A ​római szerető (A római szerető 1.) 19 csillagozás

Sue Dylen: A római szerető

Léteznek sorsszerű találkozások. Van végzet. Matilda élete fenekestől felfordul, amikor a lányát elrabolják tőle. Ez a nap az Olaszországban élő nő életének legborzalmasabb napja – egyszersmind az a nap, amikor megismeri Enzo Bianchi alezredest. A hűvös, racionális svájci habitus találkozik Rómában a tüzes és lehengerlő itáliai életérzéssel. Lelkiismeret-furdalás és erkölcsi aggályok vívnak csatát Tilda lelkében az észvesztően szenvedélyes pillanatokkal, amelyek segítenek kibontakoztatni és megélni saját mélyre temetett nőiségét. Hogyan éli meg egy nő a szeretői viszonyt? Lehet jól dönteni, amikor egy határtalan szerelem és a házasság áll egymással szemben? Elégnek, vagy újraélednek ebben a kapcsolatban?
Olasz életérzés, perzselő erotika és könnyek adják a regény esszenciáját. Az izgalmas, érzelmekkel és fordulatokkal teli történet Itália lebilincselő szépségű vidékeire repíti olvasóit.

>!
MyBook, 2018
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150019093

Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Sue Dylen: A római szerető

„De hidd el, holnap újra felkel majd a nap, és azután is, minden reggel. És aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem fáj – okoskodom a lányomnak, holott én is majd belehalok Enzo hiányába, miközben a tönkrement házasságomat táplálom nap mint nap.”

Kissé kalandosan került hozzám ez a könyv, ugyanis bár utazókönyvként keringet molyról molyra, én nem jelentkeztem rá, mégis kis csalafintaság által más könyvekkel ide pottyant.
Elolvastam, ha már így hozta az élet és legnagyobb meglepetésemre, egy- két hibát leszámítva tetszett.
Sok igazság megbújik a lapokban, néhol persze klisés is, és bizonyos helyeken túl fűtött, és bár imádom az erotikát, ez a tálalási forma nekem annyira nem tetszett.
Ellen nagyon értékeltem, hogy van háttértörténet, érdemes volt haladni, oldalról – oldalra bontakozott ki szemem előtt ez a történet.
Bár hatalmas karakter fejlődést nem kaptam, nem is vártam.
Néhol nehéz, néhol könnyed, egy estés tökéletes kikapcsolódás.
Tehát hálásan köszönöm, hogy olvashattam, érdemes volt ez a kitérő, még ha a következő molyocskának várnia kellett kicsit.
Köszönöm, hogy olvashattam. Egy élmény volt. :)

>!
Anarchia_Könyvblog P
Sue Dylen: A római szerető

Imádtam az egész könyvet. Rabul ejtett és odaszögezte a figyelmem az utolsó oldalig!
Ez egy olyan regény, amit meg kell ismernie minden romantikus és erotikus zsánert kedvelő olvasónak, mert kihagyhatatlan élmény. Teljes szívből merem ajánlani, én is bele fogok mélyedni ismét a műbe ebben biztos vagyok!

A teljes ajánló itt érhető el:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/08/sue-dyl…

>!
Ez_elment_vadászni 
Sue Dylen: A római szerető

Utazókönyvként jutottam hozzá ehhez a könyvhöz a szerző jóvoltából, amit ezúton is köszönök.
Az eleje egyáltalán nem tetszett, abba is hagytam majdnem. Nagyon kapkodó volt, felesleges mondatokkal és az állandó jelen idő is zavart. Ezt később megszoktam és az stílus is javult. Az erotikus jeleneteknél volt kettő, ahol a hányinger kerülgetett.
Helyesírási, gépelési hibák is voltak benne.
Az tetszett, hogy nem az erotika volt a fő szál, volt egy normális cselekmény.

>!
boszii I
Sue Dylen: A római szerető

„Egyébként még azt el kell, hogy mondjam, hogy a célközönséget megfelelően megtalálja a regény: egy olyan történetről van szó, ami igazi romantikus, de értéket is képvisel, és van benne néhány ízlésesen pikáns jelenet is!:) Szerintem ez egy olyan elegy, ami bizonyára elnyeri majd a női olvasók szívét… Enzóval az élen!:)”!

