Az ​elátkozott ház 62 csillagozás

Steve Jackson: Az elátkozott ház

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Történet:
Autód lerobban az országúton, a zuhogó esőben. Örülsz, hogy menedéket találsz egy közeli rozoga házban. Mikor belépsz, még nem tudod, hogy életed legszörnyűbb, legvérfagyasztóbb kalandja vár rád. Az Elátkozott házban a fekete mágia ördöggel cimboráló mesterei, a Pokoltűz Démonai emberáldozatra készülnek… Eddig még egyetlen arra tévedt földi halandó sem úszta meg élve… Persze ha nem félsz, viszont elég erős, ügyes és szerencsés vagy, Te leszel az, aki legyőzi az Elátkozott ház ördögi, elvetemült urát!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaland, Játék, Kockázat Rakéta

>!
Rakéta, Debrecen, 1992
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637485295 · Fordította: Varsányi Mária · Illusztrálta: Tim Sell

Kapcsolódó zóna

!

Kaland Játék Kockázat és egyéb lapozgatós könyvek

58 tag · 14 karc · Utolsó karc: 2021. április 2., 21:07 · Bővebben


Kedvencelte 12

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Oké, ez tényleg nehéz volt. A végére már nem is számoltam, hogy hányszor patkoltam el útközben. Vagy zártak be, hogy éhenhaljak. Vagy vesztettem eszem a félelemtől. Viszont klisés volt, nem voltak új szörnyek benne igazából, csak mint egy vámpíros filmben.

Hamlet>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

„Félelmtes fantáziajáték – A főhős Te vagy!” – harsogta a felirat a szépemlékű Kaland-Játék-Kockázat kötetek borítóin, de igazából csak egyetlen helyszín volt félelmetes a sorozatban: a démonhívő kultistáktól hemzsegő Elátkozott ház.

Steve Jackson nagyon eltalálta ennek a játékkönyvnek a hangulatát, pedig igazából nem csinált más, csak leporolt néhány ezeréves horrorklisét. A különös, öreg ház a ködben, az emberáldozó, őrült kultisták, meg a parajelenségeket először csak körberöhögő, majd az ősi titkokat megismerő és mindezektől lassan bediliző főszereplő minden második H.P. Lovecraft-novellában felbukkan. A vidéki házban bújkáló, bőrcuccokba öltözött, vendégkínzó szadista gyilos alakja a Texasi láncfűrészesből lehet ismerős, a nemesi kúriákban kísértő szellemek története pedig szinte egyidős a filmművészettel.

Az Elátkozott ház talán az egyetlen a sorozatban, amit nem lehet végigtolni komoly térképrajzolás és jegzetgyártás nélkül. A szokásos „mindig szerencsém van, minden harcban nyerek, és ha meghalok a baloldali alagútban, visszalapozok oda, ahol jobbra lehetett menni”-trükk itt nem működik, mert a könyv fejezetpontjainak legalább a fele kamu. Rengeteg olyan szoba van, ahová ha betévedünk, meghalunk, viszont az író végig el tudja hitetni velünk, hogy ez az egyetlen helyes út a győzelemhez. Sőt, még illusztációt is csináltatott az ilyen helyszínhez!

Sajnos egy fordítási hiba miatt csak csalással tudtuk megtalálni kris kését, de ha kíváncsi vagy a helyes végigjátszásra, katt ide: http://konyves.blog.hu/2010/08/03/horror_es_fekete_magi…

Ascyra>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Ez az egyik legizgalmasabb KKK könyv, amit olvastam eddig, s bár a legtöbb alkalommal „belehaltam” és kezdhettem újra, ezt mindig jókedvvel tettem és elégedett fejcsóválással; megint kifogott rajtam. Bátran ajánlom, igazi kihívás és a „nem tudod letenni” kategória a műfaj kedvelői körében.

5 hozzászólás
Scalard>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Nem szeressük. Jackson harmadik (sorozatban a 10. regény) könyvében a fantasy és sci-fi után horrorba fogott, modernkori környezetbe emelve a történetet. Bár ekkor már írja a Varázslat sorozatot, és nyilván az elvitte az összes idejét, energiáját. Sokan szeretik ezt a különlegessége miatt, én pont ezért nem, mert kilóg a KJK-k közül.

