Truthwitch (The Witchlands 1.) 16 csillagozás

Susan Dennard: Truthwitch Susan Dennard: Truthwitch Susan Dennard: Truthwitch Susan Dennard: Truthwitch Susan Dennard: Truthwitch

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

On ​a continent ruled by three empires, some are born with a “witchery”, a magical skill that sets them apart from others.

In the Witchlands, there are almost as many types of magic as there are ways to get in trouble—as two desperate young women know all too well.

Safiya is a Truthwitch, able to discern truth from lie. It’s a powerful magic that many would kill to have on their side, especially amongst the nobility to which Safi was born. So Safi must keep her gift hidden, lest she be used as a pawn in the struggle between empires.

Iseult, a Threadwitch, can see the invisible ties that bind and entangle the lives around her—but she cannot see the bonds that touch her own heart. Her unlikely friendship with Safi has taken her from life as an outcast into one of reckless adventure, where she is a cool, wary balance to Safi’s hotheaded impulsiveness.

Safi and Iseult just want to be free to live their own lives, but war is coming to the Witchlands. With… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Tor Books, New York, 2016
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781447282068
>!
Tor Books, New York, 2016
416 oldal · ASIN: B00Z5Z5NNO

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Merik Nihar · Safiya fon Hasstrel · Aeduan · Iseult det Midenzi


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 49

Kívánságlistára tette 56


Kiemelt értékelések

lafayette P>!
Susan Dennard: Truthwitch

Hát Susan Dennard beledobott minket egyből a mélyvízbe. A könyv cselekménye kicsit lassan indul be. Az egész világ és a magic system nagyon komplex, elég sokáig tartott mire kezdtem felfogni, hogy is vannak a dolgok. ^^"
Rengeteg witch van ebben a könyvben. Csak hogy érzékeltessem: Truthwitch, Threadwitch, Tidewitch, Ironwitch, Glamourwitch, Firewitch, Windwitch, Earthwitch, Waterwitch…, aztán vannak a kevésbé behatárolhatóak pl. Aetherwitch, Voidwitch, és ezeknek még „alfajai” is vannak, pl. Waterwitch healer… :D Szóval a könyv elején egy kicsit beleesett az írónő a „too much information” hibájába szerintem.
Viszont, ha valamiért megéri elolvasni a könyvet, akkor azok a karakterek. Szinte mindenkit kedveltem, Safiya személyében új kedvenc főhősnőt is avattam. :) Iseult és Safiya barátsága valami eszméletlen! És imádtam, hogy ez a fő szál és nem a romantika. spoiler Az utolsó 50 oldal pedig kárpótolt a lassú kezdetért bőven. ;)
Ja, és vigyázat, függővéges. :D

3 hozzászólás
Arym>!
Susan Dennard: Truthwitch

A könyv határozottan a „lightosabbak” közé tartozik, így aki inkább valami komplex, jól kidolgozott, hardcore fantasyt olvasna, annak nem ezt a sorozatot ajánlom.
Régóta érdekelt a könyv, de eddig mindig félretettem és valami mást választottam helyette. Most is csak egy kihívás miatt álltam neki, de végül nem bántam meg.
Több érdekes szereplőt is találhatunk, talán, ez a könyv egyik legnagyobb erőssége.
Safi és Iseult elég szimpatikus, de Iseult mindvégig jobban érdekelt mint a másik lány. Safi szerintem túlságosan felelőtlen és hirtelen, bár a történet vége felé mutat valami fejlődést, kissé túlzásnak éreztem a felhajtást miatta. spoiler Minden esetre a közös jelenetek igazán élvezetesek voltak Safi szarkasztikus humorával és Iseult logikus és nyugodt gondolkodásával.
Aeduan egy másik érdekes karakter, akinek a fejlődésére roppant kíváncsi vagyok. Nem feltétlenül azért, mert remélem hogy kialakul Iseult és közte valami. Őt tartom a legösszetettebb személynek a könyvben. Egy-két helyen már láttuk, hogy nem az a hidegvérű gyilkos, mint akinek mutatja magát, ugyanakkor szinte megszállottan üldözi, vadássza a lányokat.
A világfelépítéssel nem vagyok megelégedve. Szerintem az írónő túlságosan ráfókuszált a witchery kidolgozására, a többi rész felett pedig csak átsiklott.
Összességében egy jó kis YA sorozatnak tűnik, ahol van még hely a fejlődésre, de a cselekmény főleg a vége felé és a karakterek előlendítik a történetet. Folytatom.

