A ​gyönyörű teremtmény (Vérből születve-trilógia 1.) 7 csillagozás

Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Valami mozgásba lendült világunk színfalai mögött…
Miért éppen őt gyalázták meg?
És miért élvezte ennyire?
Hedda élete teljesen megváltozik. Nyugodt éveit kegyetlen napok követik, mert egy titokzatos alak rendszeresen bántalmazza. Többször természetfeletti csapdában találja magát, ahol fizikai szenvedéssel és lelkét megsemmisítő vággyal kell szembenéznie…
Vajon egyedül áll a téboly színpadán?
Meliton kegyetlen múltja a képébe röhög, amikor végre találkozik azzal a lánnyal, akit nem akar megerőszakolni. Éppen az a kristálykarkötő a kettejük közti kapocs, amit gyűlöl és amitől képtelen megszabadulni…
Kaphat esélyt egy rendes életre?
Ősi wicca család, szunnyadó misztikus erők, kristálymágia, kéjes gyógyító álmok és megannyi felfoghatatlan esemény, ami végül összeköti külön utakon járó hőseinket.

Figyelem! Felkavaró, erőszakos tartalom! Kizárólag felnőtteknek!

>!
NewLine, Bakháza, 2021
644 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156309716

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

Chris_Land I>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Hmmm… Mit is mondhatnék? Egy szóval jellemzem: meglepett! Nem semmi, amit az írónő művelt, így egy jó könyvet olvashattam végre! Tudni kell rólam, hogy sokat olvasok, és a leírásokat nagyon nem kedvelem, de… életem első könyvére bukkantam, ahol a leírás simán vitte a prímet. A fogalmazás nemkülönben, a stílus szintén!
A könyv egyszerűen olvastatja magát, én 2 nap alatt kivégeztem. Stephen King Ragyogása jutott róla az eszembe, bár a gyönyörű teremtmény véleményem szerint évszázadokkal jobb volt, és persze a cselekmény is másról szólt.
Engem nem Hedda vagy Luna személyisége fogott meg, hanem maga Meliton! Kíváncsi vagyok a karmájára, és a továbbiakra!
Szóval, elképesztően jó könyv volt! Lekötött. Magával sodort!
Hol a folytatása? Jöhet a következő! Várom!
Ha jót akartok olvasni, a gyönyörű teremtményt ki ne hagyjátok!
Tiszta szívből ajánlom!

2 hozzászólás
B_Kittina P>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Sajnos nem úgy haladtam a könyvvel ahogy szerettem volna, de végre befejeztem! :)

Mindig is érdekeltek a természetfeletti dolgok, ezért is kíváncsian vártam ez a könyvet, mert nem off olvastam olyat, amiben szerepet kapott volna a wicca kultúra, az említésen kívül.

Nagyon tetszett az a világ/párhuzamos valóság , amit az írónő felépített. spoiler. Teljesen egyedi légkört tudott teremteni.

A helyszínek leírása is tetszett. Ő kastélya.. Brrr.. A hideg is kirázott. off
A szereplőket szerethetőek..már aki…. A mellékszereplők is teljesen szimpatikusak voltak, ami nálam ritka számba megy.

A borító nagyon tetszik, egyből ez a kép volt a szemem előtt mikor spoiler.

Aki nem bírja az erőszakos jeleneteket, az TÉNYLEG NE OLVASS EL!!!

Kíváncsian várom a következő részt! :)

6 hozzászólás
Tímea_Szabó_4>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

A szereplőkkel kezdeném az értékelést. A női karaktetek közül Hedda és Luna a legfontosabb. Heddával olyan dolgok történtek, ami ép ésszel fel nem fogható. Nekem Luna lett a kedvencem. Nagyon szerettem olvasni a családjáról szóló részeket, illetve a wicca vallás is felkeltette az érdeklődésemet.
A könyvben férfi karakterek tömkelege jelent meg. A két legfontosabb Meliton és az a bizonyos Ő, a lény akiről nem tudjuk, hogy ki is valójában. Meliton karaktere már a történet eleje óta unszimpatikus volt számomra, nem igazán tudtam megkedvelni. Viszont, azt tudtam értékelni, hogy a rossz út helyett rálépett a jóra. Melitonnal kapcsolatban voltak rejtett utalások, de az írónő rendesen tévútra vezetett vele kapcsolatban.
A könyv rendkívül vastag lett, kicsit nehezen is haladtam vele. A történések leginkább a könyv második felében indultak be. A könyv lezárása pedig eléggé kíváncsivá tett mi is következik a folytatásban.

