A ​lány, aki hazudott 52 csillagozás

Sue Fortin: A lány, aki hazudott

***USA ​Today bestseller***

„Fordulatos, romantikus, letehetetlen regény, amely találgatásokra sarkallja az olvasót” – Julie Cohen

Ezt a lebilincselő pszichológiai drámát egy ültő helyében végig fogja olvasni!

Erin és Roisin barátok voltak, aztán egy halálos baleset mindkettejük életét összezúzta. Majd Roisin felfedezi Erin azóta, egy évtizeden át őrzött titkát, és eltökélten igyekszik elérni, hogy Erin megfizessen a hazugságokért.
Erin azonban nem akarja újra felvenni a kapcsolatot Roisinnal. Új életet kezdett Londonban, nem áll szándékában újra hazatérni. Mikor viszont apja rejtélyes körülmények közt súlyos balesetet szenved, nincs választása: haza kell térjen, és szembe kell nézzen egykori osztálytársával – és saját múltjával is. Erin tudja, ha nyilvánosságra kerül a titka, annak katasztrofális következményei lehetnek.
Mikor Roisin váratlanul eltűnik, minden gyanú Erinre terelődik. Mindent megtenne a családja védelmében, de vajon milyen… (tovább)

Eredeti mű: Sue Fortin: The Girl Who Lied

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
462 oldal · ISBN: 9786155692666 · Fordította: Harci Andor
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
462 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692659 · Fordította: Harci Andor

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

"(…)
S itt jön képbe a második beígért alappillér: a fordulatok, amik fogva tartanak. Mert sosem találnám ki. Nem számíthatok rájuk. Ez mese habbal. Az írónő olyan, mint egy vásott kölyök. Rengeteg jó ötlettel rendelkezik, de képtelen titkot tartani. Mindent kifecseg. Konkrétan a 36. oldalon lelövi az egész könyv poénját. S mikor ez az irgalmatlan csavar kiderülne, a szereplők sokkot kapnak, megszólalni nem tudnak, teljes néma csendes a döbbenet, szinte hallod a tücsökciripelést…. akkor te csak ülsz és nézel ki a fejedből. Örülsz, hogy a szereplők végre kevésbé idióták és rájöttek az eddig is teljesen nyilvánvaló összefüggésekre. Még talán kicsit vállon is veregeted az írónőt, mert már félő volt, hogy neked kell egy új befejezést írnod a könyvhöz, hogy felvilágosítsd a karaktereket, mi is történt körülöttük most, illetve tíz évvel ezelőtt.
(…)
Nem tudom, hogy az írónőnek ez az első megjelent kötete-e, vagy már a sokadik. Én inkább az előbbire tippelnék. Úgy érzem, van még hova fejlődnie, főleg, ha meg szeretne maradni a pszicho-thriller kategóriánál. Ugyanakkor ha elmenne szimpla szórakoztató irodalom vonulatra, akkor remek könyveket adhatna ki, hiszen nem várnánk tőle semmi olyat, amire ne lenne képes, még alapjaiban sem. Alapvetően olvastatta magát a könyv, gyorsan végére lehet érni, de több az emberben a legyen már végre vége érzés, mint a fokozott kíváncsiságtól hajtott vágy.
Ha egy kicsit jobban odafigyelt volna arra, hogy lakatot tegyen a szájára, vagy egy kicsit jobban szabadjára engedte volna a kegyetlen fantáziáját, akkor lehetett volna belőle valami. Így viszont, csak egy falabella a frízek között."

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/09/sue-fortin-lany-a…

26 hozzászólás
>!
Pandalány P
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

A könyv engem teljesen becsapott. A pszicho thriller műfajában arra számítottam, hogy már az első fejezetektől kezdve végig feszültség, kilátástalanság fogja uralni a történetet. Ehhez képest azonban helyette egy romantikus, bús-borongós hangvételű történetet kaptam.
A főhősnő, Erin menekül saját maga elől, ez már az elején egyértelművé vált. Távol a családjától, Londonban él, ahol kialakított magának egy olyan életet, ami kívülről nézve már-már tökéletesnek tűnhet: remek állás, párkapcsolat és a világ egyik legklasszabb nagyvárosa. Ki is akarhatna ennél többet? Azonban visszatérni a múltba, a kisvárosba mindig nehéz. Ott mintha megállt volna az idő.
Megmondom őszintén, hogy a könyv hatalmas fordulatokat nem tartalmaz, meglehetősen könnyedén folyik a cselekmény és az írónő jóval a vége előtt elárult pár rejtélyt. Ennek ellenére egy olvasmányos, jó stílusú történetet kaptam és ez tetszett. A karakterek, a helyszínek teljesen rendben vannak, egyedül talán Roisin karaktere, akit máshogy formáltam meg. Kerülgette Erint, határozatlanul beszélt vele és nem kényszerítette rá igazán az őszinteségre. Ha én valamire ennyire kíváncsi lennék, biztosan erőszakosabban nyomulnék, hogy kiderítsem az igazságot a bátyámról. A történet apró, szinte észrevétlen utalásokkal van teli, amik a pszicho thriller műfajt próbálják megidézni, azonban nem elég erősek hozzá, hogy tényleg azzá válhasson a kötet.
Összességében ez egy klassz könyv, ha azt nézem, hogy miről szól és nem foglalkozom a műfaji besorolással. Viszont, ha úgy közelítem meg a dolgot, hogy ez egy krimi vagy esetleg pszicho thriller, akkor bizony ezt ebben a regényben nem találja meg az olvasó.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/09/sue-fortin-la…

