Az ​állatvilág 7 csillagozás

Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág

A trópusi dzsungelek, az „esőerdők” több ezer kilométerre vannak tőlünk. Miért befolyásolja mégis az életünket, ha kivágják, felégetik benne a fákat? Mi történik az óceán élővilágával, ha egy megsérült tankhajóból a tengervízbe ömlik a kőolaj? Mi módon veszélyeztetik a mezőgazdaságban használt vegyszerek a madarak és a kisebb állatok fennmaradását?

Ezekre, és ezekhez hasonló kérdésekre adnak választ a Veszélyben a Világunk kötetei az iskoláskorú olvasóknak. A világ minden tájáról vett példákon mutatják meg, milyen kényes egyensúlyt alkot a természet, ember és környezete, és milyen bajok következnek be, ha ez az egyensúly megbomlik. És abban is segít eligazodni, hogy hogyan segíthetünk ezeken a bajokon mi magunk is.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Veszélyben a világunk Magvető

>!
Magvető, Budapest, 1992
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631419193 · Fordította: Zentai Éva

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

lenne P>!
Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág

Nagyon sokszor olvastam a hegyi gorillák miatt a Veszélyben a Világunk eme részét. Úgyhogy szinte a képeket is kívülről ismertem (meg). Mondhatom ez a kedvenc részem.

altagi P>!
Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág

A kedvenc részem a sorozatból. :)
Nagyon tetszett az előzőek olyan összefoglalása, ahol azt láthatjuk, hogy minden olyan hatásnak, ami miattunk (emberek) van, milyen hatással lehet (van) a Föld összes többi állatára. (az ember is állat rendszertanilag. gy.k.)
A kötet olvasói jobban megérthetik, hogy az élő szervezetek miképpen reagálnak, milyen kölcsönhatásban vannak egymással. Előkerülnek a természet- és állatvédők, munkájuk kiemelt fontossága. A nemzeti parkok, és rengeteg kapcsolatos információ.
Az illusztrációk nagyon interaktívak, teljesen biztos vagyok benne, hogy a fiatal olvasók képzeletét teljesen le tudja foglalni egyik-másik.

padamak>!
Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág

Kis környezetvédelmi-asszisztens előképző 4. Nagyon vázlatos.

BoneB P>!
Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág

A sorozat összes könyve jó. A gyerek nagyon sok érdekes dolgot tanulhatnak meg belőle, amit amúgy nem biztos, hogy tudnak.

>!
Magvető, Budapest, 1992
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631419193 · Fordította: Zentai Éva
greenmania>!
Steve Pollock – Peter Wingham: Az állatvilág

Nem sokkal azután kaptam meg ezt a könyvsorozatot, ahogy megjelent. Nagyon szerettem olvasni. Majdnem 30 évvel később is ugyanúgy tetszik. A szöveg informatív és könnyen érthető, az illusztrációk nagyon jól passzolna hozzá és figyelemfelkeltőek. Az összegző rész és a gyakorlati jótanácsok kiválóan alkalmasak arra, hogy a gyerekek figyelmét felkeltse a környezetünk védelme iránt.


Népszerű idézetek

altagi P>!

A dinoszauruszok is kihalt állatok. Hogy miért pusztultak ki, nem tudjuk pontosan, de biztosan nem az ember miatt, hiszen akkor még nem is éltek emberek.

8. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Andrea Mertiny: Az esőerdő
Émilie Beaumont – Valérie Le Du: A tenger
Émilie Beaumont: Biblia gyerekeknek
Julius Schwartz: Jó mulatság tudni, miért
D. Major Klára (szerk.): Évezredek története
Émilie Beaumont – Nathalie Bélineau: A képzelet képeskönyve
Émilie Beaumont – Phillippe Simon: Nézz körül, nevezd meg!
Émilie Beaumont – Marie-Renée Guilloret: Nézd, milyenek a járművek!
Szalontay Gyuláné (szerk.): Magyarország gyerekeknek
Émilie Beaumont – Patricia Reinig: Kedvenc háziállataink