Legyél ​te a legjobb szülő! 3 csillagozás

Sue Atkins: Legyél te a legjobb szülő!

Vannak könyvek, melyeket szomorúan veszünk kézbe, aztán le sem akarjuk tenni. Ilyen Sue Atkins műve, melynek minősége sajnos vetekedik a hetvenes évek budapesti telefonkönyveivel, de elég csak beleolvasni, már tudod, legjobb, ha szinte mindig kéznél van. Könnyen érthető, konkrét tanácsai jól jönnek szinte minden kérdéses nevelési helyzetben. Ír a jó és a rossz büntetési módszerekről, a lányok és a fiúk eltérő igényeiről, az alvásról, az empátiáról, a kötődésről. Mindezt tippekkel, történetekkel, bölcsességekkel egészíti ki a szerző.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Tantusz

>!
Panem, Budapest, 2009
342 oldal · ISBN: 9789635455171 · Fordította: Maráczi Orsolya

Enciklopédia 1


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

hattori>!
Sue Atkins: Legyél te a legjobb szülő!

Hát ez egy olyan tipikusan amerikai könyv, feltehetően tipikusan amerikai szülőknek írva. És nem nekem. Kerestem válaszokat a könyvben, de csak listákat találtam, hogy milyen kérdéseket tegyek fel magamnak, milyen dolgokon gondolkozzam el jó mélyen, meg pszichoterápiás csoportoknak való feladatocskákat, amikre képtelen voltam rávenni magam. Végül kimazsoláztam egypár okos jótanácsot, meg megdöbbentő tényt, amivel gazdagított, de nem éreztem, hogy mostantól én lehetnék a legjobb szülő.
A könyv használatát inkább úgy tudom elképzelni, hogy az ember jár ennek a tanácsadásból rendkívül jól profitáló de igen meggyőző és igen pozitív hölgynek a tanfolyamára és ez afféle munkafüzet hozzá. De ha lenne ilyen tanfolyam – Ámerikában biztos van – én nem iratkoznék be.


Népszerű idézetek

hattori>!

Az 1940-es években a hét leggyakoribb fegyelmezési probléma az iskolákban a beszélgetés, a rágózás, a kiállás a sorból, a folyosón szaladgálás, a zajongás, a nem megfelelő ruhaviselet és a szemetelés voltak. Az 1990-es években a hét leggyakoribb probléma a drog, az alkohol, a terhesség, a nemi erőszak, az öngyilkosság, a lopás, és a zaklatás.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fegyelmezés
1 hozzászólás
hattori>!

…felfedezett egy nagy különbséget az emberek és az egerek között. Ha az egerek észreveszik, hogy amit csinálnak, nem vezet eredményre, mással próbálkoznak. Ha az emberek veszik észre, hogy amit csinálnak, nem vezet eredményre, akkor valaki mást hibáztatnak.
A definíció szerint az őrület az, amikor újra meg újra ugyanazt a cselekedetet ismételjük, de más eredményt várunk

14. oldal

hattori>!

Gyerekeket nevelni igazi kihívás, esetenként nehéz és kimerítő, hiszen nem használati utasítással érkeznek

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Vekerdy Tamás: Kamaszkor körül
Gaál Éva: Gyermekeink védelmében
Koronczai Magdolna – Hollósi Nikolett (szerk.): Kismamák és kisbabák új egészségkönyve
Czeizel Endre – Czeizel Barbara: Hogyan segíthetek gyermekemen?
Megan A. Moreno: Szex, drogok, Facebook
Paul Tough: Segítsük kibontakozni gyerekeinket
Mária Štefánková: Mit kell tenni?
Vekerdy Tamás: Jól szeretni
Gary Chapman – Ross Campbell: Gyerekekre hangolva
A. S. Neill: Summerhill