>!
smetalin
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

Pszicho-thriller: KEZDŐKNEK!!!!!!
Ajánlott korcsoport: 10-12 év, elvetemült anyukák felolvashatják kisebb korú gyerkőcöknek is esti mese helyett.
Kedves HALADÓ pszicho-thriller kedvelők!
Nyugodtan hátradőlhettek egy kényelmes fotelben, lábatokat tegyétek fel, kezetekben egy finom itallal és merüljetek el egy jó kis könyvben, ami persze nem ez. Egy könyv mínusz nektek, amit biztos nem kell elolvasnotok.
Jézusmáriaszentjózsef!!!! Egy oviban nagyobb agymunkát igényel kinyomozni, hogy ki ette meg a maradék tejbegrízt, mint ebben a könyvben a „titkot”. Nagyon gyermeteg és unalmas és kiszámítható és idegesítő és rettentő mérges vagyok, hogy erre időt áldoztam, irgum-burgum………..

27 hozzászólás
>!
Bettina_94 I
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

Sue Forint a Sister, sister c. regényében is megmutatta, hogy nagyon jól tudja csavarni a szálakat. Úgy érzed, hogy tudod, mi történik, hogy már mindent láttál, hogy nem tud meglepni, aztán mégis. És akkor a döbbenetet le sem lehet vakarni majd az arcodról.

Bővebb értékelés: http://irokkozott.blogspot.hu/2018/02/sue-fortin-lany-a…

2 hozzászólás
>!
Bajnoczianna
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

Ez egy izgalmas könyv amely bizony tele van számtalan csavarral. A benne szereplő Erin már az elején bűnősként tűnik fel. Mégis ez a szál az egész regényt végig kíséri, a romantikus szál pedig adott hozzá még egy pluszt. A regény igy sokkal összetettebb olvasmány lett, hisz nem csupán egy izgalmas krimi történet indult útjára hanem még az érzelmek is előtérbe kerültek.
Erin karakterét hamar megkedveltem annak ellenére hogy sötét titkai voltak és ez a végéig igy maradt.

>!
boszii IP
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

„nekem személy szerint nagyon tetszett a regény annak ellenére, hogy az elején nem voltunk olyan nagy barátok. Most az igazolódott be, hogy nem mindig az első benyomás a mérvadó. Az elején tán a cím, és a különleges borító riasztott vissza. De utóbb már tudom, hogy csak a regény cselekményének viharos, ködös mivoltát tükrözte mindkettő.”

Bővebben: http://olvassvelemolvassunkegyutt.blogspot.hu/2017/10/a…

2 hozzászólás
>!
Flóra
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

Csodálatos könyv! Egy barátnőm ajánlotta, hogy olvassam el. Nagyon hálás vagyok neki érte. Imádtam! Eseménydús és fordulatokkal teli könyv volt. Nagyon megtetszett az író stílusa is! Alig várom, hogy más könyvét is elolvassam. *-* Mindenkinek ajánlom! *-* <3 spoiler

>!
Barbár 
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

Ez egy olyan thriller, aminek a végén a boldogságindex az egekbe szökik. Mindenki mindenkivel kibékül, senki nem kerül börtönbe, éppen csak a halott nem támad fel, de az is megússza, aki a haláláért felelős. Még a kómából is van visszatérés. Ha mesét akartam volna olvasni, akkor most nagyon elégedett lennék.

>!
orsicsiga
Sue Fortin: A lány, aki hazudott

Annak ellenére, hogy olvastatta magát, nem mondanám izgalmasnak. Lassan pörögtek az események, de legalább az érdeklődésemet végig fenntartotta, mert vártam a nagy bummot. Ami végül nem szólt nagyot. Egyszer azért olvasható, de többször volt az az érzésem, hogy a karakterek szájába van adva néhány mondat.


Népszerű idézetek

>!
Niitaa P

Az idő kincs, amiből soha nincs elegendő.

302. oldal

>!
Niitaa P

Néha mély levegőt kell venni, és bátornak lenni.

204. oldal

>!
Niitaa P

Sosem tudod, mennyire vagy erős, mígnem egy választásod marad: erősnek lenni.

211. oldal

>!
Pandalány P

Ráébredek, hogy a szeretet nem fájdalmas érzés. A szeretet hiánya az, ami fáj. Az elutasítás. Az árulás. A magány. Az fáj. A szeretet nem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Helena Silence: Ezüsthíd
Mira Sabo: Amíg kijutunk a fényre
Lakatos Levente: Aktus
Beth Flynn: Kilenc perc
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Louisa Reid: A fájdalom helye
Vass Virág: Szoknya-blues
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője