The ​Growing Pains of Adrian Mole (Adrian Mole 2.) 7 csillagozás

Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole

At fourteen, Adrian Mole's life continues to be nothing but a set of tragic circumstances: His tempestuous relationship with an alluring schoolmate tortures him, while his intellectualism continues to be ignored by the British press. Despite it all he remains as agonizingly funny as ever in this, the second of his diaries.

Eredeti megjelenés éve: 1984

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Penguin, New York, 2012
352 oldal · ISBN: 9780141046433
>!
Penguin, New York, 2010
288 oldal · ISBN: 0141010843
>!
HarperCollins, London, 2003
304 oldal · ISBN: 0060533986

3 további kiadás


Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

NannyOgg>!
Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole

Na, hát ez egy élmény volt – mindenféle értelemben.
Az Adrian Mole-sorozat első részét még nyolcadikban nyomta a kezembe az angoltanárom, és így cirka 15 év távlatából nem is annyira az emlék, mint inkább a tudat maradt meg, hogy vicces figura ez az Adrian és hogy a könyv tetszett. Meg egyáltalán, ha azt mondom, Adrian Mole, mindenkinek a „kicsit szerencsétlen kamaszsrác humoros szenvedései az élet vélt igazságtalanságai okán” jut eszébe, nem? Na most 15 év alatt az ember szociális érzékenysége nyilvánvalóan sokat fejlődik, de olvasva hallgatva ezt a könyvet totál ledöbbentem, hogy Harry Potter ideális és rendezett családi élettel büszkélkedhet a szerencsétlen Adrianhez képest. Egyáltalán nem emlékeztem, hogy a srácnak tényleg jó oka van rá, hogy sír a szája, és ez nem csak a Rentai Renáta-féle öngerjesztő nyöszörgés, és hogy a szöveg vicces bár, de a történet bitangul nem az.
Amúgy ez volt életem első hangoskönyve, és meggyőződtem róla, hogy ez nem az én műfajom. Amellett, hogy nagyon élveztem, ahogy a hölgy felolvasta a könyvet, nem tudtam magam annyira beleélni, nem kötött le úgy, mint egy könyv, és nincs az a „kiolvastam” érzésem. Nem fogok rászokni.

PuPilla>!
Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole

Sokkal jobban szórakoztatott, mint az első kötet, talán részben azért, mert Adrian sem olyan kicsi – bár még mindig kedvesen szerencsétlen – és mert a történések jobban lettek kiválogatva, vagy beválogatva. Igazán humoros, gördülékeny, jó kedvre derítő könyv lett.

Bővebben: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2010/01/28/Adr…

Papusz>!
Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole

Hát én nem is tudom, sírjak-e vagy nevessek… Vacak egy dolog lehet Adrien Mole-nak lenni… Szerencse, hogy nem olyan tehetséges író, mint amilyennek érzi magát, akkor sokkal tragikusabban fognám fel a dolgot ;)


Népszerű idézetek

opi>!

We had a dead good half-French, half-English kiss, then Pandora whispered, 'Adrian, take me to Skegness.' It was the most romantic sentence I have ever heard.

80. oldal

opi>!

You know what us hedonists are like – living for kicks and not going to church.

129. oldal


A sorozat következő kötete

Adrian Mole sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Ruby Red
Holly Smale: Forever Geek
Jodi Taylor: The Nothing Girl
Tanya Byrne: Afterlove
Alan Alexander Milne: Four days' wonder
Gerald Durrell: The Bafut Beagles
Kerstin Gier: Dream On
Kelly Oram: The Avery Shaw Experiment
Rick Riordan: The Burning Maze
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King