msyvette>!
Susan Dennard: Truthwitch

Számomra eddig ismeretlen volt az írónő munkássága, a goodreadsen nagyon népszerű, ezért bekerült a várólistámba.
A könyv legnagyobb erőssége Safi és Iseult barátsága. Kettejük közül általában Safi kerül bajba, de Iseult mindig segít neki kimászni a csávából. Iseult kicsit érdekesebb karakter, szegénnyel nem sok jó történt, remélem a következő részben több szerencséje lesz.
A romantikus szál is elég érdekes, de nem jelentős. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a következő kötetekben talán kialakul egy spoiler
A könyv hangulata és a cselekmény nagyon elragadott, habár néhol összezavarodtam, hogy akkor most ki kinek az ellensége és miért is az. Alapjában véve olvastatja magát, de a fentebb említett okok miatt néha kiestem a ritmusból.
Nagyon várom a következő részt, el sem hiszem, hogy majdnem egy évnyi távolságra van. :(

3 hozzászólás
áfonyamuffin>!
Susan Dennard: Truthwitch

Egészen élvezhető volt, nagyon tetszett a világfelépítés és a mágia, voltak karakterek, akiket nagyon szerettem. Mint általában, most is gondjaim voltak a szerelmi szállal a történetben, de összességében egészen tetszett a könyv.

Az elején a világfelépítés és a mágia kicsit zavaros volt. Konkrétan be lettünk dobva a mély vízbe bármiféle magyarázat nélkül, de ahogy a történet haladt előre ez a probléma eltűnt és az ember egyre jobban képbe került a dolgokkal. Nagyon tetszett, hogy különböző boszorkányok vannak és még ha valaki egy fajtához is tartozik azon belül is különböző dolgokra képesek. A könyv világa egészen hasonlított Sarah J. Maas könyveihez. Bár, a két írónő legjobb barátok, így nem csoda, ha az ember így érez.

A karakterek közül Iseult-ot teljesen megszerettem és a karaktere nagyon fontos lett számomra. Ő egy kissé kívül álló, csendes és megpróbál megfelelni az elvárásoknak, de végső soron önmagán nem tud változtatni és zavarodottan próbál saját magára és a helyére találni végig a történetben. Nem igazán tudom, hogy is érzek Safi iránt jelenleg. Viszont a karakterfejlődése a könyv végére egészen csodálatos. Ahogy azt már fentebb is említettem a történet egészen hasonló érzést váltott ki bennem, mint Sarah J. Maas könyvei, főleg az Üvegtrón. Őszintén szólva Safi kissé olyan volt nekem, mint Celaena, ami nem egy rossz dolog, de valahogy valami újat vártam volna. A könyv legnagyobb erőssége a barátságok benne. Nagyon imádtam őket, bár egy kicsit úgy éreztem, hogy a történet végére kissé háttérbe szorult, ahogyan a szerelmi szál pedig előtérbe került. Ennek ellenére nagyon boldoggá tettek ezek a csodálatos barátságok és remélem, hogy ezek így maradnak a következő könyvben is.

Az egyetlen problémám a könyvvel az a szerelmi szál volt. Komolyan nekem mindig problémám van a YA szerelmi szálakkal tudom… Egészen szépen kezdődött, semmi instant szerelem, de tudhatta az ember, hogy ebből lesz valami. De a vége felé… Ahogyan azon szenvedtek oldalakon keresztül, hogy milyen a másiknak a szeme meg a szája… Na hát az annyira ömlengős volt, hogy át kellett ugranom bekezdéseket.. Amit egyébként nem szoktam, de most muszáj volt, ha nem akartam konstans forgatni a szememet.

Még mindig egy csomó kérdésem van a történettel kapcsolatban, szóval szerintem mindenképp elfogom olvasni a következő könyvet.

AranyCsillag>!
Susan Dennard: Truthwitch

Nem is tudom, nekem túl gyors, túl kusza volt az egész, egyedül az alapötletet (boszifajták) és a slow burn spoiler bírtam… azért valamikor folytatom, mert az utolsó 3 óra (a majdnem 15 órából) már érdekelt, hogy mi fog történni… de sajnos hatalmas csalódás volt számomra. :(

obietero>!
Susan Dennard: Truthwitch

Hmm… aranyos. Ez az a kifejezés, amivel bár jót akarnak, aki kapja nem lesz tőle boldog spoiler. Ez a könyv aranyos volt, bár valószínűleg annál több akart lenni.
2 kislány pörgős kalandjai. Igazából annyira pörgős, hogy bele se tudtunk szokni a világba, már bejártuk a felét. Kicsit lassabb tempó és komolyabb motivációk, és jó is lehetne. spoiler Ez annyira beledobott WTF elem volt, hogy egy percig sem tudtam komolyan venni miatta a történetet. Meg amúgy a csatákat sem, konfliktusokat sem… Semmit sem :D
A karakterek amúgy cukik, és ők megmentik a könyvet, de azért egy jó epic fantasytól messze jár. Mondjuk egy Gracelingnél, Poison Studynál vagy Hamis hercegnél azért összetettebb ez a történet.


Népszerű idézetek

lafayette P>!

I guard the light-bringer,
And protect the dark-giver.
I live for the world-starte,
And die for the shadow-ender.
My blood, I offer freely.
My Threads, I offer wholly.
My eternal soul belongs to no one else.
Claim my Aether.
Guide my blade.
From now until the end.

lafayette P>!

“I hate this. Both the storm and the plan. Why does it have to be ‘we’? Why not just me?"
“Because ‘just me’ isn’t who we are,” Iseult hollered back. “I’ll always follow you, Safi, and you’ll always follow me. Threadsisters to the end.”

Kapcsolódó szócikkek: Iseult det Midenzi · Safiya fon Hasstrel
lafayette P>!

“How is that for service? Do you know how many men onboard would kill for the use of a spoon?"
„And do you know,” she retorted, "how many men I can kill with a spoon?”

Kapcsolódó szócikkek: Merik Nihar · Safiya fon Hasstrel
áfonyamuffin>!

Safi's eyes bugged, and yet as she grabbed for the bowl, Leopold deftly snatched it away, smiling. „Allow me to serve you, Safiya. We have spent too many years apart.”
„And I have spent too many hours between meals.” A glare. „Give it to me now, Polly, or I shall castrate you with a fork.”

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Safiya fon Hasstrel
áfonyamuffin>!

I'm Safiya fon Hasstrel, and I can do anything.

462. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Safiya fon Hasstrel
áfonyamuffin>!

Sometimes justice was all about the small victories.

217. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aeduan
áfonyamuffin>!

It wasn't the city's fault that the Guildmasters were buffoons.

43. oldal


A sorozat következő kötete

The Witchlands sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Naomi Novik: Uprooted
Leigh Bardugo: The Witch of Duva
Hajime Kanzaka: Slayers Special 1.
Gary Meehan: True Fire
Erika Johansen: The Fate of the Tearling
Maria V. Snyder: Poison Study
Sara Raasch: Snow Like Ashes
Kristin Cashore: Graceling
Sabaa Tahir: An Ember in the Ashes