A ​pacsirták röpte (Vadászat 1.) 80 csillagozás

Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

„Az ​életnek vannak szabályai. És nem állíthatsz be senkihez az éjszaka közepén, és veheted el azt, amiről megbeszéltük, hogy nem a tiéd.”

1973. szeptember 11.

A 11 éves Alejandro Pendra a szobája ablakából nézi, ahogy a katonai puccs lecsap városára, a chilei Santiagóra, elpusztítva a családját és az egész gyerekkorát. Amikor egyedül az Egyesült Államokba érkezik, a városka egyik tekintélyes famíliája fogadja be. Eltűnt szülei miatti súlyos gyásza ellenére kötődni kezd a családhoz, és végül az egyik lányukat, Valerie-t feleségül veszi.

2001. szeptember 11.

Javier Landes a szobája ablakából nézi,ahogy a terrorizmus lecsap New York Cityre . Manhattan egyik legjobban fizetett férfiescortjaként ez a hivatásos szerető sosem volt híján a társaságnak, és csakis önmagához hű. Ám nem sokkal a 9/11 után kinevezik őt árván maradt unokaöccse gyámjává, így gondosan őrzött szívét ki kell tárnia a rég elfojtott fájdalom előtt.

Alex, Valerie és Jav először… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
736 oldal · ISBN: 9789635613304 · Fordította: Cseh Réka Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
736 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635611263 · Fordította: Cseh Réka Zsuzsanna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
736 oldal · ISBN: 9789635611270 · Fordította: Cseh Réka Zsuzsanna

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Gabriel Eduardo Penda Vilaró


Kedvencelte 26

Most olvassa 6

Várólistára tette 153

Kívánságlistára tette 138

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

„– A rettegés alatt is megbújik a remény – mondta.”

Különleges. Mikor már elkezdtem, éreztem a dübörgést. Bekúszott a bőröm alá, a gondolatok, amiket bennem ébresztett olvasás közben egy életre megmaradnak!

A fülszövegből olvasható, hogy bizony a 9/11-es off eseményt tárja fel az írónő három fantasztikus ember életének bemutatásával.

Borzalmas nap lehetett és bele se gondol az ember, hogy az ott élők generációkon át milyen sebeket szereztek és mivel kénytelenek minden nap megküzdeni azóta is.
Súlyos terhekkel és borzalmakkal teli pillanatokról olvashatunk. off

Jav, Alex és Val… Mit is mondhatnék. Az élet nem éppen a cukormázas rózsaszín felhők sokasága. Folyamatos küzdelem az akarattal, szenvedéllyel, a választásaink vagy csak az őrület hevében hozott döntéseink súlya alatt. Sistergős szenvedéllyel, igazi érezhető kétségbeeséssel és megdöbbentő fordulatokkal teli.
Kicsit furcsa volt a generációváltás, nem nagyon jellemző ez a tapasztalataim szerint, de szerettem, hogy ennek is megvolt a létjogosultsága és a történetet ki tudta egészíteni.

Nem könnyű regény, de sokat ad és páratlan. Ami pedig a legfontosabb, hogy iszonyú életszagú az egész történet. Döbbenet.

off

16 hozzászólás
Hddorka P>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Gondolom, már sokatok kezébe akadtak olyan könyvek, melyek elolvasása után még kerested magad, nem engedett el és nem találtad utána a szavakat. Ez a könyv pont ilyen volt számomra. Örülök annak a véletlennek, ami ezt a könyvet hozzám sodorta. Csodálatos volt, ugyanakkor szíven ütött és fájt. Mi tagadás, nem egy könnyed olvasmány.
Suanne Laqueur egy olyan több évtizedet átölelő csodát adott az olvasóknak, mely felejthetetlen. Fantasztikusan jól megírt könyv különleges emberekről, akiknek sorsa talán külön-külön is gyönyörű és fájdalmas. Aztán a történetben ezek a sorsok egymásra találnak, barátságok, szerelmek szövődnek és egymás támaszai lesznek a bajban is. Két 9/11. Két borzalmas esemény. Alex és Jav történetén keresztül átélve meg még szörnyűbb és felkavaró „élmény”.
Alex, Val és Jav♥ szinte együtt éltem át veletek mindent. Nevettem, ha boldogok voltatok, zokogtam azon a telefonbeszélgetés során, amit életemben nem fogok elfelejteni.
Nem írok többet, mert ezt a könyvet olvasni kell! Ne féljetek az oldalszámtól, mert ha lehetne, akkor még most is a Pacsirtákról olvasnék.♥
Kedves @Könyvmolyképző!
Annyira reménykedem, hogy hozzátok a folytatást és persze Suanne Laqueur bármelyik könyve is jöhet ezek után.

