The ​Dead and the Gone (Life as We Knew It 2.) 2 csillagozás

Susan Beth Pfeffer: The Dead and the Gone

Susan Beth Pfeffer’s Life as We Knew It enthralled and devastated readers with its brutal but hopeful look at an apocalyptic event--an asteroid hitting the moon, setting off a tailspin of horrific climate changes. Now this harrowing companion novel examines the same events as they unfold in New York City, revealed through the eyes of seventeen-year-old Puerto Rican Alex Morales. When Alex's parents disappear in the aftermath of tidal waves, he must care for his two younger sisters, even as Manhattan becomes a deadly wasteland, and food and aid dwindle.
With haunting themes of family, faith, personal change, and courage, this powerful new novel explores how a young man takes on unimaginable responsibilities.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
308 oldal · ISBN: 9780547258553
>!
342 oldal · ASIN: B002VCR0K8
>!
322 oldal · ISBN: 9780152063115

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

eaton_darr>!
Susan Beth Pfeffer: The Dead and the Gone

Tökélesen magába szippantott ez világvége-történet. Az első részt csak azért kezdtem el, mert gondoltam jót tesz majd az angolomnak. Egyszerű nyelvezetű, naplóbejegyzésekből álló történet volt, ám mégis élvezhető. Aztán mikor befejeztem, tudtam, hogy a második részt is be kell szereznem mielőbb.

Ugyanazt a történetet meséli el, mint az első rész, csak egy másik szemszögből. Itt nem naplóbejegyésekből áll a könyv és végre nem E/1 személyben íródott a szöveg, amit én is jobban szeretek. A történet néha bugyuta, úgy éreztem a főhősök nem tesznek meg mindent a túlélésért. Bár lehet, hogy az írónő nem akarta a karakterei elállatiasodását akik így továbbra is jólnevelt iskolásokként viselkednek a kihalt, hó-födte New Yorkban ahol csak a hullahegyek szaporodnak. Kissé nyomasztó, mint minden világvége sztori, és a vége pofátlanul befejezetlen, hogy a kedves olvasó minél hamarabb beszerezze a kövekező részt :) Kíváncsi vagyok megjelenik-e a könyvsorozat magyar fordítása valaha.


A sorozat következő kötete

Life as We Knew It sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall
Marie Lu: Legend
Courtney Summers: This Is Not a Test
Lisa Schroeder: All We Have Is Now
Meg Cabot: Forever Princess
C. D. Payne: Youth in Revolt
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – The Lost Days
Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid
Matthew Dicks: Memoirs of an Imaginary Friend
Anonymous: Go Ask Alice