A ​római szerető (A római szerető 1.) 42 csillagozás

Sue Dylen: A római szerető

Léteznek sorsszerű találkozások. Van végzet. Matilda élete fenekestől felfordul, amikor a lányát elrabolják tőle. Ez a nap az Olaszországban élő nő életének legborzalmasabb napja – egyszersmind az a nap, amikor megismeri Enzo Bianchi alezredest. A hűvös, racionális svájci habitus találkozik Rómában a tüzes és lehengerlő itáliai életérzéssel. Lelkiismeret-furdalás és erkölcsi aggályok vívnak csatát Tilda lelkében az észvesztően szenvedélyes pillanatokkal, amelyek segítenek kibontakoztatni és megélni saját mélyre temetett nőiségét. Hogyan éli meg egy nő a szeretői viszonyt? Lehet jól dönteni, amikor egy határtalan szerelem és a házasság áll egymással szemben? Elégnek, vagy újraélednek ebben a kapcsolatban?
Olasz életérzés, perzselő erotika és könnyek adják a regény esszenciáját. Az izgalmas, érzelmekkel és fordulatokkal teli történet Itália lebilincselő szépségű vidékeire repíti olvasóit.

>!
MyBook, Budapest, 2018
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150019093

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Enzo Bianchi · Matilda Hill


Kedvencelte 10

Most olvassa 1

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Sue Dylen: A római szerető

„De hidd el, holnap újra felkel majd a nap, és azután is, minden reggel. És aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem fáj – okoskodom a lányomnak, holott én is majd belehalok Enzo hiányába, miközben a tönkrement házasságomat táplálom nap mint nap.”

Kissé kalandosan került hozzám ez a könyv, ugyanis bár utazókönyvként keringet molyról molyra, én nem jelentkeztem rá, mégis kis csalafintaság által más könyvekkel ide pottyant.
Elolvastam, ha már így hozta az élet és legnagyobb meglepetésemre, egy- két hibát leszámítva tetszett.
Sok igazság megbújik a lapokban, néhol persze klisés is, és bizonyos helyeken túl fűtött, és bár imádom az erotikát, ez a tálalási forma nekem annyira nem tetszett.
Ellen nagyon értékeltem, hogy van háttértörténet, érdemes volt haladni, oldalról – oldalra bontakozott ki szemem előtt ez a történet.
Bár hatalmas karakter fejlődést nem kaptam, nem is vártam.
Néhol nehéz, néhol könnyed, egy estés tökéletes kikapcsolódás.
Tehát hálásan köszönöm, hogy olvashattam, érdemes volt ez a kitérő, még ha a következő molyocskának várnia kellett kicsit.
Köszönöm, hogy olvashattam. Egy élmény volt. :)

>!
Anarchia_Könyvblog
Sue Dylen: A római szerető

Imádtam az egész könyvet. Rabul ejtett és odaszögezte a figyelmem az utolsó oldalig!
Ez egy olyan regény, amit meg kell ismernie minden romantikus és erotikus zsánert kedvelő olvasónak, mert kihagyhatatlan élmény. Teljes szívből merem ajánlani, én is bele fogok mélyedni ismét a műbe ebben biztos vagyok!

A teljes ajánló itt érhető el:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/09/08/sue-dyl…

>!
ap358 P
Sue Dylen: A római szerető

Ez a könyv bebizonyította, hogy hazánkban magánkiadásban is találni jól felépített, érdekes és igényes olvasmányokat. Romantikus történet lévén a kikapcsolódást, amit vártam tőle, megadta.
A cselekmény akcióval indul, kicsit összeszedetlennek tűnik – mintha a Gyermekrablás c. film eleje pergett volna le –, de gyorsan lezajlik ez a jelenet, megalapozva ezzel a két főszereplő felvezetését. Onnantól lassabb tempó következik.
Ami igazán megfogott a könyvben, az az, hogy nem a tipikus YA/NA sztori, nem voltak benne a ma divatos figurák, hanem egy középkorú párról szólt, életszerűen, néhol már túlságosan is hitelesen. A románc mellett betekinthettem Tilda mindennapjaiba, a gyerekeivel való kapcsolatába, a munkahelyére, megismerhettem a barátnőit. A történet nem fiatalos lendületű, de számomra pont ettől lett egyedi. Nem csak egy kihűlt kapcsolatban élő, románcot kereső nőt mutat be, hanem egy dolgozó családanyát az ő valós problémáival. Tilda határozatlansága és a bizonytalansága tette életszerűvé, és az, hogy önszántából talán sose mert volna belevágni a változásba.
A vége elképesztő, egyben csattanó, de önállóan is megállná a helyét… nézőpont kérdése. Viszont a titok, ami ide vezetett, az felbosszantott: az egy igazi romantikus klisé, és pont a klisémentességétől volt egyedi a könyv. Ezért az egy csillag levonás. Számomra akkor maradt volna meg a sztori hitelessége, ha Paul megmarad annak a spoiler férjnek, aki mindvégig volt.
Enzo nem egy álompasi, sokáig én is azt hittem, mint Tilda, hogy pusztán csak egy szerető, mert nem igazán tett olyan lépéseket, kifejezéseket, amelyek az ellenkezőjét bizonyították volna. Ennek ellenére mégis szerethető karakter, és szurkoltam nekik.
Örültem neki, hogy olvashattam ezt a könyvet, és kíváncsi vagyok a folytatásra is.

