The ​Secret Life of Bees 16 csillagozás

Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees

SELECTED BY Good Morning America's „READ THIS!” BOOK CLUB

Set in South Carolina in 1964, The Secret Life of Bees tells the story of Lily Owens, whose life has been shaped around the blurred memory of the afternoon her mother was killed. When Lily's fierce-hearted black „stand-in mother,” Rosaleen, insults three of the deepest racists in town, Lily decides to spring them both free. They escape to Tiburon, South Carolina--a town that holds the secret to her mother's past. Taken in by an eccentric trio of black beekeeping sisters, Lily is introduced to their mesmerizing world of bees and honey, and the Black Madonna. This is a remarkable novel about divine femal power, a story women will share and pass on to their daughters for years to come.

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Penguin Drop Caps Penguin angol

>!
Headline, London, UK, 2020
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780747266839
>!
Penguin, New York, 2013
336 oldal · ISBN: 9780143124320
>!
Tinder Press, 2011
334 oldal · ASIN: B004P8ITOM

6 további kiadás


Kedvencelte 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Lady_L>!
Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees

Nehéz értékelnem, mert nem erre számítottam és a csalódottság kissé torzította az egész élményt. Jó kis YA regény a felnőttéválásról, de hogy miért hasonlította bárki is a Segítséghez? Igen, Délen játszódik, igen, a 60-as években, igen vannak benne feketék és fehérek, igen, megtudhatjuk belőle, hogy a feketék élete nem volt habostorta, de mindez csak díszlet volt a 14 éves lányról szóló sztorihoz. Érdekes volt, nem hagytam félbe, szóval a helyén van, jól meg van írva, élvezetes, a hangulata inkább misztikus, ahogy az most divatos. Felejtős tucatregény, amelyik nagynak próbál látszani.

15 hozzászólás
Mircsi P>!
Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees

Fogalmam sem volt, hogy mire készüljek, amikor elkezdtem olvasni a könyvet, és azt kell mondjam, hogy felülmúlta a várakozásaimat. Nagyon jól megírt történet, fokozatosan bontakozik ki a történet. Nincs mézesmázba burkolva a sztori (haha), ami külön tetszett. Gyorsan haladtam vele, még fogok olvasni a szerzőtől.

Tobzi>!
Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees

Hú, ez nagyon jó volt. Mindenkinek kéne egy rózsaszínű ház, de nemcsak az, hanem egy szív is, ami be tudja fogadni az ajándékait. A lapokon átlüktet a csendes bölcsesség, a szeretet, a „megvan-mindennek-a helye” érzés, süt róla a dél-karolinai nap égető ereje. Az élet megdobál, űrt hagy benned – a könyv nem arról szól, hogy hogyan korcsolyázzunk mindennek a felszínén, hanem hogyan fogadjuk be; és arról, hogy rajtunk áll, hogy mivel töltjük fel az űrt. S mindez gondosan van megírva, egy darab fölösleges…. mézcsepp nélkül.

Rosaliacska>!
Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees

Most is nagyon tetszett, szerencsere mar regen olvastam magyarul szoval nem feltetlen emlekeztem mindenre. Viszont most is nagy hatassal volt ram, bar mar nem bogtem rajta, csak bizsergette a szivemet. Edes kis tortenet ez nagy gondolatokkal es mely erzelmekkel fuszerezve. Csak azt kivanom hogy T. Ray feloldozta volna Lilyt a vegen de ugy latszik az irono a sajat kepzeletunkre hagyja a dontest. En azt gondolom hogy hazudott, bar lehet en vagyok ilyen gonosz de szerintem T. Ray annyiszor elmondta a hazugsagot hogy vegul mar onmaga is elhitte.

Sheila>!
Sue Monk Kidd: The Secret Life of Bees

Kedvenc könyv lett, mindig ott lesz szem előtt a polcomon, ha éppen lehúzna az élet, csak kinyissam és beleolvassak egy kicsit.
Ez a könyv megint csak a néger-fehér ellentéttel foglalkozik az 1960-70-es évek Amerikájában. És milyen jól! Mindig is érdekelt ez a korszak és ez a probléma, nem egy könyvet olvastam már róla. Mégis. A méhek titkos élete totális megfogott.
Mit jelent tartozni valahová? Van-e jelentősége, hogy az embereknek más-más a bőrszíne? Mit jelent a megbocsátás, a szeretet? Mit jelent a halál? És amúgy hogyan kerülnek mindehhez a méhek? A történet mindenre választ ad, finoman csepegtetve az olvasónak a gondolatokat, a válaszokat.
Nem egy „csak-vidám” történet, vannak benne igazán szívszorító részek, de pont ezek teszik korhűvé és hihetővé: mivel annyira az Életről szól.


Népszerű idézetek

recca>!

'There is nothing perfect,' August said from the doorway. 'There is only life.'

317. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Delia Owens: Where the Crawdads Sing
Colleen Hoover: It Ends with Us
Colleen Hoover: Verity (angol)
Colleen Hoover: Without Merit
Jenny B. Jones: I'll Be Yours
Sarah Dessen: Along for the Ride
Angie Thomas: The Hate U Give
Colleen Hoover: November 9 (angol)