Bővebben: https://olvassvelemolvassunkegyutt.blogspot.com/2018/12…

>!
bab123
Sue Dylen: A római szerető

Gratulálok az írónőnek,ez egy Fantasztikus könyv!
Nagyon örülök,hogy megszületett ,leírta és utána ki is adta.
Olaszország egy varázslatos hely és aki nem járt még ott az is úgy fogja érezni,hogy ismeri.
Ez a történet magával ragad,letehetetlen.
Tilda ,a 2gyermekes családanya ,aki ha kell egy igazi anyatigris ,kedves ,naiv ,önfeláldozó természetével rögtön megkedveltette magát.Olyan szituációba keveredik ami utána az egész nyugodt életét felborítja,tele váratlan fordulatokkal,izgalommal.
Veszély,fájdalom család,vágy és szerelem.
Hát igen ha meghalljuk,hogy olasz férfi ,temperamentum ,bűvölet,szerelem és ragaszkodás jut az eszünkbe,amit itt is megtapasztalhatunk.
Enzo az elbűvölő olasz Alezredes ,aki garantáltan nem fog csalódást okozni.
Nagyon nagyon várom a folytatást .
Köszönöm ezt a csodálatos utazást,élményt!

1 hozzászólás
>!
Kovács_Ági_3
Sue Dylen: A római szerető

Tyűha..Nahát… Aztaaa.. mondjuk, nagyjából ez lefedi a valóságot, amikor befejeztem a könyvet. Arra számítottam, hogy végre együtt lesznek és élnek boldogan. Eléggé függővéges történet. De semmi gond! Nem kell félni, hamarosan megjelenik a második rész.

Már az eleje is nagyon hatásos kezdés volt. Igazán érdekes olvasmány volt, hiszen egy olyan nőről, vagyis anyukáról szól a történet, aki 20 éve él boldog házasságban. De a vele történtek hatására emiatt elkezdted másként látni az életét. Később megismerkedett egy férfivel, aki igencsak mély érzéseket táplált iránta, a férfi Enzo olyan érzelmeket csikart ki Tildából, aki maga sem gondolta, hogy ilyet érezhet.

Bővebben itt olvashatod:
http://magyarszerzokonyve.blogspot.com/2018/07/sue-dyle…

>!
Mariannna0723
Sue Dylen: A római szerető

Ismeretlenül kezdtem el olvasni a könyvet,úgy h nem tudtam az írònőről sokat! Abszolút nem bántam meg,sőt izgalommal fogtam neki az új könyvemnek!Olyan témát írt le,ami a mindennapjainkban is jelen van. Házasság,gyerekek,munka,karrier nagyon szép és jò!Vajon meddig tart az igazi boldogság az életünkben? Nem lehet megjòsolni! Egy boldogtalan házasságban élni a legrosszabb dolog,erre Tilda is rájön és találkozik Enzoval! Aki teljesen új érzéseket,élményeket mozgat meg benne!Vágyik a szeretetre,intimitásra és arra,h Nő legyen! Végig követhetjük az érzelmeit az egész könyvben,ami sokszor fájdalmas is!Nagyon együtt tudtam érezni Tildával és meghatott a vívòdása! Szerintem egy bátor,erős nő! Ami nagyon tetszett,h nem volt túlbonyolítva egy egy jelenet emiatt nagyon magamnak éreztem a történetet is!Teljesen letisztult,tele érzelmekkel,erotikával fűszerezve,pont amennyi kell egy ilyen sztorihoz! A végén csak kiderült egy fordulat amire nem számítottam,de voltak gyanús pillanatok. Ajánlani tudom mindenkinek! Nagyon köszönöm az élményt az írónőnek! Várom a folytatást!

>!
Giron
Sue Dylen: A római szerető

Minden megvan ebben a könyvben, amire csak várhat egy olvasó: érzelmes, izgalmas, szexi, szenvedélyes, elgondolkodtató. Nagy utazás ez a könyv a szó minden értelmében. Utazol Olaszország csodálatos helyszínein, és utazol egy életben ami vívódásokkal teli. Teljesen leizzadtam egyes jelenetek olvasásakor. ;) Nagyon várom a folytatást, hogy mi lesz a szerelmesekkel?

>!
Harriet
Sue Dylen: A római szerető

Tilda, a svájci származású feleség és családanya Rómában éli hétköznapi, kissé unalmas életét, mikor váratlanul kamaszlányát a szeme láttára betuszkolják egy autóba. A nő üldözőbe veszi az emberrablókat és ezzel az akciójelenettel Tilda élete is gyökerestül felfordul. A kiérkező rendőrök között ugyanis ott van Enzo, az ő Megmentője, akinek nem tud ellenállni, hiába próbál hű lenni a férjéhez. S a nő, aki eddig a becsületesség szobra volt, most hazugságra kényszerül, hogy viszonyt folytathasson ezzel a szívdöglesztő férfival. Csodaszép szerelmi történet az övék, mindannyian ilyenre vágyunk egész életünkben. S bár Tildát lelkileg teljesen kikészíti ez az őrlődés a családja és szeretője között, mégis, sosem volt még ennél boldogabb.
A könyvben szereplő erotikus szerelmi jelenetek nagyon ízlésesek, az olaszországi helyszínek pedig bámulatosak. A vége pedig… spoiler Egyértelműen kedvencem lett, alig várom a következő részt.
Az írónő sokkal nagyobb ismertséget, a regény pedig sokkal nagyobb olvasottságot érdemelne.

>!
abbywinter I
Sue Dylen: A római szerető

Nagyon vártam már ezt a könyvet. Mivel megvártam, hogy mindkét rész a kezembe lehessen, csak mos álltam neki. Szuper, fordulatokkal teli történet. Imádom az olasz életérzést, és ugyan még sosem jártam Rómában, de teljesen magam elé tudtam képzelni a leírt helyszíneket. Ha egyszer eljutok, elmegyek minden megemlített helyere :)
Enzo, pedig….. Mindenkinek egy ilyen pasira lenne szüksége, imádtam.
Tilda döntésének nagyon örültem. Kell, hogy megmaradjunk magunknak egy kapcsolatban. Örülök, hogy újra kinyílt. Már neki is álltam a folytatásnak :)
Ajánlom a romantika és az erotika kedvelőinek.


Népszerű idézetek

>!
Anarchia_Könyvblog P

Még az álmok világában sem menekülhetünk el önmagunk elől.

>!
Sue_Dylen I

– Szeress, Enzo! Kérlek! Most, itt…
És ott, az Amalfi-partoknál, aznap éjjel úgy szeretett engem, ahogy csak szerethet egy férfi egy nőt.

262. oldal 10. fejezet - A római szerető (MyBook 2018.)

>!
Anarchia_Könyvblog P

Sírnom kell. Szétszakít belülről ez a kettősség. Szeretnék odabújni hozzá, és örökre eggyé válni vele. Ugyanakkor szeretnék elfutni, és soha többé nem érezni ezt a lelkifurdalást.

>!
Sue_Dylen I

Vele kellett volna töltenem még ezt a két napot! Nem törődve azzal, hogy mennyire fog fájni a végén. Nem nézni, hogy mennyi értelme van. Miért vagyok ennyire hülye? Miért nem tudok legalább egyszer az életemben spontán lenni?

234. oldal 9. fejezet - A római szerető (MyBook. 2018)

>!
Anarchia_Könyvblog P

De hidd el, holnap újra felkel majd a nap, és azután is, minden reggel. És aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem fáj – okoskodom a lányomnak, holott én is majd belehalok Enzo hiányába, miközben a tönkrement házasságomat táplálom nap mint nap.

>!
Anarchia_Könyvblog P

– Szeretlek Tilda! – alig hallhatóan mormolja el ezt a két csodálatos szót.


A sorozat következő kötete

A római szerető sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elena Ferrante: Briliáns barátnőm
Anthony Capella: Vendéglő a Vezúvnál
Elena Ferrante: Tékozló szeretet
Bodnár Gyula (szerk.): Róma, Nápoly
Nápoly, Capri és az Amalfi-part
Jeney Zoltán: Róma és Nápoly
Dombi József: Nápoly
Márai Sándor: Itália életérzés
Franz Werfel: A nápolyi testvérek
Monica Capuani (szerk.): Róma, Velence, Firenze, Nápoly, Pompei