C ​mint célpont (ABC rejtélyek 3.) 6 csillagozás

Sue Grafton: C mint célpont

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​C mint célpont Sue Grafton krimisorozatának harmadik darabja. Állandó főszereplője Kinsey Millhone, exzsaru, aki szereti a munkáját, és egyedül dolgozik. Fiatal volt – alig több húszévesnél –, és valaha jóképű srác lehetett. De most sebhelyek borították testét, arca eltorzult. Kinseyt szomorúvá tette a látványa – és kíváncsivá. Sejtette, hogy komoly fájdalmai vannak. De három héten át, amíg figyelte, ahogyan szinte vért izzadva, kemény gyakorlatokkal gyötri magát a helyi edzőteremben, egyszer sem szólalt meg. Aztán egy hétfő délelőtt, amikor senki más nem volt az edzőteremben, Bobby Callahan odament hozzá. Nem volt könnyű hitelt adni sztorijának: gyilkos szándékkal hátulról nekihajtottak egy elhagyott vidéki úton, a kocsija a több mint 100 méter mély szakadékba zuhant, a Porsche ócskavas lett, a legjobb barátja meghalt. Az orvosoknak többé-kevésbé sikerült összefoltozniuk Bobby testét. Anyja pénze megtette a hatását. De az agyát nem tudták helyreállítani, a baleset óta súlyos… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1986

>!
GABO, Budapest, 2003
252 oldal · ISBN: 9639421537 · Fordította: Bori Erzsébet

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Lobo P>!
Sue Grafton: C mint célpont

Folytatódik az előzőekben megkezdett jó kis sorozat. Kinseyben az a jó, hogy teljesen hétköznapi tud lenni és életszagú gondjai probélmái vannak. Például, hogy mit mondjon egy anyának, aki elveszítette a fiát. Nem mond semmit, csak ülnek, fogják egymás kezét és sírnak. Persze azért a végére kicsit ki lett élezve a helyzet, feleslegesen kavart bele szálakat, de valahol az izgalommal is foglalkozni kellett. Jó kis bűnügyi regény volt.

Nikolett_Czinkóczi>!
Sue Grafton: C mint célpont

Még mindig azt mondom, itthon nem ismerik elegen a munkásságát az írónőnek. Sajnálom, hogy csak 4 könyve jelent meg magyarul (plusz pár Reader's Digest-ban megjelent epizód), mert igazán szerethető karaktert alkotott. Nincs túlerőltetve a sztori, fokozatosan építi a cselekményt: várod, hogy na, mikor történik meg az, amiről mindenki tudja, hogy be fog következni. Szeretem ezt az egyszerű, kellemes stílusát. Engem azért meglepett a végkifejlet, gyanakodtam, de nem értettem. Azért van kérdőjel a fejemben, de mindenképp jól sikerült történet.


A sorozat következő kötete

ABC rejtélyek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Raymond Chandler: Hosszú búcsú
Ross Macdonald: A dollár túlsó oldalán
Mickey Spillane: Enyém a bosszú
James Ellroy: Fehér Jazz
James Ellroy: Perfídia
David Baldacci: King és Maxwell
Brian Michael Bendis: Jessica Jones: Alias 2.
Amanda Quick: Lekésett esküvő
Lawrence Block: Nyolcmillió halál
Darynda Jones: Második sírhant