A ​gyönyörű teremtmény (Vérből születve-trilógia 1.) 14 csillagozás

Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Valami mozgásba lendült világunk színfalai mögött…
Miért éppen őt gyalázták meg?
És miért élvezte ennyire?
Hedda élete teljesen megváltozik. Nyugodt éveit kegyetlen napok követik, mert egy titokzatos alak rendszeresen bántalmazza. Többször természetfeletti csapdában találja magát, ahol fizikai szenvedéssel és lelkét megsemmisítő vággyal kell szembenéznie…
Vajon egyedül áll a téboly színpadán?
Meliton kegyetlen múltja a képébe röhög, amikor végre találkozik azzal a lánnyal, akit nem akar megerőszakolni. Éppen az a kristálykarkötő a kettejük közti kapocs, amit gyűlöl és amitől képtelen megszabadulni…
Kaphat esélyt egy rendes életre?
Ősi wicca család, szunnyadó misztikus erők, kristálymágia, kéjes gyógyító álmok és megannyi felfoghatatlan esemény, ami végül összeköti külön utakon járó hőseinket.

Figyelem! Felkavaró, erőszakos tartalom! Kizárólag felnőtteknek!

Eredeti megjelenés éve: 2021

>!
NewLine, Bakháza, 2021
644 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309716
>!
NewLine, Bakháza, 2021
644 oldal · ISBN: 9786156309730

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Luna Lavender Lasrach · Meliton Fluranach-Bhetha · Hedda Aon · Zuriel Luminous


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Chris_Land I>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Hmmm… Mit is mondhatnék? Egy szóval jellemzem: meglepett! Nem semmi, amit az írónő művelt, így egy jó könyvet olvashattam végre! Tudni kell rólam, hogy sokat olvasok, és a leírásokat nagyon nem kedvelem, de… életem első könyvére bukkantam, ahol a leírás simán vitte a prímet. A fogalmazás nemkülönben, a stílus szintén!
A könyv egyszerűen olvastatja magát, én 2 nap alatt kivégeztem. Stephen King Ragyogása jutott róla az eszembe, bár a gyönyörű teremtmény véleményem szerint évszázadokkal jobb volt, és persze a cselekmény is másról szólt.
Engem nem Hedda vagy Luna személyisége fogott meg, hanem maga Meliton! Kíváncsi vagyok a karmájára, és a továbbiakra!
Szóval, elképesztően jó könyv volt! Lekötött. Magával sodort!
Hol a folytatása? Jöhet a következő! Várom!
Ha jót akartok olvasni, a gyönyörű teremtményt ki ne hagyjátok!
Tiszta szívből ajánlom!

2 hozzászólás
B_Kittina P>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Sajnos nem úgy haladtam a könyvvel ahogy szerettem volna, de végre befejeztem! :)

Mindig is érdekeltek a természetfeletti dolgok, ezért is kíváncsian vártam ez a könyvet, mert nem off olvastam olyat, amiben szerepet kapott volna a wicca kultúra, az említésen kívül.

Nagyon tetszett az a világ/párhuzamos valóság , amit az írónő felépített. spoiler. Teljesen egyedi légkört tudott teremteni.

A helyszínek leírása is tetszett. Ő kastélya.. Brrr.. A hideg is kirázott. off
A szereplőket szerethetőek..már aki…. A mellékszereplők is teljesen szimpatikusak voltak, ami nálam ritka számba megy.

A borító nagyon tetszik, egyből ez a kép volt a szemem előtt mikor spoiler.

Aki nem bírja az erőszakos jeleneteket, az TÉNYLEG NE OLVASS EL!!!

Kíváncsian várom a következő részt! :)

>!
NewLine, Bakháza, 2021
644 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309716
6 hozzászólás
aurora_lewis_turner IP>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Összességében A gyönyörű teremtmény egy különleges történet (én még a zsánerben nem olvastam ilyet, úgyhogy nem vagyok szakavatott), mely feltárja az emberi gonoszság mélységes bugyrait. Emellett végig fenntartja az érdeklődést. A vége nekem nagyon tetszett, kellően izgalmas volt, és jó pár szál jó helyen és jó időben ért össze. Bátor témaválasztás, amit megmondom őszintén, először nem nagyon tudtam hová tenni, de a történet szempontjából mégiscsak ez adja az alapot. És persze úgy vettem a kezembe a könyvet, hogy tudtam, ezt a témát boncolgatja. Szóval, aki kiakadna tőle, az inkább keressen más olvasmányt! Kíváncsi voltam, mit hoz ki belőle az írónő, és persze kíváncsi vagyok a folytatásra is.

Bővebben: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2022/01/sue-…

4 hozzászólás
DarvasPetra IP>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Kérlek, Sue, ne találkozzunk sötétben. :Đ
Komfortzónámon kívül olvastam; nem keresem sem az erőszakos, sem az erotikus könyveket. Ha van az olvasott történetben erotika, bevallom, gyakran csak átfutom azokat a részeket. Részemről anélkül is működik egy történet, de a műfaj kedvelői biztosan nem így látják.:) Az erőszakot egyáltalán nem tudom befogadni, ebben a formában pláne. Ehhez még Sue is rátesz egy lapáttal, mert kifejezetten érzékletesen ír. Amikor letettem a könyvet, azon gondolkodtam, hogy nekem Luna és Zuriel története elég lett volna. Ők irdatlanul cukik!
Nos, Sue J. szereplői megbocsátóbb jellemvonásokkal bírnak, mint én, ezt el kell fogadnom, és ennek szellemében kísértem végig Meliton karakterét. Nem tudtam megkedvelni sem őt, sem Heddát. Mivel már az elején sejtettem, ki Meliton, végig viszolyogtam tőle, a jellemfejlődése ellenére ott maradt rajta a bélyeg. Hedda pedig még távolabb áll tőlem. Félreértés ne essék: tökéletesen, megalapozottan és precízen felépített mindegyik karakter hozzáállása a helyzetekhez! Szóval Sue, légyszi írj meg engem is olyanra, hogy ezeket el tudjam fogadni. <3
Őrületesen hosszú volt a szöveg, de abban biztos vagyok, hogy aki belekezd, az nem tudja letenni. Nem sallang, hanem részletes atmoszférateremtés alkotja a kötet első felét, mielőtt igazán beindul a cselekmény. Az időzítés jó, mert már tűkön ültem, mi lesz ebből, mit akar Sue megmutatni nekem. És többet, mint vártam. Ebben a történetben van mélység. Barátság, megbocsátás, megbánás, új élet, szerelem…Ezek nagyon komoly témák, és a jól megalkotott, jellemüknek megfelelően viselkedő szereplők vállalták, hogy megmutatják az olvasóknak ezeket az értékeket.
Köszönöm Sue, hogy megírtad ezt az egyedi történeted, imádtam a világot, amit felépítettél, a kristályokat, a kovent. A magam részéről kizártam az erőszakot, de a többit szívesen üdvözlöm magamban.

Tímea_Szabó_4>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

A szereplőkkel kezdeném az értékelést. A női karaktetek közül Hedda és Luna a legfontosabb. Heddával olyan dolgok történtek, ami ép ésszel fel nem fogható. Nekem Luna lett a kedvencem. Nagyon szerettem olvasni a családjáról szóló részeket, illetve a wicca vallás is felkeltette az érdeklődésemet.
A könyvben férfi karakterek tömkelege jelent meg. A két legfontosabb Meliton és az a bizonyos Ő, a lény akiről nem tudjuk, hogy ki is valójában. Meliton karaktere már a történet eleje óta unszimpatikus volt számomra, nem igazán tudtam megkedvelni. Viszont, azt tudtam értékelni, hogy a rossz út helyett rálépett a jóra. Melitonnal kapcsolatban voltak rejtett utalások, de az írónő rendesen tévútra vezetett vele kapcsolatban.
A könyv rendkívül vastag lett, kicsit nehezen is haladtam vele. A történések leginkább a könyv második felében indultak be. A könyv lezárása pedig eléggé kíváncsivá tett mi is következik a folytatásban.

1 hozzászólás
Gáspár_Virginia_Olimpia IP>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Ez zsáner nem tartozik a radarozott könyvek közé nálam, mégsem akartam kihagyni. Meg is dicsértem magamat utólag, hogy hallgattam magamra. Azt hiszem, ha egyet választhatnék, Luna lenne a kedvenc

"– Sejtettem, hogy ilyen típus vagy.
– Milyen típus?
– Nagy dolgokra hivatott, szeretnivaló szerencsétlen."

Hát ezért. Zuriel pontosan megfogalmazta, miért lett számomra ez a lány annyira szerethető.
A történet fordulatos, izgalmas, és bár lehet sejteni a végkifejletet, de valahogy mégis üt, mert nem teljesen arra számítunk, amit kapunk.
A világ, amit látunk érdekes, izgalmas. Eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha létezne Kristályváros, vagy a birtok.
Elolvasva az első részt, kíváncsian várom A vérből születve trilógia második részét. (Radar ide vagy oda )

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a misztikus, erotikus borzongató könyveket.

1 hozzászólás
Alexandra98>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Volt szerencsém előolvasni a könyvet, amit ezúton is szeretnék megköszönni az írónőnek! :) Különleges élményt nyújtott a számomra, semmi hasonlót nem olvastam még. Egy misztikus, thrillerhangulatú erotikus történetről van szó, tele kérdésekkel, melyek közül a legfontosabb: mégis ki vagy mi lehet a lény, aki a főszereplőnket, Heddát, gyakorta meglátogatja, és olykor fájdalmas, olykor gyönyörteli pillanatokban részesíti? És miért történik mindez?
A karakterek egyediek és szerethetőek (habár tipikusan tökéletes külsejűek, és ez kicsit zavaró számomra, de annyi baj legyen), Heddával könnyű azonosulni. A kedvencem Luna, aki egy hatalmas wicca családból származik, és szoros kapcsolatot ápol a nagymamájával, aki egy nagyon szimpatikus mellékszereplő. Aki érdeklődik a wicca vallás iránt, annak ajánlom a történetet. Habár ebben az első részben még ritkán kerül elő, és egyelőre nem játszik nagyobb szerepet, érezhető, hogy a folytatásban fontos lesz majd a wicca szál.
A regény hosszú, a leírások egyértelműen többségben vannak a cselekményhez képest, ezért néha kicsit vontatottnak éreztem, de egyáltalán nem annyira, hogy le akarjam tenni, hiszen túl sok a megválaszolatlan kérdés! :D
A gyönyörű teremtmény nem abban erős, hogy különösen akciódús a cselekménye, hanem abban, hogy egy olyan atmoszférát, és egy olyan világot épít fel szilárd alapokra, ami borzasztó érdekes, és nagyon sok lehetőséget rejt. Megismerjük a karaktereket, a múltjukat, a jelenüket, a jövőbeli kilátásaikat; a szereplőink egymásra találnak, és összeverődnek, hogy közös erővel járjanak utána a természetfeletti erőnek, amely mindannyiuk életében kezdi átvenni az irányítást. Nagyjából ennyi történik, kérdések és találgatások, megmagyarázhatatlan események sorozata, a végén pedig egy nagy csavar.
Azoknak ajánlom ezt a könyvet,
1.) akik nem viszolyognak attól, hogy erőszakról olvassanak,
2.) akik szeretik az erotikus történeteket, és szívesen olvasnának egyet, ami semmi korábbira nem hasonlít,
3.) akiket megfognak a leírások, az atmoszférateremtés, a megmagyarázhatatlan események sorozata,
4.) akik szeretnek borzongani,
5.) illetve akik szeretnének megismerkedni egy különös lénnyel, és beszállni a találgatásba.

2 hozzászólás
lexieking I>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Csak a rítus. Csak a cél.
Sue, most azonnal kérem a folytatást!
Nem olvastam még ebben a zsánerben, ugyanis a misztikus, fantasy világ nem az én műfajom, viszont mindezek ellenére IMÁDTAM!
Az írónő stílusa: csillagos ötös!
A cselekmény szépen felépített, kidolgozott és gördülékeny. Engem nem riasztott el az erőszakos cselekmény, mert sok hasonló könyvet olvasok. Talán ez és az erotika keltette fel első körben a figyelmemet, és nagyon nem bántam meg, hogy elolvastam. A kedvencem: Luna. Imádom a kis boszorkányt. Zuriel és Luna kapcsolata az első találkozásuknál megpecsételődött, és nagyon cukik voltak együtt.
Meliton az első perctől kezdve érdekelt és sejtettem, hogy ki is ő valójában, mégis az utolsó lap kitépte a szívemet. Hedda, Hedda, Hedda… téged még nem tudlak jellemezni, mert biztos vagyok benne, hogy tartogatsz nekünk meglepetéseket. Hedda és Ő kapcsolata számos titkot és kérdést hagyott maga után, de engem rabul ejtettek azok a részek is, amikor ők kapcsolatba léptek. Izgatottan és türelmetlenül várom a következő részt!

Köszönöm az élményt kedves írónő és gratulálok a könyvhöz. :) Nekem egy lelki megújulás és feltöltődés volt elrugaszkodni ettől a világtól, és ennek a varázslatos, misztikus világnak a részese lenni.

1 hozzászólás
juichi IP>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

A borító alapján egy rémisztő történetre számítottam, de ehhez képest nem ezt kaptam. Kellemesen csalódtam. :)
Az igaz, hogy vannak benne felkavaró, erőszakos jelenetek, de a regény legnagyobb részét nem ez teszi ki. A történet elején nem is gondoltam volna, hogy milyen jól fogok szórakozni olvasás közben, sőt nem egy vicces, megmosolyogtató jelentben lesz részem.
A szerzői stílus egyébként elképesztő, a leirások nagyon profik. A történet vezetés izgalmas, a fő karakterek rokonszenvesek.
Meliton személye amilyen kettősnek tűnt, olyannyira vált szimpatikussá a sztori előrehaladtával. Az ő karaktere volt a nagy kedvenc, hiszen az írónő rajta keresztül érzékeltette; az emberben egyszerre ott lehet a jóság és a gonoszság is.
A történet végén kissé lesokkoltam. Remélem a következő kötetben megkapjuk a feloldozást. :)

Herbookworld>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Sziasztok.
Az elmúlt időszakban kicsit (sokkal) kevesebb időm volt olvasni, nem hiszem, hogy most, hogy suli van több lesz de azért próbálkozom. Tegnap éjjel kiolvastam a könyvet amit @suejhopeheart – től kaptam. (még egyszer köszönöm szépen )
A könyv főszereplője Hedda, akinek eddigi teljesen átlagos élete 180 fokos fordulatot vesz. Zakaltója van. Aki nem hagyja nyugodni, ugyanis terve van vele és akitől ajándékokat kap. És itt lenne Meliton is akinek tönkre teszi az életet egy karkötő ha nem tud tőle megszabadulni. Egyikük sincs egyedül, a barátaikkal közösen harcolnak az ellenség ellen.
Nagyon élveztem a könyv olvasását elképesztő volt egy új vallást és ezeket az új szereplőket megismerni, emelett egy gyönyörű és egyedi történetet olvashattam.
Mindenkinek ajánlom de ne felejtsétek el, hogy 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Chris_Land I>!

Tágra nyílt szemmel bámult fel rá, agya totál kiürült. Épp csak arra volt alkalmas, hogy levegőt vegyen. Abban a sorsszerű percben azt sem vette volna észre, ha a feje alól kilopják a testét.

Kapcsolódó szócikkek: Meliton Fluranach-Bhetha
Alexandra98>!

– Nem sokkal korábban folyton szétcsúsztam és sírtam – mondta Hedda, könnyeivel küszködve. – Ma már meg sem kottyan egy kis világvége.

Kapcsolódó szócikkek: Hedda Aon
DarvasPetra IP>!

– Jó ég, Hedda! Te ittál?
– Látszik? – somolygott a barátnője, közben ellépett a bejárattól.
– Csak ha rád nézek – horkantott Luna.

Kapcsolódó szócikkek: Hedda Aon · Luna Lavender Lasrach
DarvasPetra IP>!

Akkor sem lenne képes lemondani a napfényről, ha művészien kidolgozott hóember lenne.

Kapcsolódó szócikkek: Zuriel Luminous
Alexandra98>!

Ha megtalálod azt, akit melléd teremtettek, meghozza a változást is.
Amennyiben te is akarod.

Kapcsolódó szócikkek: Zuriel Luminous
Alexandra98>!

– Dehogy, ne aggódj! – nyugtatta nagy vigyorral Zuriel. – Sejtettem, hogy ilyen típus vagy.
– Milyen típus?
– Nagy dolgokra hivatott, szeretnivaló szerencsétlen.

Kapcsolódó szócikkek: Luna Lavender Lasrach · Zuriel Luminous
DarvasPetra IP>!

– Nevető orcád éppúgy ragyog, mint sokat ígérő nyári éjszakán a fogyó hold sarlója.

Kapcsolódó szócikkek: Luna Lavender Lasrach
Alexandra98>!

Ha már amúgy is benne vannak a közepében, akár lehetne ez a nap éppen az a bizonyos, amikor minden bili kiborul, amikor az összes mécses eltörik, és amikor mindegyik ragtapaszt feltépik. Úgy tűnik, ezen a napon minden seb kivérzik.

Kapcsolódó szócikkek: Hedda Aon
Alexandra98>!

Csak nézte a nőt, aki visszahozta az életbe gyarló szívét, aki értelmet adott hitvány létének. És akiért önként eldobná azt.

Kapcsolódó szócikkek: Meliton Fluranach-Bhetha
Alexandra98>!

Tekintetük összeforrt. Hedda egyetlen másodpercet sem akart elszalasztani a képből, amint egyre közelebb kerül a férfi testéhez. Egyre közelebb az arcához…
… és egyre közelebb a szívéhez.

Kapcsolódó szócikkek: Hedda Aon

A sorozat következő kötete

Vérből születve-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szilágyi Heléna: Diabolika
Szilágyi Heléna (szerk.): Grimm: Sötét mesék
Kayra B King: Chaos
R. F. Kuang: Mákháború
C. S. Pacat: A rab herceg
On Sai: A két herceg
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Bodnár Alexandra – Monos Anett – M. Z. Chapelle (szerk.): Sssh!
Leda D'Rasi: Új nemzedék
Zsivicz Norbert: Zárt Birodalom