>!
l_moni
Sue Dylen: A római szerető

Először is, nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy ezt a remek könyvet elolvashattam kedves @Sue_Dylen!
Már az első fejezet mellbevágó volt. Istenem, Tilda igazi anyatigris.
Sose hittem volna, hogy egy olyan történet fog tetszeni, ahol a megcsalásé a főszerep. Egy fájóan szép történet, egy nőről, anyáról, feleségről. Annyira meg tudtam érteni az érzéseit, a gondolatait.
Enzo. Az alezredes, a talpig férfi, az olasz aki igazán különleges.
Annyira különbözőek és mégis annyira összeillenek.
Annyira szerettem volna, hogy boldogok legyenek.
Hogy lehetett így vége????
Ahhhhh, be kell valahogy szereznem a folytatást.

1 hozzászólás
>!
Black_Dawn
Sue Dylen: A római szerető

Nagyon tetszett. Végig lekötött. A karakterek is jól ki vannak dolgozva. Tudtam velük együttérezni, szimpatikusnak találtam őket.

>!
Felixa
Sue Dylen: A római szerető

Ami leginkább megfogott a könyvben, az a karakterek életkora. Végre egy könyv, ami középkorú szereplőkről szól! Ráadásul teljesen életszerű cselekményt tár az olvasó elé.
Tilda mindennapjai mellett betekintést ad egy sarjadó románcba, amely véleményem szerint megosztó jellegű. Elítéljem-e vagy drukkoljak neki? Olvasva Tilda érzéseit, gondolatait, egyre inkább drukkoltam neki(k)…
A helyszínek választása remek, illik a történethez. Az erotikus jelenetek kifinomultak, bár az én erotikus rajongásom elbírt volna belőlük valamivel (sőt! jóval ☺) többet.
A vége ütött… Reménykedem kedves @Sue_Dylen, hogy a folytatást is elindítod utazókönyvként! Én biztos jelentkező lennék!☺

>!
Miyako71
Sue Dylen: A római szerető

Rossz pillanatomban kezdtem olvasni a könyvet, így eléggé megrázott az eleje… spoiler Rövid időre el is gondolkodtam rajta, akarom-e tovább olvasni a történetet, főleg, hogy ott virított a hátulján piros karikában a 18-as szám. Szerencsére gyorsan jött az erős kezdő konfliktus megoldása, és valami másba fordult a történet. Ami részben tetszett, részben nem. Az erotikus részek nekem annyira nem jöttek be, viszont az, amit és ahogyan a házasságról, a női/anyai/háztartásbeli szerepről ír, nagyon telitalálat. Ezek miatt a gondolatok miatt olvastam végig az egészet, és a főszereplővel együtt azon gondolkodtam, vajon mi lenne a helyes döntés, kinek a szempontjait kellene figyelembe venni? Azt hiszem, mindegy mit választott volna Tilda, mindegyik választását meg tudtam volna érteni.
Egy valamit hiányoltam: Tilda és Enzo kapcsolatának érzelmi megalapozása talán lehetett volna mélyebb.

>!
bab123
Sue Dylen: A római szerető

Gratulálok az írónőnek,ez egy Fantasztikus könyv!
Nagyon örülök,hogy megszületett ,leírta és utána ki is adta.
Olaszország egy varázslatos hely és aki nem járt még ott az is úgy fogja érezni,hogy ismeri.
Ez a történet magával ragad,letehetetlen.
Tilda ,a 2gyermekes családanya ,aki ha kell egy igazi anyatigris ,kedves ,naiv ,önfeláldozó természetével rögtön megkedveltette magát.Olyan szituációba keveredik ami utána az egész nyugodt életét felborítja,tele váratlan fordulatokkal,izgalommal.
Veszély,fájdalom család,vágy és szerelem.
Hát igen ha meghalljuk,hogy olasz férfi ,temperamentum ,bűvölet,szerelem és ragaszkodás jut az eszünkbe,amit itt is megtapasztalhatunk.
Enzo az elbűvölő olasz Alezredes ,aki garantáltan nem fog csalódást okozni.
Nagyon nagyon várom a folytatást .
Köszönöm ezt a csodálatos utazást,élményt!