6 hozzászólás
pveronika>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Vannak olyan könyvek, amelyek olyan nagy hatással vannak az emberre, hogy hónapokkal, sőt évekkel később is eszünkbe jutnak. Ez egy ilyen könyv. Amikor 2016-ban először volt lehetőségem elolvasni, emlékszem, hogy jó darabig nem is tudtam mást a kezembe venni, annyira megérintett ez a történet. Nem is meglepő, hogy több komoly díjat is magáénak tudhat.

Ez egy évtizedeket felölelő könyv, amely során több karakter sorsát és életét követhetjük végig, akiknek az útjai újra és újra keresztezik egymást. A történetük nem mindennapi, mindannyiuknak megvannak a maga sebhelyei, amelyek örökre a részükké váltak, mégis megtanulnak ezekkel együtt élni, amelyben a legnagyobb támaszuk a család, a barátság és a szerelem.

Szerintem, ami igazán zseniálissá teszi a történetet, azok az élő, lélegző karakterek, akik a történet haladtával a barátainkká, szinte a családunkká válnak. Alex, Val és Javier örökre belopták magukat a szívembe.

Nagyon megrázó volt a chilei puccsról és Pinochet borzalmairól olvasni, bár ezzel a témával igen magas irodalmi színvonalon főleg a harmadik kötet foglalkozik, ahol nagyon egyedi és zseniális módon Beatles dalok által nyerhetünk betekintést ebbe az időszakba. Mondanom sem kell, hogy ahogy az egész sorozat, az a kötet is hatalmas hatással volt rám.

Alex és Jav is átéli a maga szeptember 11-ét, és ez mindkettőjük lelkén begyógyíthatalan sebeket ejtett. A történet rámutat arra, hogy egy-egy ilyen trauma milyen hatással van lelkileg egy emberre, akár évtizedek elteltével is.

Előre szeretném jelezni, hogy a könyv érint néhány olyan témát is, amit akár tabunak is nevezhetünk. Ezt mégsem drasztikus eszközökkel teszi, hanem lassan mossa el a határokat és kezdi el feszegetni azokat. Az írónő rámutat arra, hogy semmi sem fekete vagy fehér, hogy mindennek több árnyalat van, és számos alkalommal elgondolkodtatja az olvasót azokról a dolgokról is, amiben korábban esetleg bizonyosak voltunk.

A történet középpontjában a család, a barátság és a szerelem áll. Szó van benne lelki küzdelmekről, a szülővé válás kihívásairól, párkapcsolatok nehézségeiről, szexualitásról és önmagunk megtalálásáról.

Szeretném kiemelni a fordítást. Bevallom őszintén, hogy nagy félelmem volt, hogy hogy fog sikerülni, mert ez egy igen magas szinten megírt, sok szójátékot tartalmazó regény, amivel biztos vagyok benne, hogy nem volt egyszerű dolga a fordítónak, de szerencsére nagyon jól megoldotta a feladatot.

Suanne Laqueur már a debütáló regényével nagy hatást tett rám, de az írónő Venery sorozata repítette őt a kedvenc íróim közé. Hihetetlen, hogy milyen csodálatosan szövi a szavakat, és hogy mennyi érzést tud kiváltani az olvasóból. Hiába olvastam másodjára ezt a könyvet és tudtam, hogy mi fog történni egy bizonyos ponton, mégis ugyanúgy megrázott, és ez alkalommal sem bírtam ki könnyek nélkül.

Összességében én őszintén ajánlom mindenkinek ezt a regényt, aki szeretne valami feledhetetlent olvasni. Számomra ismét sokat tudott adni és nagyon boldog vagyok, hogy ez alkalommal magyarul olvashattam el. Bízom benne, hogy hamarosan Javier történetét is a kezünkben tarthatjuk majd magyar nyelven, mert az a könyv is megérdemli, hogy felkerüljön a hazai olvasók polcára.

http://veronikasreaderfeeder.com/suanne-laqueur-an-exal…

2 hozzászólás
Naiva P>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Egy kicsit gondolkodnom kellett ezen a könyvön. Nem azon, hogy hány csillagot érdemel – az nem kérdés – hanem arról, hogy mit írjak.
Az oldalak számát alapul véve aránylag hosszú történet és jó pár évtizedet felölel a cselekmény, mégsem éreztem hosszúnak.
Ez annyira jó volt. Már néhány fejezet után kedvencemnek jelöltem és, ha lett volna rá lehetőség, többször megtettem volna. Minden lekötött, ami ebben a könyvben olvasható. Kezdve a találó címadással, a történet, a szereplők és a lenyűgöző írásmód. Suanne Laqueur úgy tud bánni a szavakkal, hogy közben úgy érzed, te is részese vagy a történetnek. Egyaránt tetszettek a humoros és az erotikus jelenetek, de a történet nagyobb része az élet fájóbb, nyersebb oldalát mutatja be.

4 hozzászólás
csucsorka IP>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Mivel ez az egyik kedvenc írom regénye, a történetet és a szerzőt már évekkel ezelőtt méltattam. Próbáltam, na, csak nem találtam hozzá szavakat.
Úgyhogy most minden szavam a fordítót dicséri.

Mikor megláttam, hogy végre magyarul is megjelenik, először halálra rémültem, és csak utána kezdtem el óvatosan örülni.
Nem volt kérdés, hogy megveszem, mert a polcomon akartam tudni, de az meglepett, hogyan utasította maga mögé ez a 700 oldalas monstrum minden más olvasmányomat. És az még inkább, hogy milyen tempóban fogyott el.
Igazi, hetek óta hiányolt flowban faltam a lapokat – és ehhez nagyon kellett Cseh Réka kiváló munkája, hogy nekem egyszer se kelljen azon morfondíroznom, hogy ez a sokrétű szöveg hogyan is volt angolul; nem szaladgált a szemöldököm a homlokomra és nem rángott az arcom olvasás közben, pedig nagyjából erre számítottam; mert őszintén bevallom, támadóállásban kezdtem el olvasni ezt a könyvet magyarul.

Évek óta azt mondogatom, és olvasás előtt is úgy harangoztam be, hogy nekem nem ez a kedvenc Suanne Laqueur-regényem. A fordító ráébresztett, hogy nagy sz.rt, dehogynem, ez is!

Ennyi év után újra együtt lógni a kicsinyeimmel, a Larkokkal, olyan volt, mint nagyon-nagyon hosszú idő után visszamenni a helyre, ahol minden arcot, minden sorsot, minden titkot ismersz. Ahol sosem szűntél meg szeretni a szerelmedet és a barátaid testvérként várnak vissza. Larkok közt lenni hazatérés – angolul is az volt, és hála a kiváló fordításnak, most már magyarul is az.

6 hozzászólás
Cync>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Kedves Írónő!

Hogy tehetted ezt?! Hogy tehetted ezt a saját fantasztikus szereplőiddel? Reményt adsz nekik, majd összetöröd őket. Boldogságot, örömöt csempészel az életükbe, majd a szakadékba taszítod őket.
Hogy tehetted ezt az olvasóiddal? Felültettél egy érzelmi hullámvasútra, amit nem lesz könnyű kiheverni.
Sosem fogom elfelejteni, mennyire sírtam annál a jelenetnél. Nem tudom, mikor találkoztam utoljára ennyire szívszaggató sorokkal. (Leendő Olvasó, ha ott tartasz, tudni fogod, melyik az.)
Nem szeretem az ilyen könyveket. Nem keresem őket, mert engem is összetörnek. Mégis vonzott ez a könyv, és sajnálnám, ha kihagytam volna, mert a fájdalom mellett ott vannak azok a fantasztikus kötelékek, amiket alkottál, szerelmek, barátságok, vonzalmak, sorsok, és már szinte szappanoperába illő véletlenek, amiket kicsit se bánok.
Egy szokatlan, sok-sok évet felölelő, nagyon összetett történetet hoztál létre, aminek nem akartam, hogy vége legyen. Nem tudtam letenni, ha mégis sikerült, akkor is a könyv járt a fejemben. Amennyire szkeptikus voltam még az elején, később úgy ragadott magával.
Csodálatos kapcsolatokról írtál, csodálatos karaktereket teremtettél, akiket egytől egyig megszerettem. (De ki kell emelnem, Jav, te vagy a szívem csücske, és alig várom, hogy még többet olvassak rólad.)
Annyi minden történik, nem lehetne összefoglalni, nem tudnám megfogalmazni az érzéseimet sem, egyszerre bámulnék szótlanul magam elé és ordítanék. Idővel biztos leülepszik majd, de az még nem most lesz. Nem hiszem, hogy valaha el fogom felejteni, és leendő Olvasó, szerintem te sem fogod.

Köszönöm ezt a gyönyörű könyvet! Nagyon szerettem!

2 hozzászólás
Mariann_ P>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

A borító, a fülszöveg, a regény kezdete is egészen mást sejtet, mint amiről a későbbiekben olvashatunk.
Olyan szinten szövődött bele a szexualitás, hogy egy idő után azt vettem észre, hogy csak erről szól. Évtizedeken átívelő történet, de szinte csak erre fókuszált.
Érzelmileg túlfűtött, bonyolult érzéseket boncolgat, nehéz téma, de a megfogalmazás , az nagyon tiszteletben tartja minden szereplő hovatartozását, nem ítél el senkit.
Gyorsan olvasható, mondhatnám azt, hogy arra kényszerít, hogy ne tegyem le, tartsak olvasós napot. Így gyorsan a végére értem a 736 oldalnak.

doriismolnar>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Legelőször nem is igazán tudtam hova tenni ezt a könyvet. Egyáltalán nem erre számítottam. Bár valakinél olvastam, hogy sok benne az erotika, azt azért nem gondoltam volna, hogy az egyik főszereplőnek a története szempontjából ez majdnem hogy létfontosságú lesz.

Igazából maga a történet főalapja, a 9/11, nagyon is szívszorító szituációkat szült. Mindhárom főszereplőnek megvolt a saját 9/11-e. Annak ellenére egyik szereplőt sem kedveltem túlságosan, mármint semlegesek maradtak a számomra, nagyon is sajnáltam azok miatt, amiket át kellett élniük. Ilyen tragédiákat feldolgozni nem lehet egyszerű, úgyhogy ebből a szempontjából mindenképpen le a kalappal előttük. Közben pedig, ők három a magánéletben is egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ami bonyodalmakat is szül. A vége fele jött egy váratlan fordulat, ami sok mindent megváltoztatott, és sok mindenen el kellett gondolkodniuk a szereplőknek. De végül minden a helyére került, és mindenki megkapta a saját happy end-jét. :)

anemona P>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Suanne Laqueur nálam a tavalyi év nagy felfedezettje volt, ez pedig az első olvasásom tőle. Azóta nemcsak ezt a sorozatot végeztem ki, hanem az összes elérhető könyvét. Nem változtatok még egy szóközt sem az eredeti értékelésemen link, de jó pár dolgot másként látok, pontosabban másként élek meg most az akkorhoz képest.
Olyan érzés volt újra kezembe venni ezt a történetet, mint valami igazán exkluzív, totál különleges alkalmakra tartogatott csokoládé különlegesség válogatást kinyitni, és ráérős tempóban, maximális odafigyeléssel, apránként ízlelgetni. Olyan, mintha életvezetési tanácsok mesterkurzust végeznél: már eljutottál az oktatásban egy bizonyos szintig, értesz már ezt-azt, de most bekerülsz egy olyan zárt csoportba, akikkel teljes mértékben egy nyelvet beszélsz, és már eleve boldog vagy, hogy itt lehetsz, amikor belép a guru. Nem fogom tudni ettől jobban kifejezni magam, így is nehezemre esik írni, annyi sok minden cikázik a fejemben.
Nehéz sorsok, hétköznapi helyzetek, amelyek időnként keverednek a nem mindennapival, és az ezekre adható lehetséges (jó?) válaszok. Korábban hibáztam, amikor Alex dolgait nem vettem elég komolyan. Igaz, hogy ő a gyerekkori traumából nagyon jó helyre menekül, és életre szóló kapcsolatokat alakít ki, de ettől még koránt sincs minden lerendezve. Jav pedig a nagy szerelmem, milyen mérges voltam amiatt, ahol őt hagytuk, és mennyire nem kellett volna.
A könyv felkerült az újra és újra és újra olvasós polcra. Ja, és nem igazán szokásom a magyar fordítását olvasni valaminek, amit eredetiben is tudok, de ez még ebben is kiváló volt.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Suanne Laqueur: A pacsirták röpte

Sodró lendülettel megírt, egyedi történet, ami végig fenntartotta az érdeklődésem. Imádtam, hogy három évtizedet mutat meg, hogy annyi üzenetet ad át és keményebb témákat is érzékenyen mutatja meg az olvasóknak..

Ráadásul hiába volt 736 oldal, végig lekötött és érdekesnek tartottam, ami azért ekkora terjedelemnél nem kis teljesítmény!

Bővebben a blogomon :)
» https://sorok-kozott.hu/2021/05/konyvkritika-suanne-laq…


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

Az életnek vannak szabályai. És nem állíthatsz be senkihez az éjszaka közepén, és veheted el azt, amiről megbeszéltük, hogy nem a tiéd.

Könyvmolyocska1 >!

Ha külön voltak, őszintén hiányolták a másikat. Ha pedig együtt, úgy ölelte körül őket egymás társasága, mint egy kedvenc farmer. Az, amelyik tökéletesen passzol rád, jól néz ki benne a feneked, és nem vág be.

Könyvmolyképző KU>!

Mivel menyasszonyi ruhák varrásából élt, megvolt a maga véleménye a házasságról: az esküvő egy esemény, és semmi köze a házassághoz. Az esküvőt hatalmas izgalom övezi, és maga a tökély. Míg a házasság az unalmas, kevésbé fennkölt részletekben rejlik. A budin trónolva diskurálni a pénzügyeitekről, miközben a férjed az orrszőrét nyírja, és a szőrszálak a mosdóba hullanak. Val igazából úgy gondolta, maga a házasság a fürdőszobában zajlik, nem a hálóban.

342-343. oldal, Hiányzunk neki

Könyvmolyocska1 >!

„– Te és én – szólalt egy perccel később. – Annyira hasonlítunk! Nem csoda.
– Mi nem csoda?
– Hogy újra és újra megtaláljuk egymást. Kezdem azt hinni, hogy ez nem lehet véletlen.”
„– Otthon érzem magam, ha veled vagyok.
– Nem nekem kéne az otthonodnak lennem. – Val szeme könnytől csillogott a szoba pislákoló gyertyafényében. – Azok, akiknek vigyázniuk kellett volna rád, veszélybe sodortak. Azok, akiknek a legjobban kellett volna ismerniük és szeretniük téged, eltaszítottak maguktól. Nem is értem, hogy lehetséges ez, amikor olyan jó vagy.”

Könyvmolyképző KU>!

– Az otthonod akarok lenni. – Alex gyengéden végigpuszilgatta a lány szemöldökét. – Minden reggel úgy akarok ébredni, hogy a szívverésed hallgatom. Én akarok lenni az utolsó férfi, akivel ágyba bújsz. Amikor azt mondod, ezer éve nem szeretkeztél, azt akarom, hogy rádöbbenj, csak pár órája. Hiszen én szerettelek múlt éjjel. És ma éjjel is szeretni foglak.

Dóri_Margit P>!

– A rettegés alatt is megbújik a remény – mondta.

229. oldal, The Pool of Industry

Könyvmolyképző KU>!

Ha épp nem másoknak varrt, a turis zsákmányait szedte szét és szabta át. Egyetlen szegély sem volt biztonságban. Egy gomb sem maradt a helyén. A ruhák a hatalmat jelentették. A ruhák a vérében voltak. A ruhák tették nővé a nőt, és egy nő legjobb barátja nem a gyémánt. Hanem a szabója.

Könyvmolyképző KU>!

A szavak voltak a hozzávalói az ő mamajuanájának, a történetek pedig a palackok. Ha kinyitotta őket, júliusi napsugárként hasítottak át Miguel förgetegén, csendessé, varázslatossá és már-már széppé varázsolva az otthonát.

Dóri_Margit P>!

Vigyázz magadra, kis majdnem-nő, gondolta. Vigyázz! Legyél okos! Legyél boldog! És
ha nem megy, gyere haza! Csak gyere haza hozzánk…

Könyvmolyképző KU>!

Ha nő volnál, egy csomó hülyeséget csinálnék és mondanék, csak hogy így mosolyogni lássalak. És azt mondanám, csak azért játszottam a bohócot, hogy mosolyra húzódjon a szád. De nem vagy az. És nem tehetem meg. Nem mondhatom. Nem írhatom le. Még gondolni is alig merem.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Sarah J. Maas: A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara
Lisa Kleypas: Cassandra meghódítása
Vi Keeland: A kemény főnök
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Colleen Hoover: Verity
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Miranda Cowley Heller: Papírpalota
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő