Dobd ​fel! 3 csillagozás

Palacsinták a világ minden tájáról
Sudi Pigott: Dobd fel!

A palacsintát mindenki szereti!

Ki mondta, hogy egy palacsinta csak lekváros vagy kakaós lehet? A gasztronómia és a világ ízei iránt érdeklődő olvasók most számtalan új receptet ismerhetnek meg ebből a vidám, étvágygerjesztő és ismeretterjesztő könyvből. Sudi Pigott
a sós és édes palacsinták lenyűgöző receptgyűjteményét állította össze, az ellenállhatatlan reggeliktől kezdve, az ínycsiklandó falatkákon és laktató főételeken át az elegáns desszertekig, kiegészítve néhány hasznos előkészítési és főzési tanáccsal.

A könyvben szereplő palacsinták mind egyszerűen elkészíthetőek – legyen az habkönnyű amerikai palacsinta, klasszikus orosz blini, ropogós csicseriborsólisztből sütött olasz socca, egzotikus arab atayef, japán okonomiyaki vagy Srí Lanka-i hoppers – és garantáltan lenyűgözhetjük velük vendégeinket!

>!
Kossuth, Budapest, 2018
112 oldal · ISBN: 9789630990479 · Fordította: Szkladányi András

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Sudi Pigott: Dobd fel!

Sudi Pigott: Dobd fel! Palacsinták a világ minden tájáról

Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretik a palacsintákat és profik a palacsintasütésben, és azoknak is, akik még csak most szeretnének megtanulni palacsintát sütni. Ha ebből a könyvből készítettek el néhány receptet, tuti, hogy senki nem hiszi el, hogy életetek első palacsintáját sütöttétek. Azoknak is akik vendégeket várnak és valami különlegeset szeretnének feltálalni és azoknak is, akik csak a családot szeretnék elkápráztatni.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2018/07/sudi-pigott-dobd…

Baráth_Zsuzsanna P>!
Sudi Pigott: Dobd fel!

Sudi Pigott: Dobd fel! Palacsinták a világ minden tájáról

Baráth Zsuzsanna vagyok, palacsintafüggő. Ezen belül a kakaós változat a gyengém. Bárhol, bármikor képes vagyok magamba tömni ezt a finomságot, nincs az a fogyókúra, ami távol tudna tartana tőle. Az egész kiskoromban kezdődött, amikor a nagypapám a tatai telken olyan hévvel dobálta a palacsintákat az éhes kis unokái kedvéért, hogy a plafonon maradt a nyoma, majd aztán degeszre ettük magunkat belőle. Az évek során sokféle palacsintát volt alkalmam megkóstolni, és mindegyiket szerettem, de azért az igazi a papa-féle kakaós maradt. Édesszájú lévén elég sokáig tartott, amíg rávettem magam, hogy sós palacsintát is egyek, és sohasem kedveltem meg annyira, mint édesebb testvérét. de kíváncsi alkat lévén nem idegenkedem ettől a változattól sem, imádom a műfajt, ezért nyilván nem hagyhattam ki Sudi Pigott könyvét, aki egy érdekes ízkalandra hív bennünket a világ körül palacsintaügyben. Nem csalódtam a könyvben abból a szempontból, hogy sokféle palacsintát ismerhetünk meg belőle az olyan közismert finomságoktól kezdve, mint a franciák Crépes Suzette-je (hatalmas kedvencem!) az olyan különlegességekig, mint pl. a Jian bing, a kínaiak palacsintája. A fotók gyönyörűek, a leírások jól követhetőek, a kivitelezés korrekt, azonban egy kicsit zavaró, hogy kicsit össze-vissza érkeznek a receptek, ráfért volna egy erősebb kezű szerkesztés erre a könyvre, amelybe belecsúszott egy kis fordítási hiba, amelyet a kiadó kiválóan kezelt azzal, hogy a könyvben véletlenül benne maradt angol szöveg mellé belecsúsztatta külön lapon a magyar leírást is. Egy kellemetes olvasmány volt, amelyben sok-sok ötlet vár arra, hogy elkészítésre kerüljön, bár őszintén szólva a macerásabbaknak kizárólag különleges alkalommal állnék ki, de szerencsére többségben vannak az egyszerűen elkészíthető finomságok, amelyeket egyszerűen muszáj kipróbálni (szigorúan csak kánikulamentes napokon, mert a francnak van kedve a tűzhely előtt állva sütögetni a hegyomlásnyi mennyiségű palacsintákat, de úgyis esős nyárnak nézünk elébe, vagyis ez nem lesz kifogás arra, hogy kísérletezgessek majd).
A teljes kritika itt olvasható:
http://jusandcalzone.blog.hu/2018/06/08/konyvajanlo_sud…


Hasonló könyvek címkék alapján

Dr. Oetker – A sütés öröme
Bártfai László: Bártfai Laci bácsi süteményes könyve
Váncza József: Váncza süteményeskönyv
Dr. Oetker – Kanalas aprósütemények
Dr. Oetker legjobb süteményei
Sütés lépésről lépésre – Dr. Oetker
Dr. Oetker – Az első süteményeskönyvem
Déri Szilvia: Kovászkaland
Michel Roux: Tésztavarázs
Dr. Oetker – Sütés, párolás burokban