X-Men: ​Sötét Főnix 22 csillagozás

Stuart Moore: X-Men: Sötét Főnix

Jean ​Grey, aki pilótaként egy gyilkos napkitöréstől próbálja megóvni űrsiklója utasait, kénytelen feláldozni az életét. És mégis, mintha csak csoda történne, Jean újjászületik! Nevéhez méltón a Főnix diadalmasan emelkedik ki a lángokból, és a világegyetem egyik leghatalmasabb entitásává teszi az őt hordozó Jeant. Amikor azonban az X-Menek támadást indítanak a Pokoltűz Klubként ismert titkos szervezet ellen, az ellenségnek sikerül elérnie, hogy Jean a korábbi bajtársai ellen forduljon, és ő legyen a Pokoltűz Klub Fekete Királynője. Csak amikor már minden irányítás alól kezd kicsúszni, válik egyértelművé, hogy a Sötét Főnixet meg kell állítani. Vannak, akik bármi áron elpusztítanák, az X-Menek azonban kétségbeesetten kutatják a módját, hogy közben Jean életét megmenthessék. Mert ők már tisztában vannak vele, hogy a sikerüktől függ az egész világ sorsa…

Minden idők egyik legnépszerűbb X-Men története, mely a galaxis egyik legpusztítóbb teremtményének, a Sötét Főnixnek a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nagy Marvel regénysorozat Szukits

>!
Szukits, Szeged, 2019
398 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634975632 · Fordította: Oszlánszky Zsolt
>!
Szukits, Szeged, 2019
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634975588 · Fordította: Oszlánszky Zsolt

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 P>!
Stuart Moore: X-Men: Sötét Főnix

Imádok úgy könyvet olvasni, hogy fogalmam sincs az eredeti történetről. XD

Az eredeti Sötét Főnix a ’80-as években íródott. Moore ezt ügyesen áthidalta és modernizálta a történetet.
A cselekmény végig pörgős, mindig történik valami. Kevés az igazi üresjárat.
Emma Frostot és tárasit már a First Class moziból megismertem, így a Pokoltűz Klub csak részben volt újdonság.
Sok, számomra kedves karakter feltűnik, főként X-ek, de cameozik pár másik marveles hős is.
Ebből következik, hogy Angyalnak és Kittynek több játékidőt vártam, valami NAGY megoldásra számítottam velük kapcsolatban.

A regény eleje eléggé kaotikus, ugrálunk az időben. Konkrétan azt sem tudtam, hogy mi történik, mivel ennek a történetnek sem ismerem az előzményeit.

Nem vagyok nyelvtannáci. Minden kötetben, nagyobb kiadóknál is előfordulhatnak elütések (lsd. lasztex), de a magyartalan mondatok annyira megakasztottak, hogy csak pislogtam.
Konkrétan két ilyet találtam és sajnos ezek mellett nem tudtam szó nélkül elmenni.

A befejezése pedig fura volt. Teljesen más végkifejletre számítottam.

>!
Szukits, Szeged, 2019
398 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634975588 · Fordította: Oszlánszky Zsolt
BBetti86 >!
Stuart Moore: X-Men: Sötét Főnix

Mivel a filmből indultam ki, könnyen lett pozitív meglepetés ez a regény. Sokkal jobb története van, mint a filmnek volt.
A cselekmény végig pörgős, és adagolja a fordulatokat. Némelyik eléggé mesés, de mivel ez egy képregény sorozat alapján született regény, ezen nem is kell meglepődni. Ha nem keressük a logikát, kellemesen elszórakoztat végig.
Tetszett, ahogy a szerző igyekezett megfogni a Főnix lényegét. Ahogy az erő már szinte egy külön identitás, ami felülírja Jean személyiségét is. Az, ahogy nem gonosz, nem jó, csak korlátlan és éhes, sötétebb történetbe helyezve remek horror anyag is lett volna. Jean pedig képes szembeszállni mindezzel, ami nagyobb tett tőle, mint bármi korábban.
Szerettem a történetben Scott és Jean kapcsolatát. Ahogy annak ellenére szeretik egymást, hogy mindig van valami kísértés. Legyen az egy másik férfi iránti vonzalom, a titkaik vagy éppen a nőben megbújó erő. Nem nyálas a kötet, de a szerelmes részeik között akad nem egy megható is.
A Marvel képregény világ ismerete nem árt hozzá, mert rengeteg szállal kötődik más történetekhez ez is, ha a lényeget, a Sötét Főnix szálat tökéletesen lehetett érteni előismeretek nélkül is.
Maga a kiadás is tetszett: a borító menő lett, kifejezetten szeretem a főnixet a háttérben.

Darth_Revan>!
Stuart Moore: X-Men: Sötét Főnix

Stuart Moore: Sötét Főnix
A regény Chris Claremont, Dave Cockrum és John Byrne Dark Phoenix Saga képregénye alapján készült, mely a régi X-men képregények lapjain jelent meg. Már képregényben is hosszú történet volt. A regény majdnem az eredeti sztorit követi pár apró változtatással. Az egész sztorit modernizálja és napjainkba helyezi. Ez az egyik legnépszerűbb X-men történet. Az első kozmikus képességekkel bíró női főhőst teszik középpontba. Nos, ezt a történetet adaptálni filmben nagyon nehéz lett volna. Az ellenállás vége 2006-ban csak pár apró motívumot vett át, míg a 2019-es Sötét Főnix film sokkal hűségesebb volt az eredetihez. Bár ennél a filmnél is voltak változtatások. Nálam a két film közül egyértelműen a Sötét Főnix a kedvenc. Sokkal jobb a szereposztása, a történetvezetése és a drámaisága is. A regény elolvasása után ez az érzés csak jobban megerősödött bennem. A 2006-os Az ellenállás végét pedig elég sutának és kihasználatlannak érzem már jó ideje.
A Sötét Főnix könyv majdnem egy non-stop akcióregény lett. Kevés pihenő van a történetben, de azok jelentősek, mert növelik a drámai hatást. A cselekmény nagyon sűrű, sokszor éreztem azt, hogy szinte minden oldalon történik valami. spoiler Talán még egy plusz 100 oldalt el tudtam volna viselni, bár akkor nagyon vastag lett volna ez a regény és ez nem kedvezett volna a képregény kedvelőknek. Moore így is kiválóan megragadta a történetet és remekül öntötte regénybe az egészet. Ami nagyon tetszett. A szereplők gondolataiba nagyszerű bepillantást engedett. Főleg a Jean-nel és Főnix Erővel kapcsolatos belső eszmecserék voltak érdekesek. Megnövelték a drámai érzést. A történet nagyon pörög. spoiler Szomorú és tragikus lett a végkifejlet. Ezek után érdekes volt olvasni, spoiler
Az elmondható, hogy élveztem. Könnyen el lehet olvasni. Ahhoz képest, hogy elég eseménydús a történet jól beláthatunk a szereplők gondolataiba. A drámaiságra is sikerült rágyúrni, amennyire csak lehet. Érthető, hogy miért ez az egyik legnépszerűbb X-men sztori. Ötös.

2 hozzászólás
Havohej_Pantocrator P>!
Stuart Moore: X-Men: Sötét Főnix

Ennek a könyvnek se sikerült megkedveltetnie velem Jean Grey-t.


Népszerű idézetek

BBetti86 >!

Ahol a szorgalom kudarcra van ítélve, ott a véletlen még mindig segíthet.

289. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Elizabeth Lim: Fénytörések
Marissa Meyer: Heartless – Szívtelen
L. J. Wesley: Hetedhét birodalom
Madeline Miller: Akhilleusz dala
Gregory Maguire: A boszorkány
Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia
Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
V. E. Schwab: Viszály