Nico's ​Fire (Elements of Love 2.) 1 csillagozás

Sui Lynn: Nico's Fire

Jude Jamison is a Jesuit Inquisitor, part of the pope's force of special investigators. He suspects his cover has been blown as he's been under constant attack. Without the gargoyles his friend Evan sent along as his guardians, and a strange ability to start fires, he'd already be dead. Nicolai sees a gargoyle circling a smoldering building. He investigates the rare creature and is totally unprepared for the discovery of his human mate, lying amid the rubble. After waiting two millennia to find his mate, fate must be laughing. A human will never survive in his world. Yet he's unable to leave the beautiful man behind. Together can the two find a way to survive? Is this love's first fire?

>!
252 oldal · ISBN: 9781614954132

Kiemelt értékelések

vikiniki2>!
Sui Lynn: Nico's Fire

Ugyanabban a világban játszódik a történet, mint az első rész esetén. Ebben a világban, ami technikailag azonos szinten áll a miénkkel, a pápának és a katolikus egyháznak a hatalma megkérdőjelezhetetlen. Az egyház el akar pusztítani minden vízköpőt és egyéb szobrot, amely igazából életre tud kelni. Ebben a világban voltak olyan szobrász mesterek, akik úgy tudták megmunkálni az elemeket, hogy azok amint lemegy a nap életre keljenek, és védelmezzék a rájuk bízott épületeket, helyeket vagy személyeket. Ezek a főleg vízköpő szobrok, képesek akár évszázadokat is hibernációban tölteni, amíg valami nem ébreszti fel őket, illetve ha sokáig nem térnek magukhoz, akkor kiveszik belőlük az élet. Ami fel tudja ébreszteni ezeket a védelmező szobrokat, az lényegében a négy különböző elem valamelyikét uralni tudó ember. Ilyenből nagyon kevés van, főként mert az egyház ördöginek bélyegezte azokat, akik ilyen képességekkel rendelkeznek, és általában, persze néminemű kínzás után, végezni szoktak velük.
Ebben a világban jön rá a főhősünk, aki egy jezsuita pap, hogy ő is ezek közé a különleges emberek közé tartozik, és képes tűzet létrehozni. De nem képes azt uralni, és ha lebukik, akkor a teljes rendje a halálára fog szomjazni.
Összegezve ez egy izgalmas, érdekes, pörgős regény, ami majdnem olyan jó volt, mint a sorozat első kötete.


Hasonló könyvek címkék alapján

T. J. Klune: Wolfsong
C. S. Pacat: The Summer Palace
Cassandra Clare: The Course of True Love (and First Dates)
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart
Tarako Kotobuki: Love Pistols 1.
Joel Abernathy: Bleed
Jordan L. Hawk: Hexslayer
Amber Kell: Farren's Wizard
Hailey Turner: A Ferry of Bones & Gold
Gabrielle Evans: Accepting the Impossible