A félelem pontok behozása elsőre jónak tűnik, de totál megöli az ember kalandját, ugyanis így hogy kutasson az emberfia? Legtöbbször még ha meg is szerzel valamit automatikusan halálra rémülsz, és egy idő után megőrülsz. Hát így nem lehet. Gyógyítani pedig semmi nem gyógyítja, szerintem ezt Jackson LoveCrafttól koppintotta, nála diliznek be a hősök a regények végére a látottaktól.

Ráadásul ha spoiler mindig kellett volna legyen.

Na az ilyen húzásai miatt nem szeretem Jacksont.

A rajzokat Tim Shell, Ian Miller készítette, ők sem a kedvenceim. Egy gyereknek pedig semmiképpen sem ajánlanám a könyvet, mert ez tényleg tömény horror, totál biztos, hogy rosszakat álmodna tőle, és kísértenék a groteszk rajzok.

5 hozzászólás
Pandalin>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Imádtam ezt a könyvet! Rengetegszer olvastam, nem lehetett megunni.Egyszer sem sikerült kijutnom a házból, de mikor folyton eltévedtem vagy meghaltam a szobákban az se szegte kedvem. :) Volt, hogy a baráti társaságommal közösen olvastuk és próbáltunk rájönni, melyik a helyes út, merre menjünk, hogy ne vesszünk el. Ha jól emlékszem a vámpír gróf szobája volt az ahol a legtöbbször hiúsult meg a küldetésem :)
Olvastam még ezen kívül kaland-játék könyveket, de mind közül messze ez volt a legjobb szerintem :)
Remélem most, hogy eszembe jutott megtalálom valahol, hogy újra elolvashassam :)

Quator>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Szerettem a lapozgatós könyveket, általános iskolában akkoriban ezeknek nagy divatja volt, és jelen kötet volt a kedvencem, ezért is ezt csillagoztam, de egyébként majdnem mindet olvastam, és meg is vannak.

LordSzósz>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Zseniális, megunhatatlan, a sorozat egyik legjobbja :)
Kellően a frászt hozza az emberre és piszok nehéz. Egyrészt (bár itt nem Halállabirintusban vagy a Végzet erdejében bolyongunk) nagyon könnyű eltévedni a házban, másrészt sok a zsákutca, ahonnan sehogy sem tudunk már kijutni.
Bár sosem sikerült végigjátszanom, egyik örök kedvencem.

1 hozzászólás
Kiskakukk>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Az egyik legjobb, legfélelmetesebb és legnehezebb a sorozatból. Ráadásul sok benne a szopóág. Az ember bemegy ide-lemegy oda, vígan tesz-vesz még 10-15 lapozásnyit, holott zsákutca a hely és a biztos halál vár az emberre. Pl. a ghoulos szoba. De utáltam azt az istenverte szobát. :D

Carun P>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Életem első könyvben olvasott rémtörténete. Nagyon szerettem a sötét hangulatát :)

Péter_Szombati>!
Steve Jackson: Az elátkozott ház

Az első KJK-könyvem, és emlékszem, hogy utána mindig csalódott voltam, hogy „már megint egy fantasy-világban játszódó könyv” – mire rájöttem, hogy ez a kivétel :-) Szerintem nagyon jót tett neki a jelenkorba helyezni a történetet, meg egyébként is, a borítója, a rajzok, minden szinte tényleg tökéletes.

A FÉLELEM-pontok alkalmazása kreatív, a csapdák és a szereplők meghökkentőek, bár persze az egész alapsztori sablonos, de van benne elég színes elem ahhoz, hogy a játékos ne unatkozzon. Negatívumként két dolgot tudok megemlíteni: sok helyen nincs támpontod, hogy merre menj tovább, csak annyi, hogy a bal oldali ajtón vagy a szembelévőn, vagy a jobbon mész be, ez mindig, mindegyik ilyenben idegesített. A másik pedig, hogy iszonyú nehéz, azt hiszem csak egy szekvencia van, ami a megnyeréshez vezet, és mire azt megtalálod, vért izzadsz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Dániel: A kincses térkép
Mark Evans: Sziklatorony
Jonathan Graves: Mágusok tornya
Mark Evans: Riveti utcák
Robert N. Charrette: Sose kezdj sárkánnyal
Mazán Zsolt – Tihor Miklós: Kard és mágia
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai
Ian Livingstone: A halál seregei
Ian Livingstone: Zagor legendája
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona