A ​profi lúzer 5 csillagozás

A gyors és sikeres bukás kézikönyve
Steve McDermott: A profi lúzer

Hogyan ​lehetsz tuti vesztes?
Az író az élet szinte minden területéről tud példát adni ehhez a törekvéshez: olyan emberek példáját, akik teljesítménye alaposan elmarad az átlagtól. Könyvünk arra a megdöbbentő következtetésre jut, hogy ezek a nagyon különböző emberek ugyanazt a stratégiát alkalmazzák. Ők – a profi lúzerek – oly könnyeden és vidáman buknak el bármit, hogy nem is nagyon figyelnek rá, szinte nincsenek is tudatában annak, ami történik velük.
A könyv szemléletesen bemutatja, mi az, amit a kiemelkedő sikertelenek következetesen gondolnak, mondanak és tesznek, illtetve többnyire mit nem tesznek, hogy elrontsák a siker esélyét – tehát e könyven egybegyűjtve találhatjuk meg mindazokat a stratégiákat, amelyeket semmiképp ne kövessünk, ha nem akarunk veszíteni.

Figyelmeztetés: Ne próbáld ki a könyvben tárgyalt technikákat! Amennyiben megfogadod e tanácsot, a kiadót semmilyen felelősség nem terheli, ha a könyv elolvasása után váratlan sikereket érsz el… (tovább)

>!
HVG Könyvek, Budapest, 2008
228 oldal · ISBN: 9789639686632

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

galarn>!
Steve McDermott: A profi lúzer

Steve McDermott: A profi lúzer A gyors és sikeres bukás kézikönyve

Stresszes időszakot élnek a könyveim mert mostanában amikor megjelenek a lakhelyükként szolgáló könyvespolc előtt akkor rendszerint eladás, elajándékozás sőt extrém esetekben akár kidobás is lehet a sorsuk. Sajnos ritkítanom kell a mennyiséget. Amikor a Profi lúzerhez értem fel sem merült bennem, hogy megválok tőle és ez elgondolkoztatott. Több, mint 10 éve olvastam ezt a könyvet és így vissza tudok tekinteni, hogy hasznos volt-e a számomra. Hasonló könyvekből ugyanezzel a mondanivalóval már riasztóan sok van a piacon, akkoriban viszont számomra frissnek számított a humorával és a csavarral ahogyan felmondta az író a tutit. Olyannyira hogy több ismerősömnek is megvettem akkor ajándékba, volt aki el sem olvasta és egy olyan esetre is emlékszem amikor egy kicsit megsértődött a könyv miatt akinek adtam, máig nem tudom pontosan hogy miért. Nem arra akartam vele célozni, hogy ő egy profi lúzer vagy annak kellene lennie. Most sem tennék másként és tudom ha valaki ebben a témában keres annak nincs könnyű dolga a rengeteg könyv miatt, de úgy gondolom a mai napig megállja a helyét a Profi lúzer és nyugodt szívvel tudom ajánlani mindenkinek.. Lúzerebb legfeljebb anyagilag lesz tőle aki megveszi és még az is lehet, hogy valami megérinti belőle amiből építkezni is tud. Velem is pont ezt történt több mint 10 éve.
@thuki értékelésével is tudok azonosulni de nem így tekintettem a könyvre anno, ezért nálam 5*

thuki>!
Steve McDermott: A profi lúzer

Steve McDermott: A profi lúzer A gyors és sikeres bukás kézikönyve

Ehh, az a baj ezzel is, mint a hasonló könyvek legnagyobb részével, hogy a részleteken elcsúsznak annak elelnére, hogy maga az üzenet az rendben van. Például amikor vészesen közelítünk az egy könyvre jutó tudatalatti-előfordulás felső határához, vagy ha olyan helyzetet találunk, amikor az egyik oldalon még azt olvassuk megkaphatunk bármit az élettől, a rákövetkezőn viszont már megtaláljuk azt a kifogást, hogy ha valami nem jön össze, akkor arra egyszerűen nem volt eléggé szükségünk – nos, ilyenkor tudjuk, hogy épp nem működött túl jól a bullshitgenerátor.
Persze azt is megnézném, hogy a hasonló szerzők pozitívságtól túlcsorduló gondolkodásmódjuk és az lehetsz, aki csak szeretnél gondolkodásmódjuk mellett egész pontosan hogyan is kampányolnának a könyv érdekében a Föld néhány legszegényebb részén, mondjuk például a Száhel-övezetben.
Persze erre megvan a nem polkorrekt válasz, de akik szerencsésebb helyzetben vannak, szerencsére attól azért még nagy vonalakban követhetik a tanácsokat.


Népszerű idézetek

Qwerf>!

A sikeres emberek tudják, hogy 4 vagy 5 különböző karrierjük is lehet, állásaik számától függetlenül. Mindig úgy intézik, hogy céljuk, szándékuk összhangban legyen munkájukkal, de tevékenységeiket nem is feltétlenül munkaként fogják fel. A sikertelenek hagyják, hogy a foglalkozásuk határozza meg, kicsodák. Ha váltanak – vagy ami még rosszabb – elvesztik a munkájukat, az önbecsülésük csorbát szenved.

26. oldal

Steve McDermott: A profi lúzer A gyors és sikeres bukás kézikönyve


Hasonló könyvek címkék alapján

Novák Ákos: A siker kulcsa: Boldogság
Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj!
Chris Iveson – Evan George – Harvey Ratner: Brief coaching
Baráth András: Megnyerő állásinterjú módszerek
Baráth András: Az álláskeresés pszichológiája
Baráth András: 101 Gerilla álláskeresési stratégia
Brian Tracy: Csak okosan!
Shawn Achor: A boldogság mint versenyelőny
Györffy Kinga: Add elő magad
George Kohlrieser: Túszok a tárgyalóasztalnál