Titán 30 csillagozás

Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

Eleddig harcoltál a pokol innenső küszöbén, most gyere és ismerd meg e világ eddig kimaradt részeit! Minden kalandvágyó kötelező könyve! A Titánban megtalálsz mindent, amit valaha is tudni szerettél volna, mindent a világ viharos történelméről, a teremtéstől a korai civilzációkig, a Varázslók pusztító Háborúján keresztül a jelen rombolásáig és anarchiájáig, ahol a Jó és a Rossz közti egyensúly bármely pillanatban felborulhat…

* Részletes leírások és térképek a Titán három fő kontinenséről: Allansiáról, Kakhabadról és Khulról.
* Az összes isten, félisten és démon!
* A Jó és a Rossz haderői és fajai
* A Vízalatti Királyságok
* Titán naptár
* Lebilincselő háttéranyagok a mindennapi életről: kocsmák és fogadók, étel, ital, ruhák!

Egy egész bánya információ található a könyvben. Ellenőrizd, hogy legyen egy példányod belőle, mielőtt nekivágsz az újabb KJK kalandodnak.

>!
Rakéta, Debrecen, 1991
128 oldal · ISBN: 9637485007 · Fordította: Ambrus Gergely

Enciklopédia 1


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Scalard
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

erre ha lehetne, nem öt hanem ötven csillagot adnék, ez valóban egy BIBLIA nem csak a KJK világához, de az egész fantasyhez úgy ahogy van, mire ezt elolvasod, mindent, de konkrétan mindent tudni fogsz arról mit jelent a fantasy

a borító a mester Christos Achilleios festménye a történetek pedig az eddig megjelent, vagy a közeljövőben megjelenő, fejlesztés alatt álló regények hátteréül szolgálnak,

az egyetlen mérgem, hogy a Kifelé a veremből soha nem jelent meg nálunk, pedig azzal alkotna tökéletes kiadást, végképp nem értem azóta miért nem született legalább egy fan fordítása, Zagorék megcsinálták vajon tudja valaki? Ha azt kiadta volna a Rakéta még azt is megbocsátanám nekik, hogy az alap sorozatból nagyon sok minden hiányzik

ovkorsz hogy kettő példánnyal rendelkezem belőle :D

>!
imma A+P
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

konkrétan a rongyosra olvasott kategória.
az tetszik a Titánban, hogy nem veszik annyira véresen komolyan ezt az egészet. például vannak benne reprezentatív ork troll viccek. na jó, talán a véres jelző maradhat, a komolyan-t vegyük csak ki :)

>!
kissakos I
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

A híres-hírhedt lapozgatós könyvek otthonául szolgáló Titán világának leírása. Egyébként a maga nemében egy nagyon jól megszerkesztett/megírt darab, ha valaki fantasy-szerepjáték körben érdeklődik a csemegék iránt, akkor hajrá!

>!
Rendbonto P
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

Egész jól összefoglalja az egész helyet, ahol játszódnak a KJK kalandok. Sok érdekesség és leírás található a könyvben, szóval nyugodt szívvel ajánlom azoknak, akik szeretnék még mélyebbről megismerni Titánt, ahol kalandozunk a különböző kötetekben.

>!
Th3DarkKn1ght
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

A legtöbb kaland játék kockázat könyv a Titán fantáziavilágában játszódik. Ennek a világnak a bemutatására szolgál ez a könyv. Részletgazdagon és alaposan bemutatja Titán földrajzát, lakóit, vallását stb… rengeteg illusztrációval, térképekkel, ábrákkal megspékelve. Viszont mint ilyen, kissé száraz és helyenként unalmas. A Jackson és Livingstone által teremtett világ sok kalandozó kedvence, nem véletlenül. Hatalmas területen fekszik és rengeteg izgalmat rejt magában. A könyv ellát néhány jó tanáccsal. Szerencsére ezek olyan nagy poénokat nem lőnek le, hogy ne élvezhessük a kalandozásainkat a Titánon. Kedvenc részem a könyvben, amikor a „neves” karakterekkel (általában főellenségek) foglalkozik. Ha akkoriban meglett volna, amikor a barátaimmal szerepjátékoztunk ebben a világban, sokkal jobban tudnám értékelni. A színes illusztráció Kharé városáról nagyon szemet gyönyörködtető.

Ha szereted a Kaland Játék Kockázatot vagy a jóféle Fantasyt, akkor érdemes átrágnod magad rajta. Az egyik legjobb Fantasy világot mutatja be. Minden KJK kalandozó Bibliája. :D

>!
Carun
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

Remek világleírás volt a KJK könyvekhez, valamint segédlet a világhoz. Volt ebben hitvilág, fajok, hősök, különböző frakciók, ünnepek és városok leírása. A mai napig nagy kedvenc nálam a Titán :)

>!
Szaniszló_Zsolt
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

Nagyon részletesen kidolgozott világleírás, tele humorral és szemet gyönyörködtető ábrákkal, térképekkel. Remekül kiegészítette a teljes KJK világot. 5*

>!
pelikanbence
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

Még 2010-ben vettem meg Magamnak szülinapi ajándékba ! :) Érdekes és izgalmas ismertető könyv a KJK otthonául szolgáló Titánnak. Történelem, ünnepek, vallás és hírességek (Jók, Semlegesek és Gonoszak) bemutatása egy könyvben. :) IMÁDOM EZT A SZEREPJÁTÉKKÖNYVET !!!!!! :)))))))))

>!
Ndrew
Steve Jackson – Ian Livingstone: Titán

Tulajdonképpen egy útikalauz és világleírás a Kaland, Játék Kockázat/Varázslat sorozat köteteihez, de aki nem játszott lapozgatós könyvekkel, viszont szereti a fantasyt és/vagy a szerepjátékokat, annak érdemes elolvasni! Nekem nagyon tetszett, szerintem az egyik legjobb fantasy-univerzum!


Népszerű idézetek

>!
imma A+P

Íme, néhány ínyencfalat hatalmas repertoárjából, ami a Troll humor legjobbjai közé tartozik:
„Miért ment át a Törpe az út túloldalára? Mert megmondtam neki, hogy ha nem megy át, akkor levágom a lábát és feldugom az orrába! Ha-ha-ha!”
„Mi történik, ha valaki fejbe ver egy Törpét egy hatalmas sziklával? – Egy jót röhögök! Ha-ha-ha!”
„Mit mondanál, ha találkoznál egy Törpével, aki tizenkét sisakot visel? Semmit, inkább a hasába rúgnék! Ha-ha-ha!”
„Hogyan lehet hat Törpét elhelyezni egy ökrös szekéren? Úgy, hogy először előveszed a nagyfejszét, miszlikbe vágod őket, majd megeszed, és te ülsz fel az ökrös szekérre! Ha-ha-ha!”

84. oldal

Kapcsolódó szócikkek: troll
3 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jim Caldwell: A fenevad nyomában
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona 2
Sárkánykrónikák
Mark Evans: Riveti utcák
Ian Borouge: Ahol a Gonosz lakik
Tihor Miklós – Mazán Zsolt: A sárkány háborúja
Mark Smith – Jamie Thomson: A szamuráj kardja
Joe Dever – Gary Chalk: Magányos farkas – Menekülés a sötétségből
Paul Mason – Steve Williams: A mélység rabszolgái
Mark Acres: Vietnami tombolás