1 hozzászólás
>!
Kovács_Ági_3 P
Sue Dylen: A római szerető

Tyűha..Nahát… Aztaaa.. mondjuk, nagyjából ez lefedi a valóságot, amikor befejeztem a könyvet. Arra számítottam, hogy végre együtt lesznek és élnek boldogan. Eléggé függővéges történet. De semmi gond! Nem kell félni, hamarosan megjelenik a második rész.

Már az eleje is nagyon hatásos kezdés volt. Igazán érdekes olvasmány volt, hiszen egy olyan nőről, vagyis anyukáról szól a történet, aki 20 éve él boldog házasságban. De a vele történtek hatására emiatt elkezdted másként látni az életét. Később megismerkedett egy férfivel, aki igencsak mély érzéseket táplált iránta, a férfi Enzo olyan érzelmeket csikart ki Tildából, aki maga sem gondolta, hogy ilyet érezhet.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2018/07/sue-dylen-romai-sze…

>!
Mariannna0723
Sue Dylen: A római szerető

Ismeretlenül kezdtem el olvasni a könyvet,úgy h nem tudtam az írònőről sokat! Abszolút nem bántam meg,sőt izgalommal fogtam neki az új könyvemnek!Olyan témát írt le,ami a mindennapjainkban is jelen van. Házasság,gyerekek,munka,karrier nagyon szép és jò!Vajon meddig tart az igazi boldogság az életünkben? Nem lehet megjòsolni! Egy boldogtalan házasságban élni a legrosszabb dolog,erre Tilda is rájön és találkozik Enzoval! Aki teljesen új érzéseket,élményeket mozgat meg benne!Vágyik a szeretetre,intimitásra és arra,h Nő legyen! Végig követhetjük az érzelmeit az egész könyvben,ami sokszor fájdalmas is!Nagyon együtt tudtam érezni Tildával és meghatott a vívòdása! Szerintem egy bátor,erős nő! Ami nagyon tetszett,h nem volt túlbonyolítva egy egy jelenet emiatt nagyon magamnak éreztem a történetet is!Teljesen letisztult,tele érzelmekkel,erotikával fűszerezve,pont amennyi kell egy ilyen sztorihoz! A végén csak kiderült egy fordulat amire nem számítottam,de voltak gyanús pillanatok. Ajánlani tudom mindenkinek! Nagyon köszönöm az élményt az írónőnek! Várom a folytatást!


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

Mondja ki, ami a lelkét nyomja, hogy aztán el tudja engedni.

80. oldal

>!
Anarchia_Könyvblog

Még az álmok világában sem menekülhetünk el önmagunk elől.

>!
ap358 P

Tudom, hogy ezt sosem tudom meg nem történtté tenni. Kérdés, hogy akarom-e?

197. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Matilda Hill
>!
Sue_Dylen I

– Szeress, Enzo! Kérlek! Most, itt…
És ott, az Amalfi-partoknál, aznap éjjel úgy szeretett engem, ahogy csak szerethet egy férfi egy nőt.

262. oldal 10. fejezet - A római szerető (MyBook 2018.)

>!
Anarchia_Könyvblog

Sírnom kell. Szétszakít belülről ez a kettősség. Szeretnék odabújni hozzá, és örökre eggyé válni vele. Ugyanakkor szeretnék elfutni, és soha többé nem érezni ezt a lelkifurdalást.

>!
Sue_Dylen I

Vele kellett volna töltenem még ezt a két napot! Nem törődve azzal, hogy mennyire fog fájni a végén. Nem nézni, hogy mennyi értelme van. Miért vagyok ennyire hülye? Miért nem tudok legalább egyszer az életemben spontán lenni?

234. oldal 9. fejezet - A római szerető (MyBook. 2018)

>!
Anarchia_Könyvblog

De hidd el, holnap újra felkel majd a nap, és azután is, minden reggel. És aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy már nem fáj – okoskodom a lányomnak, holott én is majd belehalok Enzo hiányába, miközben a tönkrement házasságomat táplálom nap mint nap.

>!
l_moni

Mindig sejtettem, hogy a nők hihetetlen dolgokra képesek a gyerekeikért, de amit ön művelt! Úgy viselkedett, mint egy anyatigris.


A sorozat következő kötete

A római szerető sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hore: Utolsó levél haza
Elena Ferrante: Briliáns barátnőm
Anthony Capella: Vendéglő a Vezúvnál
Elena Ferrante: Tékozló szeretet
Nápoly, Capri és az Amalfi-part barangoló
Bodnár Gyula (szerk.): Róma, Nápoly
Jeney Zoltán: Róma és Nápoly
Dombi József: Nápoly
Márai Sándor: Itália életérzés
Franz Werfel: A nápolyi testvérek