The ​Girl Who Kicked the Hornets' Nest (Millennium 3.) 25 csillagozás

Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Salander is plotting her revenge – against the man who tried to kill her, and against the government institutions that very nearly destroyed her life. But it is not going to be a straightforward campaign. After taking a bullet to the head, Salander is under close supervision in Intensive Care, and is set to face trial for three murders and one attempted murder on her eventual release. With the help of journalist Mikael Blomkvist and his researchers at Millennium magazine, Salander must not only prove her innocence, but identify and denounce the corrupt politicians that have allowed the vulnerable to become victims of abuse and violence. Once a victim herself, Salander is now ready to fight back.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Quercus, London, 2015
720 oldal · ISBN: 9780857054050
>!
Black Lizard / Vintage, New York, 2012
820 oldal · ISBN: 9780307742537 · Fordította: Reg Keeland
>!
Quercus, London, 2010
656 oldal · ISBN: 9781849162746 · Fordította: Reg Keeland

5 további kiadás


Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
entropic P
Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Ha Larsson úgy írt újságot is, mint regényt, akkor eszméletlen jó újságíró lehetett. Imádja a részleteket, és nem elégszik meg a puszta eseményekkel – mindennek az előzményét és következményét is részletesen bemutatja. Ez egy regény esetében szerintem nem feltétlenül előny – az első és utolsó kb. 100 oldalt eléggé untam, de úristen, ami a kettő között volt, azt úgy olvastam, hogy végig a torkomban dobogott a szívem és még cigizni is csak akkor jutott eszembe, amikor valamelyik szereplő épp dohányzott – de még olyankor sem mentem ki rágyújtani, mert akkor meg kellett volna szakítanom az olvasást.

Egyébként a második részhez hasonlóan ez is elég tündérmesés néhol – mindenki annyira rettenthetetlen és ügyes és véletlenül pont ismeri a pont megfelelő embereket mindenhol, hogy az nekem már kicsit túlzás. De mindegy – a könyv középső kb. 80%-a nagyon megragadó és simán megért egy ágyban fetrengős hétvégét.

>!
PuPilla
Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Még mindig nem tudom elhinni hogy az első két kötet után ezzel szúrták ki a szemem. :D
A 70%-át untam, a rizsa sok, a befejezés kitalálható és kevés. Csalódtam.

Itt tépem darabokra: http://pupillaolvas.freeblog.hu/archives/2011/08/07/Nes…

A Milleniumot imádni fogom továbbra is, Salanderrel és Blomkvisttal és mindenkivel, de elég lesz az első 2 kötet erejéig. :)

1 hozzászólás
>!
Coon
Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Méltó lezárása a trilógiának, bár annyira már nem olvastatja magát tekintve hogy az akcó nagy része a tárgyalóteremben zajlik. De azért panaszra nem lehet okom.

>!
Juci P
Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

A második résznél jobban tetszett, pörgős volt, jó befejezés a trilógiához, de akkor is az első marad a kedvencem. Érdemes rögtön a második kötet után olvasni, mert rengeteg név van, és a történet egyenes folytatása amannak.
SPOILER: túl könnyű volt legyőzni az ellenfelet, valószínűtlen volt nekem, hogy ennyire elbízták volna magukat. De azért elégedett voltam a befejezéssel.
Magyarul: http://moly.hu/konyvek/stieg-larsson-a-kartyavar-osszedol

>!
Annamaria_Nagy_Korodi
Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Nagyon tetszett a harmadik rész is. Azt viszont bánom, hogy nem mindjárt a második után olvastam el, csakhogy ezek a könyvek mind olyan hatással voltak rám, hogy amikor befejeztem nem a folytatás után vágytam soha, hanem egyfajta emésztési időre, amelyben nem olvasok újabb szörnyűségekről. Megérintett az első két kötet, melyek nem kapcsolódnak épp annyira szervesen egymáshoz, mint a második és a harmadik. Jobban tudtam volna élvezni, ha nem kell állandóan megpróbálni visszaemlékezni, hogy vajon mit is olvastam másfél évvel korábban. Ez utolsó viszont épp megfelelően volt szívdobogásos és nagyon élveztem a hosszadalmas bírósági részt is. Most azonnal olvasnék folytatást. Szerencsére létezik már, még ha nem is ugyanattól az írótól sajnos. Bízom benne, hogy a következő két regényt is jó lesz olvasni.

>!
Eszterterka
Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Az előző két kötet sokkal jobb volt, ez egy abszolút búcsúrész, langyos befejezéssel. De legalább győzött az igazság.

>!
BZsofi +SP
Stieg Larsson: The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Nagyon dühös vagyok Larssonra. Ha nem fogok bele a karácsony előtti nagytakarításba, és nem „kényszerítem” magam a hangoskönyvre, akkor nem tudom, mikor fejeztem volna be. Pedig a sztori nagyon jó, és a könyvnek kifejezetten izgalmas részei is vannak, de mérhetetlenül idegesített a sok felesleges fejtegetés: leginkább a politikáról, néha másról is (fanatikus testedzés stb.), mert nem a történet érdekében történt. Sokkal inkább éreztem Larsson „erőfitogtatásának”. Sokat gondolkoztam, hogy vajon Blomkvist alakját magáról mintázta, vagy csak szeretett volna ilyen lenni…


Népszerű idézetek

>!
girl_with_the_albatross

„So i wish to press charges against my daughter. For trying to kill me.”
Modig sighed, „I'm beginning to understand why she felt an uncontrollable urge to slam an axe into your head”

>!
Juci P

Blomkvist stood at Armansky's whiteboard and picked up a marker. He looked around.
„This is probably the craziest thing I've ever been involved with,” he said. „When this is all over I'm going to found an association called »The Knights of the Idiotic Table« and its purpose will be to arrange an annual dinner where we tell stories about Lisbeth Salander. You're all members.”

157. oldal

>!
Ninácska P

If love is liking someone an awful lot, then I suppose I'm in love with several people.

560. oldal

>!
girl_with_the_albatross

She was suprised to be alive. Yet she felt indifferent. If death was the black emptiness from which she had just woken up, then death was nothing to worry about. She would hardly notice the difference. With which esoteric thought she closed her eyes and fell asleep again.

>!
girl_with_the_albatross

But it was over, Giannini had said as they left police headquarters. Right. The trial was over. It was over for Giannini. And it was over for Blomkvist. He had published his book and he would end up on T.V. and probably win some bloody price too.
But it was not over for Lisbeth Salander. This was only the first day of the rest of her life.

688. oldal, Chapter 29.

>!
girl_with_the_albatross

„O.K. Do you want to drink alone,” she said, „or would you like some company?”
„Preferably alone. But if you don't talk too much you can sit with me. I take it you don't feel like coming home with me and having sex.”
„I beg you pardon?” Giannini said.
„No, I didn't think so. You're one of those insanely heterosexual people.”
Giannini suddenly looked amused.
„That's the first time in my life that one of my clients proposed sex.”
„Are you interested?”
„No, not in the least, sorry. But thanks for the offer.”

713-714. oldal, Epilogue

>!
girl_with_the_albatross

(…) he kept sticking to her life like a gum on the sole of her shoe, either on the Net or in real life. On the Net it was O.K. There he was no more than electrons and words. In real life, standing on her doorstep, he was still fucking attractive.

743. oldal, Epilogue


A sorozat következő kötete

Millennium sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jason Matthews: Red Sparrow
Tom Clancy: Clear and Present Danger
Robert Ludlum: The Bourne Identity
Ian Fleming: Diamonds are Forever
Dan Brown: The Da Vinci Code
Stephenie Meyer: The Chemist
Jo Nesbø: The Snowman
Daniel Silva: The Defector
Steve Berry: The King's Deception
David Mitchell: Cloud Atlas