileg kikészítő könyveket, az olvassa csak el, nem fogja megbánni! Inkább 16 éven felülieknek ajánlanám, vannak benne brutális részek is.
Az értékelés végére egy egyszerű kérdést szeretnék feltenni: ez miért nincs még magyarul?

7 hozzászólás
Doryy33>!
Susan Ee: Angelfall

Úristen ez a könyv!!! Eszméletlen jó :D
Nagyon tetszik ez a posztapokaliptikus világ amiben játszódik. Rafit nagyon megkedveltem a könyv végére, viszont Paiget nagyon sajnáltam, de legalább tud járni de hát akkor is… Penryn anyukája hát hmm.. nem lehet egyszerű neki.
Várom a folytatást izgatottan :)) Örülök,hogy Rafi végre magának is beismerte az érzéseit ;)

Aliko P>!
Susan Ee: Angelfall

Angyalmániásként ahogy a kezembe került gyorsan neki is estem a könyvnek és csak hű meg ha… már csak a folytatást kell beszereznem és akkor további alvásmegvonás várható :)

Vigyázz!

Letehetetlen!

Függőséget okoz!

Az írónő által teremtett világba szinte az első pár oldal után beleszerettem. Magával ragadó és jól megkomponált a kis család menekülése, találkozás Raffeeval, a döntés, hogy közösen haladnak a cél felé. Ahogy a nehézségeket leküzdve egyre szorosabb kapcsolat és egyre nagyobb bizalom alakul ki a szárnyatlan angyal és az ember lány között… Penryn 17 éve szinte fel sem tűnik, nem picsog, hanem csinálja, amit kell, igazi túlélő.

A karakterek nagyon jók, a történet pergő és magával ragadó, a világ kellően elrettentő és az írónő stílusa 5 csillagos. A szerző személyében új kedvencet avattam!

Mindenkinek csak ajánlani tudom a könyvet, korosztálytól függetlenül. Fantasy rajongók és angyal mániások előre!

>!
Hodder & Stoughton, London, 2013
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781444778519 · ASIN: 144477851X
gabcsika1>!
Susan Ee: Angelfall

Az első angyalos könyvem, jó választás volt!
Izgalmas volt a történet (néha kissé horrorisztikus), szimpatikusak a szereplők. A hangulata is nagyon tetszett. :)


Népszerű idézetek

Charming>!

„I never kid about my warrior demigod status.”
„Oh. My. God.” I lower my voice, having forgotten to whisper. „You are nothing but a bird with an attitude. Okay, so you have a few muscles, I’ll grant you that. But you know, a bird is nothing but a barely evolved lizard. That’s what you are.”

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
1 hozzászólás
Charming>!

„A little weird? That was freakin' Bizarroville.”
He pauses and looks back at me. „Are you speaking English?”

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
Charming>!

But the thing that really convinces me that the apocalypse is here is the crunching of smartphones under my feet.

5. oldal

Charming>!

„Oh, and don't let anyone pick you up. They'll know you're not right as soon as they feel how light you are.”
„I'll be sure not to let anyone but you carry me in her arms.”

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young · Rafi
Charming>!

„Was that your plan all along? Show me where to go, then convince me there's nothing I can do to save my sister?”
„Actually, my plan all along was to become a rock star, travel the world collecting fan girls, and then get really fat and spend the rest of my life playing video games while the girls keep comin', thinking I look as good as I did in my music videos.” He shrugs as if to say, Who knew the world would turn out so different?

230. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Du-Dam · Penryn Young
Charming>!

I never thought about it before, but I'm proud to be human. We're ever so flawed. We're frail, confused, violent, and we struggle with so many issues. But all in all, I'm proud to be a Daughter of Man.

279. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Penryn Young
Lunèa_Charlotté>!

Supernatural beings who've pulverized the modern world and killed millions, maybe even billions of people.


A sorozat következő kötete

Penryn & the End of Days sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: The Raven King
Isaac Marion: Warm Bodies
Carlos Ruiz Zafón: Marina (angol)
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Neil Gaiman: The Graveyard Book
Charles Gilman: Professor Gargoyle
Brenna Yovanoff: The Replacement
Darren Shan: Zom-B (angol)
Neil Gaiman: Stardust