Family ​Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz 26 csillagozás

Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

Stewie Griffin, az egyéves mániákus csecsemőzseni tisztán látja, mi a baj a világgal. Piszkosul elszánt, máris szervezi a puccsot, mely az abszolút világhatalomhoz segíti. Az első zsarnok az eltakarítandók listáján az édesanyja, Lois, a „nőuralom” vezére, aki elviselhetetlenné teszi Stewie ifjonti életét. Szerepelnek persze mások is azon a listán… A fenébe, ha már önállóan tudná használni kezét-lábát, nem szorulna pelenkázásra, és nem kellene cumisüvegből táplálkoznia, rég átvette volna az uralmat a harmadik világ nagyobbik fele fölött. De már totyisként is jól tudja: a totális uralomhoz előbb meg kell érteni azt a világot. Tehát értékes gondolatait könyvbe foglalta: elmélkedik munkáról, politikáról, vallásról, családról, szerelemről, gyerekkorról, nevelésről, oktatásról és sok egyébről. Erről álmodnak az anarchisták!

Stewie fanyar kézikönyve a világuralomhoz maga a tehetséges ifjú Stewie a legjavából.

Eredeti cím: Family Guy: Stewie's Guide to World Domination

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
102 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544830 · Fordította: Varga Benjámin

Enciklopédia 13


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

"(… – ) Vagy, ha még mindig a könyvesboltban lapozgatod ezt a nagyszerű művet, szedd már végre össze magad, az isten szerelmére! Elő a hitelkártyával, irány a pénztár! Nekem is meg kell valamiből vennem a pelenkát. Na végre!
Olvasd boldogan, aztán felőlem mehetsz a pokolba."

Ezt a kötetet egyszerűen nem lehet nem imádni, ugyanakkor nem sok köze van a sorozathoz.

A kis „kedves” bölcsessége határtalan, de egyben ott van az a jól megszokott éleslátás és cinizmus.
És tetszik vagy sem, sok igazság megbúvik a lapokban.
Külön öröm volt a számomra, hogy sokszor jókat nevettem, nagyon beteg tud lenni.

Stewie nem minden anya álma, de remélem egyszer világuralomra tör.
Én nagyon élvezném!

>!
Krenai
Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

Mindenképpen el kell kissé vonatkoztatni a sorozatban megismert Stewie-tól, mert csak nyomokban hasonlít rá :( Viszont ettől eltekintve vicces könyv volt, néhány el nem talált poénnal és néhány nagyon jól eltalált gondolattal. És ami elég nagy hátrány az, hogy elég rövid. Simán olvastam volna még kb ugyanennyit :D
A kiadás amúgy pedig gyönyörű, igazán minőségi. De ki nem adtam volna ezért a könyvért 3500ft-ot, de azt a 300ft-ot, amit fizettem érte, azt igazán megérte :)

>!
Csillagvirágszál
Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

Szeretem az FG-t. LEhet én vagyok a könyveket ovlasó társadalom szégyene e miatt, de szeretem. Ennek ellenére a könyv, koránt sem adja vissza azt a Stewit mint akit a sorozatban ismerhettünk meg. Oké a rendben, hozza a stílust, hogy „a családom hülye, de én egy zseni vagyok”-ot, de akkor is. Sokszor észleltem félre fordítást! (??), Meget soha sem hívjuk Megannak. Soha! Hogy lehet a könyvben így hívni? És meg nem baseball sapkát hord, hanem SAPKÁT! Viszont ahogy egy csöppet sikerült elvonatkoztatnom a sorozattól, egész élvezhető volt. De azt mondom, jó, hogy könyvtári. Igen… sajnos! Sajnálom, hogy ezt mondom, de örülök, hogy nem adtam ki ezért a könyvért 3500 forintot. Koránt sincs meg az ár-érték arány. Oké szép színes, minőségi a lap, de a borító az megint csak mondhatni, hogy lehellet vékony.

3 csillag. Harmat gyengének ígérem, jó beszólásokkal ez picit felhúzza a dolgot, meg még az is tetszett, hogy az emberek (olvasók) elé, egyfajta görbetükröt tart. Egyszer olvasós. Nem nagy szám.

2 hozzászólás
>!
Panda
Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

Nem annyira élvezetes, viccesebbre számítottam. Inkább amerikaiaknak íródott mint nekünk… Ezt a fajta stílust egy youtube-os minisorozatban tudnám elképzelni, ott sokkal viccesebbek lennének a szituációk. Nem könyvbe valók, esetleg ha csak pontba szedett felsorolások lennének… De így… Mondjuk egy időben rá voltam függve a sorozatra, de egy idő után irritált.. Szóval szép próbálkozás, de nem jött be. Magyarul semmiképp.

>!
Batus
Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

Sajnos nem ér az igazi Stewie nyomába, néhol erőltetett és a fordítás sem mindenhol szerencsés.
Viszont!
Amint túllép a Stewie-t mímelő stílusban előadott „gyökér a családom, de én zseni vagyok” témán, egész jó kis társadalomkritikát kerekít, tele irodalmi, filmes és televíziós utalásokkal. Ez menti meg az egész könyvecskét.

2 hozzászólás
>!
Hymnia
Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

Színes, szórakoztató. Ha valaki a kezébe veszi, nyilván nem komoly irodalmat vár – jómagam fáradt, leépült időszakban olvasgattam, ilyenkor tökéletes. Színes, jó illatú, van néhány aranyos beszólása is, bár tény, hogy néhol erőltetett. Rajongóknak nem ajánlom, rajzolóknak, lázadó kistestvéreknek annál inkább. :)

>!
Namida
Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

Magát a Family Guyt nagyon szeretem, minden este nézem, és Stewie a kedvenc szereplőm, de a könyv harmat gyenge a sorozat után.
Miközben olvatam a könyvet végig láttam magam előtt a Stewie arckifejezéseit meg hallottam a hangját a fejemben, de még így sem volt valami túl élvezetes, vagy vicces, nekem egyszer bőven elég volt.

>!
markiboi
Steven Callaghan: Family Guy – Stewie kézikönyve a világuralomhoz

Csatlakozom az elöttem szólokhóz, a Family Guyos Stewie-hoz nem ér fel, viszont tényleg néhol görbetükröt mutat a társadalomra, ami egész korrekt. (Csak úgy mint a sorozatban.) Viszont én inkább magának a rajzfilmkészítőnek, Seth MacFarlane gondolatait láttam volt papírra vetni, mintsem Stewie gondolatait. Bár ha belegondolunk, akkor Stewie is Seth kreálmánya, szóval my argument is invalid.
Ui.: Hiányoltam a „szavamra!” frázist :/


Népszerű idézetek

>!
Csillagvirágszál

A mai fiatalok mocskos szájú, szexőrült huligánok, kivétel nélkül mindegyiket jól seggbe kéne rúgni, vagy egy kis kényszermunkára küldeni.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fiatalság
>!
Nikolett0907 P

(… – ) Vagy, ha még mindig a könyvesboltban lapozgatod ezt a nagyszerű művet, szedd már végre össze magad, az isten szerelmére! Elő a hitelkártyával, irány a pénztár! Nekem is meg kell valamiből vennem a pelenkát. Na végre!
Olvasd boldogan, aztán felőlem mehetsz a pokolba.

1. oldal

>!
schummyka

Nem vagyok benne biztos, hogy a nyugati civilizáció hanyatlásának kezdetét hajszálpontosan el tudnám helyezni az időben, de lefogadom, hogy a tévé már ott volt az eseményen.

62. oldal, 8. fejezet - Tv, szórakozás, popkultúra, avagy a csodaláda kevéske erénye (Ulpius-ház, 2011)

Kapcsolódó szócikkek: civilizáció · televízió
>!
Hymnia

Tény, ami tény, a kutyát teljesen józannak összesen talán egy tucatszor láthattam. De nem tudom őszinte szívvel elítélni őt, hisz magam is egy „üvegházban” élek, teljes függőségben a butykosomtól. (Minél inkább igyekszem szabadulni tőle, annál hangosabban énekli ellenállhatatlan sziréndalát az az átkozott cumi.)

>!
Krenai

Reality TV

És, megint csak jaj, a sok csalás! A lány hazudik a fiúnak a családi állapotáról, a fiú viszonthazudik a lánynak a vagyonáról, és mi mind azt hazudjuk magunknak, hogy ez az egész nonszensz nem rohasztja el a társadalmat összetartó erkölcsi rostokat.

>!
schummyka

Ifjaknak
* Skacok, nem vagytok mind szörfösök (és ne is legyetek).

30. oldal, 3. fejezet - A mai fiatalok (illetve miért kellene ráncba szedni őket, vagy kilőni az űrbe) (Ulpius-ház, 2011)

>!
schummyka

Ott ülsz, míg a szobában ész nélkül röpködnek az olyan trendi fogalmak, mint a „szinergia” és „költséghatékonyság” (ezeket a többiek azért dobják be, hogy a főnök lássa, mennyire tisztában vannak ők itten a tennivalókkal, és nehogy kirúgják őket, mint szélhámosokat, pedig valójában azok). Végigszenveded ezt az értelmetlen rituálét, a szádat igyekszel csukva tartani, amennyire csak lehet, ki ne derüljön, hogy éppannyira nincs lövésed a dolgokról, mint a többi semmirekellőnek körülötted.

62. oldal, 7. fejezet - Munka (illetve hogyan tervezem elkerülni a dolgot) (Ulpius-ház, 2011)

>!
schummyka

Reality TV

Brian: Több személyiség van abban, amit én hagyok a füvön takaros spirálba tekerve.

62. oldal, 8. fejezet - Tv, szórakozás, popkultúra, avagy a csodaláda kevéske erénye (Ulpius-ház, 2011)

>!
schummyka

Mosolytörlő. A masina a szó szoros értelmében képes lesz majd letörölni a mosolyt bárki képéről. Azt nekem senki ne mondja, hogy nem akar egy ilyet!

81. oldal, 9. fejezet - Találmányok (a már működők és a fejlesztési fázisban megrekedtek) (Ulpius-ház, 2011)


Hasonló könyvek címkék alapján

Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek?
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
G. Szabó Judit: Megérjük a pénzünket!
Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 4. – Barátok
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Kerstin Gier: Rubinvörös
Janikovszky Éva: Már megint
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Jean Webster: Kedves Ellenségem!