1 hozzászólás
Gáspár_Virginia_Olimpia I>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Ez zsáner nem tartozik a radarozott könyvek közé nálam, mégsem akartam kihagyni. Meg is dicsértem magamat utólag, hogy hallgattam magamra. Azt hiszem, ha egyet választhatnék, Luna lenne a kedvenc

"– Sejtettem, hogy ilyen típus vagy.
– Milyen típus?
– Nagy dolgokra hivatott, szeretnivaló szerencsétlen."

Hát ezért. Zuriel pontosan megfogalmazta, miért lett számomra ez a lány annyira szerethető.
A történet fordulatos, izgalmas, és bár lehet sejteni a végkifejletet, de valahogy mégis üt, mert nem teljesen arra számítunk, amit kapunk.
A világ, amit látunk érdekes, izgalmas. Eljátszottam a gondolattal, mi lenne ha létezne Kristályváros, vagy a birtok.
Elolvasva az első részt, kíváncsian várom A vérből születve trilógia második részét. (Radar ide vagy oda )

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a misztikus, erotikus borzongató könyveket.

1 hozzászólás
Alexandra98>!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Volt szerencsém előolvasni a könyvet, amit ezúton is szeretnék megköszönni az írónőnek! :) Különleges élményt nyújtott a számomra, semmi hasonlót nem olvastam még. Egy misztikus, thrillerhangulatú erotikus történetről van szó, tele kérdésekkel, melyek közül a legfontosabb: mégis ki vagy mi lehet a lény, aki a főszereplőnket, Heddát, gyakorta meglátogatja, és olykor fájdalmas, olykor gyönyörteli pillanatokban részesíti? És miért történik mindez?
A karakterek egyediek és szerethetőek (habár tipikusan tökéletes külsejűek, és ez kicsit zavaró számomra, de annyi baj legyen), Heddával könnyű azonosulni. A kedvencem Luna, aki egy hatalmas wicca családból származik, és szoros kapcsolatot ápol a nagymamájával, aki egy nagyon szimpatikus mellékszereplő. Aki érdeklődik a wicca vallás iránt, annak ajánlom a történetet. Habár ebben az első részben még ritkán kerül elő, és egyelőre nem játszik nagyobb szerepet, érezhető, hogy a folytatásban fontos lesz majd a wicca szál.
A regény hosszú, a leírások egyértelműen többségben vannak a cselekményhez képest, ezért néha kicsit vontatottnak éreztem, de egyáltalán nem annyira, hogy le akarjam tenni, hiszen túl sok a megválaszolatlan kérdés! :D
A gyönyörű teremtmény nem abban erős, hogy különösen akciódús a cselekménye, hanem abban, hogy egy olyan atmoszférát, és egy olyan világot épít fel szilárd alapokra, ami borzasztó érdekes, és nagyon sok lehetőséget rejt. Megismerjük a karaktereket, a múltjukat, a jelenüket, a jövőbeli kilátásaikat; a szereplőink egymásra találnak, és összeverődnek, hogy közös erővel járjanak utána a természetfeletti erőnek, amely mindannyiuk életében kezdi átvenni az irányítást. Nagyjából ennyi történik, kérdések és találgatások, megmagyarázhatatlan események sorozata, a végén pedig egy nagy csavar.
Azoknak ajánlom ezt a könyvet,
1.) akik nem viszolyognak attól, hogy erőszakról olvassanak,
2.) akik szeretik az erotikus történeteket, és szívesen olvasnának egyet, ami semmi korábbira nem hasonlít,
3.) akiket megfognak a leírások, az atmoszférateremtés, a megmagyarázhatatlan események sorozata,
4.) akik szeretnek borzongani,
5.) illetve akik szeretnének megismerkedni egy különös lénnyel, és beszállni a találgatásba.

2 hozzászólás
Herbookworld >!
Sue J. Hopeheart: A gyönyörű teremtmény

Sziasztok.
Az elmúlt időszakban kicsit (sokkal) kevesebb időm volt olvasni, nem hiszem, hogy most, hogy suli van több lesz de azért próbálkozom. Tegnap éjjel kiolvastam a könyvet amit @suejhopeheart – től kaptam. (még egyszer köszönöm szépen )
A könyv főszereplője Hedda, akinek eddigi teljesen átlagos élete 180 fokos fordulatot vesz. Zakaltója van. Aki nem hagyja nyugodni, ugyanis terve van vele és akitől ajándékokat kap. És itt lenne Meliton is akinek tönkre teszi az életet egy karkötő ha nem tud tőle megszabadulni. Egyikük sincs egyedül, a barátaikkal közösen harcolnak az ellenség ellen.
Nagyon élveztem a könyv olvasását elképesztő volt egy új vallást és ezeket az új szereplőket megismerni, emelett egy gyönyörű és egyedi történetet olvashattam.
Mindenkinek ajánlom de ne felejtsétek el, hogy 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Chris_Land I>!

Tágra nyílt szemmel bámult fel rá, agya totál kiürült. Épp csak arra volt alkalmas, hogy levegőt vegyen. Abban a sorsszerű percben azt sem vette volna észre, ha a feje alól kilopják a testét.

Alexandra98>!

– Nem sokkal korábban folyton szétcsúsztam és sírtam – mondta Hedda, könnyeivel küszködve. – Ma már meg sem kottyan egy kis világvége.

Alexandra98>!

– Dehogy, ne aggódj! – nyugtatta nagy vigyorral Zuriel. – Sejtettem, hogy ilyen típus vagy.
– Milyen típus?
– Nagy dolgokra hivatott, szeretnivaló szerencsétlen.

Alexandra98>!

Bizonytalan lépést tett a csoport felé. Ám ekkor, a kopott nadrágok és fakó felsők között, durva kontrasztként megjelent valami egészen elképesztő. Észvesztően vörös árnyalat ordított a sötét pasztellek mögé rejtve. Mint a görög naplemente vad pirosa a hegytetőn omladozó templomok fölött.

Alexandra98>!

Miért történik ez pont velük? Mi olyan különleges kettejükben, hogy ez az isten őket választotta ki erre a baromságra? Nagyon sóhajtva átkozta azt a tulajdonságát, amivel felvételt nyert a horrorisztikus talányok cirkuszába.

Alexandra98>!

– A lényeg – tekintetével Karionba fojtotta még a gondolatát is, majd barátjához fordult –, hogy az a legerősebb, aki saját magát győzi le. Aki szembenéz a saját lelkével, a démonaival, aztán győz. Amikor megtalálod a megfelelő utat felfelé, és nem hagyod, hogy visszarántsanak a sötétségbe.

Alexandra98>!

De nem csak az öltöny teszi ám a férfit – figyelmeztette a mester feltartott ujjal. – Úgy is kell viselkednie, amikor viseli! Úriemberként. Ezt ne feledje!

Alexandra98>!

Sokszor csak egy apró új lökésre van szükség, hogy valami megváltozzon bennünk, és a világot új szemszögből vagy alaposabb csodálattal mérhessük fel.

Alexandra98>!

Ha már amúgy is benne vannak a közepében, akár lehetne ez a nap éppen az a bizonyos, amikor minden bili kiborul, amikor az összes mécses eltörik, és amikor mindegyik ragtapaszt feltépik. Úgy tűnik, ezen a napon minden seb kivérzik.

Alexandra98>!

Tekintetük összeforrt. Hedda egyetlen másodpercet sem akart elszalasztani a képből, amint egyre közelebb kerül a férfi testéhez. Egyre közelebb az arcához…
… és egyre közelebb a szívéhez.


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: A két herceg
Leda D'Rasi: Lidércfény
Csóti Lili: Hetedvérig
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Karen Chance: Holdvadász
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok