Időjárás 8 csillagozás

Storm Dunlop: Időjárás

Az ​IDŐJÁRÁS című képeskönyv egyfelől a különleges légköri eseményeket és természeti jelenségeket – például a hurrikánt és a tornádót, a jégtakarót és a jégsivatagot –, másfelől környezetünk hétköznapi jelenségeit, a felhőket, az esők fajtáit vagy a napsütést mutatja be. A harmatcseppekben tükröződő világtól a pólusok felett ragyogó sarki fényig bolygónk éghajlati és időjárási viszonyainak leglátványosabb jelenségeit ábrázolják az angliai Science Photo Library különleges képei, amelyekhez a szerző részletes magyarázatokat fűz. A légköri optika jellemzői és a különböző csapadékformák ugyanúgy helyet kaptak a kötetben, mint azok a fejezetek, amelyek a viharok keletkezésével, a látási viszonyokat befolyásoló köddel, párával, az éghajlatváltozással vagy azokkal a műszaki eszközökkel foglalkoznak, amelyek segítségével a meteorológusok előrejelzik az időjárást (mint ahogy vázolja a könyv a lehetőségek határait is az időjárás-előrejelzés területén). Minden fejezetben időjárás-megfigyelő… (tovább)

>!
Athenaeum 2000, Budapest
280 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639615323

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Jaina>!
Storm Dunlop: Időjárás

Volt földrajz faktosként és egy olyan kislány anyukájaként, aki imád mindenféle időjárásos könyvet nem volt kérdés, hogy megveszem Storm Dunlop művét. főleg, hogy a Líra nevetségesen alacsony áron kínálta egy nyári akció keretében Nem lőttem mellé, szerettük lapozgatni, gyönyörűek a fotók és rengeteg apró érdekességet megtudhatunk az időjárásról. A metán hidrátnál és a jégférgeknél mosolyogtam egy nagyot, hiszen eszembe jutott az egyik kedvenc regényem is :)

4 hozzászólás
Maryse >!
Storm Dunlop: Időjárás

Engem nagyon érdekel a meteorológia tudománya, lenyűgöz az égbolt szépsége, a változások dinamikája és ereje, imádom tudni, hogy mi miért játszódik le a légkörben, minek mi az oka, és hogyan mennek végbe a különböző folyamatok – persze csak amatőr szinten. Az általános tudományos ismeretekkel rendelkező olvasók, – mint én is – könnyen eligazodnak a témák között ebben a nagyon szép fotókkal illusztrált könyvben, és megértik a Föld időjárási mintáinak jellemzőit, szépségeit, bonyolultságát. Nem túl részletes, nem túl mély és sok új ismerettel sem lettem gazdagabb, de ismét kedvet kaptam hasonló tematikájú könyvek olvasására. Ha pedig valaki szeretné elkezdeni az ismerkedést az időjárási jelenségekkel, akkor ez a könyv kiváló lehetőséget kínál.

Joeymano>!
Storm Dunlop: Időjárás

a nagy időjárásos könyvem, amiből nem tudtam meg semmit. de nagyon szépek benne a képek. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Peter Wohlleben: A természet jelbeszéde
Peter Wohlleben: A fák titkos élete
Anna Claybourne: Rovarok 30 másodpercben
Aujeszky László – Bacsó Nándor – Réthely Antal – Tóth Géza: A légkör
David Attenborough: Az élő bolygó
David Attenborough: Egy élet a bolygónkon
David Attenborough: Egy ifjú természettudós történetei
Bill Bryson: Majdnem minden rövid története
Susanne Foitzik – Olaf Fritsche: Hangyák
Jane Goodall: Az ember árnyékában